sansui au-717 η τα τωρινα μου μηχανηματα???

ryk

Reaction score
925
Πίστεψέμε δεν έχει καθόλου άδικο, ο Σάκης ξέει τι λέει.
Ρε Γιαννάκη, πλάκα κάνω! Λες να μην γουστάρω που την ψάχνει και τα λέει έξω από τα δόντια;;)

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Εχει παρα πολλες διαφορες σε οτι αφορα τον 717 Ειναι συγκρτικα "ξαλαφρωμενος" το τροφοδοτικο δεν λειτουργει με τον ιδιο τροπο , Το κεντρικο ποτενσιομετρο λειτουργει διαφορετικα και αυτο ειναι ενα πολυ σημαντικο κομματι και γενικοτερα ειχει λιγοτερα καλουδια μεσα του .

Θα ελεγα οτι ειναι μηχανημα της ιδιας καστας και παραενει να εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα συγκριτικα μεχρι και σημερα αλλα ΟΧΙ τον ιδιαιτερο ηχο του 717 δεν τον εχει .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
1
τι πιστεύεις οτι αξίζει περισσότερο αυτό 1)http://www.ebay.com/itm/SANSUI-AU-717-AMPLIFIER-/272260240095 ή

2)http://www.ebay.com/itm/SANSUI-INTE...NT-CONDITION-SERVICED-/112049024100#shpCntId?

Επίσης δεν είχα ποτέ πικάπ ούτε ξέρω αρκετά,αυτό εδώ αξίζει να το πάρω για αυτή την τιμή(έχει ο πατέρας μου KLH ηχεία και ξέρω ότι η εταιρέια έχει κλείσει-άσχετο)
3)http://www.xe.gr/hlektronika/home-cinema|ad-262725019.html

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
εξαρταται κατα το ποσο λεει αληθεια για το Service αυτος που τον πουλαει ...εαν λεει αληθεια εισαι οκ για τα επομενα 30 χρονια ( που αμφιβαλω παρα μα παρα πολυ ) Συνηθως συστηνω στους ενδιαφερομενους να παρουν με μονο κριτηριο το οπτικο δλδ αυτον που εξωτερικα ειναι ομορφος

Για να ξηλωθει αυτος ολος και να λυθουν ολα τα προβληματα θα ξεπερασει τα 200 ευρω πλην ομως αξιζει και την τελευταια δεκαρα . Τα τελευταια χρονια πανω απο 20 ακροατες εχουν ακουσει αυτη την συμβουλη και εχουν φιαξει ενα μηχανημα που πραγματικα παιζε και ειναι και βραχος .

Την ιδιομορφια που εχει ο 717 μεταξυ gain του προενισχυτη /λογο σηματος προς θορυβο/ δυναμικα σε χαμηλη περιοχη δεν την εχει κανενα μα κανενα consumer μηχανημα ...
( με το ιδιο ποτενσιομετρο ρυθμιζει παραληλα την ευαισθησια εισοδου του προενισχυτη και στην σταθμη μεταξυ εισοδου του τελικου και του προενισχυτη ετσι το πετυχαινει και κανενας , απολυτως κανενας αλλος δεν το εχει κανει αρχικα γιατι το ποτενσιομετρο μονο θα κοστιζε τυπου 150 ευρω . )

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Η φωτο αυτη δεν ειναι φυσικα τοθ AU-X701 μην τα μπερδευουμε
Ασχημο μηχανημα δεν ειναι αλλα με 517-717 απολυτως καμμια σχεση

Reaction score
14.743
Η φωτο αυτη δεν ειναι φυσικα τοθ AU-X701 μην τα μπερδευουμε
Ασχημο μηχανημα δεν ειναι αλλα με 517-717 απολυτως καμμια σχεση
ωωω συγνωμη ..δικιο εχεισ για την φωτο...σε ευχαριστω για την απαντηση...:hi:

Reaction score
1
Για την ακρίβεια είμαι νέος στο άθλημα και ουσιαστικά δεν έχω δαπανήσει τίποτα ακόμη γι αυτό το φτωχό σύστημα που έχω φτιάξει εκτός του Thinkpad T440 που συνδέω αρκετά συχνά με τον ενισχυτή.Είναι ένας Sansui AU X517R ,ένα tuner Teac TX 3000 και το αρκετά πρόσφατο νέο μέλος της παρέας -που ήταν αρκετό για να μου κολλήσει το μικρόβιο του τί είναι αυτά τα πραγματάκια που μου έδωσε ο πατέρας μου καταλήγοντας έτσι νέο μέλος του forum- δύο ηχέια Magnat Monitor Supreme 1002.Πριν ήμουν με δύο ηχειάκια των 15 Watt και δεν πολυασχολιόμουν.Δεν ξέρω τι να πρωτοκοιτάξω για να μεγαλωσω την παρέα αυτή,καμιά συμβουλή;

Επίσης ο Χ517R έχει ένα θεματάκι-το μόνο που έχει- η ροδέλα επιλογέας του cd-tuner-..etc δεν σταματάει πάντα εκέι που πρέπει και θέλει μια-δυο προσπάθειες μέχρι να κάτσει και μας είχαν πει ότι δεν φτιάχνει θέλει αντικατάσταση κάτι τύπου 150 με 200 ευρώ.Θα μπορούσες να του ρίξεις μια ματιά;

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Χμ. Καμιά τροποποίηση με ρελέδες ίσως; Το λέω για να μας πει τη γνώμη του ο τεχνικός.

Reaction score
2.343
Ωραιο μηχανημα. Αυτοι οι vintage ενισχυτές εχουν και ενα αλλο καλο, δεν εχουν αποσπώμενο καλωδιο τροφοδοσιας! Γλιτωνεις απο πολλους μπελαδες, δεν χρειαζεται να ψαχνεις, να ακους καλωδια. :roflmao:

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Ναι φυσικα θα μπορουσα να ριξω μια ματια αλλα απο κοστος καμμια σχεση οτι θα ειναι κατα ποοοοοοολυ χαμηλοτερο
[DOUBLEPOST=1467925056][/DOUBLEPOST]Τροποποιηση με ρελεδες ?? ναι και οχι θα ελεγα ενω ειναι ωραια ιδεα δεν ειναι και πολυ εφικτο σε ενα τετοιο μηχανημα Και αν ειναι δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι θα αξιζει τον κοπο . Σαφως θα γινει πολυ πιο ησυχο αλλα και η δαπανη και η μανουβρα θα ειναι αρκετα μεγαλη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Ναι φυσικα θα μπορουσα να ριξω μια ματια αλλα απο κοστος καμμια σχεση οτι θα ειναι κατα ποοοοοοολυ χαμηλοτερο
[DOUBLEPOST=1467925056][/DOUBLEPOST]Τροποποιηση με ρελεδες ?? ναι και οχι θα ελεγα ενω ειναι ωραια ιδεα δεν ειναι και πολυ εφικτο σε ενα τετοιο μηχανημα Και αν ειναι δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι θα αξιζει τον κοπο . Σαφως θα γινει πολυ πιο ησυχο αλλα και η δαπανη και η μανουβρα θα ειναι αρκετα μεγαλη .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Νομίζω ότι καταλαβαίνω τη δυσκολία του εγχειρήματος. Έχω αγοράσει μεν μια πλακέτα απο το ebay με ρελέδες για τον naim nac32 που πειράζω, αλλά τον προενισχυτή θα τον λειτουργήσω σε line επίπεδο και μέσα στον προενισχυτή όλα είναι με καλώδια ( γι'αυτό και κινήθηκα προς τη κατεύθυνση των ρελέ, για να αποφύγω όλο αυτό το καλωδιομάνι ). Υποθέτω ότι μέσα στον συγκεκριμένο ολοκληρωμένο όλα είναι πάνω στη πλακέτα, οπότε εκεί θα θέλει δουλειά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv