sansui au-717 η τα τωρινα μου μηχανηματα???

Reaction score
27
καλησπερα σε ολο το forum!θα ηθελα γνωμες για να προχωρησω η οχι σε μια αγορα ενισχυτη..αλλα πρωτα ας αναφερω το τωρινο μου συστημα που αποτελειται απο ηχεια AUDIO SPECTRUM ARTEMIS V2,τελικος ROTEL RB-981(ιδιος ακριβως με τον RB-1070)και σαν προ χρησιμοποιω τον ROTEL RA-980BX με αλλαγμενους τελεστικους απο AD712JN πηγα σε LME-49860.μετα την αλλαγη των τελεστικων το αποτελεσμα που ηταν λιγο προς το λαμπρο...βελτιωθηκε αρκετα χωρις να χανονται πληροφοριες και ''γληκανε ο ηχος''.η ερωτηση μου εχει λοιπον ως εξης... τον τελευταιο καιρο θελω να αποκτησω εναν sansui au 717 αλλα μιας και η τιμη αποκτησης του ειναι τσουχτερη θα ηθελα τις γνωμες σας οσον αφορα τον ηχητικο του χαρακτηρα γιατι εχω διαβασει πολυ καλα σχολια ανα τον κοσμο.μπορει αυτος ο παλιος αλλα καλος ενισχυτης στην εποχη του να συγκριθει ηχητικα με τα μηχανηματα που εχω τωρα???θα αξιζε η αγορα του συγκεκριμενου???οι εντασεις που ακουω τωρα ειναι μετριες προς χαμηλες σχεδον ολα τα ειδη μουσικης εκτος απο heavy metal.ακουω γνωμες απο ποιο εμπειρους στο χωρο....κατι μου λεει οτι αυτο το vintage μηχανακι αν ειναι σωστα συντηρημενο και ριθμισμενο παταει κατω ευκολα πολλα hi-end κινεζοκουτα.

Reaction score
7.100
οχι ειναι παλιο μηχανημα,ειδικα για την τσουχτερη τιμη που λες οτι εχει.Βεβαια και τα δικα σου μηχανηματα ειναι παλια αλλα οχι τοσο οσο ο 717. Τον 980 τον δουλευεις σαν προ μονο ή εχεις διενισχυσει τα artemis? το εχεις δοκιμασει να το κανεις? ισως εκπλαγεις απο το αποτελεσμα. Στην θεση σου θα πουλουσα τον 980 και θα αγορασα εναν πιο καλο προενισχυτη.

Last edited:

Reaction score
27
οχι δεν εχω δοκιμασει διενισχυση...αν και το σκεφτηκα.καλη η ιδεα του καλυτερου προ αλλα θα ηθελα καποιον που να εχει phono stage και tone control αν και ακουω φλατ.καποιος προ rotel ισως τελικα να ηταν σοφη κινηση.ειναι δυνατον η διενισχυση να κανει τετοια διαφορα???δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ο 981 εχει προβλημα οδηγησης απο πλευρας ισχυος,για να το λες ομως κατι παραπανω θα ξερεις.τελος τι ειδους διενισχυση πρεπει να κανω???καλωδια ηχειων εχω τα CHORD SNOWLINE αν θυμαμαι καλα.

Reaction score
7.100
την διενισχυση στην ειπα σαν πειραμα,αν δεν εχεις διπλα καλωδια ηχειων δανεισου απο εναν φιλο και δοκιμασε. Η διενισχυση δεν βοηθα απλα στο θεμα της ισχυος αρα οδηγησης των ηχειων. Αν τωρα κοιταξεις στα μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις εναν καλο προενισχυτη με καλο phono stage,μπορεις ομως να αγορασεις και εναν πιο προσιτο προενισχυτη γραμμης και εναν ξεχωριστο προενισχυτη κεφαλης (με ισως τελικα κλυτερα αποτελεσματα).Απλα τα ρυθμιστικα μπασων πριμων τα βρισκεις λιγο δυσκολα σε τετοια μηχανηματα πλεον.

Reaction score
29.634
Δλδ πόσο τσουχτερή είναι η τιμή του 717?
Να ξέρεις , οτι μηχανήματα σαν τον 717 δεν ξαναβγαίνουν , και ο ηχητικός χαρακτήρας του 717 , δεν υπάρχει πουθενά , πόσο μάλον στα σύγχρονα σκληρά μηχανάκια . Το οτι είναι παλιός , δεν συνεπάγεται οτι είναι κακός. Στην χειρότερη του κάνεις ενα recaping και είναι πάλι καινούργιος.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
[offtopic on] peris ασχολιόσουν κάποτε με μοτοσυκλέτες; [offtopic off]

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Δεν θέλω να σου αλλάξω γνώμη, μιας και ξέρω τί σημαίνει απωθημένο, και μάλιστα έχω υποκύψει σ' αυτό. Απλώς, ο AU D11 είναι λίγο πιο πρόσφατος και μάλλον προτιμώτερος, κι ακόμα περισσότερο αυτός. Να ξέρεις όμως ότι μαστιγώνεις τα κύματα. Ας όψεται το απωθημένο...

Reaction score
27
ναι φιλε
Gojakla καποτε ειχα αρκετη τρελα με μοτοσυκλετες..τωρα βελτιωνω αυτοκινητα που λαμβανουν μερος σε αγωνες dragster,αναβασεις κλπ.γνωριζομαστε απο καπου να υποθεσω???

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
ναι φιλε
Gojakla καποτε ειχα αρκετη τρελα με μοτοσυκλετες..τωρα βελτιωνω αυτοκινητα που λαμβανουν μερος σε αγωνες dragster,αναβασεις κλπ.γνωριζομαστε απο καπου να υποθεσω???
Μάλλον δεν γνωριζόμαστε τελικά... γιατί σαν Gojakla θα με θυμόσουν/ήξερες.
Δεν αλλάζω nicknames στα διάφορα forums. Οπότε άλλον "peris" ήξερα.

Καλή συνέχεια και συγνώμη για το off topic. :drinks:

Reaction score
29.634
Περις να σου συστήσω ενα μέλος της οικογένειας του 717, το βασιλιά της σειράς και αναντικατάστατο , τον AU-X1.
Θα τον βρείς στο ebay , και στο yahoo japan. Ειδικά στο yahoo, αν στήσεις καραούλι , θα βρείς εξαίρετα κομάτια , σε πολύ χαμηλές τιμές , και σίγουρα θα κάνεις΄την κάλιστη αγορά. Μόνο μειονέκτημα , οτι είναι 100v και χρειάζεσαι μετ/στή απο 220 στα 100. Μικρό το κακό όμως .

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
[offtopic mode:ON] John Markou, αν ήταν να αγοράσω έναn παλαιό Sansui θα κοίταζα γι αυτο το μοντέλο...

Reaction score
29.634
Ξέρεις πόσο κάνει αυτός αν τον βρείς? ξέρεις φαντάζομαι οτι θέλει και προ. Επίσης ξέρεις πόσο κάνει ο προ του?
Ο AU-X1 που πρότεινα , είναι εξαίρετο μηχάνημα , με ικανή ισχύ , 2χ160/8 , και ένας απο τους ταχύτερους και ταυτόχρονα πιο μαλακούς ενισχυτές που έχουν φιαχτεί ποτέ.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Πουλάει ένας Ιταλός, 2500 ζητάει, όσο για προ, αν εχεις μόνο μία πηγή ας είναι καλά τα ρυθμιστικά μπροστα του... Σα να βλέπω mcIntosh ειναι και με κανει ν αναρωτιέμαι ποιος "εκλεψε" ποιον! :D

Reaction score
29.634
Κοίτα το τι πουλάει ο καθένας στο νετ δεν το ξέρω.
Σίγουρα το μηχάνημα είναι εξαιρετικό, και ακόμη πιο σίγουρα δουλεύει άψογα με τον προ του. Το εχω το σετ και ξέρω.
Δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης με macintosh, τούτο εδω είναι 100% sansui , τα mac είναι mac για το θεαθήναι.
Oποιος μπόρεσε τον sansui κύριο είδε...........

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Κοίτα το τι πουλάει ο καθένας στο νετ δεν το ξέρω.
Πολύ παρεξηγιάρης είσαι βρε παιδί μου :p Στο ίδιο μήκος κύματος κινούμαστε, κοίτα τι έχω ;)

Κάποια στιγμή, πριν κανά 2 χρόνια είπα να τον αλλάξω και βρέθηκε ένα παλληκάρι, καλή του ώρα και προς τιμή του γιατί είναι πωλητής σε HiFi κατάστημα, μου είπε, έμμεσα, ότι θα κάνω ανοησία, βρήκαμε ένα ζευγαράκι ηχεία που κάθισαν καλά μαζί του, καλά και στο χώρο μου και συνεχίζω τις μουσικές αναζητήσεις μου, πλουσιότερος κατά το ποσό κτήσης ενός ενισχυτή στο χιλιάρικο 8-)
Κάτι τέτοια παιδιά σε κρατούν στο χώρο, είναι που σε κάνουν να πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ενδιαφέρονται και έχουν πάθος για το αντικείμενο τους αλλά πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τους βρεις :(

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα στην σημερινη εποχη δεν ειναι δυνατον να αγορασεις ενα 717 και να λειτουργει σωστα . Το πιθανοτερο ειναι οτι θα θελει γενικη επισκευη . Τα μηχανηματα αυτα εχουν αρκετα θεματα και ειναι ενα αρκετα μεγαλο μηχανημα στημενο σε σχετικα μικρο κουτι .

Προφανως η τιμη του σερβις μπαινει προσθετικα στην τιμη κτησης και για εναν 717 δεν ειναι και χαμηλο ποσο .

ΤΑχυτητα νευρο και ζεστασια ανεση σε ρευματα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του σαν τελικος ( Dual mono 40.000ufd psu) ο προενισχυτης ειναι εξαιρετικα καθαρος το phono stage μοναδικο και η ποιοτητα κατασκευης ειναι 3 κατηγοριες ανωτερη απο οποιοδηποτε αλλο μηχανημα ανφερθηκε παραπανω ..Διακοπτες ποτενσιομετρα κουμπια κλπ δεν ανηκουν στην στανταρ κατηγορια που εβαζαν οι Ιαπωνες τοτε αλλα ειναι ειδικη παραγγελια συγκεκριμενα για αυτο το μοντελο .

Για μενα ο 717 ειναι ο κουρυφαιος Ιαπωνικος ενισχυτης ολων των εποχων στην κατηγορια του και περα απο την υψηλη ποιοτητα κατασκευης και την απιστευτη πιστοτητα στον ηχο του ειναι απαλλαγμενος απο πολλα σχεδιαστικα λαθη η και τσιγκουνιες που ειχαν τα αντιστοιχα μηχανηματα της ιδιας η κοντινης κατηγοριας .

Τα προβληματα που μπορει να συνατησει ο συχρονος χρηστης ειναι το σχετικα υψηλο gain και η ευαισθησια εισοδου η οποια ειναι σχετικα χαμηλη και απο κατασκευαστικα μειονεκτηματα το μονο που μπορει καποιος να πει ειναι μονο ο διακοπτης ηχειων ΑΒ

Καποιες πληροφοριες μπορουν να βρεθουν σε αρθρα μου πανω στην επισκευη των 717 και τα προβληματα που παρουσιαζουν σε βαθος χρονου

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
42
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα στην σημερινη εποχη δεν ειναι δυνατον να αγορασεις ενα 717 και να λειτουργει σωστα . Το πιθανοτερο ειναι οτι θα θελει γενικη επισκευη . Τα μηχανηματα αυτα εχουν αρκετα θεματα και ειναι ενα αρκετα μεγαλο μηχανημα στημενο σε σχετικα μικρο κουτι .

Προφανως η τιμη του σερβις μπαινει προσθετικα στην τιμη κτησης και για εναν 717 δεν ειναι και χαμηλο ποσο .

ΤΑχυτητα νευρο και ζεστασια ανεση σε ρευματα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του σαν τελικος ( Dual mono 40.000ufd psu) ο προενισχυτης ειναι εξαιρετικα καθαρος το phono stage μοναδικο και η ποιοτητα κατασκευης ειναι 3 κατηγοριες ανωτερη απο οποιοδηποτε αλλο μηχανημα ανφερθηκε παραπανω ..Διακοπτες ποτενσιομετρα κουμπια κλπ δεν ανηκουν στην στανταρ κατηγορια που εβαζαν οι Ιαπωνες τοτε αλλα ειναι ειδικη παραγγελια συγκεκριμενα για αυτο το μοντελο .

Για μενα ο 717 ειναι ο κουρυφαιος Ιαπωνικος ενισχυτης ολων των εποχων στην κατηγορια του και περα απο την υψηλη ποιοτητα κατασκευης και την απιστευτη πιστοτητα στον ηχο του ειναι απαλλαγμενος απο πολλα σχεδιαστικα λαθη η και τσιγκουνιες που ειχαν τα αντιστοιχα μηχανηματα της ιδιας η κοντινης κατηγοριας .

Τα προβληματα που μπορει να συνατησει ο συχρονος χρηστης ειναι το σχετικα υψηλο gain και η ευαισθησια εισοδου η οποια ειναι σχετικα χαμηλη και απο κατασκευαστικα μειονεκτηματα το μονο που μπορει καποιος να πει ειναι μονο ο διακοπτης ηχειων ΑΒ

Καποιες πληροφοριες μπορουν να βρεθουν σε αρθρα μου πανω στην επισκευη των 717 και τα προβληματα που παρουσιαζουν σε βαθος χρονου

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Γειά σας,

μπορείτε να μου πείτε περιληπτικά κάποια πράγματ, εφόσον ασχολείστε, για τον Fisher CA-915;

ευχαριστώ και συγγνώμη που μπαίνω σφήνα με άλλο θέμα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Αν δεν εχει αντιρηση ο ΟΡ μερικα στοιχεια ...( εαν οχι παρακαλω ας μεταφερθει καπου αλλου )

Θλιβερο μηχανημα 4ης γενιας και δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με την fisher η την χρυση εποχη οπου πισω απο την Fisher ηταν η Sanyo .
Το συγκεκριμενο ειναι φιαγμενο στην Κορεα μεχρι τα 4 τελευταια ψηφια στο SN να ειναι 4999 και τα υπολοιπα απο 5000-10000 ειναι κατασκευασμενα στην Taiwan οπου συνολικα παραχθηκαν 10,000 κομματια για καποιον ο οποιος ειχε αγορασει το ονομα για να το χρησιμοποιησει σε αυτη την σειρα .

Κυκλωματικα εχει μεσα το σχεδιο ενος ενισχυτη αυτοκινητου της Pioneer λιγακι τσιμπημενο και υπερεκτημιμενο για να βγαλει την ισχυ που λεει οτι βγαζει .

Οι ηλεκτρονικοι επιλογεις εισοδου καταναλωνουν παρα πολυ απο την ποιοτητα του ηχου ενω τα σταδια εξοδου υποφερουν σε ποιοτητα λογο σχεδιασης αλλα και λογο τυπωμενου μια και τα ολοκληρωμενα οδηγησης αγκομαχανε απο θερμοκρασια για να τα βγαλουν περα σε μεγαλες απαιτησεις .

Μετριο μηχανημα , μετριας ηχητικης ποιοτητας , και μετριας ποιοτητας κατασκευης τουλαχιστον 2 σκαλες κατω απο τον μεσο ανταγωνισμο εκεινης της εποχης . Θα ελεγα οτι ηταν ενα καθαρα φτηνιαρικο μηχανημα ντυμενο σε ωραιο περιτυλιγμα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
27
θα προσπαθησω να βρω εναν 717 σε οσο το δυνατον καλυτερη και original κατασταση γινεται μπας και τη γλιτωσουμε με ενα απλο recap/καθαρισμα/ριθμιση.θελω να πιστευω οτι ο 717 ειναι καλυτερος κατασκευαστικα και απο τον au-x1 γιατι διαβασα οτι ο au-x1 ειχε προβληματα σταθεροτητας και ταλαντωνε με αποτελεσμα ζημιες.υπηρχαν βεβαια και διαφορες μοντες για να βελτιωθει η κατασταση αλλα δεν θελω να μπλεξω σε τετοιες ιστοριες.οταν με το καλο μπορεσω και τον αποκτησω θα μπει διπλα διπλα με τα rotel...αν τα ξεπερασει ο ''ανανεωμενος παππους''μετα δεν θα υπαρχει χωρος στο rack για τους τιμιους rotel μου.
υγ.καπου ειχα διαβασει και ενα post του Σακη οπου ελεγε για τη συγκριση του 717 διπλα σε προ-τελικο που εχει στο εργαστηριο του.τι μηχανηματα αραγε εστησε διπλα στον 717???ενα μυστικο που ισως δεν μαθουμε ποτε.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv