SMSL SA300-SMSL M100 MKII πρόταση ηχείων

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.976
Reaction score
2.911
Καλημέρα. Στο σύστημα του γραφείου δεν έχω κάνει κάποια αλλαγή εκτός από ένα μικρό 8αρι sub που έχω βάλει. Από ότι βλέπω θα μείνει καιρό έτσι γιατί έπεσε το βάρος στο βασικό σύστημα του σπιτιού και δεν υπάρχει budget για την ώρα. Πάντως και έτσι το σύστημα παίζει πολύ καλά. Στο μέλλον βλέπουμε. Φίλε tehito αν βρεις και το m100 το dac θα δεις μεγάλη διαφορά στην απόδοση από το ενσωματωμένο dac του ενισχυτή και είναι τρελό value for money.
 

Μηνύματα
103
Reaction score
51
Καλησπέρα φίλε μου, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα το έχω υπόψη μου για όταν μεταφερθεί το SA300 στο γραφείο. Προς το παρόν το έχω κουμπώσει με το Gustard X16 γιατί ήθελα είσοδο I2S για το Sony X800M2 ως transport. Τώρα μαζεύω στον κουμπαρά για να πάρω τον Αύγουστο τον ενισχυτή ακουστικών Gustard Η16 και να τα κάνω stack.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.976
Reaction score
2.911
Καλημέρα σε όλους. Για το σύστημα του γραφείου δεν έχω προχωρήσει σε αγορά νέων ηχείων αλλά έκανα κάποιες παρεμβάσεις στην τοποθέτηση των Μagnat Μonitor Supreme 102. Τα τοποθέτησα σε βάσεις και όχι στο γραφείο και τα σήκωσα ώστε τα tweeter να είναι στο ύψος των αυτιών και τα έφερα 15 εκατοστά από τον τοίχο σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το Koda έφυγε και μπήκε ένα φθηνό Nobsound SW80 που για τα λεφτά του παίζει αρκετά καλά. To σύστημα άλλαξε αρκετά σε ποιότητα, απόκτησε βάθος που πριν δεν το είχε (ηχεία δίπλα στην οθόνη και ακριβώς στον τοίχο) και νιώθω ότι δεν χάνω λεπτομέρεια τώρα που είναι στο ύψος των αυτιών. Μένει να τοποθετήσω και το sub σε μια καλύτερη θέση. Δεν μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ με μετρήσεις καθότι παίζει καλά για τα αυτιά μου. Παρακάτω και μια φωτογραφία από το setup. Τελικά ακόμα και ένα απλό position treatment μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.
IMG_20211124_114759.jpg
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.976
Reaction score
2.911
Καλησπέρα σε όλους

Σήμερα έπαθα ένα ευχάριστο σοκ και έχω λίγο αρχίσει να αναθεωρώ για την χρήση ποιοτικών καλωδίων ηχείων. Και εκεί που λέω να πάω σε έναν πιο efficient και δυνατό ενισχυτή και να πουλήσω το μικρό SA300 με το dac του έρχεται η έκπληξη και λέγεται Dynavox Perfect Sound Speaker Cable. Πληροφορίες παρακάτω: Dynavox: Perfect Sound Speaker Cable (dynavox-audio.de)

Γενικώς στο εν λόγω συστηματάκι και επειδή το budget του είναι οικονομικό αποφάσισα να το "ενισχύσω" με καλά καλώδια (rca, usb, coaxial & sub cable) σε ένα επίπεδο που να είναι όλο επώνυμο καθαρά από προσωπική άποψη, εμφάνιση και πειραματισμούς. Με τα νέα καλώδια το σύστημα βελτιώθηκε αρκετά, απόκτησε βάθος, δύναμη και ποιότητα στην αναπαραγωγή των φωνών και τον οργάνων. Ωστόσο κάτι έλειπε. Στην έλλειψη αυτή πριν προσχωρήσω σε πιο δραστικά μέτρα (αλλαγή ενισχυτή ή ηχείων) είπα να αγοράσω το παραπάνω καλώδιο που να σας πω την αλήθεια πιο πολύ εμφανισιακά το πήρα πάρα για την απόδοση. Μόλις το έβαλα και άρχισε να παίζει ήρθε η έκπληξη, σχεδόν καταρρίφθηκαν οι απόψεις μου για το speaker cabling. Η μέρα με τη νύχτα. Μα είναι δυνατόν να βελτιωθεί τόσο από το καλώδιο που είχα πριν και ήμουν τόσο ευχαριστημένος μαζί του; Η αλλαγή θα φέρει και την ακύρωση της πώλησης τους και ίσως να φέρει την αγορά καλύτερων ηχείων.

Φιλικά Κωνσταντίνος
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.882
Members
37.932
Νεότερο μέλος
JimmyP
Top