SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Reaction score
4.744
Η απολυταρχική στάση της εκκλησίας βασίζεται στο ότι πληρώνεις 200 ευρώ τον χρόνο για κάποια χρόνια για να διατηρείς τον άνθρωπο σου στο νεκροταφείο και μετά άλλα 9.000 για να αγοράσεις τον τάφο. Πολλαπλασίασε επί κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις και καλύπτεις το μπάτζετ της Ρεάλ Μαδρίτης με άνεση κάθε χρόνο.
Η καύση κάνει κακό στην τσέπη.....

Reaction score
164
Τα νεκροταφεία δεν ανήκουν στην Εκκλησία. Ανήκουν στους δήμους και αυτοί παίρνουν τα χρήματα.
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι απλά: Αν ακολουθείς αυτά που λέει η Χριστιανική Εκκλησία, τότε θάβεσαι. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς ελεύθερα να κάνεις ό,τι θέλεις, χωρίς να ακολουθείς και τις υπόλοιπες τελετές της: Δεν βαφτίζεσαι, κάνεις πολιτικό γάμο, και η καύση σου, ή ό,τι άλλο επιλέξεις, πρέπει να είναι πολιτική, χωρίς ανάμειξη της Εκκλησίας.
Κακώς στη χώρα μας δεν υπάρχει πρόνοια για καύση των νεκρών, αλλά φταίει περισσότερο η πολιτεία γι' αυτό, με το σιγοντάρισμα πάντα του παπαδαριού.
Αλλά από ηθικής απόψεως, ο καθένας θα πρέπει να κάνει ό,τι θέλει. Αν μπορεί ας εκτοξευθεί και στο διάστημα. Αλλά μην απαιτούμε και κηδεία πριν την καύση. Τα πιστεύω της Χριστιανικής θρησκείας και η Εκκλησιαστική παράδοση είναι δεδομένα. Μην απαιτούμε, στο όνομα της προσωπικής μας ελευθερίας, να αλλάξουν οι άλλοι.

Reaction score
4.744
Τα νεκροταφεία δεν ανήκουν στην Εκκλησία. Ανήκουν στους δήμους και αυτοί παίρνουν τα χρήματα.
.

Για ψάχτο καλύτερα .....Το λέω γιατί ξέρω που τα έδωσα και που πήγαν τα λεφτά μου.

Reaction score
7.104
O ταφος,το καντηλακι,η φωτογραφια του προσωπου,καποια λογια σκαλισμενα στο μαρμαρο αλλα κυριως ο πονος για την απωλεια ειναι ανοποσπαστο κομματι της ελληνικης κοινωνιας περα απο θρησκειες, κομματα, αντιληψεις ,συμφεροντα κλπ κλπ.
Μην τους αφησουμε να μας το παρουν και αυτο βρε παιδια.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Εκεί που είχα το μνήμα του πατέρα μου, είχε 1 σειρά πιο πίσω ένα μνήμα ενός 17χρονου.
Ήταν το πιο στολισμένο και περιποιημένο απ΄όλα τα άλλα. Είχε τόσα αγαλματάκια, εικονίτσες, κείμενα και φωτό, που έδειχνε ότι θα ήταν το μόνο που τους έμενε να προσφέρουν στο παιδί τους πλέον οι γονείς.
Αυτό το μνήμα ήταν το μόνο που έμεινε στους γονείς από το παιδί τους.
Κι έκαναν πολύ τακτικές επισκέψεις στο παιδί τους διότι είχε πάντα φρέσκα λουλούδια, αναμμένο καντηλάκι, καθαρά όλα τα χαλίκια και τα μάρμαρα κ.λ.π.
Είμαι σίγουρος ότι οι συγκεκριμένοι γονείς δεν θα ήθελαν την καύση του. Μία φορά μόνο έτυχε να δω τους γονείς του εκεί να κλαίνε από πάνω του. Του μιλούσαν.
Δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα να είχαν απλώς ένα βάζο με στάχτες.
Το να είναι ο νεκρός σε ένα μνήμα που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος είναι πολύ διαφορετικό.

Υ.Γ.
Υπήρχε μια φωτό που έδειχνε το παιδί με ένα παπάκι να κάνει σούζα. Έτσι μπορώ μόνο να υποθέσω πως πέθανε.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Re: Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

O ταφος,το καντηλακι,η φωτογραφια του προσωπου,καποια λογια σκαλισμενα στο μαρμαρο αλλα κυριως ο πονος για την απωλεια ειναι ανοποσπαστο κομματι της ελληνικης κοινωνιας περα απο θρησκειες, κομματα, αντιληψεις ,συμφεροντα κλπ κλπ.
Μην τους αφησουμε να μας το παρουν και αυτο βρε παιδια.
Εκεί που είχα το μνήμα του πατέρα μου, είχε 1 σειρά πιο πίσω ένα μνήμα ενός 17χρονου.
Ήταν το πιο στολισμένο και περιποιημένο απ΄όλα τα άλλα. Είχε τόσα αγαλματάκια, εικονίτσες, κείμενα και φωτό, που έδειχνε ότι θα ήταν το μόνο που τους έμενε να προσφέρουν στο παιδί τους πλέον οι γονείς.
Αυτό το μνήμα ήταν το μόνο που έμεινε στους γονείς από το παιδί τους.
Κι έκαναν πολύ τακτικές επισκέψεις στο παιδί τους διότι είχε πάντα φρέσκα λουλούδια, αναμμένο καντηλάκι, καθαρά όλα τα χαλίκια και τα μάρμαρα κ.λ.π.
Είμαι σίγουρος ότι οι συγκεκριμένοι γονείς δεν θα ήθελαν την καύση του. Μία φορά μόνο έτυχε να δω τους γονείς του εκεί να κλαίνε από πάνω του. Του μιλούσαν.
Δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα να είχαν απλώς ένα βάζο με στάχτες.
Το να είναι ο νεκρός σε ένα μνήμα που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος είναι πολύ διαφορετικό.

Υ.Γ.
Υπήρχε μια φωτό που έδειχνε το παιδί με ένα παπάκι να κάνει σούζα. Έτσι μπορώ μόνο να υποθέσω πως πέθανε.
Συμφωνώ απόλυτα και με τους δυο σας.

Reaction score
173
Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Συμφωνω μαζι σας αλλα νομιζω πως ηρθε η στιγμη να μαθουμε σαν λαος και για τη δωρεα οργανων.Απο το να σαπιζουν τα αψυχα σωματα στο χωμα ειναι προτιμοτερο να σωθουν ανθρωποι που εχουν αναγκη.
Το κυκλωμα ειναι πολυ μεγαλο και τα ποσα τεραστια.Περα απο τους δημους και την εκκλησια εχουμε νοσοκομεια,κορακια,μαρμαραδες,καφετζουδες-λουλουδουδες κι ενα σωρο αλλους που εχουν συμφεροντα.Αν δεν γινει κατι απο το επισημο κρατος δεν μπορεις να κανεις καυση!!!Γιατι απλα αν δεν βγαλεις αδεια ταφης απο το δημο δεν θα παρεις ποτε ληξιαρχικη πραξη θανατου στα χερια σου.Οποτε αυτο που ειπε ο Βασιλης πιο πανω δεν γινετε (...να κανεις οτι θελεις).
Το θεμα ειναι τεραστιο και λυση δεν βλεπω στο αμεσο μελλον
Η ολη τελετη της ταφης σε σκοτωνει σωματικα και ψυχικα.Οταν ολο αυτο τελειωσει οι ανθρωποι που πονουν για το χαμο του δικου τους ανθρωπου ειναι πολυ καλιτερα.

Ειμαι υπερ της καυσης

Reaction score
164
Για ψάχτο καλύτερα .....Το λέω γιατί ξέρω που τα έδωσα και που πήγαν τα λεφτά μου.
Δεν χρειάζεται να το ψάξω. Δυστυχώς ξέρω από πρώτο χέρι.
Τα νεκροταφεία ανήκουν στο δήμο. Η Εκκλησία έχει αναλάβει την υπόλοιπη εκμετάλλευση (τρισάγια, μνημόσυνα κτλ).

Όποιος έχει χάσει δικό του άνθρωπο ξέρει ότι ο τάφος του είναι ΙΕΡΟ μέρος. Είναι εκεί που νιώθει ότι έρχεται σε επαφή μαζί του, νιώθει ότι του προσφέρει κάτι, νιώθει ότι του δείχνει ότι δεν τον ξέχασε, νιώθει όμορφα πηγαίνοντάς του έστω και δύο λουλούδια. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει ο τάφος του πατέρα μου... Ή ότι θα τον καίγαμε και θα τον σκορπίζαμε.

Η ουσία είναι ότι το θέμα είναι προσωπικό. Αν κάποιος θέλει να καεί μετά θάνατον, πρέπει να έχει τη δυνατότητα αυτή. Δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο.

Reaction score
164
Re: Απάντηση: SIX FEET UNDER OR BURN,BABY,BURN????

Η ολη τελετη της ταφης σε σκοτωνει σωματικα και ψυχικα.Οταν ολο αυτο τελειωσει οι ανθρωποι που πονουν για το χαμο του δικου τους ανθρωπου ειναι πολυ καλιτερα.

Ειμαι υπερ της καυσης
Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν να σκοτωθείς ψυχικά όταν δεις τον άνθρωπό σου να μπαίνει στον κλίβανο ή όταν σου παραδώσουν τις στάχτες;

Και να επιτραπεί η καύση, θα γίνει ότι με τον πολιτικό γάμο: Πολλή φασαρία στην αρχή, μετά πολλοί το θεωρούσαν εκμοντερνισμό και "in" και μετά ελάχιστοι παντρεύονται στο Δημαρχείο και κυρίως το κάνουν για πρακτικούς λόγους. Ο γάμος, η βάφτιση, η κηδεία, είναι περασμένα μέσα στην παράδοσή μας, δεν βγαίνουν έτσι εύκολα...

Reaction score
1.213
Aν επρεπε να διαλεξω ενα απο τα δυο θα διαλεγα σιγουρα την ταφη....και για λογους δημοσιας υγειας, και για λογους πρακτικους (ελλειψη χωρων -νεκροταφεια) και γιατι η αναμνηση ενος αγαπημενου σου προσωπου βρισκεται στο μυαλο σου και στην ψυχη σου...και δεν εχω αναγκη μια μαρμαρινη πλακα η ενα βαζο να μου το θυμιζει....

Reaction score
164
Ίσως είναι προσωπικό το θέμα, αλλά καλό θα ήταν να διευκρινίζεται αν έχουμε χάσει κάποιον δικό μας και ξέρουμε ή απλά αν μιλάμε θεωρητικά.

Reaction score
1.213
Ίσως είναι προσωπικό το θέμα, αλλά καλό θα ήταν να διευκρινίζεται αν έχουμε χάσει κάποιον δικό μας και ξέρουμε ή απλά αν μιλάμε θεωρητικά.
Oι περισσοτεροι εχουμε χασει καποιον...καποιον μεγαλο σε ηλικια...ενα παππου μια γιαγια...δεν ειναι αναγκη να πιασουμε την χτυπα ξυλο δραματικη περιπτωση να χασουμε ενα παιδι...για να μιλησουμε...

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Καυση. Αν θελει καποιος να εχει ενθυμιο απο εμενα, ας ειναι οι αναμνησεις. Αν παλι θελει κατι πιο χειροπιαστο, ας κρατησει την σταχτη μου. Αν παλι, ειναι πολυ κολλημενος με την παρτη μου, ας με βαλσαμωσει... Οχι ομως να γινει θυμα εκμεταλευσης απο οποιοδηποτε λαμογιο που καπηλευεται την εννοια της πιστης.

Reaction score
427
Καύση.
Πριν 3 χρόνια πέθανε ο πατέρας μου.Δεν πήγα ούτε μία φορά στο νεκροταφείο, παρά μόνο στην εκταφή (αναγκαστικά).
Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις.
Ότι υπάρχει από τον πατέρα μου είναι μέσα στο μυαλό μου, δεν χρειάζομαι ένα μνημείο να μου τον θυμίζει.

Reaction score
1.213
Aν επρεπε να διαλεξω ενα απο τα δυο θα διαλεγα σιγουρα την καυση....και για λογους δημοσιας υγειας, και για λογους πρακτικους (ελλειψη χωρων -νεκροταφεια) και γιατι η αναμνηση ενος αγαπημενου σου προσωπου βρισκεται στο μυαλο σου και στην ψυχη σου...και δεν εχω αναγκη μια μαρμαρινη πλακα η ενα βαζο να μου το θυμιζει....

ΚΑΥΣΗ...

Reaction score
188
και εγω προτιμω την καυση.για μενα οι αναμνησεις ειναι στην ψυχη και στο μυαλο μου.και εγω πριν 3.5 χρονια που κηδεψαμε τον πατερα μου απο τοτε πηγα αλλη μια φορα.δεν μου λεει κατι ο ταφος η τα μαρμαρα.

Reaction score
1
προτιμαω την καυση. συμφωνω με οσους πιστευουν οτι η αναμνηση καποιου αγαπημενου προσωπου ζει μεσα στο μυαλο μας. απο κει και περα ειναι προφανες οτι το ολο συστημα ταφης και ''αποχαιρετισμου'' καποιου που πεθανε, στη σημερινη του τουλαχιστον μορφη, εχει καταντησει κερδοσκοπικο! Παπαδαρια και δημοι οφελουνται απο την ολη κατασταση. Ειδικα το παπαδαριο που λειτουργει σαν Α.Ε. και τα κονομαει εκμεταλευομενη ολα τα ''μυστηρια'' της ανθρωπινης ζωης. εχουνε στησει καλο μονοπωλιο οι μουσατες και με σιγουρους πελατες. καλο θα ηταν να αναγνωρισουν οι υπευθυνοι, δηλαδη η πολιτεια, το δικαιωμα ολων οσων δεν πιστευουν σε ολο αυτο το τσιρκο να διαλεγουν αν θα ταφουν ή θα καουν, και να τους παρεχουν τα μεσα για να το κανουν.

Reaction score
152
ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΗΣ ΣΩΡΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ,ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ 5.000Ε ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ......P.I.B (PIMPS IN BLACK)
ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΡΕΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ........

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΚΑΥΣΗΣ ΑΛΛΑ......
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ....
ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ....
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΥΣΗ ΕΙΧΑΝ.
Η ΤΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ...

ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΟ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas