- Reaction score
- 15.548
Απάντηση: SmX
Ενω με εναν αναμορφικο εχεις ολη την αναλυση σε 235/1....
Πιστευω οτι θεωρεις οπτικα ποιο σωστη μια απεικονιση 235/1..
Εαν θεωρεις ποιο σωστη απεικονιση το 16/9 τοτε βλεπουμε τελειως διαφορετικα.....η αν θες εχουμε διαφορετικα γουστα.....
Επισης εγω μιλαω για σωστη απεικονιση και οχι να μαζευετε ολη η γειτονια και να βλεπουμε σε 100".......:121:
βεβαια αν θες χτυπας και μια κοινη οθονη και την κατεβαζεις σε περιπτωση μεγαλης μαζωξεις.....:139:
Επισης παιρνεις μια οθονη που εχει αυτοματο masking για ολα τα φορμα και ξεμπερδευεις.....
Εαν εγω θελω να καθομαι στον καναπε μου που ειναι στην γωνια και καμια σχεση με την οθονη και να βλεπω ταινια....δυστυχως οχι δεν μπορεις να δεις....οχι στην κοιλη οθονη...αλλα σε καμια...
Το οτι το κανουμε συνηθες αυτο δεν σημαινει οτι ετσι βλεπουμε σωστα.....μην τα μπερδευουμε....!!!!!
Οπως επισης ξεχασες να πεις οτι χανεις περιπου το 1/3 αναλυσεις του προβολεα οταν βλεπεις ταινιες 235/1.....Γιαννη οταν κλεινει το φως το πανι δεν υπαρχει.
Αν φροντισεις για masking δεν θα εχει καμια διαφορα αν το πανι ειναι 4:3 , 16:9 , 2,35:1.
Το προβλημα ειναι οτι οι προβολεις δεν αποκοπτουν πληρως το φως στο μαυρο με αποτελεσμα να φωτιζουν οι ανω και κατω μαυρες νεκρες εικονας μπαρες του 2,35 σε πανι 16:9 και προβολεα 16:9.Αν ομως χρησιμοποιησεις masking εξαλειφεις το προβλημα.
Το θεμα δεν ειναι να εχουμε πανι 2,35 αλλα να μην εχουμε το εφφε του letterbox.
.
Ενω με εναν αναμορφικο εχεις ολη την αναλυση σε 235/1....
Πιστευω οτι θεωρεις οπτικα ποιο σωστη μια απεικονιση 235/1..
Εαν θεωρεις ποιο σωστη απεικονιση το 16/9 τοτε βλεπουμε τελειως διαφορετικα.....η αν θες εχουμε διαφορετικα γουστα.....
Επισης εγω μιλαω για σωστη απεικονιση και οχι να μαζευετε ολη η γειτονια και να βλεπουμε σε 100".......:121:
βεβαια αν θες χτυπας και μια κοινη οθονη και την κατεβαζεις σε περιπτωση μεγαλης μαζωξεις.....:139:
Επισης παιρνεις μια οθονη που εχει αυτοματο masking για ολα τα φορμα και ξεμπερδευεις.....
Εαν εγω θελω να καθομαι στον καναπε μου που ειναι στην γωνια και καμια σχεση με την οθονη και να βλεπω ταινια....δυστυχως οχι δεν μπορεις να δεις....οχι στην κοιλη οθονη...αλλα σε καμια...
Το οτι το κανουμε συνηθες αυτο δεν σημαινει οτι ετσι βλεπουμε σωστα.....μην τα μπερδευουμε....!!!!!