Sonos

Ndis

Titika
Reaction score
4.906
Αδέλφια δείτε αν μπορεί να μπει και κανένα τρίτο sub 4 .... Δεν ρωτάω για εμένα, για έναν φίλο μου χωρίς πρόσβαση στο φόρουμ!

Reaction score
5.703
Με όλες τις πρόσφατες δοκιμές ζευγαρωμάτων συνειδητοποίησα ξανά πόσο ευέλικτο είναι το οικοσύστημα της Sonos.
5 χρόνια χρήστης Sonos, κι ο ενθουσιασμός μου είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Επιλέγεις ηχεία, τα ζευγαρώνεις, προσθέτεις σαμπ, αλλάζεις γνώμη, ορίζεις τα ηχεία σαν surround, δημιουργείς ξεχωριστά συστήματα ή και τα γκρουπάρεις, κάνεις ισοστάθμιση κ.ο.κ. Χωρίς καλωδιομάνι.

Κι όλα αυτά με το κινητό!

Reaction score
137
αναρωτιέμαι τι "προδιαγραφές" πρέπει να έχει ενα, (δωμάτιο) σαλόνι για να δουλέψει σωστά το εν λόγω συστημα με τις ανακλάσεις. Σίγουρα μαγικά δε θα κάνει.
Το σκεφτόμουν για sonos καιρο τώρα εχει και την έκπτωση το full arc πακετο, δελεαστικό δε λέω. Έχω στημένο συστημα 5.1.4 και θα μπορούσα να αποφύγω το καλωδιομάνη και τον όγκο στο σαλόνι οποτε το sonos και γενικά τέτοια συστηματα παρέχουν ενα μεγάλο υπέρ. Παρ όλα αυτα η απουσία του passthrough ειναι αποτρεπτική για εμενα.
Προσωπικά εμένα δε με πείθει οτι μπορεί να συγκριθεί(sonos 3.5k €) με ενα οικονομικό σύστημα 5.1.4 με όλες τις παραμετροποήσεις του, μετρήσεις στο χώρο, σωστό στήσιμο ηχείων.Βέβαια εδω γεννάω ερωτήματα τι ενοούμε οικονομικό συστημα 5.1.4 αλλα νομιζω μεχρι 3.5κ μπορει να φτιάξεις ενα συστηματάκι καλούτσικο, ανώτερο απο SONOS.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.821
Ξεκινάς λάθος. Κανένα σύστημα 5.1.4 δεν είναι καλύτερο του Sonos στα ίδια χρήματα επειδή κανένα δεν μπορεί να προσφέρει όσα προσφέρει ένα Sonos. Στα all in one συστήματα δεν αγοράζεις μόνο ηχητική ικανοποίηση αλλά όλο το πακέτο.

Καλύτερα συστήματα ηχητικά στα ίδια χρήματα μπορεί να υπάρξουν. Στο σύνολο όχι.

Τα Sonos με τα separates είναι διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς στόχους και κοινό.

Υπόψη ότι δεν είμαι κάτοχος ή οπαδός Sonos.

Reaction score
137
Ξεκινάς λάθος. Κανένα σύστημα 5.1.4 δεν είναι καλύτερο του Sonos στα ίδια χρήματα επειδή κανένα δεν μπορεί να προσφέρει όσα προσφέρει ένα Sonos. Στα all in one συστήματα δεν αγοράζεις μόνο ηχητική ικανοποίηση αλλά όλο το πακέτο.

Καλύτερα συστήματα ηχητικά στα ίδια χρήματα μπορεί να υπάρξουν. Στο σύνολο όχι.

Υπόψη ότι δεν είμαι κάτοχος ή οπαδός Sonos.
:) ξεκίνησα λάθος ? μπορεί... δε καταλαβαινω τι ενοείς..
Ναι ίσως συγκρίνω ανόμοια ΑΙΟS με 5.1.4. Αλλα τι προσφέρει ενα SONOS σε συγκριση με ενα συστημα πχ με 3800 denon.. 4700 ?

alexis

Reaction score
33.821
Η διαφορά τους δεν υπολογίζεται σύμφωνα με το ηχητικό αποτέλεσμα μόνο.

Το σύστημα με τα διάφορα θέλει εγκατάσταση, καλώδια, ρυθμίσεις, calibration, και με ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δεν είναι αρεστό σε όλους.

Το all in one είναι πολύ απλό στην τοποθέτηση, θέλει μόνο ρεύμα, οι ρυθμίσεις και το calibration είναι σχεδόν plug and play, και το αισθητικό αποτέλεσμα επεμβαίνει λιγότερο (ίσως και καλύτερα) στο χώρο.

Και όπως θα σου πει και ο Flash, τα ηχεία Sonos τα πας όπου θες, τα ματσάρεις με ότι θες, και παίζουν. Το άλλο με ηχεία ενισχυτές κλπ είναι μπετό. Μια που μπήκε και μια που έκατσε εκεί για πάντα.

Εντελώς διαφορετικές λύσεις για εντελως για διαφορετικά προβλήματα- απαιτήσεις.

Reaction score
282
αναρωτιέμαι τι "προδιαγραφές" πρέπει να έχει ενα, (δωμάτιο) σαλόνι για να δουλέψει σωστά το εν λόγω συστημα με τις ανακλάσεις. Σίγουρα μαγικά δε θα κάνει.
Το σκεφτόμουν για sonos καιρο τώρα εχει και την έκπτωση το full arc πακετο, δελεαστικό δε λέω. Έχω στημένο συστημα 5.1.4 και θα μπορούσα να αποφύγω το καλωδιομάνη και τον όγκο στο σαλόνι οποτε το sonos και γενικά τέτοια συστηματα παρέχουν ενα μεγάλο υπέρ. Παρ όλα αυτα η απουσία του passthrough ειναι αποτρεπτική για εμενα.
Προσωπικά εμένα δε με πείθει οτι μπορεί να συγκριθεί(sonos 3.5k €) με ενα οικονομικό σύστημα 5.1.4 με όλες τις παραμετροποήσεις του, μετρήσεις στο χώρο, σωστό στήσιμο ηχείων.Βέβαια εδω γεννάω ερωτήματα τι ενοούμε οικονομικό συστημα 5.1.4 αλλα νομιζω μεχρι 3.5κ μπορει να φτιάξεις ενα συστηματάκι καλούτσικο, ανώτερο απο SONOS.
Το βασικό ειναι πως οι ηχομπαρες λειτουργούν με τις πρώτες αντανακλάσεις στο πλάι για να δώσουν το surround καθώς οι μπάρες ειναι στενές. Αν δεν εχεις συμμετρία με πλαϊνούς τοίχους δεν θα έχεις βέλτιστο αποτέλεσμα. Ίσως η sony με τα quad ειναι λύση σε ασύμμετρες τοποθετήσεις.

alexis

Reaction score
33.821
Και το Quad με καραμπόλες δουλεύει, και χρειάζεται συμμετρία για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά το 360 mapping βελτιώνει καπως την κατάσταση.

Και πάλι εξαρτάται τι θέλει και πόσα δίνει κάποιος. Καλύτερο all in one για μουσική- ταινίες είναι το Sonos. Από εκεί και πέρα ανάλογα τι μάρκα ΤV έχεις παίρνεις και το δικό της all in one πολυκαναλο soundbar. Για μουσική ομως δεν είναι.

Reaction score
2.850
Επίσης τα Sonos έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα
Δεν ακούς παπάδες αλλά δεν σε ενοχλεί και τίποτα
Τέρμα το ψάξιμο και οι τράμπες και η συνεχής σπατάλη χρημάτων

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.725
Το βασικό ειναι πως οι ηχομπαρες λειτουργούν με τις πρώτες αντανακλάσεις στο πλάι για να δώσουν το surround καθώς οι μπάρες ειναι στενές. Αν δεν εχεις συμμετρία με πλαϊνούς τοίχους δεν θα έχεις βέλτιστο αποτέλεσμα.
Α, γιατί το λες αυτό;

Εμένα η Samsung στο marketing υλικό μου υποσχέθηκε πως ο ήχος από την ηχόμπαρα κάνει μια ωραία καμπύλη πορεία και φτάνει σε εμένα χωρίς την ανάγκη για πλαϊνό τοίχο:

1766403930379.png

Ψέμματα μου είπε δηλαδή λες; :biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.008
Members
38.636
Νεότερο μέλος
njpatilis