Sansui - Kenwood

Reaction score
3
Η καναδική Bryston δίνει εγγύηση 20 ετών, η δανέζικη Densen εφ όρου ζωής. Αυτοί δηλαδή δεν κάνουν καλά μηχανήματα,στιβαρά, με εκλεκτά υλικά και με καλό ήχο για μιά ζωή; Αλλά ας περάσουμε στη σύγχρονη Ιαπωνία. Αν αγοράσω έναν ενισχυτή της Accuphase ή της Denon (τα μεγάλα τα μοντέλα φυσικά) ή της Luxmann δε θα πάρω ένα καλό μηχάνημα που θα παίζει και μετά από 20 χρόνια;Μη μου πεις ότι οι ιδιοκτήτες ενισχυτικών της Esoteric/TEAC τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στο μάστορα μετά την πάροδο 10 ετών.Παιδιά ηρεμήστε λίγο, δε λέω, ωραία τα vintage μηχανήματα, και πολλά από αυτά παίζουν θαυμάσια μετά από πολλές δεκαετίες, αλλά δεν έπεσε επιδημία Αλτσχάιμερ στις τάξεις των σχεδιαστών HiFi το 1980. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και σήμερα να σχεδιάζουν καλά μηχανήματα. Και τα πουλάνε κιόλας. Δεν τα κρατάνε για την πάρτη τους.

Reaction score
29.745
Απάντηση: Sansui - Kenwood

Nai δεν αντιλέγω σε αυτά που λες , και φαντάζομαι ούτε ο komhst.
Αυτό που είπαμε είναι οτι τα μηχνήματα εκείνης της εποχής δουλεύουν και σήμερα άψογα, και ήταν πιο προσιτά τότε απο τα σημερίνά, high endάδικα που κοστίζουν ενα σκασμό λεφτά.Επίσης το παράδειγμα φιατάκι πόρσε, δεν χρησιμοποιήθηκε με γνώμονα την γεωμετρία της 911 turbo , αλλά σύγκριση επιδόσεων.Εαν σας ενοχλεί τόσο πολύ η 911 turbo , μπορείτε να βάλετε την 928, η ακόμα και την 928s4, αν θέλετε.
Αυτό όμως δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία και τις επιδόσεις της 911 Turbo, η οποία παρεπιπτόντως ήταν υδρόψυκτη , και με κατανομή βάρους 60 40.Δεν θυμάμαι αν ήταν το 79 όμως η το 81.

Reaction score
29.745

Επίσης δεν αναφέρθηκε κανείς στην bryston , γιατί πολύ απλά βγάζει εξαιρετικά μηχανήματα, απλά κάπως ακριβά.
Επίσης να επισημάνω οτι και εγω εχω νεα μηχανήματα και δεν εχω κολήσει στα παλιά, αλλά θεωρώ οτι η αντοχή τους στον χρόνο δεν θα είναι η ίδια με τα vintage , κυρίως επειδή δεν εχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν μια ζωή.

Reaction score
0

Ο πρώτος μου ενισχυτής, ένας NAD 3020B, σχεδίαση Αγγλίας και made in taiwan, αγορασμένος το 1981 (αν θυμάμαι καλά) παίζει και τραγουδάει ακόμα χωρίς κιχ έχοντας βγάλει μπόλικα πάρτι παρά τα μόλις 35 του watt.
Sansui της σειράς Α αν θυμάμαι καλά, στα ίδια λεφτά με τον NAD αγορασμένος της ίδια εποχή από ξάδελφό μου, με τα διπλά watt και καλά, έκαψε εξόδους στο πρώτο πάρτι όπου αντικαταστάθηκε από τον NAD, επισκευάστηκε και καμιά 5ετία μετά ξαναπαρέδωσε το πνεύμα όπου η επισκευή του κρίθηκε ασύμφορη και κατέληξε στη χωματερή!!!
Ο αντικαταστάτης του NAD, ένας DENON PMA-980R αγορασμένος καμιά δεκαετία μετά και made in Japan, σκέτο μεγαθήριο σε κατασκευή, εμφάνιση και βάρος, μόλις συμπλήρωσε τους 18 μήνες ζωής και με πολύ μικρή χρήση αναλογικά με τον NAD άρχισε τα πήγαινε έλα στην αντιπροσωπεία με πρόβλημα στα ποτεσιόμετρα (bass-treble-balance) και στον επιλογέα πηγών. Ποτέ δεν κατάφεραν να τον επισκευάσουν και σήμερα παίζει μόνο με το source direct στο on και εκεί που ακούς σου αλλάζει πηγές από μόνος του!!!
Καλά και κακά μηχανήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, τόσο όσον αφορά τον ήχο, όσο και την ποιότητα κατασκευής.
Τα κατασκεύαζαν, κατασκευάζουν και θα κατασκευάζουν όλες οι εταιρείες από όποια χώρα και αν προέρχονται.
Με τον NADάκο είμαι και εγώ συναισθηματικά δεμένος και πολλές φορές τον βάζω να παίξει και τον χαίρομαι αν και ξέρω ότι δεν ακούγετε όπως τότε μου αρέσει ο ήχος του και μια χαρά οδηγεί τα νέα μου και αρκετά δύσκολα ηχειά ο γέρος!!!
Δενόμαστε με τα πράγματα κάποιοι από εμάς και εγώ το βρίσκω ωραίο.
Πιθανών αν από τα χέρια μου είχε περάσει κάποιος άλλος ενισχυτής-μεγαθήριο και όχι ο απλός και ταπεινός NAD να ήμουν ακόμα πιο δεμένος και συγκινημένος μιλώντας για αυτόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί σταμάτησαν να βγαίνουν μηχανήματα και όλα τα άλλα δεν αξίζουν.

Reaction score
29.745

Εχμμ ναι δεν εχειις άδικο , αλλά όχι και απόλυτο δίκιο.
Δυστυχώς δεν τα βγάζουν όπως παλιά. Στην 10ετία του 80 τα μηχανάκια φιάχνονταν για να διαρκέσουν μια ζωή δλδ 25-35 χρόνια, τώρα πια στα 10 χρόνια είναι απηρχαιωμένα.
τΙ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ που πήρα τον καλύτερο denon προ τελικό αφου σε μια πενταετία θα είναι obsolete design,?Δεν λεω τα μηχανήματα είναι κορυφή και το ακούω και το βλέπω , αλλλά σε 5 -10 χρόνια θα είναι αρχαία.Θα τα εχουν ξεπεράσει οι απόγονοι κατα πολύ. Καλά ο προ μπορεί και να μείνει στην ιστορία αλλά το playrer θα ξεπεραστεί σίγουρα.\Εντάξει ο τελικός είναι τελικός και είναι δύκολο να βγεί off αλλά δεν λεω, αυτό δεν σημαίνει οτι μερικοί τελικοί δεν βγαίνουν off.Οσο αφορά στον poa θεωρώ οτι είναι ο τελικός της 10ετίας μιας και κάνει ότι του ζητήσεις και μερικά ακόμη.Τον κάνεις οτι θες , γεφυρώνεις όποιοα κανάλια θες , κυριολεκτικά σχεδον , το κάνεις και απο τον προ άμα θες , γενικότερα κάνεις ότι θες με τον poa-avp είναι ενα ζευγάρι που ο κόσμος του highend δεν θα δει ποτέ.Δεν συζητω περί link και λοιπα αυτά ούτε στην φαντασία δεν υπάρχουν. H denon έκανε πραγματικότητα το μεγαλύτερο όραμα όλων των highendάδων και αυτό λέγεται dcs νομίζω.Ενα σύστημα που αναπαράγει τα πάντα σε απλή μουσική μορφή.......Ξέρω οτι όλοι το έχουν αλλά μόνο η denon το έχει και το λειτουργεί όπως κανένας άλλος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt