Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

Reaction score
5.616
Re: Απάντηση: Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

... Δε μ' αρέσει να κάνω προτάσεις για κάτι που έχω αγοράσει εγώ ιδιαίτερα αν ξεφεύγει στην τιμή. ...
Εγώ πάλι το αντίστροφο, μου αρέσει να προτείνω κάτι που έχω αγοράσει εγώ, και ξέρω ότι είναι εξαιρετικό, ασχέτως αν συνήθως είναι ακριβό. :116:

Για τα HE-6 όταν τα πάρω θα ξέρω σίγουρα αν, κατά πόσο, και σε ποιους τομείς είναι καλύτερα από τα HD800.

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστι

Εγώ πάλι το αντίστροφο, μου αρέσει να προτείνω κάτι που έχω αγοράσει εγώ, και ξέρω ότι είναι εξαιρετικό, ασχέτως αν συνήθως είναι ακριβό. :116:

Για τα HE-6 όταν τα πάρω θα ξέρω σίγουρα αν, κατά πόσο, και σε ποιους τομείς είναι καλύτερα από τα HD800.
Aντε,ξεκινα,το μελλον το ξερω πια...:114:
Edit.
Μολις πηρα μαιλ απο το Βελγιο,και ερχονται τα molds για τα Westone.
Ιδομεν...

Reaction score
2
Απάντηση: Sennheiser HD800, Asus Xonar Essence ST και ενισχυτής ακουστικών

Θεόδωρε χαίρομαι που μπήκες στον κόσμο των ακουστικών δυνατά :107:

Τα χαμε πει παλιοτερα, οταν σου προτεινα τα eterna. Πολυ καλες κ οι υπολοιπες επιλογές που έκανες απο τοτε..

Εγω με τη σειρά μου θέλω να πω ότι έφτασα επιτελους στη headphone-audio nirvana.
Τα τελευταια 2 χρονια εχω δοκιμασει παρα πολλα ΚΑΛΑ ακουστικα. Τα πιο πολλα balanced, recabled modded κλπ κλπ. Εχω δοκιμασει τα HD 800, beyer 880 balanced, 770, denon 2000, grado 225 σκετα αλλα και με wood cups cardas καλωδιο και mods που κοστιζουν οσο και τα ακουστικα και διαφορα αλλα.. Απο ενισχυτες επισης - απο ενισχυτη 60ευρου μεχρι phonitor.

Τελικα εφτασα στο σημειο να τα πουλησω ολα και να παρω 2 μονιτορς της προκοπης (focal cms 65) και ησυχασα. Λιγο καιρο μετα ομως με ξανατσιμπησε η ασθενεια και ειπα να κανω αλλη μια προσπαθεια..

Θαυμα!!! Υπαρχει τελικα ο ηχος που εψαχνα, ο τελειος για τα αυτια μου και τα γουστα μου.

Sennheiser HD 600 με Cardas cable ("Nylon sleeved and terminated with a mini Canare plug") με ενισχυτη εναν Little Dot MK IV SE ο οποιος φοραει 2 Mullard M8161 και 2 NOS REFLEKTOR SUPERTUBES 6H30P-DR.
Ειναι αληθεια το καλυτερο σετ που εχω ακουσει ποτε. Πολυ ισορροπημενος ηχος, studio επιπεδου αλλα παιζει και ολη αυτη η "μαγεία" - μαλλον καποιος χρωματισμος οχι ευκολα διακριτος παντως που με κανει να μη μπορω να τα βγαλω απ το κεφαλι μου.
Ελπιζω να τα κρατησω για πολυ καιρο και να σταματησω επιτελους τις επισκεψεις στο σατανικο head-fi.

"Κοστος" ειπατε; 200ε τα ακουστικα και 240 ο ενισυτης - απο αγγελιες, σε αριστη κατασταση. Και απλα γελαω με τα λεφτα που χω δωσει κατα καιρους... :121:

Οσον αφορα το player της hifiman το χω κ εγω στο ματι... Εχει βγει σε προσφορα το 602 (ιδιο με το 601 απλα χωρις line out απ το dac του) και μαζι τα ΙΕΜ re0 (70$) 240$. Προς το παρον συγκρατουμαι μεχρι να τελειωσει η προσφορα και να μου φυγει η οερξη αλλα αν καποιος ενδιαφερεται.. google it :)

Επισης ΤΡΟΜΕΡΗ ευκαιρια dac/amp combo με dual wolfson 8741 και 3500mw ενισχυσης σε χαμηλα ωμ (και 350 στα 600Ω) μονο με 200$ και 40$ μεταφορικα απο κινα.
Audio-GD NFB 12.
Αυτη η εταιρεια απορω πως δεν εχει γινει ακομα αντιληπτη στους ελληνες hi-fildelάδες.

Α. Μαλλον επειδη ειναι απο την Κίνα και εκει δεν ξερουν απο hi end. rofl.

Την καλησπερα μου forum :)

Reaction score
3

Δηλαδη,να μην τα πεταξω τα 600;:119:
Edit.
Ψαχνοντας τα περι Little Dot,ειδα σε ενα σαιτ Κινεζικο,ενα συστημα προστασιας του αγοραστη,που λεει οτι δεν δινει τα λεφτα στον πωλητη,αν πρωτα δεν επιβεβαιωσεις εσυ,ο αγοραστης,οτι παρελαβες το δεμα.
Λεγεται Escrow.Ξερετε τιποτα γι'αυτο;

Reaction score
5.616
Γιατί να πληρώνεις έξτρα για Escrow;

Αυτός
ο πωλητής μια χαρά φαίνεται για τον Little Dot.

Τον κοιτούσα κι εγώ τον Little Dot πριν πάρω τον Ballad Audio 300B-Supreme. Πήγα στον Ballad επειδή λειτουργεί και ως κανονικός 300B ολοκληρωμένος (για ηχεία).

Reaction score
9

Επισης ΤΡΟΜΕΡΗ ευκαιρια dac/amp combo με dual wolfson 8741 και 3500mw ενισχυσης σε χαμηλα ωμ (και 350 στα 600Ω) μονο με 200$ και 40$ μεταφορικα απο κινα.
Audio-GD NFB 12.
Αυτη η εταιρεια απορω πως δεν εχει γινει ακομα αντιληπτη στους ελληνες hi-fildelάδες.
Γιατί δεν έχει εκπορσώπηση/υποστήριξη στην Ελλάδα και δεν την σπρώχνει κανένας έμπορος. Εγώ έχω και dac και ενισχυτή ακουστικών Audio-GD και τα θεωρώ φοβερά μηχανήματα. Έχω αλλάξει καλώδια, ενισχυτές και λάμπες αρκετές φορές αλλά αυτά ούτε που το σκέφτομαι και αν ποτέ τα αλλάξω θα είναι για να πάρω ακριβότερα της ίδιας εταιρείας.

Τα μηχανήματα αυτά τα αγοράζεις ή direct από τον κατασκευαστή, με τον κίνδυνο του τελωνείου, ή από δύο εμπόρους που τα πουλάνε στην Ευρώπη, από Αγλλία και Γαλλία.

Reaction score
3

Πως του γραφουμε του ανθρωπου;Ειναι στα Γερμανικα,και δε βρισκω που εχει τη θεση για να κανω ερωτηση,οπως εχουν αλλες σελιδες του eBay.
Εν τω μεταξυ,ειναι στο HongKong,και απο κει,εχω τραυματικες εμπειριες,λογω του οτι τα PK1 που αγορασα και πληρωσα,ουδεποτε εμφανιστηκαν στην Ελλαδα,και πανε τα 100τόσα Ευρουδακια.
Βεβαια λεει οτι χρησιμοποιει τους Γιαπωνεζους για ταχυδρομειο,που ειναι αψογοι,και οχι το HongKong Post,αλλα ποιος ξερει;
Ιδομεν.

Reaction score
2

Zara congrats. Πολυ θα θελα να ακουσω σε καποια φαση και καποιο reference DAC ή κ ενισχυτη της.. Προς το παρον ειμαι στα preorders για το NFB 12 και ελπιζω στο μελλον να παρω καποιο dac με 1704 και R2R τροφοδοσια :)

Οσον αφορα τα little dot, ειχα και το MK V παλιοτερα. Φοβερος ss ενισχυτης σε πολυ καλη τιμη. Εγω παραγγειλα direct αν ομως θελετε απο ebay, επισημος πωλητης ειναι ο DavidZheZhe.

Θεοδωρε προς Θεου!! Ειναι πολυ καλα ακουστικά και κατά τη γνωμη μου πιο ισορροπημενα απο τα 650. Αν θες ντε και καλα να πεταξεις λεφτα, πετα τα καλυτερα σε καποιο ακουστικο με διαφορετικο ηχο.. Δoκιμασε κανα stax πχ (εχει απο 400ε, μη νομιζεις..), audeze LCD ή τα hifiman HE5 που ναι και φθηνοτερα.. Αν θες να πεταξεις ΠΟΛΛΑ λεφτα ε τοτε παμε και σε ΗΕ6 και LCD 2 :D

Επισης, με 1-2 ποτηρια καλου αλκοολ (ή οτιδηποτε αλλο ναρκωτικο προτιματε) ειμαι σιγουρος οτι θα ξεχασετε το μεσο και θα επικεντρωθειτε στη μουσικη. Saves u from trouble+expenses :)

Reaction score
3

Zara congrats. Πολυ θα θελα να ακουσω σε καποια φαση και καποιο reference DAC ή κ ενισχυτη της.. Προς το παρον ειμαι στα preorders για το NFB 12 και ελπιζω στο μελλον να παρω καποιο dac με 1704 και R2R τροφοδοσια :)

Οσον αφορα τα little dot, ειχα και το MK V παλιοτερα. Φοβερος ss ενισχυτης σε πολυ καλη τιμη. Εγω παραγγειλα direct αν ομως θελετε απο ebay, επισημος πωλητης ειναι ο DavidZheZhe.

Θεοδωρε προς Θεου!! Ειναι πολυ καλα ακουστικά και κατά τη γνωμη μου πιο ισορροπημενα απο τα 650. Αν θες ντε και καλα να πεταξεις λεφτα, πετα τα καλυτερα σε καποιο ακουστικο με διαφορετικο ηχο.. Δoκιμασε κανα stax πχ (εχει απο 400ε, μη νομιζεις..), audeze LCD ή τα hifiman HE5 που ναι και φθηνοτερα.. Αν θες να πεταξεις ΠΟΛΛΑ λεφτα ε τοτε παμε και σε ΗΕ6 και LCD 2 :D

Επισης, με 1-2 ποτηρια καλου αλκοολ (ή οτιδηποτε αλλο ναρκωτικο προτιματε) ειμαι σιγουρος οτι θα ξεχασετε το μεσο και θα επικεντρωθειτε στη μουσικη. Saves u from trouble+expenses :)
Το τελευταιο,επρεπε να το βαλεις μονιμα για υπογραφη,οχι βεβαια να κανουμε καταχρησεις,γιατι θα μπλεξουμε με αλλους,που παλι λεφτα ζητανε.Τους γιατρους δηλαδη.
Οσο για τα 600,προφανως και δεν θα τα διωξω,απλως θα βρω κατι να παιζουν σωστα,γιατι μεχρι τωρα,δεν μπορω να τα κουνησω,και ο Hifiman,δεν μπορει να παιξει και τα δυο καναλια,καποιο προβλημα στην επαφη του βυσματος εχει,ενω με τα AKG240,που τον συνδεσα,παιζει μια χαρα.
Οσον αφορα στα ΗΕ-6,αν πραγματι παιζουν τοσο καλα οσο λενε,και θα μας πει ο νεος που θα τα αγορασει πρωτος,μη νομιζεις οτι αποκλειεται να κανω την κουτουραδα.Μην ξεχνας,οτι Magnepan εχω στο σαλονι και ακουω,και μαλιστα εις τριπλουν.
Αλλα επισης,ο NFB-12,δεν ειναι λαμπατος,ετσι δεν ειναι;

Reaction score
11.806

Θαύμα!!! Υπαρχει τελικα ο ηχος που εψαχνα, ο τελειος για τα αυτια μου και τα γουστα μου.

Sennheiser HD 600 με Cardas cable

"Κόστος" είπατε; 200ε τα ακουστικά
Μα τόσο έχει μόνο το καλώδιο! Και κάνει τέτοια διαφορά; Το έχω διαβάσει αυτό αλλά δυσκολεύομαι να το πιστέψω.

Reaction score
3

H κραιπαλη,συνεχιζεται.
Παρηγγειλα την ST,απο το Vision Studio,και τη θηκη της Raidsonic,για καμια μεταμοσχευση υλικου,και εγραψα στο ΖΟΖΟ,ή καπως ετσι για τον λαμπατο Little Dot.
Τωρα μενει να παρω την επισης Asus Η6,για να γινει πολυκαναλο το συστημα του υπολογιστη,με καποια καλη ποιοτητα.
Αντε να δουμε...

Reaction score
3

Διαβασα ενα κομματι απο το πονημα του Κινεζου,για ακουστικα και ενισχυτες,και εκει λεει,οτι οι λαμπατοι ενισχυτες,με τη μεγαλη αντισταση εξοδου,εχουν χαμηλο Damping Factor,κατι που μπορει να βαλει καποια προβληματα στην ποιοτητα του ηχου.
Τι παιζει εδω,ξερει κανεις;

Reaction score
9

Το dac είναι το reference 3 και ο ενισχυτής ακουστικών ο c-2c. Να το κανονίσουμε να τα ακούσεις κάποια στιγμή αν σε ενδιαφέρει.

Reaction score
11.806
Βασικά θα ισχύει το ίδιο όπως και στους λαμπάτους ενισχυτές ηχείων με χαμηλό damping factor. Δεν θα μπορούν να ελέγξουν καλά το ηχείο-ακουστικό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, υπάρχει εδώ κάπου γραμμένο τι εστί χαμηλό damping factor.

Reaction score
9

Διαβασα ενα κομματι απο το πονημα του Κινεζου,για ακουστικα και ενισχυτες,και εκει λεει,οτι οι λαμπατοι ενισχυτες,με τη μεγαλη αντισταση εξοδου,εχουν χαμηλο Damping Factor,κατι που μπορει να βαλει καποια προβληματα στην ποιοτητα του ηχου.
Τι παιζει εδω,ξερει κανεις;
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι οι λαμπάτοι δεν έχουν την ίδια επιτυχία στην οδήγηση ακουστικών με χαμηλή αντίσταση όπως π.χ. τα AKG. Βέβαια δεν έχουν κατασκευαστεί όλοι οι λαμπάτοι ενισχυτές με τις ίδιες προδιαγραφές και προφανώς κάποιοι είναι καλύτεροι από άλλους. Παλιότερα υπήρχε πολύς ενθουσιασμός για τους DarkVoice ενισχυτές αλλά από τότε που οι συνιδιοκτήτες τα σπάσανε και χώρισε σε δύο διαφορετικές εταιρείες, νομίζω έχει πέσει κάπως το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής τους.

Reaction score
3

Αναμενω τον νεο,να παρει τα ΗΕ-6,για να μας πει τα σχετικα,καθως και τον τροπο που τα οδηγει.

Απο τη μια,μου ερχονται τα μηνυματα για ποστ που συμμετεχω,αλλα απο την αλλη,δεν με αναγνωριζει το συστημα,και πρεπει καθε φορα,να κανω login.
Γιατι;

Reaction score
2

Καλημερα!

Πολυ καλη φαση τα magnepan Θεόδωρε, ελπιζω να σου εχουν κατσει καλα και στο χωρο. Για μενα τα ακουστικα δε μπορουν με τιποτα να αντικαταστησουν την εμπειρια των ηχειων (και δεν ειναι και αυτος ο σκοπος τους εξαλλου). Γι αυτο, δε θα χαλαγα παραπάνω χρήματα απο οσο κανει ενα hd650 εκτος και αν ημουν τοσο ανετος οικονομικα που να μη με νοιαζει καθολου το ποσό. Βρίσκω τις τιμες των HE 6 κλπ εξωφρενικες και η διαφορα που θα χουν απο ενα καλο (πρωην flagship) ακουστικό πιστεύω θα είναι πολύ μικρή (diminishing returns να φαν κ οι κοτες).

Ο nfb 12 δεν ειναι λαμπατος, δινει ομως 3.6 βατ (απιστευτος αριθμος, μονο ο καινουριος LYR της schiit τον ξεπερναει απ οσο ξερω) σε χαμηλα ωμ και πεφτουν οσο ανεβαινουν οι αντιστασεις. Εχω ηδη το little dot που ειναι OTL και ειναι παιχνιδακι η οδηγηση 300/600Ω. Με τον ss του nfb θα οδηγω και τα "μικρα" μου λοιπόν τέλεια (εχω ενα 770/80Ω το οποιο ισως αλλαξω στο μελλον).

Αν θες να ανεβεις λιγο σε λεφτα, ο woo audio 3 ειναι επισης OTL και ακουγεται οτι ολοι σχεδον τον προτιμησαν (Εστω και οριακα) απο τον LD MK IV. Για μενα ισως να ναι και αυθυποβολη μιας και ο woo ειναι "καλή" μάρκα και 50% ακριβότερος αλλα σίγουρα δε θα ελεγα οχι στο να τον δοκιμασω σε καποια φαση.
Προς το παρον παντως ειμαι 100% ΟΚ με το σεταπ μου.

Όσον αφορα το login στο site, ψαξε στο browser σου για ρυθμισεις που αφορουν cookies και απομνημονευση κωδικών!

Πέτρο αυτο που λες για το καλωδιο το καταλαβαινω. Κι εγω απ τη μερια μου ως non-believer, ολο το συστημα μου (ηχειων κ ακουστικων) με belden/neutrik (8-10ε το καθε ζευγαρι 1.5μ) το χω καλωδιομενο κ ειμαι υπερευχαριστημενος.
Οσον αφορα τα hd 600/650 ομως ειναι ΠΑΡΑ πολλοι αυτοι που υποστηριζαν το cardas combo (ειδικα το συγκεκριμενο cardas) και αφου το βρηκα σε τετοια ευκαιρια, το τσιμπησα! Δεν εχω ακουσει τα 600 με το στοκ καλωδιο για να συγκρινω αλλα αυτο που ακουω απο τα δικα μου ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΟ.
Επισης, εχοντας εμπειρια απο τα beyer 880 και τα grado 225 μπορω να πω οτι η βελτώση των recabled σε σχεση με τη stock εκδοση ηταν της ταξης του 15-20% (δηλαδη ΜΕΓΑΛΗ για hi end :136: ).
Τα συμπερασματα δικα σας.

Επίσης, αφου εισαι προθυμος να παρεις το DIY δρομο, μη χαραμιστεις. Ένα ειναι το design.
M3 και B22.
Το 1ο ειναι απο τους καλυτερους ss ενισχυτες (ssslightly on the warm side though :) ) και ο Β22 λεγεται οτι ειναι ο καλυτερος ss ενισχυτής ανεξαρτήτως κόστους.
Θα τους βρεις και τους 2 στο site της AMB Labs οπου ειναι διαθεσιμα και τα σχεδια αλλα και τα parts για αγορα.
Αν φτιαξεις θελουμε και εμεις!!!!

Όσον αφορά την πρόταση ακρόασης Ref3 και c2c... Κερναω ενα βουνο σουβλακια και 2 καφασια μπυρες anytime (Γαλλικη κουζινα και classy απολαυσεις) :107:

Reaction score
3

Kοιτα,αν μενεις στην Αθηνα,μπορουμε να κανονισουμε να φερω τα δικα μου 600,να κανουμε συγκριση,ωστε αν πειστω κι εγω,να παρω τα καλωδια που λες.
Και για τον Β22,διαβασα περι balanced ή οχι.
Μπορεις να πεις με λιγα λογια για τα υπερ και κατα του balance;
Και κατι ακομη.Πουλανε τον Β22,ως δικαναλο, τρικαναλο και τετρακαναλο balanced.http://www.ybmaudio.com/products.html Μπορεις να τα κανεις διφραγκα,γιατι εχω μεσανυχτα;

Reaction score
11.806

Δεν εχω ακουσει τα 600 με το στοκ καλωδιο για να συγκρινω αλλα αυτο που ακουω απο τα δικα μου ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΟ.
Θα ήθελα να φέρω τα δικά μου 600άρια με το λαπτοπ και την E-MU, που γνωρίζω τον ήχο, να δω διαφορές.

Επίσης, αφου εισαι προθυμος να παρεις το DIY δρομο, μη χαραμιστεις. Ένα ειναι το design.
M3 και B22.
Θα τσεκάρω τα σχέδια που προτείνεις μάλλον αύριο.
Όχι τόσο για τον Μ3, δε θέλω ζεστό ήχο, μάλλον για Β22 προσανατολίζομαι.

ο Β22 λεγεται οτι ειναι ο καλυτερος ss ενισχυτής ανεξαρτήτως κόστους.
Αν φτιαξεις θελουμε και εμεις!!!!
Άμα τον φτιάξω, θα σας τον δώσω για δοκιμές.

Kοιτα,αν μενεις στην Αθηνα,μπορουμε να κανονισουμε να φερω τα δικα μου 600,να κανουμε συγκριση,ωστε αν πειστω κι εγω,να παρω τα καλωδια που λες.
Μπορούμε να κάνουμε τριπλή συνάντηση.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.202
Members