SET ή push-pull για KLIPSCH?

Reaction score
0
Απέκτησα σήμερα(!) τα ηχεία Heresy III Klipsch(αφού προβληματίστηκα αν έπρεπε να αναβαθμίσω το υπάρχων τραντζιστοράτο σύστημα ή να πάω σε κάτι διαφορετικό). Μου έχουν ήδη προταθεί ενισχυτές απο την craftworks και Aaron από φιλους σε προηγουμενο thread γιά ηχεία.Επιπλέον έχει κανείς εμπειρία με τους ενισχυτες TRV-A300SE και TRV 35SE της ιαπωνικής Tri και ηχεία σαν αυτά της Klipsch (99db ευαισθησία)? Εχω διαβασει καλές κριτικές και στο διεθνή ηλεκτρονικό τύπο. Στο ήχο όμως έχω διαβάσει ότι ο TRV-A300SE ειναι ρυθμισμένος να δουλευει άνετα στο 1 watt ή και λιγότερο. Ο δεύτερος-puss-pull δινει 45 watt . Θα ήθελα SET αλλά θα είναι επαρκής? Θα θέλει γενικά πιό πολύ "νταντεμα" από έναν puss-pul?
Ευχαριστώ

HEED AUDIO Obelisk Si

„The Obelisk deftly negotiates dense passages with aplomb, yet is always accompanied by finesse and simplicity, indeed, consider the best tube amps.
It is much closer to the "live" magic of a reference-quality 300B than it really has any right to. ...The Si’s dynamic range approximates the spontaneity we hear attending a live performance, evoking the very same impression. A genuine revelation at a price, after all, without competition.”

July/August 2008

The music is effectively rendered with fidelity and realism rarely heard in Hi-Fi.
No note seems to emanate from the complex calculations of a computer - that is, a succession of 0s and 1s made by an electronic circuit laden with transistors, capacitors and resistors – but, rather, directly from the vibration of the air generated by a musical instrument. Voices and chords demonstrate amazing beauty, from the initial precision attack through the progressive diminishing of the notes.
The resonance, the acoustic ambiance, the tiniest nuance of vibrato, all phenomena essential to perceiving music in an effortless fashion. The concert at home.

...This is the type of device we adore. Still affordable, it always seems to be there to serve the music, all kinds of music. It does it with exceptional rhythmic consistancy, without exaggeration or artificial coloring, so much so that we end up completely forgetting it's there. A little jewel to discover in France!

May/June 2008

It has fantastic musicality which means that during the very first minutes of listening we concentrate solely on the music.......It seems to match all loudspeakers magically..........Here is truly, in the real sense of the word a "musical" amplifier. And capable of pleasing absolutely everyone - without any petty quabbling!

VERDICT:

If you want to find out what a "musical" amplifier is like, run to listen to the Obelisk Si.
A truly brilliant amplifier!

Mai 2008

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Single Ended...Transistor

Άλλες πιθανές λύσεις:
http://www.transcendentsound.com/singleended.htm
η ισχύς επιπέδου ξυριστικής μηχανής,το φινίρισμα diy αλλά η τιμή γεννά ένοχες επιθυμίες...Ειρήσθω εν παρόδω,θα προτιμούσα την push pull εκδοχή
http://www.youtube.com/watch?v=CygUpvo61WU&feature=fvw
έναντι της τριοδικής όπως η παρακάτω :137:
http://www.youtube.com/watch?v=sYxz3AwVik4&feature=related

Ο Ν.Ι.Λάϊος παίζει στις εκθέσεις Klipsch με Accuphase

Reaction score
8
Απάντηση: SET ή push-pull για KLIPSCH?

τωρα γιατι εμενα μου εχει κατσει η εντυπωση οτι μεχρι να βγει η οριστικη αποφαση, θα εχουν βγει οι κβαντικοι ενισχυτες ...

Reaction score
141
Re: Απάντηση: SET ή push-pull για KLIPSCH?

τωρα γιατι εμενα μου εχει κατσει η εντυπωση οτι μεχρι να βγει η οριστικη αποφαση, θα εχουν βγει οι κβαντικοι ενισχυτες ...
οι οποιοι θα διακτινιζονται στον χωρο μας μετα απο παραγγελια:116:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Απάντηση: Κβαντικό...άλμα

Ας το εξετάσουμε από τη θετική πλευρά...Αν είναι να γλιτώσει την απαγωγή του βαλαντίου του από τους ενδιάμεσους...αναβαθμιστές,τότε χαλάλι η ενδοσκόπηση :137:

http://www.youtube.com/watch?v=0lg0GOP5rZM

MVL

Reaction score
0
Μετά ένα χρόνο περίπου συμβίωση με τα heresy III της klipsch μπορώ να αναφέρω εντυπώσεις. Ο ήχος τους με καλές ηχογραφήσεις σε τζαζ, μπλουζ και ακουστική μουσική όταν οδηγείται από λυχνίες είναι απλά εθιστικός, πολύχρωμος, πεντακάθαρος, μεγάλος που με ικανοποιεί απόλυτα. Είναι γενικά τα ηχεία από τα οποία θέλω να ακούω όποια τραγούδια ή μουσική πραγματικά γουστάρω, αν αυτό λέει κάτι. Ακούω με τον primaluna Dialogue Ι συνήθως σε τρίοδο λειτουργία (έχει επιλογή) και προηγείται ένα λαμπάτο buffer το (εκπληκτικό κατά τη γνώμη μου) magic box της Silver note, πηγή το Audio analogue Primo και DAC το Aqvox. Η έκπληξη όμως είναι πόσο όμορφα παίζει με τον υβριδιακό Dared MP-5 των 270 ευρώ με σήμα από το PHILIPS 963 SA που περνά απο το musical fidelity x-10 v3 tube buffer και τροφοδοτικό ανεξάρτητο ! Αλλα και με πιό φτηνές πηγές (αλλά απαλές ) το αποτέλεσμα ξανά εκπληκτικό.Τότε συνειδητοποιείς το ποσοστό της κάθε συσκευής στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Αυτά τα ηχεία είναι πράγματι πολύ ιδιαίτερα. Δεν ξάίρω αν είναι hi end αλλά με αυτά απολαμβάνεις μουσική.

Reaction score
0
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
Πάντα χρήσιμα και ευπρόσδεκτα τα συμπεράσματα των κατόχων ύστερα από συμβίωση ολίγων μηνών με τα μηχανήματά τους.
Καλές ακροάσεις!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: SET ή push-pull για KLIPSCH?

Μετά ένα χρόνο περίπου συμβίωση με τα heresy III της klipsch μπορώ να αναφέρω εντυπώσεις. Ο ήχος τους με καλές ηχογραφήσεις σε τζαζ, μπλουζ και ακουστική μουσική όταν οδηγείται από λυχνίες είναι απλά εθιστικός, πολύχρωμος, πεντακάθαρος, μεγάλος που με ικανοποιεί απόλυτα. Είναι γενικά τα ηχεία από τα οποία θέλω να ακούω όποια τραγούδια ή μουσική πραγματικά γουστάρω, αν αυτό λέει κάτι. Ακούω με τον primaluna Dialogue Ι συνήθως σε τρίοδο λειτουργία (έχει επιλογή) και προηγείται ένα λαμπάτο buffer το (εκπληκτικό κατά τη γνώμη μου) magic box της Silver note, πηγή το Audio analogue Primo και DAC το Aqvox. Η έκπληξη όμως είναι πόσο όμορφα παίζει με τον υβριδιακό Dared MP-5 των 270 ευρώ με σήμα από το PHILIPS 963 SA που περνά απο το musical fidelity x-10 v3 tube buffer και τροφοδοτικό ανεξάρτητο ! Αλλα και με πιό φτηνές πηγές (αλλά απαλές ) το αποτέλεσμα ξανά εκπληκτικό.Τότε συνειδητοποιείς το ποσοστό της κάθε συσκευής στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Αυτά τα ηχεία είναι πράγματι πολύ ιδιαίτερα. Δεν ξάίρω αν είναι hi end αλλά με αυτά απολαμβάνεις μουσική.
μια απο τα ιδια εγω τα ακουω με εναν ενισχυτη της icon τον stereo 25 ο οποιος δουλευει σε ul mode και πριν απο 1 μηνα περιπου τον εκανα να δουλευει σε τριοδο.το αποτελεσμα ειναι οτι οι φωνες,τα κιθαριστικα και λοιπες μεσαιες ειναι απο αλλο πλανητη σε σημειο που νομιζεις οτι ακους live.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.526
Νεότερο μέλος
Vaslamp