SET ή push-pull για KLIPSCH?

Reaction score
0
Μερικες πρώτες εντυπώσεις: Τα klipsch θα φωνάξουν σε κακές ηχογραφήσεις, σε γυμνό χώρο, με μετρια τραντζιστορ (ακουγονται σαν ράδιο τότε οπως το χαραχτήρισε η σύζυγος). Με τους συγκεκριμένους Arcam (A85-p-90) (είχε χαραχτηριστει από μεγαλα περιοδικά του εξωτερικου αλλα και από τον ¨ηχο" σαν ένας από τους καλύτερους ολοκληρωμένους ανεξαρτήτως τιμής) παιζουν πολύχρωμα, καθαρά, γλυκά, με μεσουψηλές πλούσιες και πεντακάθαρες. Βεβαια μεσολαβουν και δυο λαμπατα buffer SILVER NOTE MAGIC BOX , Musical fidelity Χ3V3 ME PSU X3, DAC Aqvox, και πηγες Audio analogue primo (τονικοτητα που μιμείται πονηρά πικ-απ) και philips 963 SA . Τα καλώδια ειναι Nordost φτηνη σειρα. Αυτά τα ηχεία δεν είναι ισως να παιζουν στο παρασκήνιο ώρες και να κάνουμε κάτι άλλο. Τα ακούμε όταν ακούμε μουσική για background music διαλέγουμε άλλα! Οχι γιατί θα σε κουράσουν απλά δεν θα σε αφήσουν να συγκεντρωθείς! Δεν είναι τόσο¨"ματ" όσο κάποια αγγλικά ή δανέζικα αλλά τώρα αυτό το ματ δεν μου αρέσει! Μοιάζει να κρύβει και να¨'συγχωρεί".
συμφωνω. και ως νεοτερος στον χωρο του ηχου εχω την εξης απορια.συχνα ακουω και διαβαζω να αναφερουν ως μειονεκτημα το γεγονος οτι μερικα ηχεια (ιδιως τα κλιπς, τα οποια μου αρεσουν προσωπικα) δεν υποφερονται με τις ασχημες ηχογραφησεις! μα αυτο δεν παει να πει πως το ηχειο ειναι τιμιο -αληθινο, και αποκαλυπτει τον πραγματικα κακο ηχο?? η' μηπως υπαρχει τιποτα αλλο στη μεση που δεν γνωριζω?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απάντηση: Re: SET ή push-pull για KLIPSCH?

συμφωνω. και ως νεοτερος στον χωρο του ηχου εχω την εξης απορια.συχνα ακουω και διαβαζω να αναφερουν ως μειονεκτημα το γεγονος οτι μερικα ηχεια (ιδιως τα κλιπς, τα οποια μου αρεσουν προσωπικα) δεν υποφερονται με τις ασχημες ηχογραφησεις! μα αυτο δεν παει να πει πως το ηχειο ειναι τιμιο -αληθινο, και αποκαλυπτει τον πραγματικα κακο ηχο??
Φυσικά!

Reaction score
8
Απάντηση: SET ή push-pull για KLIPSCH?

συν ενα μικρο τσιμπηματακι στα πριμα και μια μικρη μεταλλικοτητα τουλαχιστον τα μικρα μοντελα.

Reaction score
0
καπως off topic αλλα...

"We recognize the fact that distortion is approximately inversely proportional to efficiency and that high and uniform efficiency relates to "flatness" or uniformity of output with respect to frequency or so-called "flat response." After making thousands of response and distortion measurements we realize the truth of these relationships. So, contrary to "Carver's Law," we aver that quality is proportional to efficiency.

Aren't you glad we build efficient loudspeakers?"

Paul W. Klipsch (from 'Dope From Hope' audio papers)

πολυ απλα δεν μας τα λεει τα πραγματα η μηπως χανω κατι στη μεση? :120:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Η ποιότητα δεν είναι ανάλογη της ευαισθησίας, είναι ανάλογη της σταθερής ευαισθησίας, δηλαδή της επίπεδης απόκρισης μέσα στα όρια που επιβάλλει η αυτεπαγωγή του κινητήρα του μεγαφώνου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Ναι, αμέ! Πάρε το Skull & bones, αλλά δεν είναι για την ηλικία σου ρε... :114:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτή δεν είναι ανυπόφορη ηχογράφηση, είναι ανυπόφορη μουσική. Τις προάλλες μου είχε φέρει ο PAULT κάποια death metal, ξέρεις από αυτά που οι τραγουδιστές τους κάνουν τον Ian Fraser Kilmister να μοιάζει με μέλος χορωδίας νεαρών κορασίδων. Σκέτη ζάχαρη ήταν. :137:

...

Reaction score
1.380

Αυτή δεν είναι ανυπόφορη ηχογράφηση, είναι ανυπόφορη μουσική. Τις προάλλες μου είχε φέρει ο PAULT κάποια death metal, ξέρεις από αυτά που οι τραγουδιστές τους κάνουν τον Ian Fraser Kilmister να μοιάζει με μέλος χορωδίας νεαρών κορασίδων. Σκέτη ζάχαρη ήταν. :137:

...
Oλα μια συνηθεια ειναι... ειδικα αν εχεις μεγαλωσει με τετοιο ειδος μουσικης!

Reaction score
5

MVL υπάρχει τίποτε νεότερο; Εννοώ τι άκουσες, αν κατέληξες κάπου ή ακόμα το παλεύεις... Ενδιαφέρομαι και εγώ για τα HeresyΙΙΙ γιαυτό ρωτάω.:126:

MVL

Reaction score
0
Σωτήρη το παλευω ακόμα με τον Primaluna Dialogue I τώρα. Είναι όμως άστρωτος για να πώ γνώμη τελική αν και το αποτέλεσμα είναι πολλά βήματα μπροστά σε ταίριασμα από ότι με ενισχυτες αλλης αρχής. Μαλλον είναι φτιαγμένα για λυχνίες όπως οι περισσότεροι έχουν ήδη αναφέρει.

Reaction score
5

Σωτήρη το παλευω ακόμα με τον Primaluna Dialogue I τώρα. Είναι όμως άστρωτος για να πώ γνώμη τελική αν και το αποτέλεσμα είναι πολλά βήματα μπροστά σε ταίριασμα από ότι με ενισχυτες αλλης αρχής. Μαλλον είναι φτιαγμένα για λυχνίες όπως οι περισσότεροι έχουν ήδη αναφέρει.
Εντάξει, κάνε παιχνίδι με το πάσο σου και προσεκτικά, αλλά κατά την διάρκεια της αναζήτησης ή όταν κατασταλάξεις τελικά, ενημέρωσε το τόπικ(ελληνιστί) οπωσδήποτε. Έχω παύσει την αναζήτηση ενισχυτή για να "ταιριάξω" στα RF-3II μου, ώστε να δω τι θα γίνει με εσένα.

Και δεν σου κρύβω πως θα παρακολουθώ εναγωνίως την όλη πορεία του εγχειρήματος. Άλλωστε όπως και άλλοι θα παραδεχτούν ότι: "σημασία μεγαλύτερη δεν έχει ο προορισμός, αλλά o δρόμος"...:615:

Reaction score
1.380

Επειδη ειχα τα RF-3II:

Δανεισου απο τον Ορφεα καλωδια ηχειων Nordost και ακουσε ποσο μεγαλη διαφορα κανουν στα πριμα. Εξαφανιζεται αμεσως ο τραχυς ηχος και το ξυσιμο στι ψηλες. Το κακο ειναι οτι εξαφανιζεται και το χαμηλο μαζι! Εγω ειχα δοκιμασει τα Blue Heaven και το αμεσως φθηνοτερο μοντελο, δεν ειχαν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους. Θεωρω οτι τα Nordost στα ψηλα και καποιο αλλο καλωδιο στα χαμηλα μπορουν να αλλαξουν το ηχειο. Αφου ακουσεις τις διαφορες απο τα καλωδεια των ηχειων βαλε και Nordost ic και δες αν ακους διαφορες.

Σε λαμπες θα κοιταγα σε ενισχυτες με EL84 & EL34.

Reaction score
5

Επειδη ειχα τα RF-3II:

Δανεισου απο τον Ορφεα καλωδια ηχειων Nordost και ακουσε ποσο μεγαλη διαφορα κανουν στα πριμα. Εξαφανιζεται αμεσως ο τραχυς ηχος και το ξυσιμο στι ψηλες. Το κακο ειναι οτι εξαφανιζεται και το χαμηλο μαζι! Εγω ειχα δοκιμασει τα Blue Heaven και το αμεσως φθηνοτερο μοντελο, δεν ειχαν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους. Θεωρω οτι τα Nordost στα ψηλα και καποιο αλλο καλωδιο στα χαμηλα μπορουν να αλλαξουν το ηχειο. Αφου ακουσεις τις διαφορες απο τα καλωδεια των ηχειων βαλε και Nordost ic και δες αν ακους διαφορες.

Σε λαμπες θα κοιταγα σε ενισχυτες με EL84 & EL34.
Ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου kostas, θα το δοκιμάσω πρώτα με τα Blue Heaven και κάποια άλλα "φτηνά" και μετά με τα ic και θα ενημερώσω.
Επίσης να σου πω πως άκουσα τα ηχεία με Copland cta-405 και Unison Research S6 με καλώδια Valhalla(αυτά υπήρχαν εκείνη τη στιγμή εύκαιρα!) και δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος, ενώ με Copland csa-28 που είναι υβριδικός υπήρχε εντυπωσιακή διαφορά υπέρ του. Κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα λέω να πάω για δοκιμή στην Audio Technologies για να ακούσω τον VIA-30, πράγμα που από καιρό λέω να κάνω αλλά όλο κάτι συνέβαινε και το ανέβαλα. Κάποια παιδιά από εδώ είπαν ότι αυτός για ηχεία σαν τα Klipsch και συγκεκριμένα τα Heresy είναι "μανούλα".

Reaction score
2.566
Άκου όσους ενισχυτές θες, μετά αν συμφωνείς μπορώ να κανονίσω να πάμε σε ένα σπίτι να ακούσεις τα HERESY με κάτι και μετά να αποφασίσεις τί θες ....

Reaction score
5

Θαυμάσια, μόλις "αδειάσω" λίγο συνεννοούμαστε και πάμε, θα σε ενημερώσω εγκαίρως, ευχαριστώ.

Reaction score
1
Άκου όσους ενισχυτές θες, μετά αν συμφωνείς μπορώ να κανονίσω να πάμε σε ένα σπίτι να ακούσεις τα HERESY με κάτι και μετά να αποφασίσεις τί θες ....
Φιλε Καλημερα !
Εχω τους monoblock Cary CAD 805AE SE 50W ,τι θα ελεγες θα ταιριαζαν με τα HERESY ?
Ευχαριστω .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp