Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Reaction score
0
Εγώ δεν έχω ακόμα συσκευή να παίζει HD δισκάκια, οπότε και δεν ξέρω μια που δεν έχω κάνει ακόμα εγγραφή, αλλά λογικά θα τα παίζει συνεχόμενα.

Reaction score
0
Σας ενδιαφερει αμεσα Αν αποκτήσατε οποιαδήποτε βιντεοκάμερα High Definition Handycam από τις 7 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, συγχαρητήρια¨.
Τώρα, με κάθε Handycam High Definition, δώρο ένα DVDirect Recorder αξίας €250!
Εδω οι λεπτομερειες http://www.sony.gr/article/id/1215514450588?source=rss

Καλες διακοπες καί καλες λήψεις

Reaction score
5
Να πω και εγω δυο λογια ως ευτυχης κατοχος της SR11E.

Μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος.Πολυ καλη εικονα και ευκρινια που βγαζει ματι.:137:

Το computer την βλεπει ως εξωτερικο δισκο τα "ρουφαω" ολα και με το tsMuxeR_1.8.4b κανω τα AVCHD δισκακια μου.

Ενα πολυ μικρο κλιπ απο Πλατεια Ελευθεριας στο Ηρακλειο σε full resolution.

http://rapidshare.com/files/138244031/Liberty_sq.m2ts.html

Reaction score
3
Απάντηση: Sony SR-11/12 εντυπώσεις

Μεγιά Σωτήρη, καλορίζικη.
Με βάζεις όμως σε πειρασμό.....
Ειδικά αυτός ο εξακάναλος ήχος της.............. αχ!

Reaction score
0
Γειά σας,
Με λένε Δημήτρη και είμαι και εγώ κάτοχος της HDR11e. Είχα χρησιμοποιήσει περιστασιακά βιντεοκάμερες φίλων αλλά ποτέ δεν είχα δική μου. Είμαι Τεχνικός ΗΥ και έχω σχέση με τα ψηφιακά. Επίσης ασχολούμε με την φωτογραφία και έχω μια SLR της Νικον.

Βρήκα το forum και έγινα μέλος καθώς είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεται. Επίσης θα ήθελα την βοήθεια σας για τα πρώτα βήματα στον χώρο.

Δούλεψα για πολύ λίγο την κάμερα και επειδή δεν έχω μέτρο σύγκρισης δεν μπορώ να γράψω κάτι ιδιαίτερο. Τα 2 -3 μικρά κομμάτια που τράβηξα μέσα στο σπίτι και ενώ έβαλα την επιλογή 5,1 ακούγεται ένας βόμβος σαν να δουλεύει κάποιο μοτεράκι!!.

Οι φωτογραφίες σε εσωτερικό χώρο με φωτισμό δεν είναι και ότι καλύτερο. Τελικά επειδή κάτι παρόμοιο γίνεται και με τις φωτογραφικές μηχανές παίζει μεγάλο ρόλο ο φακός και ο φωτισμός.

Σε φυσικό φώς και ημέρα έχουμε τελικά πολύ καλά αποτελέσματα και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα. Η επίδειξη των δυνατοτήτων τους ( ειδικά σε κάμερες και φωτογραφικές ) γίνεται επίσης με ιδανικές συνθήκες και όταν πάμε να καταγράψουμε την πραγματική καθημερινότητα ( εσωτερικοί χώροι, φωτισμός, νύχτα, κλειστά γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης ) πέφτουμε απο τα σύνεφα.

Τέλικά δεν τελειώνουν ποτέ αυτά γι αυτό θα ήθελα την βοήθεια σας για :

1. Λήψη σε εσωτερικό χώρο ( με περίεργο φωτισμό ... μάλλον μη ελεγχόμενο )
2. Λήψη σε γυμναστήρια με άθλιο συνήθως κιτρινωπό φωτισμό ( παιδιά .... )

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για την όποια βοήθεια σας

Reaction score
164
Καλώς ήλθες στην παρέα μας.
Τα προβλήματα που περιγράφεις είναι κλασικά και για τις κάμερες, και για τις φωτογραφικές μηχανές της φιλοσοφίας "στριμώχνω-όσα-περισσότερα-pixels-μπορώ-σε-όσο-το-δυνατόν-μικρότερο-αισθητήρα".
Τι ρυθμίσεις έχει η κάμερά σου; Έχει διάφραγμα και ταχύτητα;
Επίσης, για το κιτρινωπό του φωτισμού, πρόσεξε το white blalance της. Αν τα θαλασώνει στο αυτόματο, βάλε την στο χειροκίνητο.

Reaction score
0
κατα ποσο ειναι ευκολο να γραψουμε με αυτη την καμερα αρχεια hd σε ενα dvd που να μπορει να αναπαραχθει απο οποιοδηποτε dvd player .Ενα pc intel pentium D 2.66ghz 2gb ram nvidia 8500gt 1tr θα καταφερει να μετατρεψει τα αρχεια avchd σε μορφη που να τα παιζει το απλο dvd player και να μην χρειαστει να πρεπει να αγορασουμε νεο player για να δουμε αυτα που γραψαμε;

Reaction score
0
Video Samples:
http://rapidshare.com/files/111510788/01.rar
http://rapidshare.com/files/111514596/02.rar
θα ανεβάσω κι άλλα δίότι αυτά είναι τα πρώτα που τράβηξα με το που την πρωτοπήρα και δεν έχω πειράξει ρυθμίσεις. Είναι όλα στο Auto.

Τα αρχεια πρεπει να διαγραφηκαν Δες τι μπορεις να κανεις για να τα δουμε

Reaction score
8
Στελιο γεια σου,

Οσον αφορα την camera να την χαιρεσαι. Ειναι και το δικο μου ονειρο, αν και τωρα δεν υπαρχει μια, για να την παρω. Θα γινει ομως κι αυτο.

Οσον αφορα το vegas, θα ηθελα να σου πω οτι απο πλευρας δυνατοτητων που διαθετει σε σχεση με το premiere, ειναι η μερα με τη νυχτα.

To Premiere 3 ειναι σιγουρο οτι δεν υποστηριζει AVCHD. Το 4 ομως το υποστηριζει. Γνωριζω το Premiere και το δουλευω απο την1.5 εκδοση.
Ειναι επαγγελματικο προγραμμα με απεριοριστες δυνατοτητες. Ειναι το Finalcut των Windows. Θα σου το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.

Ενα ακομα προγραμμα το οποιο ειναι εξαιρετικα καλο, ισως ισαξιο του Premiere ειναι to Edius Canopus. Ειναι ομως λιγο πιο ζορικο σε χειρισμο απ' οτι το Premiere.

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ειναι το dvd architect. Μου ειναι αδυνατον.

Τελος παντων

Με γεια και με χαρα

Ο ζηλιαρης :110::110::110:

Β.Β

Reaction score
5
Στελιο γεια σου,

Οσον αφορα την camera να την χαιρεσαι. Ειναι και το δικο μου ονειρο, αν και τωρα δεν υπαρχει μια, για να την παρω. Θα γινει ομως κι αυτο.

Οσον αφορα το vegas, θα ηθελα να σου πω οτι απο πλευρας δυνατοτητων που διαθετει σε σχεση με το premiere, ειναι η μερα με τη νυχτα.

To Premiere 3 ειναι σιγουρο οτι δεν υποστηριζει AVCHD. Το 4 ομως το υποστηριζει. Γνωριζω το Premiere και το δουλευω απο την1.5 εκδοση.
Ειναι επαγγελματικο προγραμμα με απεριοριστες δυνατοτητες. Ειναι το Finalcut των Windows. Θα σου το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.

Ενα ακομα προγραμμα το οποιο ειναι εξαιρετικα καλο, ισως ισαξιο του Premiere ειναι to Edius Canopus. Ειναι ομως λιγο πιο ζορικο σε χειρισμο απ' οτι το Premiere.

Εκεινο που δεν μπορω να καταλαβω με τιποτα ειναι το dvd architect. Μου ειναι αδυνατον.

Τελος παντων

Με γεια και με χαρα

Ο ζηλιαρης :110::110::110:

Β.Β
γειά σου ρε συ ζηλιάρη !! Πολύ μου άρεσε το μήνυμα σου :) :)

Λοιπόν, από τότε που ξεκίνησα το video editing (9 χρόνια πριν περίπου) ήταν βασικά για να φτιάξω τις παλιές VHS & Hi8 κασετούλες μου σε dvd μέσω του pass through που προσέφερε η τότε sony mini dv που είχα. Το dvd recorder ήταν της pioneer και το είχα πληρώσει μια περιουσία. Τότε ήταν λοιπόν που άρχισα να πειραματίζομαι με τα λίγα video editing και τα encoding προγράμματα.

Έπειτα λοιπόν από δεκάδες, εκατοντάδες ώρες μπροστά από το pc με δεκάδες κατεστραμένα δισκάκια και απίστευτα πολλά Α/Β comparisons είχα καταλήξει ότι ο καλύτερος Mpeg2 encoder ήταν το canopus procoder και για video editing το Sony Vegas. Το sony vegas μου άρεσε καθώς ήταν πάρα πολύ απλό στην χρήση, γρήγορο και σταθερό, ενώ δεν του έλειπε τίποτα για να κάνω αυτό που ήθελα (multicam, green/blue screen κτλ κτλ). Αντιθέτως με το premiere δυσκολευόμουνα να κάνω τόσο γρήγορα αυτά που έκανα με το vegas.... καμία σχέση όσον αφορά στο user friendly interface.

Πριν 1-2 χρόνια δοκίμασα ξανά το priemere και διαπίστωσα ότι πάλι σε αυτά που ήθελα να κάνω δεν μου προσέφερε τίποτε παραπάνω από το Vegas. Τίποτε όμως... Πάλι το vegas ήταν εξελιγμένο με 5.1, πληθώρα formats και όλα τα καλούδια με αποτέλεσμα να μην το αλλάζω. Τώρα που πήρα και την AVCHD κάμερα (λόγω του νέου μέλους στην οικογένεια, αλλιώς δεν θα την έπαιρνα... δύσκολοι καιροί) ήταν μονόδορμος καθώς υποστήριζε άνετo editing AVCHD, απευθείας εγγραφή σε blu ray ή render σε δεκάδες HD formats με άψογη ποιότητα encoding κάτι που δεν έκανε το Priemere. Ήδη με το vegas έχω φτιάξει 20 AVCHD δισκάκια για το ps3.

Όσον αφορά στο Dvd Architect, είναι ένα authoring πρόγραμμα που υποστηρίζει 5.1, subtitles, motion menus και οτιδήποτε φαντάζεσαι. Ήταν απίστευτα εύκολο στην χρήση για μένα (είχα κατεβάσει ΟΛΑ τα authoring προγράμματα τότε) οπότε και έμεινα σε αυτό. Έπειτα "κλείδωσα" την απόφαση μου όταν με την έκδοση 5 μπορούσα να φτιάχνω μενού με ήχο και κινηση και όλα όσα προσέφερε για τα DVD ΚΑΙ για τα HD δισκάκια μου. Τέλος, η έκδοση 8 υποστήριζε 32bit το οποίο είναι ουσιαστικά support για το x.v.Color και η διαφορά του με το 8bit είναι απλά η νύχτα με την μέρα....

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν λέω ότι είναι τα καλύτερα προγράμματα στον κόσμο, απλά αναφέρω ότι για μένα είναι απίστευτα εύκολα στην χρήση και δεν έχω εντοπίσει κάτι που να λείπει, να το χρειάζομαι και να το προσφέρει πχ το priemere.

Τέλος ίσως το μοναδικό που λείπει είναι το smart rendering σε AVCHD (δηλαδή render μόνο τα κομμάτια με transitions/effects) και όχι όλο το timeline. Κάτι όπως τα dv avi δηλαδή, αλλά δεν γνωρίζω κάποιο να το υποστηρίζει πέραν του τραγικού pinnacle. Αν το priemiere 4 το υποστηρίζει τότε είναι ένας καλός λόγος να το χρησιμοποιήσω!!!! Θα μου γλυτώνει αρκετές ώρες από re-encoding.

BTW, ήδη η sony ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη της SR11/12 ;) οπότε καλύτερα που δεν πήρες τίποτα ακόμη.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους! Είναι το πρώτο μου ποστ και καθότι εντελώς αρχάριος στον χώρο, θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά κάμερας πολύ σύντομα για να προλάβω και την γέννηση των διδύμων μας!

Ξεκινάω λοιπόν και όποιος μπορεί, ας βοηθήσει:

Διαθέτω μία TV HD Ready 37’ και ένα DVD Recorder Sony RDR-HX750 (http://www.sony.gr/product/dvd-recor...eType=Overview) με 160 GB δίσκο, “HDMI 1080p upscale” , είσοδο DV in (Firewire) και USB.

Ενδιαφέρομαι για κάμερα HD (σκέφτομαι τις HDR-SR10 ή 11) και κάνω τις ακόλουθες σκέψεις και ερωτήσεις για τις οποίες ζητώ το σχόλιο σας αν είναι σωστές ή όχι:

1.Θα έχω όντως καλή ποιότητα εικόνας στην ΤV μου (ΗD Ready) χρησιμοποιώντας μια HD κάμερα? Aν ναι, ποια θα ήταν η βέλτιστη ποιότητα ταινίας να επιλέξω για HD (HD FH/HQ/SP/LP) ώστε να εκμεταλλεύομαι τις δυνατότητες της TV ενώ ταυτόχρονα να καταλαμβάνω τον μικρότερο χώρο στο δίσκο του recorder?
3.Αν αγόραζα την κάμερα παραπάνω –και δεν έκανα κάποια επεξεργασία στο video- θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τo USB για να κατεβάσω το video κατευθείαν στον δίσκο του DVD Rec? (δεδομένου ότι η κάμερα δεν έχει Firewire)?

Αυτά προς το παρόν. Γενικά, δεν θέλω να πάρω μια κάμερα που δεν θα είναι συμβατή με τον DVD recorder μου καθότι σ’αυτόν θέλω να αποθηκεύω και να παίζω τα video που θα τραβάω. Όποιος μπορει να τσεκάρει τα παραπάνω και να μου πει.. Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Καλησπέρα.

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι αρκετά αρνητικό και να ρωτήσω για κάποιες πιθανές λύσεις εάν είναι εφικτές στην εν λόγω κάμερα.
Αγόρασα την sr-12e και παρατήρησα ότι η μπαταρία που συνοδεύει την κάμερα(np-fh60) κρατάει το πολύ μιάμισι ώρα. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμη για να γράψω κάτι αλλά μόνο για να "παίξω". Την έχω ρυθμίσει να λειτουργεί με το σκληρό δίσκο και δεν έχω δοκιμάσει να τη λειτουργήσω με το memory stick που πιστεύω ότι θα είναι λιγότερο ενεργοβόρα. Η μεγάλη μπαταρία της σειράς np-fh100 κοστίζει περίπου 150ευρώ και θεωρώ ότι είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά. Η λύση που θέλω να προτείνω και να σχολιάσετε είναι η εξής.
Αντί για μπαταρία να αγοράσω μία κάρτα μνήμης memory stick hg pro duo με το πολύ 50 ευρώ(αναλόγου χωρητικότητας) και να γράφω στη μνήμη, και όταν γεμίζει η μνήμη να την αντιγράφω στο σκληρό; Έτσι ο δίσκος δε θα καταναλώνει...

Πιστεύετε ότι είναι εφικτή αυτή η λύση;
Ευχαριστώ.

Reaction score
3

demisp, αν γράφεις με την κάμερα σε HD τότε αυτή την ανάλυση δεν μπορείς να την περάσεις στο recorder σου. Γίνεται να περάσεις Hd ανάλυση αλλά μέσω Η/Υ απ' όσο ξέρω.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γράφεις σε SD ανάλυση και να το γράφεις στο recorder σου, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχεις την ποιότητα των 1080 γραμμών.

maniacos, κοίταξες τη διάρκεια της μπαταρίας που αναφέρεται στο εγχειρίδιο;
Αν ναι, τότε σύγκρινε την διάρκεια που αναφέρεται σε αυτό με τη μιάμιση ώρα.
Αν συμφωνούν στο περίπου, τότε πράγματι η διάρκειά της είναι αυτή.
Αν όχι, ρώτα από κει που την πήρες μήπως έχει κάποιο πρόβλημα.
Όταν κάποτε είχα πάρει μια Sony με DV, η οθόνη μου έδειχνε ότι είναι γεμάτη κατά 60% περίπου ενώ την είχα γεμίσει πλήρως !
Στη διάρκεια όμως που μου έδειχνε ήταν ακριβώς η ίδια με αυτή που αναφερόταν στο εγχειρίδιο αλλά και μου έδινε τον ίδιο χρόνο εγγραφής. Γι αυτό και δεν έδωσα σημασία, κάποιο update θα ήθελε όπως μου είπαν από το μαγαζί που την πήρα, αλλά δεν το έκανα.

Reaction score
0
Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα ούτε στις ενδείξεις. Όταν σβήσει το λαμπάκι της φόρτησης η μπαταρία είναι στο 100% και το επίπεδο της μπαταρίας σε λεπτά λειτουργίας όπως αναγράφεται στο display είναι αυτό που λέει το manual, δηλαδή περίπου 110 λεπτά. Με το άνοιξε-κλείσε μειώνεται φυσικά.
Συγκεκριμένα το manual για της συγκεκριμένη μπαταρία αναφέρει:
Συνεχή χρόνο εγγραφής σε hd 90 με 100 λεπτά και σε τυπικό χρόνο εγγραφής, με άνοιξε-κλείσε κλπ 50 με 60 λεπτά.

Είναι πολύ λίγο... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι εάν γίνεται αυτο που προτείνω παραπάνω, δηλαδή να μην αγοράσω μπαταρία...

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Bασικά μόλις διάβασα στο manual ότι οι χρόνοι της μπαταρίας δεν αλλάζουν εάν επιλέξεις το memory stick ως μέσω αποθήκευσης... Οπότε αναγκαστικά αγοράζουμε μπαταρία...
Ευχαριστώ πάντως.

Reaction score
3

Πάντως να μην δίνεις εμπιστοσύνη στις διάρκειες των μπαταριών.
Καλό είναι να έχεις πάντα και μια δεύτερη μπαταρία, έστω και της ίδιας χωριτικότητας προκειμένου να μην δώσεις πολλά λεφτά.

Reaction score
0
Παρεπιπτόντως, ποια μπαταρία θα θεωρούσατε αρκετή για απλή χρήση, κυρίως ταξίδια. Την NP-FH70 ή NP-FH100;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale