Sony hw15-mod 2009

Reaction score
9
Επειδή με μπερδέψατε ..

Καλο μαυρο εχουν οι lcd ( Epson , Panasonic, jvc ) και καλο λευκό και χρώματα οι dlp?

Reaction score
8.350
Επειδή με μπερδέψατε ..

Καλο μαυρο εχουν οι lcd ( Epson , Panasonic, jvc ) και καλο λευκό και χρώματα οι dlp?
Επειδή με μπερδέψατε ..

καλη χρονια!

ειλικρινα δεν καταλαβαινω,γιαιτι δεν πας να δεις μονος σου και να διαλέξεις κατι που σ αρεσει?
ειπες ότι δεν εχεις πειρα,αλλα ολοι μας καποτε πηραμε ενα πρωτο προβολεα και ετσι τον πηραμε,πηγαμε ειδαμε και πηραμε αυτό που μας αρεσε τελικα.Αποκλειω καποιος να πηρε κατι που δεν του αρεσε επειδή διαβασε η ακουσε ότι είναι καλο.

Reaction score
9
εχω παει και εχω δει ...
Οι dlp με κουράζουν πολυ ..
Τωρα στους άλλους δεν υπάρχουν παντού . Πχ Panasonic pt 6000 δε τον εχουν demo .

Εκτός αυτού συζήτηση κάνουμε ...
Όπως θα δεις ο καθένας μπορεί να εχει δικιά του άποψη για το ποια ειναι καλύτερη τεχνολογία για τον καθένα...

Επίσης δεν νομίζω να εχει κανείς την εντύπωση το οτι να δει κάποιος 5 τ ντέμο των καταστημάτων αρκούν για να εχει άποψη για τη καθε τεχνολογια ή για να κανει συγκρίσεις σε διάφορες που πολλές φορές ειναι πολυ λεπτές ....

Παρόλα αυτά όμως. Και παρ όλο έλλειψης εμπειρίας ξεχώρισα κάποια πράγματα που για μένα κανάνε baaam!
Πχ rainbow ....
Επίσης στον 1070τρελο motion jadder.... Πολυ άσχημη η αίσθηση της κίνησης ....

Reaction score
8.350
εχω παει και εχω δει ...
Οι dlp με κουράζουν πολυ ..
Τωρα στους άλλους δεν υπάρχουν παντού . Πχ Panasonic pt 6000 δε τον εχουν demo .

Εκτός αυτού συζήτηση κάνουμε ...
Όπως θα δεις ο καθένας μπορεί να εχει δικιά του άποψη για το ποια ειναι καλύτερη τεχνολογία για τον καθένα...

Επίσης δεν νομίζω να εχει κανείς την εντύπωση το οτι να δει κάποιος 5 τ ντέμο των καταστημάτων αρκούν για να εχει άποψη για τη καθε τεχνολογια ή για να κανει συγκρίσεις σε διάφορες που πολλές φορές ειναι πολυ λεπτές ....

Παρόλα αυτά όμως. Και παρ όλο έλλειψης εμπειρίας ξεχώρισα κάποια πράγματα που για μένα κανάνε baaam!
Πχ rainbow ....
αφου βλέπεις ρεηνμπο,αστους τους DLP.Σου ειπαν τα παιδια παρε Επσονα,αλλα είναι λιγο ακριβότερος.
Τι να κανουμε φιλε μου.Πρεπει να αποδεχτείς,οτι το θεμα προβολεας,εφόσον θελεις καποια ποιοτητα ,και βλεπω ότι ετσι είναι στην περιπτωση σου,εχει καποιο κοστος.

Reaction score
9
Συζήτηση κάνουμε ... Μπορει να άρχισα το thread αλλα δε σημαίνει οτι λέμε ειναι για μένα , εκφράζει ο καθένας τις απόψεις του !!

Συμφωνώ για την ποιότητα και το κόστος ... Αλλα για μένα παιζει σημαντικότερο ρόλο το value for money ! Δεν θα ήμουν πχ διατεθημενος να δώσω plus 2000 για μικρές διάφορες στη ποιότητα , αν όμως δω μεγάλη βελτίωση θα τα έδινα !

Reaction score
8.350
Συζήτηση κάνουμε ... Μπορει να άρχισα το thread αλλα δε σημαίνει οτι λέμε ειναι για μένα , εκφράζει ο καθένας τις απόψεις του !!

Συμφωνώ για την ποιότητα και το κόστος ... Αλλα για μένα παιζει σημαντικότερο ρόλο το value for money ! Δεν θα ήμουν πχ διατεθημενος να δώσω plus 2000 για μικρές διάφορες στη ποιότητα , αν όμως δω μεγάλη βελτίωση θα τα έδινα !
νομιζω η προταση για τον επσονα που σου κανανε ηταν ιδανικη για σενα.Θαχεις υποψιαστει ότι εδώ είναι φορουμ ατομων που είναι οι περισσοτεροι χομπιστες.Αρκετα παιδια εχουμε ξοδεψει πολλα χρηματα για το χομπι μας(όταν είχαμε!!!),αρα ποσο πρεπει να ξοδεψει κανεις είναι πολύ υποκειμενικο.

Reaction score
9
Συμφωνώ. Και γω είμαι διατεθημενος να ξοδέψω , αλλα όχι αλόγιστα... Θα ξόδευαν πιο πολλά για διαφορές μεγάλες.....
Πχ για το ιδανικό μαυρο που δε θα αποδώσει και στο χώρο μου που ειναι ένα απλό σαλόνι , δε θα έδινα 5000.
Αλλα απο τα 800 που σκεφτόμουν να δώσω , μπορώ να δώσω τα διπλάσια αν αντιστοιχούν σε αρκετά καλυτερη εικόνα ( βλέπε Epson Panasonic )

Last edited:

Reaction score
8.350
Συμφωνώ. Και γω είμαι διατεθημενος να ξοδέψω , αλλα όχι αλόγιστα... Θα ξόδευαν πολλά για διάφορες μεγάλες..... Πχ για το ιδανικό μαυρο που δε θα αποδώσει και στο χώρο μου που ειναι ένα απλό σαλόνι , δε θα έδινα 5000.
Αλλα απο τα 800 που σκεφτόμουν να δώσω , μπορώ να δώσω τα διπλάσια αν αντιστοιχούν σε αρκετά καλυτερη εικόνα ( βλέπε Epson Panasonic )
φιλε μου θα εκπλαγεις ποσα θα μαθεις ,σιγα-σιγα ασχολουμενος με τα προβολικα.Ακομα κι εμεις που ασχολούμαστε πολλοι για παρα πολλαχρονια,συνεχεια μαθαίνουμε καινουργια πραγματα μαζι με τους μηχανικους που τα φτιαχνουνε.Προσφατα μιλαγα με φιλο που εχει παρει πολλα προβολικα, που πηρε προσφατα έναν κορυφαιο προβολεα JVC 700 και μου ελεγε ότι είναι ο πρωτος που δεν χανει το μαυρο στο σαλονι του!!!!!!ο φιλος εχει πολλες αντανακλάσεις από λευκους τοιχους κι όμως ο 700αρης δεν χανει!!!κι αυτος δεν πιστευε τα ματια του!!!
εγω δεν το εχω δει ακομα ,αλλα θα παω να το δω.Αρα και αυτο πουλες ότι δεν θα δεις μαυρο σε κανονικο σαλονι μπορει να μην ισχυει!!!

Reaction score
220
φιλε μου θα εκπλαγεις ποσα θα μαθεις ,σιγα-σιγα ασχολουμενος με τα προβολικα.Ακομα κι εμεις που ασχολούμαστε πολλοι για παρα πολλαχρονια,συνεχεια μαθαίνουμε καινουργια πραγματα μαζι με τους μηχανικους που τα φτιαχνουνε.Προσφατα μιλαγα με φιλο που εχει παρει πολλα προβολικα, που πηρε προσφατα έναν κορυφαιο προβολεα JVC 700 και μου ελεγε ότι είναι ο πρωτος που δεν χανει το μαυρο στο σαλονι του!!!!!!ο φιλος εχει πολλες αντανακλάσεις από λευκους τοιχους κι όμως ο 700αρης δεν χανει!!!κι αυτος δεν πιστευε τα ματια του!!!
Σχεδον ακριβης η περιγραφη.Οχι οτι κραταει το μαυρο του 100% ,αλλα χανει τοσο λιγο,ωστε δεν σου λειπει. Εχω την αισθηση οτι ο JVC 700 σε dedicated room,σωστα τοποθετημενος και καλιμπραρισμενος,δυσκολα βρισκει αντιπαλο σημερα (μιλαμε για υλικο 1080ρ )

Εκτος βεβαια απο τον ομοσταυλο 900 ......

Last edited by a moderator:

Reaction score
640
Πχ rainbow ....

Αδερφε κατι δεν παει καλα με το μηχανημα που ειδες ασχημη αισθηση της κινησης και τρελο rainbow δεν υπαρχουν στον 1070 σε ξαναρωτω γιατι δεν μου απαντησες σε ποιο καταστημα σου εκαναν παρουσιαση ?

Reaction score
9
Σε 2 καταστήματα τον είδα! Άσχημη κίνηση εννοώ ότι το έδειχνε σαν να βλέπω σε γρήγορες κινήσεις καρέ καρέ ! και μου είπαν ότι είναι το motion jadder και έχει να κάνει το frame intrepolation . O w1500 που μου έβαλε δίπλα δεν το έκανε αυτό,

(θα στείλω pm να σου πω σε ποιο κατάστημα)

Reaction score
640
Σε 2 καταστήματα τον είδα! Άσχημη κίνηση εννοώ ότι το έδειχνε σαν να βλέπω σε γρήγορες κινήσεις καρέ καρέ ! και μου είπαν ότι είναι το motion jadder και έχει να κάνει το frame intrepolation . O w1500 που μου έβαλε δίπλα δεν το έκανε αυτό,

(θα στείλω pm να σου πω σε ποιο κατάστημα)
Εαν θελεις εισαι ευπροσδεκτος να ερθεις απο το σπιτι μου να δεις το προβολακι με την ανεση σου .
Δεν ξερω εαν εχεις τοσο μεγαλη ευαισθησια στο ουρανιο τοξο αλλα αυτο που μπορω να πω με βεβαιοτητα ειναι οτι δεν θα δεις κανενα προβλημα στην κινηση .
Το καταστημα που πηγες δεν ειναι και οτι καλυτερο ....

ειχε γινει παρουσιαση για τους φιλους του site απο ενα πολυ σοβαρο μαγαζι και κανεις απο εμας δεν διεκρινε προβλημα στην κινηση και δεν παραπονεθηκε για τοσο μεγαλο προβλημα στο ουρανιο τοξο

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Το motion judder είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει. Έτσι είναι γραμμένη η ταινία, σε 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Σχεδον ακριβης η περιγραφη.Οχι οτι κραταει το μαυρο του 100% ,αλλα χανει τοσο λιγο,ωστε δεν σου λειπει. Εχω την αισθηση οτι ο JVC 700 σε dedicated room,σωστα τοποθετημενος και καλιμπραρισμενος,δυσκολα βρισκει αντιπαλο σημερα (μιλαμε για υλικο 1080ρ )

Εκτος βεβαια απο τον ομοσταυλο 900 ......
Αυτό που είχα πει απ' την αρχή για τον 700 είναι ότι είχε βαθύτερο μαύρο από οποιονδήποτε προβολέα είχα δει. Στα μάτια μου ήταν αισθητή η διαφορά απ' τον 55άρι και γενικά από οποιονδήποτε προβολέα έχει περάσει απ' το χώρο μου.
Η φράση δεν χάνει το μαύρο στο σαλόνι δε στέκει βέβαια. Φως προβολέα κι ανακλάσεις αλληλεπιδρούν δυστυχώς. Σου υπογράφω ότι το ποσοστό που θεωρείς λίγο θα εκτοξευθεί μόλις πάρεις μια ambient rejecting light οθόνη. Θεωρώ ότι η διαφορά θα είναι σημαντική.
Θα υπάρχει βέβαια ένα μικρό τίμημα (μικρότερη γωνία θέασης, ενδεχομένως ελάχιστη πτώση φωτεινότητας, ανεπαίσθητα sparkles στα υψηλά ire) αλλά κατ' εμέ αξίζει.
Μόνο και μόνο για να πάρεις μια ιδέα θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δείγμα απ' την firehawk g3 και την καινούρια g4. Είναι βέβαια πανάκριβες, αλλά μπορούν να σου δώσουν μια κατεύθυνση για να ψάξεις κάτι αντίστοιχο και φθηνότερο.

Reaction score
8.350
ειχε γινει παρουσιαση για τους φιλους του site απο ενα πολυ σοβαρο μαγαζι και κανεις απο εμας δεν διεκρινε προβλημα στην κινηση και δεν παραπονεθηκε για τοσο μεγαλο προβλημα στο ουρανιο τοξο
στην παρουσιαση ημουνα κι εγω,και καθόμουνα διπλα στον Ηλια Βουλγαρη,και οι δυο μας βλέπαμε ρεηνμπο,αλλα όχι σε υπερβολικο βαθμο,όμως ηταν παρον και για μενα ενοχλητικο σε σχεση με τ ον δικο μου Οπτομα 82 οπου είναι παντελως; ανυπαρκτο!!! Περι judder,όπως ειπωθηκε υπαρχει στα 24 καρρε,προσωπικα με ενοχλει και προτιμω να παιζω στα 60HZ.

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.455
Τα 60Hz είναι ό,τι χειρότερο για θέαση BD.

Original 24Hz: A, B, C,
60Hz: A,A,B,B,B,C,C,D,D,D

Reaction score
8.350
Τα 60Hz είναι ό,τι χειρότερο για θέαση BD.

Original 24Hz: A, B, C,
60Hz: A,A,B,B,B,C,C,D,D,D
δισκακι εννοεις?δεν βελπω σχεδόν ποτε δισκακια,αλλα δεν εχω παρατηρησει τιποτα.Αντιθέτως σε 24 καρρε οποτε εχω δει με ενοχλεί τρομερα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.785
Δεν έχει σχέση με το αν είναι δισκάκι Δημήτρη. Και ματρόσκα να είναι στα 24hz είναι. Η μετατροπή στα 60hz είναι 2,5 καρέ πάνω.. Βασικά είναι όπως το δείχνει ο zizik.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.108
Members
38.652
Νεότερο μέλος
daskalos87