Sharp SM-7700HMK2(BK)

cbk

Reaction score
5
Θα μπορούσε ένας γερμανομαθής ή απλά γνώστης του συγκεκριμένου (τελικού) ενισχυτή
να μου πεί αν συνεργάζεται μόνο με άλλα μηχανήματα (προενισχυτή μάλλον) της ίδιας μάρκας, γιατί το babelfish κάτι τέτοιο μου λέει, εκτός αν δεν καταλαβαίνω καλά!

Sie bieten auf eine Systemendstufe der Marke Sharp, Modell SM-7700HMK2(BK).

Die Endstufe befindet sich im Originalzustand und kann, so wie sie ist, nur mit Sharpkomponenten betrieben werden. Es besteht aber durchaus die Möglichkeit die Endstufe zu modifizieren. Die vom Hersteller angegebenen 650 Watt sind reine Phantasiewerte, in glaubwürdigen Hifi & Pa Foren wird die Leistung der Endstufe mit 2x 150 Watt an 8 Ohm angegeben.

Die Endstufe ist gebraucht, voll funktionsfähig und in einem guten Zustand.

Bei Sofortkauf ist der Versand kostenlos

cbk

Reaction score
5
Ο πωλητής λέει πως θέλει μια μετατροπή...

Να τον πάρω από περιέργεια (με 90€) ή αποκλείεται να φτιαχτεί από έλληνα τεχνίτη; (βρίσκω το manual με 15€).

Reaction score
19
http://translate.google.com/translate_t#

Επιλέγεις τις γλώσσες που θέλεις και κάνεις copy-paste το κείμενο και voila η μετάφραση. Δεν τις κάνει πολύ καλά, γιατί μάλον μεταφράζει αυτολεξή, που δεν γίνεται, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο από το τίποτα και θα καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής.

cbk

Reaction score
5
Ευχαριστώ πολύ George!

Νόμιζα πως το babelfish ήταν το πιο πλήρες (και δεν είχε πολωνικά όπως το google!).

Τώρα περιμένω να τον παραλάβω για να δώ τι πράμα είναι...

cbk

Reaction score
5
Ο ενισχυτής παρελήφθη μέσω DHL Packet αρκετά τρακαρισμένος! (έως ...σπασμένος!).

Δεν ανάβει το λαμπάκι του power και θα ήθελα να ανεβάσω 2-3 φωτο του εσωτερικού του ώστε αφ'ενός να δείτε περί τίνος πρόκειται και αφ'ετέρου να δεχθώ προτάσεις (επαγγελματιών επισκευαστών και μη) περί της επισκευής του.

Δεν βρήκα κάπου οδηγίες για ανέβασμα φωτο. Μπορεί να μου πεί κάποιος πως γίνεται;

cbk

Reaction score
5

να διευκρινήσω πως ο τελικός αυτός ήταν σετάκι με cd player (SC7700CDHMK2(BK)) που ήταν μαζί και προενισχυτής (pre-amplifier section) με χαρακτηριστικά:
input sensitivity: ΑUX1/AUX2: 220mV/47Kohms, PHONO: 110mV/47Kohms
Output level & output impedance: preout: 350mV/47Kohms.

Τα RCA και το φισάκι της 2ης φωτο είναι από τα ίδια καλώδια που φαίνονται επάνω στο motherboard, εεε... στην πλακέττα.

cbk

Reaction score
5
Ο ενισχυτής παρελήφθη μέσω DHL Packet αρκετά τρακαρισμένος! (έως ...σπασμένος!).
και για να είμαι ειλικρινής σκέφτηκα πως είναι ένας καλός τρόπος να "σπρώχνεις" χαλασμένα μηχανήματα : Δηλώνεις πως είναι άψογα λειτουργικά και πριν τα πακετάρεις τα ρίχνεις από ένα μέτρο ύψος... Άντε μετά να αποδείξει η μεταφορική οτι δεν το έκανε εκείνη!

cbk

Reaction score
5
Επανέρχομαι (κάλλιο αργά παρά ποτέ?) με το θέμα της επισκευής του ενισχυτή.

Ο ενισχυτής φτιάχτηκε και είναι και πολύ καλός (!) και πολύ δυνατός!!!

Ήμουν πολύ τυχερός γιατί τον μάστορα τον βρήκα τυχαία αλλά απεδείχθη πολύ καλός!

Αν και είναι νέος, είναι Σοβαρός, Σεμνός, Συνεπής, Συνεννοήσιμος και Έντιμος.
(στοιχεία που έχω εκτιμήσει και στον πατέρα μου, και που δυστυχώς δεν του απέφεραν παρά μόνο ηθικές απολαβές...).

Στην περίπτωση του ενισχυτή μου, εκτός της πατέντας - με ωραίες κολλήσεις - που του έδωσε ζωή, έδωσε και καλαίσθητη λύση με εξωτερικούς διακόπτες, πράγμα που δεν περίμενα.

Μπορώ να γράψω ποιος είναι;

cbk

Reaction score
5
Για όποιον ενδιαφέρεται ή θα ενδιαφερθεί στο μέλλον, Αβέρκιος Κατσίπης, Κατσαντώνη 5 & Λ.Αλεξάνδρας, 210-6458380.

cbk

Reaction score
5

να διευκρινήσω πως ο τελικός αυτός ήταν σετάκι με cd player (SC7700CDHMK2(BK)) που ήταν μαζί και προενισχυτής (pre-amplifier section) με χαρακτηριστικά:
input sensitivity: ΑUX1/AUX2: 220mV/47Kohms, PHONO: 110mV/47Kohms
Output level & output impedance: preout: 350mV/47Kohms.

Τα RCA και το φισάκι της 2ης φωτο είναι από τα ίδια καλώδια που φαίνονται επάνω στο motherboard, εεε... στην πλακέττα.
Θέλω να δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω τον συγκεκριμένο ενισχυτή σε μεγάφωνο 12" για χρήση subwoofer.
Σύμφωνα με τη θεωρία, http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=721443&postcount=18

ή θα τον παραλληλίσω αλλά θα χρησιμοποιήσω 4Ωμ μεγάφωνο (δηλ. αυτοκινήτου) *ζητάω γνώμες*
ή
θα τον γεφυρώσω ώστε να χρησιμοποιήσω κανονικό=οικιακό μεγάφωνο 8Ωμ *επίσης ζητάω γνώμες*
και θα έχω και περισσότερα Watt...

Για τον παραλληλισμό συνδέω τα 2 κόκκινα των Α ηχείων στο + του μεγαφώνου και τα 2 μαύρα πάλι των Α ηχείων στο - του μεγαφώνου. Σωστά;

Για την γεφύρωση (που ίσως είναι περισσότερο επιθυμητή) πώς θα αντιστραφεί η φάση κατά 180ο στο ένα από τα δύο κόκκινα;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Φίλε μου ο ενισχυτής αυτός έχει ένα ολοκληρωμένο της σειράς STK και για τα δύο κανάλια.
Τα ολοκληρωμένα αυτά δεν φημίζονταν για τις ικανότητες οδήγησης τους.
Εκτός αυτού και το τροφοδοτικό του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να δίνεις κάτι παραπάνω για σίγουρες λύσεις από το να πειραματίζεσαι με αμφίβολα αποτελέσματα.
Βάλε και το κόστος της κούτας και του κροσόβερ.
Μήπως είναι καλύτερα να πας για έτοιμο sub?

cbk

Reaction score
5
Κάποιες φορές είναι προτιμότερο να δίνεις κάτι παραπάνω για σίγουρες λύσεις από το να πειραματίζεσαι με αμφίβολα αποτελέσματα.
Βάλε και το κόστος της κούτας και του κροσόβερ.
Μήπως είναι καλύτερα να πας για έτοιμο sub?
Πέτρο σε ευχαριστώ πολύ!

Ξέρω πως έχεις δίκιο!!!

Σκέφτηκα να αξιοποιήσω υπάρχουσα κούτα (εντελώς τυχαία, περίπου 90 λίτρων) και την αποκοπή των χαμηλών του πολυκάναλου στην έξοδο pre-out για subwoofer.

Ε, για λίγο επιπλέον εφφέ, είπα πως κάτι θα γίνει με ελάχιστο κόστος, ααααν μου κάτσει!

Λές ένα koda των 100 ευρώ και των 80-100watt τελικά να είναι σωστότερη λύση; (για υποστήριξη σινεμά σε χώρο 40τμ; )

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Τα αυτοκινητάδικα γούφερ είναι φτιαγμένα για να παίζουν σε μικρές καμπίνες. Για ένα δωδεκάιντσο το πολύ 25-30 λίτρα κλειστό και καμιά 40αριά σε reflex.
Κάνε το πείραμα σου από τη στιγμή που δεν θα σου κοστίσει πολύ.
Τη λύση που ανέφερες είχα κατά νου μιλώντας για δοκιμασμένη λύση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.055
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp