Sansui - Kenwood

Reaction score
1.187
Μιας και πιάσαμε σε άλλο θέμα την κουβέντα περί Sansui και Kenwood είπα να την μεταφέρω εδώ την συζήτηση για να μην είμαστε και off-topic...

Για να ανάψουν λίγο τα αίματα ας βάλω μερικές φωτογραφίες από τον Kenwood KA-907 που έχει κολλητός μου:

Διπλά τροφοδοτικά με custom πυκνωτές συνολικής χωρητικότητος 72.000 μF, Sanken τρανζίστορς, Elna πυκνωτές και γενικώς άριστης ποιότητος υλικά γι αυτό και δουλεύει ανελειπώς 30 χρόνια τώρα!!!
2x180 W RMS @ 8 Ωhms, ρυθμός ανόδου 230V/μsec απλά οδηγεί τα πάντα με καταιγιστικό ρυθμό.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Sansui - Kenwood

Kenwood KA-907
(1979 - 1980+)

Extra-rare and last iteration of Kenwood's "monster" period.
There is much shared with the the Supreme 600 from which the KA-907 took most of its layout - inside and outside. The 3-position/3-level loudness would be carried onto the slightly later L-08C preamp and the phono stage allows more settings but the rest is the culmination of Kenwood's 1970s engineering.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τεχνικά στοιχεία εδώ:

http://www.thevintageknob.org/KENWOOD/KA907/KA907.html#

Reaction score
1.187

Μπορεί να μην είναι Kenwood model 600 αλλά είναι κι αυτός πολύ κοντά του, και φυσικά στην κορυφή.

Reaction score
1.187

Από το στρατόπεδο της Kenwood είπαμε ήταν πρώτος ο Supreme model 600 και μετά ο εν λόγω ΚΑ-907

Από την άλλη μεριά υπήρχε ο κορυφαίος AU-X1 και ο επίσης πολύ καλός AU-20000
Τον AU-X1 που το έχει φίλος μου δυσκολεύομαι να τον συγκρίνω με τον ΚΑ-907 και δεν μπορώ να πω ποιός είναι καλύτερος.
Ισως υπερέχει λίγο στις χαμηλές συχνότητες...
Δεν έχω φωτογραφίες του, αλλά θα βγάλω αρκετές την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτώ.

Reaction score
1.187

To "τέρας" της Sansui είχε μετασχηματιστές με ξεχωριστές περιελίξεις για τον αριστερό και τον δεξί τελικό. Ξεχωριστές περιελίξεις για το αριστερό και δεξί κανάλι του προενισχυτή phono κινητού πηνίου, ομοίως άλλες δύο ξεχωριστές τροφοδοσίες για τα δύο κανάλια του προενισχυτή phono κινητού μαγνήτη και τέλως άλλες δύο ξεχωριστές τροφοδοσίες για τα δύο κανάλια του προενιχυτή line, ο οποίος μπορούσε να βγει και εκτός κυκλώματος και να λειτουργήσει ως παθητικός με το το πάτημα ενός κουμπιού.

Συνολικά 8 !!! τροφοδοτικά για να λειτουργήσει τελείως ανεξάρτητα το κάθε κανάλι του κάθε σταδίου ενίσχυσης του "τέρατος" !!!!!

Reaction score
29.746

Βρε αγοράκι μου είπαμε όποιος πήρε AU-X1 πήρε .
Ολοι οι υπόλοιποι απλά αποτύχαμε , το καλύτερο όπλο της sansui , όποιος το πήρε το πήρε. τέρμα.
Εγω ,πλεον μετά απο αυτά που βλέπω στο ebay , λεω καλά που πήρα ότι πήρα.SANSUI G22000. GOD BLESS ME.

Reaction score
1.187

Και φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν το "τέρας" να μην έχει ΚΟΡΥΦΑΙΑ τεχνικά χαρακτηριστικά και μετρήσεις που και σημερινοί ενισχυτές αμφιβάλλω πολύ αν θα τις πλησιάζουν ...έστω και με τα κιάλια. :133:

Reaction score
1.187

Βρε αγοράκι μου είπαμε όποιος πήρε AU-X1 πήρε .
Ολοι οι υπόλοιποι απλά αποτύχαμε , το καλύτερο όπλο της sansui , όποιος το πήρε το πήρε. τέρμα.
Εγω ,πλεον μετά απο αυτά που βλέπω στο ebay , λεω καλά που πήρα ότι πήρα.SANSUI G22000. GOD BLESS ME.
Πραγματικά είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!!! Ατέλειωτη δύναμη χωρίς να "ιδρώνει" καθόλου. Βέβαια ο Ορφέας της AS δεν είναι και δύσκολο ηχείο... Απλώς αυτό είναι κάτι που δεν απασχολεί τον AU-X1.
Με την ίδια ευκολία που οδηγεί τον Ορφέα έχει οδηγήσει και πολύ πιο δύσκολα ηχεία. Απλά δεν τον απασχολεί! Ολα τα ηχεία είναι πανεύκολα γι αυτόν.
Ειδικά τον Αίολο τον άκουσα να βγάζει ένα μπάσο και έναν όγκο που δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ από το συγκεκριμένο ηχείο. Κι ας το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές με πάρα πολλούς ενισχυτές. Τρομερός έλεγχος των χαμηλών, χωρίς μπουμάρισμα, χωρίς ανεξέλεγκτες κινήσεις των μεμβρανών των woofer και ο Αίολος κατέβαινε χαμηλά... Πολύ χαμηλά! Πρώτη φορά άκουσα τον Αίολο να κατεβαίνει τόσο χαμηλά.

Reaction score
29.746

Sorry παιδιά το λινκ δεν δουλεύει.
Το site είναι το hi fi engine, όποιος θέλει γράφεται και κατεβάζει όποιο manual θέλει απο τα διαθέσιμα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αυτά τα μηχανήματα για την εποχή τους ήταν τρομερά εργαλεία.
Όμως κακά τα ψέματα ο χρόνος περνάει και αφήνει παντού τα σημάδια του.
Κάτι οι οξειδωμένες επαφές, κάτι τα γερασμένα υλικά κάτι οι αλλοιώσεις των κολλήσεων, κάτι τα ποτενσιόμετρα και οι επιλογείς, έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές στον αρχικό τους χαρακτήρα.
Για να επανέλθουν και να είναι ανταγωνιστικά σήμερα θέλουν πολύ δουλειά και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο.

Reaction score
29.746
Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Κάτι οι οξειδωμένες επαφές, κάτι τα γερασμένα υλικά κάτι οι αλλοιώσεις των κολλήσεων, κάτι τα ποτενσιόμετρα και οι επιλογείς, έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές στον αρχικό τους χαρακτήρα.
Για να επανέλθουν και να είναι ανταγωνιστικά σήμερα θέλουν πολύ δουλειά και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο.
O δικός μου g22000, τό μόνο που ήθελε, ήταν spray καθαρισμού επαφών , διακοπτών , ποτενσιομέτρων , και μια ρύθμιση bias , και είναι τζάμι.Ούτε χρατς χρούτς ούτε τίποτα δεν έκανε ακόμα και χωρίς σπρευ.Δεν εχει καμία οξειδωμένη επαφή , ούτε και κανένα πρόβλημα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το ποσοστό μείωσης της απόδοσης των πυκνωτών του το ξέρεις?:126:

Επειδή η πτώση της απόδοσης ενός μηχανήματος έρχεται πάντα σταδιακά και ποτέ απότομα, το αυτί μας συνηθίζει και δεν αντιλαμβανόμαστε καμία διαφορά.

Reaction score
29.746

Αν μιλάς για τους μεγάλους ηλεκτρολυτικούς στο πυκνωτικό φίλτρο του τροφοδοτικού , είναι μετρημένοι , και έχουν μια απόκλιση της τάξης του 4%.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ναι αυτή η απόκλιση αφορά συγκεκριμένη συχνότητα που παράγει η γέφυρα που χρησιμοποιήθηκε.
Για όλο το ακουστικό φάσμα, και ιδίως για τις χαμηλές συχνότητες, πως ξέρεις τι απόκλιση έχουν?

Reaction score
29.746

Mετρήθηκαν σε εργαστήριο ΄φιλου ηλεκτρονικού, πρώην τεχικού του service της ελινα.

Reaction score
1.187
Απάντηση: Re: Sansui - Kenwood

Είναι σαφές ότι δεν έχεις έρθει σε επαφή με τέτοια μηχανήματα... Αν είχες κάποιον Quad ή Musical Fidelity κλπ. εκείνης της εποχής τότε ισχύουν όλα αυτά που λες και είναι σίγουρο ότι δεν θα λειτουργούσε έως σήμερα.

Αν όμως είχες κάποιο από αυτά που συζητάμε εδώ θα ήξερες ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οπως π.χ. αυτός εδώ ο ραδιοενισχυτής Kenwood model Eleven III (τελείως άγνωστο μοντέλο εδώ στην Ελλάδα) που τον έχει ο πατέρας μου και λειτουργεί καθημερινά από το 1976 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς καμμία απολύτως ανάγκη συντήρησης!!! Φυσικά δεν κάνει ούτε ένα χρατς κανένα ποτενσιόμετρο ή διακόπτης. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Εχει ALPS γιαπωνέζικα με αντιστάσεις. Οχι κινέζικες μαϊμουδιές απομιμήσεις...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt