SHD & REW ρυθμίσεις και αποτέλεσμα μετρήσεων

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Πολύ καλησπέρα σε όλους.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστώ τι έκανα και τι αποτελέσματα πήρα και όπως επίσης ίσως κάποια πράγματα που έκανα λάθος.

Το σύστημα μου είναι ένας hegel h190,harbeth c7es, 2 sub svs και βεβαια το SHD.
Λιγα λογια: Με το που έβαλα κατάλαβα μια διαφορά απο το 851n που είναι χρωματισμένο. Σε μετρησεις το SHD ειναι πιο κάτω απο το 851ν αλλα δεν ξερω εαν αυτο παιζει και δεν ειμαι ο καταλληλος για να το πω. Επισης για εναν περιεργο ή φυσιολογικο λογο τα σαμπ ξυπνησαν. Πριν αναγκαστηκα τα ειχα βαλει στις εξοδους variable του ενισχυτη. τωρα κατεβασα την ενταση απο τα σαμπ στο 50%. Συγκριτικα σαν προενισχυτης ειναι πολυ καλυτερος απο το 851ν....εχω βαλει τον χεγκελ στην επιλογη home theater(να δουλευει σαν τελικος). Με το 851ν ειχα μια περιεργη παραμορφωση....με το SHD ευτυχως(γιατι ειχα σκοπο να αγορασω τελικο) τα πραγματα εστρωσαν και βοηθησαν (και ολα αυτα χωρις να σεταρω ντριακ κτλ).

Το τριγωνο μου ειναι αναγκαστηκα μικρο 1,60 αποσταση μεταξυ ηχειων και βρηκα αποσταση ακροασης επειτα απο πολλες ωρες ακροασεων στα 1,80. Τα σαμπ ειναι δεξια και αριστερα απο τα ηχεια.

Το shd plugin που εχει δουλευει μονο με usb και μεσω αυτης της εφαρμογης πατας dirac. Οποτε εαν καποιος θελει να το χρησιμοποιησει με ethernet πρεπει πρωτα να το ρυθμισει μεσω usb και μετα οτι ρυθμισεις εχεις κανει τις παιζει και μεσω ethernet αυτοματα.Στο plugin εβαλα τα εξης:
Στιγμιότυπο 2020-05-17, 2.43.14 μμ.jpg


και στο xcover στα ηχεια εβαλα highpass 80hz και στα sub high pass 19 και low pass 80. Για λογους ευκολιας δεν βρηκα πως μπορω να αλλαξω τις ονομασιες των εισόδων. Οutput 1 ειναι το δεξι οutput 2 το αριστερο και στο 3 και 4 ειναι τα σαμπ.

στο rew εκανα μετρησεις με 80db και εβαλα τα παρακατω

Στιγμιότυπο 2020-05-17, 2.49.21 μμ.jpg


και εδω ειναι οι μετρησεις. Την γραμμη στο ντιρακ για τωρα την αφησα οπως ειχε και πατησα save.

η πρασινη γραμμη ειναι χωρις ντιρακ η καφε με ντιρακ.
Στιγμιότυπο 2020-05-17, 2.53.11 μμ.jpg


δεν ξερω εαν επρεπε παλι στο rew να μετρησω db πριν κανω μετρηση. λογικα θα επρεπε ε;

Γενικοτερα στο τελος καταλαβα οτι τα σαμπ πλεον ενσωματωθηκαν στα ηχεια. Δεν θυμαμαι πως στο rew βλεπω impulse κτλ. ειχα καιρο να ασχοληθω και το ξεχασα.

Ακομα στο ντιρακ μου εμφανιζει μονο left και right speaker που δεν ξερω εαν το σεταρα σωστα. Πιστευα οτι θα μου εμφανιζε τις 4 μοναδες ως ξεχωριστες καταλαβαινοντας τα ως δεξι ηχειο αριστερο ηχειο δεξι σαμπ αριστερο σαμπ.

Προσπαθησα να βαλω το ifi iusb και το igalvanic ειτε μαζι ειτε το καθενα χωρια....μαζι δεν δουλεψαν. ενω το εβλεπα οτι συνδεθηκε στο λαπτοπ μου δεν επαιζε. το καθενα μονο του ειχα διακοπες στον ηχο ή και καθολου ηχο. Δεν ξερω γτ το εκανε αυτο. Δεν ειχα χρονο να ασχοληθω οποτε τα αφησα στην ακρη για τωρα.

τελος μια χαζη ερωτηση για οσους το εχουν....ρε παιδια κλεινει απο πισω με τον κοκκινο διακοπτη;

Aυτα για τωρα :)
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
Επισης στο macos μου εμφανιση την συσκευη μεσω δικτυου. Ωστοσο δεν ξερω εαν ειναι μεσω airplay....που λογικα ειναι ετσι; Ειχα διαβασει παλιοτερα οτι δεν ειναι και οτι καλυτερα. οποτε στις ταινιες για να αποφυγω το airplay...υπαρχει τροπος απο το OS ή πρεπει να βρω ενα προγραμμα που να το κανει αυτο;

Roon: στο roon μου εμφανιζει και τα δυο δλδ.....
Στιγμιότυπο 2020-05-17, 3.25.45 μμ.jpg


το τελευταιο ειναι μεσω airplay. Αυτα μου τα δειχνει οταν δεν εχω συνδεθει μεσω usb.Το πρωτο μηπως ειναι και αυτο μεσω airplay απλα επεμβαινει κατα καποιον τροπο το προγραμμα;

Kατι που ξεχασα να πω ειναι πως οι εντασεις δεν ειναι και πολυ δυνατες δλδ μπορω να βαλω το shd τερμα. Θελω να δοκιμασω καποια στιγμη να συνδεσω τον χεγκελ με xlr μηπως κερδισω κατι και απο εκει σε ενταση και γτ οχι σε ποιοτητα;!

ευχαριστω :)
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Ακομα στο ντιρακ μου εμφανιζει μονο left και right speaker που δεν ξερω εαν το σεταρα σωστα. Πιστευα οτι θα μου εμφανιζε τις 4 μοναδες ως ξεχωριστες καταλαβαινοντας τα ως δεξι ηχειο αριστερο ηχειο δεξι σαμπ αριστερο σαμπ.
Βάλε το τελευταίο firmware αν δεν το έχεις (Μαίου). Έχει πακετάκι firmware, drivers, plugin την έκδοση για Dirac 2. Επίσης βάλε το Dirac 2.3.5 (νομίζω) που είναι η τελευταία έκδοση.

Στο ερώτημα. Από την προτελευταία έκδοση νομίζω, επιτρέπει να κάνεις rename τα output με double click.

τελος μια χαζη ερωτηση για οσους το εχουν....ρε παιδια κλεινει απο πισω με τον κοκκινο διακοπτη;
Πλήρως ναι. Αν θες βάζεις μια smart πρίζα αν δεν το φτάνεις εύκολα. Επίσης στο τελευταίο firmware έχουν βάλει ένα είδος stand by/ sleep που ενεργοποιείται με το volume knob πατημένο για 2-2 δευτερόλεπτα. Εγώ το έχω συνέχεια ανοικτό.
Επίσης έβαλαν selectable sources για να μη περνάς όλα τα sources όταν θες να αλλάξεις και κάποια ακόμα ψιλά.

Ακομα στο ντιρακ μου εμφανιζει μονο left και right speaker που δεν ξερω εαν το σεταρα σωστα. Πιστευα οτι θα μου εμφανιζε τις 4 μοναδες ως ξεχωριστες καταλαβαινοντας τα ως δεξι ηχειο αριστερο ηχειο δεξι σαμπ αριστερο σαμπ.
Το dirac είναι stereo (και το SHD) και καταλαβαίνει L & R. Με το routing που έχεις κάνει (που είναι το αρχικά σωστό για να ξεκινήσεις), όταν λέει R το Dirac παίζουν 2 sub μέχρι τους 80 και ο δεξιός δορυφόρος από εκεί και επάνω. Αντίστοιχα για το αριστερό.

Δεν γνωρίζω από Air Play. Σύνδεσέ το στο άλλο option. Αυτό είναι το Roon Ready. Κανονικά θα παίξει αμέσως. Αν όχι τσέκαρε στa settings του volumio αν είναι ενεργοποιημένο το Roon. Είναι στο my music.

1589733832614.png


Kατι που ξεχασα να πω ειναι πως οι εντασεις δεν ειναι και πολυ δυνατες δλδ μπορω να βαλω το shd τερμα. Θελω να δοκιμασω καποια στιγμη να συνδεσω τον χεγκελ με xlr μηπως κερδισω κατι και απο εκει σε ενταση και γτ οχι σε ποιοτητα;!
Αυτό που λες φαίνεται και από την μέτρησή σου. Υπάρχει μια περίπτωση να ζητάς από το Dirac να προσθέσει db άρα σου κόβει σε συνολική ένταση. Γενικώς προσπάθησε το target curve να είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με την απόκριση των ηχείων σου όπως φαίνεται σε αυτό που έχεις μετρήσει.


Όπως σε "διαβάζω" για τις μετρήσεις πρέπει να βρεις ένα beginers training για το REW.
  • Πρέπει πρώτα να μετρήσεις τους δορυφόρους και τα sub μόνα τους και σε σχέση με τη θέση ακρόασης που επέλεξες με το αυτί. Αν είναι είσαι σωστός απλώς θα επιβεβαιώσεις τα αποτελέσματα.
  • Μετά θα πρέπει να μετρήσεις και τα 2 sub μαζί για να δεις πως δουλεύουν με την τοποθέτηση σου στη θέση ακρόασης.
  • Μετά θα μετρήσεις τα sub με timing reference στους δορυφόρους για να δεις το delay (τυπικά οι δορυφόροι είναι πιο κοντά από το sub άρα απαιτούν κάποιο delay για να ευθυγραμμιστούν). Την τιμή που θα βρεις την βάζεις στο delay στο plugin αντίστοιχα. Πιθανότατα λόγω πολύ μικρών αποστάσεων να μην υπάρχει ουσιαστική απαίτηση για delay.
  • Μετά κάθεσαι και κοιτάς :)… Κοιτάς τι κάνουν οι δορυφόροι μόνοι τους και τι τα sub σου... Αποφασίζεις κάποιες "στρατηγικές" για τα cross (σε ποια συχνότητα και με τι φίλτρα) και τα δοκιμάζεις. Δηλαδή τα βάζεις στο plugin και μετράς Left μόνο του, Right μόνο του και τα δύο μαζί στο τέλος.
  • Κανονικά όλες οιι μετρήσεις γίνονται σε 2-3 θέσεις και average για την καθεμία ή με τη κουνιστή μέθοδο για να τελειώνεις πιο γρήγορα και να παίρνεις και πιο αξιόπιστη εικόνα για το FR.
  • Γενικώς ψάχνεις να βρεις το καλύτερο δυνατό cross με την καλύτερη δυνατή απόκριση από μεσαίες και επάνω (τοποθέτηση, θέση ακρόασης) και τις λιγότερες δυνατές τρύπες μέχρι τους 300-400 κύκλους. Τα βουνά τα ανέχεσαι καθώς θα στα κόψει με αρκετή επιτυχία το dirac.
  • Αφού το πετύχεις, πας για Dirac για να κουρέψει τα modes, να φτιάξει το impulse και να διορθώσει (αν γίνεται) τίποτα χοντρά προβλήματα από τα μεσαία και επάνω που σου έχουν μείνει.
  • Σημαντικό είναι να πειραματιστείς και να διαλέξεις το target curve που σου αρέσει. Το default της dirac είναι λίγο light.
  • Αν είσαι "τεμπέλης" κάνεις αυτό που έκανες. Στα 80 cross και βουρ για dirac. Το αποτέλεσμα κατά 90% θα είναι καλό. Απλώς μετά δεν έχουν νόημα οι μετρήσεις που ανεβάζεις. Θέλει περισσότερη λεπτομέρεια για να καταλάβεις από που ξεκίνησες, που έφτασες και γιατί. Μη με παρεξηγήσεις. Το "τεμπέλης" το λέω με διάθεση πειράγματος για αυτό και τα εισαγωγικά.
Edit: Καλορίζικο ξέχασα να πω.
 

Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
Για λογους ευκολιας δεν βρηκα πως μπορω να αλλαξω τις ονομασιες των εισόδων. Οutput 1 ειναι το δεξι οutput 2 το αριστερο και στο 3 και 4 ειναι τα σαμπ.
Πατάς επάνω στα Output1.,2,3,4 κτλ και απλά γράφεις τι θέλεις να είναι. Τουλάχιστο έτσι γίνεται στο 2x4, φαντάζομαι πως είναι ίδιο το λογισμικό.
 

Μηνύματα
484
Reaction score
585
Θελω να δοκιμασω καποια στιγμη να συνδεσω τον χεγκελ με xlr μηπως κερδισω κατι και απο εκει σε ενταση
αν το κάνεις αυτό να θυμάσαι το volume του hegel στο 85.
Σου παραθέτω την επικοινωνία που είχα για την ίδια περίπτωση :

" Hi Kostas,

Thank you for your email. Please note that the signal will pass through the preamp section of H360 either way. So you can either use the Home Theatre RCA input or the XLR input at level 85 (not max).


Med vennlig hilsen/Best regards
Hegel Music System AS – Oslo, Norway
Christian "


καλοάκουστο R3Nos 👍 !

ΥΓ. σε όλους τους hegel ισχύει το max 85
 
Last edited:

Μηνύματα
954
Reaction score
518
dirac εχω το 2.5.3 και firmware 1.18. Ωραια τα αλλαξα τα ονοματα :p
dionisp σε ευχαριστω για τις εξηγησεις.

Οσο για το roon τι γινεται. Αμα δεν συνδεθω μεσω airplay απο το Οs στο ντακ και χωρις καλωδιο usb...μου βγαζει την επιλογη airplay στο roon.ok. Αμα συνδεθω απο το OS μεσω airplay (πιστευω airplay ειναι δεν νομιζω απο το μακ καποιος να το παρακαμψει) μου βγαζει την 1η επιλογη απο την εικονα που ανεβασα! αρα και οι δυο επιλογες ειναι λογικα το ιδιο αλλα....αμα συνδεθω απο το os πρωτα μου εχει πιο πολλες επιλογες στο audio του roon. Eαν ξερει καποιος εαν υπαρχει πρωτος να μην επεμβαινει το airplay δλδ καθαρα μεσω ethernet ας πει.

εσυ ωστοσο μου αναφερεις αλλο τροπο για το roon... ωστοσο ηταν απενεργοποιημενο. και πως παιζω μουσικη roon μεσω volumio?!

μπορεις να μου πεις σε παρακαλω πως θα κανω timing reference για να βρω το delay στο καθε ηχειο στο rew ?!

τα σαμπ εκανα crowling και βρηκα τις θεσεις......εαν λεμε το ιδιο.....τωρα για το crossaρισμα απο οτι καταλαβα θελει μετρησεις και δοκιμες για να καταληξεις.

εγω αρκετο προβλημα με το delay γτ τα svs αργουν λογω του dsp (απο οτι καταλαβαινω) που εχουν. Και αυτο το συμπερασμα το εβγαλα παλιοτερα που ειχα κανει τις δοκιμες μου(οπως ειπα περασε καιρος και ξεχασα να το χρησιμοποιω το rew). αυτο που ειπες πρεπει να βρω εγω το delay και να το βαλω στο plugin....δεν το κανει αυτοματα το dirac?!ή δεν μπορει?!
Σε ευχαριστω.

ναι φιλε σε ευχαριστω. Ο χεγκελ ειναι στο 85 μονιμα. Παλιοτερα προσπαθουσα να το ανεβασω αλλα τελικα δεν γινεται :)
 
Last edited:

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
εσυ ωστοσο μου αναφερεις αλλο τροπο για το roon... ωστοσο ηταν απενεργοποιημενο. και πως παιζω μουσικη roon μεσω volumio?!
Από Mac δεν ξέρω ούτε από airplay. Αν ενεργοποιήσεις στο volumio αυτό που σου είπα τότε στο roon θα βλέπεις αυτό. Θα βλέπει δηλαδή το Volumio και το SHD σαν endpoint. Μετά δεν ξανα-ασχολείσαι με το volumio αν το επιθυμείς.

1589806516303.png


μπορεις να μου πεις σε παρακαλω πως θα κανω timing reference για να βρω το delay στο καθε ηχειο στο rew ?!

τα σαμπ εκανα crowling και βρηκα τις θεσεις......εαν λεμε το ιδιο.....τωρα για το crossaρισμα απο οτι καταλαβα θελει μετρησεις και δοκιμες για να καταληξεις.


εγω αρκετο προβλημα με το delay γτ τα svs αργουν λογω του dsp (απο οτι καταλαβαινω) που εχουν. Και αυτο το συμπερασμα το εβγαλα παλιοτερα που ειχα κανει τις δοκιμες μου(οπως ειπα περασε καιρος και ξεχασα να το χρησιμοποιω το rew). αυτο που ειπες πρεπει να βρω εγω το delay και να το βαλω στο plugin....δεν το κανει αυτοματα το dirac?!ή δεν μπορει?!
To Dirac καταλαβαίνει stereo στην έκδοση του SHD. Δεν αντιλαμβάνεται ότι έχεις 2-3-4 sub και δορυφόρους. Ακούει ένα δεξία και ένα αριστερό κανάλι και εφαρμόζει φίλτρα σε αυτά. Το cross, delay routing μεταξύ των μονάδων σου είναι "δική σου" δουλειά μέσω του plugin.

1589806835315.png


Για να δει τα subs σαν ξεχωριστές οντότητες το Dirac χρειάζεται το νέο Bass Management module που είναι άγνωστο αν θα είναι συμβατό με το SHD.
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
ωραια αυτες τις μερες θα το δω λιγο παραπανω και ξαναγραψω....

οποτε κατι ακομα για να το καταλαβω.....τα σαμπ παντα παιζουν μαζι και τον ιδιο ηχο ακομα και εαν πχ.στο ντιρακ που στελνει ηχο μια απο το αριστερο μια απο το δεξι;
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
στο λινκ που μου εβαλες για τα delay μπερδευτικα εαν μπορεις να πεις δυο λογια;

στην ουσια μετρας το καθενα μονο του; εαν ναι αυτος στο παραδειγμα γτ ενεργοποιημενο πχ το αριστερο ηχειο με το σαμπ μετα σε αλλη μετρηση το κεντρικο με το αριστερο;

εγω που εχω δυο σαμπ που παιζουν το ιδιο πως θα το κανω; εγω εκανα το καθε ηχειο μονο του....δλδ το ενα σαμπ μονο του,το αλλο σαμπ μονο του,μετα μαζι για να το εχω σαν μετρηση,υστερα το δεξι ηχειο μονο του,το δεξι μονο του και τελος και τα δυο ηχεια μαζι. Απο αυτα αμα πατησω info στις 4 μετρησεις που ειναι μονες τους δεν θα παρω το delay για να το βαλω στο plugin?!βεβαια δεν ξερω εαν παιζει ρολο που σε καποιες μετρησεις εβαζα το δεξι ηχειο για sweep και αλλες το αριστερο. καποια γνωμη;
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
λοιπον χρειαζομαι λιγη βοηθεια.

εκανα μετρησεις το καθε ηχειο και σαμπ μονο και μαζι με timing ref output.
-οταν κανω το δεξι ηχειο μετρηση....πρεπει το αριστερο ηχειο στο timing ref output και οταν κανω μετρηση το αριστερο να βαζω το δεξι ή παντα το ιδιο ηχειο θα βαζω;

ετσι εχω 4 μετρησεις με καθε μεγαφωνο μονο του και αλλες δυο μια με τα δυο ηχεια και αλλη μια με τα σαμπ μαζι. delay πηρα τα παρακατω.
sub1 -6.958
sub2 -9.979
right -0.018
left +0.066

στο παραδειγμα της minidsp εχει με θετικα νουμερα. οποτε πως θα τα κανω ετσι;

sub1 0,066+6,958=7,024
sub2 0,066+9,979=10,045
right 0,066+0,018= 0,084
left 0,066-0,066=0

θα και 2 μετρησεις η μια ειναι τα δυο σαμπ και η αλλη τα δυο κυρια ηχεια για να
ακουσω εαν ειμαι αρκετα καλα ωστε να μην ασχοληθω αλλο με την τοποθετηση.
Στιγμιότυπο 2020-05-18, 11.04.59 μμ.jpg
Στιγμιότυπο 2020-05-18, 11.04.21 μμ.jpg
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
η αποριες στο μνμ #9 ισχυουν ακομη.
Επισης πχ στο sub1 οταν θελω να μετρησω θα ναι ντιρακ 1 και ντιρακ 2 ανοιχτα ετσι; και τα αλλα τα αλλα καναλια ολα mute.και στους δορυφορους αφηνω μονο το ηχειο που θελω χωρις σαμπ σωστα;
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
στο λινκ που μου εβαλες για τα delay μπερδευτικα εαν μπορεις να πεις δυο λογια;

στην ουσια μετρας το καθενα μονο του; εαν ναι αυτος στο παραδειγμα γτ ενεργοποιημενο πχ το αριστερο ηχειο με το σαμπ μετα σε αλλη μετρηση το κεντρικο με το αριστερο;

εγω που εχω δυο σαμπ που παιζουν το ιδιο πως θα το κανω; εγω εκανα το καθε ηχειο μονο του....δλδ το ενα σαμπ μονο του,το αλλο σαμπ μονο του,μετα μαζι για να το εχω σαν μετρηση,υστερα το δεξι ηχειο μονο του,το δεξι μονο του και τελος και τα δυο ηχεια μαζι. Απο αυτα αμα πατησω info στις 4 μετρησεις που ειναι μονες τους δεν θα παρω το delay για να το βαλω στο plugin?!βεβαια δεν ξερω εαν παιζει ρολο που σε καποιες μετρησεις εβαζα το δεξι ηχειο για sweep και αλλες το αριστερο. καποια γνωμη;
Για να μετρήσεις το αριστερό sub:
  1. πας στο routing και του λες ότι το sub παίζει το δεξί κανάλι.
  2. Κάνεις mute το δεξί δορυφόρο και sub.
  3. Πας στο REW και κάνεις ένα sweep στην περιοχή του cross στο Right με timing reference στο Left.
  4. Άρα θα κάνει το ίου αναφοράς ο αριστερός δορυφόρος και μετά sweep το αριστερό sub.
  5. Το delay που θα σου δείξει είναι από το δορυφόρο στο sub.
  6. Κάνεις το ίδιο και για τα άλλη πλευρά.
  7. Άρα ξέρεις πόσο απέχουν χρονικά τα 2 sub από τους 2 δορυφόρους.
  8. Αν οι τοποθετήσεις είναι ίδιες θα έχεις το ίδιο delay (χλωμό).
  9. Βάζεις το μεγαλύτερο delay εκ των δύο και στους 2 δορυφόρους (αν αυτοί ως συνήθως είναι πιο κοντά στην θέση ακρόασης).
  10. Βάζεις 0 delay στο πιο απομακρυσμένο sub.
  11. Βάζεις την διαφορά μεταξύ των 2 delay που μέτρησες στο πιο κοντινό sub.
  12. Επαναφέρεις το routing στην αρχική του κατάσταση (και τα 2 subs παίζουν και τα 2 κανάλια).
  13. Αν κάνεις το βήμα 11 θα ευθυγραμμίσεις χρονικά τα 2 subs μεν αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η συνολική απόκριση του ζευγαριού να είναι χειρότερη.
    1. Μέτρα ένα FR και τα 2 sub με τους δορυφόρους muted στη θέση ακρόασης με τα sub ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους
    2. Μέτρα ένα ακόμα με τα sub μη ευθυγραμμισμένα (delay 0 και στα 2).
    3. Διάλεξε το καλύτερο.
  14. Αν οι διαφορές είναι μικρές <5ms δεν έχουν ιδιαίτερα αντιληπτό αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου.

Για να ανεβάσεις μετρήσεις FR:
  • βγάζε το jpg με το κουμπάκι Capture για να φαίνεται όλο το γράφημα.
1589861672153.png

  • Ρύθμισε τον άξονα ψ να είναι ανά 5db
  • Όταν βγάζεις το 10-200 (για να δεις subs, το cross ή την απόκριση συνολικά στα χαμηλά) διαλέγεις no smoothing
  • όταν βγάζεις 20-20000 (για να δεις συνολικά την απόκριση) βάζεις 1/6 τυπικά.
  • καλό είναι στο title του export να γράφεις τι δείχνει το γράφημα.
  • το παρακάτω δηλαδή δεν λέει τίποτα.
1589861837817.png
 

Μηνύματα
954
Reaction score
518
3. στην περιοχη του cross δλδ απο 20 εως 80 που εχω βαλει για το σαμπ;
8. οι τοποθετηση ειναι 20cm πιο μπροστα τα σαμπ απο τα ηχεια.
9. δλδ απο τις δυο μετρησεις που θα κανω δορυφορο και σαμπ(δεξια και αριστερα) την μεγαλυτερη τιμη που θα παρω την βαζω και στους δυο δορυφορους στο plugin; γτ οχι να μην κανω αφαιρεση διοτι μπορει για λιγο να εχουν διαφορα οι δορυφοροι.

φιλε σε υπερευχαριστω για τον χρονο σου και για τις λεπτομερης απαντησεις.
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
3. στην περιοχη του cross δλδ απο 20 εως 80 που εχω βαλει για το σαμπ;
8. οι τοποθετηση ειναι 20cm πιο μπροστα τα σαμπ απο τα ηχεια.
9. δλδ απο τις δυο μετρησεις που θα κανω δορυφορο και σαμπ(δεξια και αριστερα) την μεγαλυτερη τιμη που θα παρω την βαζω και στους δυο δορυφορους στο plugin; γτ οχι να μην κανω αφαιρεση διοτι μπορει για λιγο να εχουν διαφορα οι δορυφοροι.

φιλε σε υπερευχαριστω για τον χρονο σου και για τις λεπτομερης απαντησεις.
3, Δεν έχω βρει αξιόπιστη απάντηση σε αυτό. Εγώ μετράω 60-100 για να δω το delay sub δορυφόρων. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα όμως γιατί με ενδιαφέρει και εμένα.
8. Σε αυτή την περίπτωση οι ρόλοι αντιστρέφονται. Οι δορυφόροι έχουν 0 delay (είναι πιο μακριά) και τα subs παίρνουν το delay. Σε κάθε περίπτωση στα 20cm μιλάμε για μικροδιαφορές και αν νομίζεις ότι δυσκολεύει ή μπερδεύεσαι μην ασχοληθείς προς στιγμήν. Είναι πολύ μικρή η χρονική απόκλιση.

Να σαι καλά.
 


Μηνύματα
954
Reaction score
518
ωστοσο μπερδευομαι λιγο γιατι εχει αρνητικες τιμες στις δοκιμες που εκανα;

σιγουρα δεν το εκανα ετσι οποτε θελω να το ξανακανω καποια στιγμη.

αυτο επισης που δεν καταλαβα ειναι το εξης......τι σημασια εχει εαν το ηχειο ή το σαμπ ειναι πιο μακρια; μπορει οπως ειπε ο φιλος να εχει παραπανω delay το σαμπ ειτε ειναι εμπρος απο το ηχειο ειτε πισω λογω κυκλωματος. το 0 delay δεν το βαζεις στο μεγαφωνο αναλογικα με τις τιμες που θα παρεις απο τις μετρησεις; ή μηπως αναλογα τι ισχυει στον χωρο σου δλδ πιο ειναι πιο μακρια ή πιο κοντα ανεξαρτητα τι τιμες θα παρεις;
 
Last edited:



Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Κανονικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αν δουλεύει σωστά το dirac..
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Δεν τα φτιάχνει μόνο του το dirac ?
Όχι δεν έχει Dirac BM module το SHD

και εγω αυτο δεν καταλαβαινω......ακομα και τωρα.
Sorry το εξήγησα όσο καλύτερα μπορούσα.

Κανονικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι αν δουλεύει σωστά το dirac..
Σωστά δουλεύει. Δεν έχει BM module το SHD. Δεν καταλαβαίνει το dirac αν τα 4 κανάλια του SHD τα χρησιμοποιείς για 2.2 ή για active crossover ας πούμε.

ωστοσο μπερδευομαι λιγο γιατι εχει αρνητικες τιμες στις δοκιμες που εκανα;

σιγουρα δεν το εκανα ετσι οποτε θελω να το ξανακανω καποια στιγμη.

αυτο επισης που δεν καταλαβα ειναι το εξης......τι σημασια εχει εαν το ηχειο ή το σαμπ ειναι πιο μακρια; μπορει οπως ειπε ο φιλος να εχει παραπανω delay το σαμπ ειτε ειναι εμπρος απο το ηχειο ειτε πισω λογω κυκλωματος. το 0 delay δεν το βαζεις στο μεγαφωνο αναλογικα με τις τιμες που θα παρεις απο τις μετρησεις; ή μηπως αναλογα τι ισχυει στον χωρο σου δλδ πιο ειναι πιο μακρια ή πιο κοντα ανεξαρτητα τι τιμες θα παρεις;
Μετράς το κάθε sub ξεχωριστά όπως είπαμε παραπάνω. Ανάλογα με το πρόσημο είναι πιο γρήγορο ή πιο αργό. Ανάλογα με αυτό ορίζεις τα delays όπου πρέπει.
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.234
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top