Sanyo PLV Z4

Reaction score
0
genoa, μα για αυτό το λόγο μιλάω για απογοήτευση η ανακοινώσεις τις Epson μιλούσαν για κανονική παραγωγή του D5 (και στις δυο εκδόσεις από Απρίλιο...( και βλέπουμε ότι ακόμα και σήμερα το 1080p δεν παίζει στου FP…

Νίκο, εν μέρει έχεις δίκιο... αλλά σαν leader τις αγοράς (και η Epson θέλει να θεωρεί τον εαυτό τις leader…) τι κάνεις ? έχεις το 1080p panel και το κοιτάς ? η ΤΙ ανακοίνωσε το 1080p πριν μια εβδομάδα και στα φορα υπάρχει ήδη το μηχανάκι τις Projection Design με το καινούργιο 0.95, DC3 DLP chip σε display… μετά την ήττα που έπαθε η ΤΙ από την Sony και τον W100 με SXRD chip1080p στα 10.000 θα δεις ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα τρέχει... όχι ότι οι εταιρίες που παίζουν με την ΤΙ δεν ξεκίνησαν το τρέξιμο (δες Infocus κλπ...) θεωρώ την πολιτική αυτή καθαρό ξεζούμισμα... απλώς η ΤΙ έχει περισσότερα να χάσει μια και το παιχνίδι ξεκίνησε από το Hi-End τις αγοράς και η Epson ελπίζει ότι ΤΙ θα συγκρατήσει τις τιμές στα 720p μέχρι να ξεστοκαρουν... δηλαδή @#$@κα αγοραστή πάρε τώρα και θα ξαναπάρεις σε λίγο ... και μιλάω πάντα για εμάς που υποτίθεται ενημερωνόμαστε καλύτερα... γιατί ο κόσμος που ψωνίζει από #*βολο, #$ψτρονετ κλπ εκεί να δεις ξεζούμισμα ... και η δικαιολογία υπάρχει πάντα... και που θα βρεις υλικό να παίξει 1080p… (κλασικό...και το γραφώ πριν το αναφέρει κανένας άλλος... ως επιχείρημα...)

Για να μην πούμε για αυτούς που τα έχωσαν σε ακριβά μηχανήματα όπως ο Qualia, Infocus και βλέπουν τις τιμές να κατρακυλούν με την εισαγωγή νέας γενιάς μηχανημάτων...

Χρηστό, βλέπεις rainbow και με 7700, 78 ? αν όχι (η έστω πολύ λιγότερο...) περίμενε τα καινούργια μοντελάκια (8720, 79) η στην περίπτωση σου καλύτερος ο Sony HS-60… έχω την υποψία ότι και πολύ καλύτερα σαν μηχανήματα και σε τιμές λουκούμι μέχρι τα Χριστούγεννα θα παίζουν με τον πανικό που γίνεται στην αγορά... Η εκδίκηση του καταναλωτή (έστω και για λίγο πριν παγιωθούν τα πράγματα και πάλι...)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Ακριβώς στην ίδια φάση με τον Χρήστο είμαι και εγώ. Το πρόβλημα με το rainbow με έχει αναγκάσει να στραφώ σε LCD. Αυτή την στιγμή χρισημοποιώ έναν που είχα παλιά στην δουλειά, και περίμενα το D5 για να πάρω κάτι καλύτερο...

Τελικά μάλλον δεν θα περιμένω άλλο. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα αγοράσω κάτι και αργότερα βλέπουμε...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν ξέρω...
Πάντως γεγονός είναι ότι, όπως και στα ηχητικά άλλωστε, κάτι που στον καταναλωτή θα έπρεπε να φτάνει με x χρήματα, φτάνει με 3x. Σε αυτή τη λογική βρίσκω τις τεχνολογίες LCD και SXRD πολύ πιο τίμιες. Εδώ καθόμαστε τόσα χρόνια περιμένοντας την ΤΙ να αποφασίσει να ρίξει τιμές και να βάλει 3 τσιπάκια αντί ενός. Μήπως μπορείτε να φανταστείτε πόσο κοστίζει στην ΤΙ ένα τσιπάκι? Η μονάδα μέτρησης πάντως είναι τα σεντς :twisted:

Προσωπικά όντας σπασμένος από αυτήν την κατάσταση, ακόμη και όταν οι dlp με 3 τσιπάκια έρθουν σε τιμές λογικές, πολύ αμφιβάλλω αν θα πάρω τέτοιον προβολέα. Ακολουθώντας αυτή τη λογική το μόνο που είχα να κάνω ήταν να δώ τι (lcd) προβολέα μπορούσα να πάρω με τα λεφτά μου και το έκανα.

Τα 1080 θα τα δούμε του χρόνου τέτοιο καιρό από την τριάδα panasonic, hitachi, sharp. Αν μπορείς να περιμένεις έχει καλώς (εγώ δεν άντεξα). Από την άλλη μέχρι του χρόνου ή σε δύο χρόνια, η sony πιστεύω ότι θα τους έχει πάρει τα σώβρακα, οπότε το δίλλημά σου θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Αν συνεχίζεις να αναβάλλεις μια αγορά, τα πράγματα θα γίνονται συνεχώς πιο πολύπλοκα... :roll:

Η αγορά αυτή πάντως έχει τεράστιες ομοιότητες με την αγορά Η/Υ. Ότι αγοράζεις τώρα, σε έξι μήνες είναι παλιό και κοστίζει τα μισά λεφτά. Αλλά αν σκέφτεσαι έτσι δεν θα αγοράσεις ποτέ και πισάκι... :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Η δική μου απόφααση εδώ και μήνες είναι οριστική...

Ο στόχος μου είναι να δω το επόμενο Mundial σε HDTV. Και είναι απόλυτα εφικτός...

Είναι βέβαιο ότι είτε το euro1080 είτε κάποιο Γερμανικό κανάλι HD θα δείξει τα κυριότερα παιχνίδια σε ανάλυση 1920Χ1080. Αρα το πρώτο βήμα είναι η αγορά ενός HD δορυφορικού δέκτη.

Το δεύτερο και κυριότερο βήμα είναι η αγορά ενός μέσου στα 1920Χ1080. Αν δεν υπάρξει προβολέας σε προσιτή τιμή μέχρι τότε τί να κάνουμε... δεν θα δούμε στις 100 ίντζες αλλά στις 50 ή τις 42 με την αγορά τηλεόρασης! Έτσι και αλλιώς η τηλεόραση που έχω (μοντέλο '98) είναι στα τελευταία της και δεν ξαναδίνω 250 Ευρώ στην philips για να την ψευτοεπισκευάσει... Βέβαια του χρόνου θα έχει την μισή τιμή αλλά εδώ μπαίνει και η ανάγκη στην μέση... χρειάζομαι μια τέτοια τηλεόραση... οπότε μιας και θα πάρω που θα πάρω ας είναι τουλάχιστον 1080p!

Όσον αφορά στο HD υλικό έχω τόσο πολύ και με το δορυφορικό internet θα αποκτήσω ακόμα περισσότερο που θα φτάνει για πολλά βράδια θέασης...

Σε όλο τον κόσμο γίνεται χαμός με την έλευση των μέσων προβολής στα 1080p. Αν η Epson δεν το έχει καταλάβει, οι πωλήσεις των ανταγωνιστών θα την κάνουν να το καταλάβει πολύ σύντομα...

Είμαι βέβαιος ότι μετά τα Χριστούγεννα θα δούμε σίγουρα και lcd προβολέα στα 1080p...

Ξέρω βέβαια και είμαι από τους πρώτους που το λέει ότι είναι λάθος να αγοράζεις από τους πρώτους μια νέα τεχνολογία ή να μην αγοράζεις περιμένοντας ή να μην προτιμάς μια ώριμη τεχνολογία (όπως είναι το 1280Χ720 σήμερα...)

Όμως όπως και να το κάνουμε το 1920Χ1080 είναι όνειρο πολλών ετών...

Reaction score
191
λογικα για να μην το βγαλει το πανελ 1080ι θα εχει πολυ μεγαλο κοστος και κανενα τεχνικο προβληματακι.δεν δικαιολογειται αλλιως

Reaction score
0
Τι να σας πω ρε παιδια, μιας και μας εχει φαει η αναμονη και δεν παει αλλο, λεω να κανω την καρδια μου πετρα και να βολευτω με κανα D5 720ρ :? :| :) Μονο που θα περιμενω το πρασινο φως απο το 4ο Μακρυ καυτο τεστ...

Reaction score
0
Ημουν έτοιμος για αγορά 7700 (Προηγούμενος ήταν ο 7800) αλλά τώρα είμαι σε σκέψεις με τον Ζ4 μιας και στο hitech δείχνει ότι ο z-4 είναι περίπου το ίδιο. Μήπως είναι καλή λύση και κάνω και 700-750 ευρώ οικονομία ή να πάρω τον 7700?

Reaction score
453
Γνωρίζοντας τον Ζ3 και τον 7700, θα πω ότι ο 7700 είναι σαφώς καλύτερος.
Τώρα τι αλλαγές έκανε ο Ζ4 και είναι περίπου το ίδιο δεν ξέρω αλλά και ούτε το πιστεύω αν δεν το δω.
Οι lcd για μένα είναι για όσους έχουν πρόβλημα με το rainbow. Αν δεν έχεις πρόβλημα, ασυζητητί dlp.
Έχω τον 4805 και δεν μπορούσα με τίποτα να δω τα παστέλ ψεύτικα χρώματα του Ζ3. Τώρα με τον 7700 (ίδια ανάλυση με Ζ3-Ζ4 και χαμηλό κόστος για dlp) ατύχησαν οι lcd.
Η μόνη τους ελπίδα είναι το 1080 πάνελ.

Reaction score
51
Ημουν έτοιμος για αγορά 7700 (Προηγούμενος ήταν ο 7800) αλλά τώρα είμαι σε σκέψεις με τον Ζ4 μιας και στο hitech δείχνει ότι ο z-4 είναι περίπου το ίδιο. Μήπως είναι καλή λύση και κάνω και 700-750 ευρώ οικονομία ή να πάρω τον 7700?
Γιώργο μη δώσεις άλλη αναβολή.........Πάντα θα βρίσκεις δικαιολογία για να μην αγοράσεις (γιατί πάντα θα πλησιάζει και ένα νέο μοντέλο). Αλλά έτσι δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσεις (και κυρίως να ευχαριστηθείς....)
Προχώρα άφοβα στον 7700 και θα είσαι σίγουρα πολύ ευχαριστημένος από την (κορυφαία) επιλογή. :wink: :wink:

minas

Πισιά
Reaction score
4.413
Πάντως ο Z4 έχει και τα καλά του...
Είναι 3-3,5 κιλάκια ελαφρύτερος και ομολογουμένος κομψότερος (άτιμο WAF :twisted:)
Έχει κόψει μερικές από τις κακές συνήθειες του Z3 (όπως pixelation και έλλειψη πλήρους παραμετροποίησης των αναλογικών εισόδων)
Επίσης έχει και το γέλιο του να τον βάζεις μπρος και να ανοίγει το προστατευτικό πορτάκι :mrgreen:
Α, είπα ότι έχει και καλούτσικο lens shift?

Πάντως σε τελική ανάλυση, η πεμπτουσία ενός pj είναι η εικόνα... γι' αυτό καλό είναι να μπορείς να δεις και τους δύο πριν αποφασίσεις.
Παρεμπιπτόντως, ο Ζ4 βγάζει περίπου τα μισά nits από τον 7700 -σκέψου το αν θέλεις φωτισμένο χώρο..

Όσο για το πότε να αγοράσεις, θα σου πω ότι έλεγα σήμερα και στο Σωτήρη:
Όταν παίρνω κάτι, έχω αποφασίσει ότι και την επόμενη εβδομάδα να βγει κάτι καλύτερο/φτηνότερο δεν θα με πειράξει! (Και συνήθως όλο και κάτι βγαίνει :wink: )

Reaction score
0
και εγω στο ίδιο δίλλημα είμαι με τον γιώργο. μπορει κάποιος να μου πεί που θα μπορούσα να τους δώ και τους δύο(και να αγοράσω βέβαια). Αν δεν είναι δυνατή η δημοσίευση γινεται να μου στείλετε pm ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.346
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades