Sony Vpl Vw100

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
LCOS
1920X1080
25db θορυβος
4000:1 contrast

Κυκλοφορει Μαρτιο-Απριλιο

Περα απο το γεγονος πως θα πρεπει ολοι να πανηγυρισουμε λογω της υψηλης αναλυσης, μηπως η στροφη πατροπαραδοτων LCD εταιρειων προς την LCOS τεχνολογια, θα πρεπει να μας πει κατι? :wink:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
κάτι γίνετε αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς....

οι περισσότερες εταιρίες είτε είναι επιφυλακτικές είτε δεν έχουν την απαραίτητα τεχνογνωσία...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αναμενομενη τιμη:12.999 euro :(

Αλλα ας μην απογοητευομαστε.Ξερετε ολοι ποσο γρηγορα ριχνει τις τιμες η Sony...

bt

Reaction score
0
Τον ειδα σήμερα στο Ledra Mariott. Απίστευτη εικόνα ακόμα και απο υλικό 576p, μπροστά του οι DLP θυμίζουν βίντεο VHS του ΄80. Τιμή 10000 Ε και λίστα αναμονής γι αυτό το απίστευτο μηχάνημα. Το τέλος των DLP και LCD..

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Το τέλος των DLP και LCD..
Αν και μεγάλη κουβέντα.. .. .. νομίζω οτι η δύναμη του 100άρι στη τιμή που πωλέιτε θυμίζει το τραγούδι.. .. ..

:shock: Its the End of the (DLP) world and we know it. :shock:

Μέχρι να βγεί, (πρώτα ο θεός), το 1080 της ΤΙ.. .. .. ..

.. .. .. A salut de la platan :mrgreen: :mrgreen: οχι μόνο στα 10000 αλλά και σε οτι κάνει πάνω από 6000. Από οτι εμαθα τα 10000 ευρώ είναι τιμή καταλόγου :shock:

Reaction score
8.350
Τον ειδα σήμερα στο Ledra Mariott. Απίστευτη εικόνα ακόμα και απο υλικό 576p, μπροστά του οι DLP θυμίζουν βίντεο VHS του ΄80. Τιμή 10000 Ε και λίστα αναμονής γι αυτό το απίστευτο μηχάνημα. Το τέλος των DLP και LCD..
Τωρα πως να υπερασπιστεις τους DLP,γινεται?Μαλλον ο Αντρεας χρειαζεται εδω. :mrgreen:
Καλο το μηχανακι,επιτελους μετα τεσσερα χρονια που υποσχοταν η τεχνολογια LCOS
και που εβλεπε κανεις τις δυνατοτητες,ενα καλο μηχανακι στην παρεμφερη SXRD.
Τελος για LCD και DLP?Δεν το νομιζω.Οι LCD ειναι φθηνοτεροι και οι DLP-ακομα-βγαζουν καλυτερο μαυρο.
Το κλιπακι απο το Star Wars δεν ειναι αληθινο τεστ για τα σκοτεινα-σκοτεινα.Παντως σιγουρα εντυπωσιακο σε πολλους τομεις.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τωρα πως να υπερασπιστεις τους DLP,γινεται?Μαλλον ο Αντρεας χρειαζεται εδω. :mrgreen:
Καλο το μηχανακι,επιτελους μετα τεσσερα χρονια που υποσχοταν η τεχνολογια LCOS
και που εβλεπε κανεις τις δυνατοτητες,ενα καλο μηχανακι στην παρεμφερη SXRD.
Τελος για LCD και DLP?Δεν το νομιζω.Οι LCD ειναι φθηνοτεροι και οι DLP-ακομα-βγαζουν καλυτερο μαυρο.
Το κλιπακι απο το Star Wars δεν ειναι αληθινο τεστ για τα σκοτεινα-σκοτεινα.Παντως σιγουρα εντυπωσιακο σε πολλους τομεις.
Το μηχανάκι Δημήτρη υπάρχει εδώ και δύο χρόνια κοντά.
Λέγεται qualia και στοιχίζει 25,000 US street price.

Εδώ και ένα χρόνο έχει νεκρώσει την αγορά των 3chip DLP στις ΗΠΑ αφού τα DLP έχουν μικρότερη ανάλυση 720 γραμμών και μαύρο χειρότερο από αυτό του qualia. (τα έχω μετρήσει όλα και είναι μακράν καλύτερος ο Sony οταν ρυθμιστεί, αφού μη ξεχνάμε οτι το πλέιστον των 3chip είναι DC2, ούτε καν +)

Ο τελευταίος Sim2 έχει πιο καλό μαύρο και πιο δυνατό Contrast ratio αλλά μήπως τα 140 nits είναι πολλά για κινηματογράφο;;;;

Ο Ruby είναι ένα πραγματικό διαμάντι. Πήγα πολυυυυυυ κοντά, ασφυκτικά στα 20cm για να δω Pixel (προσωπικά η διακριτότητα των pixel μου φάνηκε ελαφρώς καλύτερη ακόμη και από του μεγάλου αδελφού του). Όπως καταλαβαίνεται δεν έχει νόημα τέτοια απόσταση ανίχνευσης pixel, αδιανόητο να διαμαρτυρηθεί κάποιος για συρματόπλεγμα. Αντίθετα στα 720 DLP Dark chip 3 στις 92 ίντσες βλέπω από τα 2,7 με 3 μέτρα και μόνο ο Panasonic 900 αν και LCD και 720 με ανάγκασε να πάω στα 2 μέτρα ίσως και λιγότερο για να τα διακρίνω.

Δυστυχώς έπαιζε με Off χρώματα (και ήταν μεγάλη τους βλακεία) γιατί η φασματική συμπεριφορά της Xenon λάμπας έρχεται πολύ κοντύτερα στην ανθρώπινη ανάλυση που κάνουν τα μάτια και ο εγκέφαλος μας, από οτι της UHP.
Στο κόκκινο μάλιστα η διαφορά με τις UHP (το γνωστό προβληματάκι σε πολλά DLP) είναι τεράστια και θα μπορούσανε να το επιδεικνύουνε σαν το μεγάλο τους όπλο, σαν το θωρηκτό τους.
Κρίμα. Κρίμα γιατί θα βλέπαμε τη σημαίνει Xenon και τι σημαίνει φιλτραρισμένο φως UHP από χρωματικούς τροχούς και άλλα ωραία παρατράγουδα τηγς Ανίτας.

Φως θα έλεγα ότι είδα όσο χρειαζόμουν και θα καλύψει άνετα όλα τα σαλονάτα Home Theaters.
Κόντραστ ratio μου φάνηκε μια από τα ίδια σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χωρίς να είμαι και σίγουρος λόγω συνθηκών.

Αλλά ακόμη και αν έχουν κάποια DLPs καλύτερο Contrast Ratio, πόσο θα το αξιολογούσαμε στο σύνολο της αγοραστικής συμμετοχής στη σκέψη υποψήφιου πελάτη;
Άμα ήταν από μόνη της η αναλογία αντιθέσεις σημείο απόφασης, τότε κάθε σπίτι θα είχε CRT και ιδιαίτερα τόσα χρόνια που τόσοι και τόσοι ευαγγελίζονται για CRTατικό μαύρο από DLP :mrgreen:

Ποιότητα κατασκευής;;;;
Μη το συζητήσουμε καλύτερα. Με τον qualia χαρασε το δρόμο και ακόμη οι άλλοι να βγούν από το μονοπάτι.

Και αν τελικά βγει στα καταστήματα στη δολοφονική τιμή που έμαθα.. .. .. τότε θα ξαναπώ οτι είπα πριν από αρκετό καιρό.

Ότι κάνει πάνω από 5 με 6 χιλιάδες θα μείνει στο ράφι ή θα το αγοράσουν όσοι βιάζονται να πετάξουν τα χρήματα τους αφού με κάποια επιπλέον χρήματα παραπάνω μπαίνουν σε τελείως άλλη κατηγορία.
Σε 6 μήνες με 1 χρόνο θα έχουμε DLP και νέα SXRD μοντέλα στο 1080 που θα αλληλοσφάζονται στο πεδίο των τιμών. Και τότε τα σημερινά DLP 720 θα τα βάζουν ένθετα στις εφημερίδες όπως σήμερα τα DVD :mrgreen:

Αν σκεφτόμουν πάντως για προβολέα τα Χριστούγεννα (και είχα κάποιοα ίωση ή πυρετο και δεν έπαιρνα CRT) θα έμπαινα στη λίστα αναμονής για να προλάβω ώστε το σαλόνι μου να είχε τον Ruby για πρωτοχρονιάτικο μποναμά.. .. .. no matter what.
Υλικό;
Ο Kontoletas νάναι καλά (και τo Fever Island) και από 1080 με το τσουβάλι.
Γιατι μήπως τα κανονικά DVD δεν θα παίζουν καλύτερα χωρίς Motion dithering, ουράνια τόξα και με ομαλότερη κίνηση; :mrgreen:

Αν υπάρχει κάτι κακό στον ruby;
Ναι, δεν τον έβγαζε από φετος στα 5000 να πάμε για τσαι καλύτερα;
Βάζει κάθε χρόνο το μαχαίρι όλο και λίγο πιο βαθειά και στο τέλος θα βγεί στη πλάτη.
Δείχνει να το ευχαριστιέται που βλέπει τον θύμα να σαλεύει σε κάθε εκατοστό.
Κακός δολοφόνος η Sony, κακός και άγριος. αν και η Texas μόνη της έβγαλε τα μάτια της, με τους τροχους και DC 1, 2,3 και άλλες ανοησίες.

Κύριοι της Texas Instruments ... ... .. τα 1080 ειλικρινή συλλυπητήρια μου :mrgreen: :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προχωρησα μεσα στην σκοτεινη αιθουσα ξεχνωντας ολα αυτα τα παιδια που ηταν μαζι μου...
Ξεχνωντας ακομα και το μωρο που ηταν στην εισοδο και μοιραζε σακουλιτσες Sony...
Μεσα στο σκοταδι καποιοι με αναγνωρισαν και εσπευσαν να ζητησουν την γνωμη μου.
Απαντησα μηχανικα "ναι" η "οχι" καθως το μυαλο μου επεξεργαζοταν την εικονα στην οθονη.
Επαιζαν εναλλαξ ο Ruby και ο Qualia.

Δυστυχως με διαφορετικο υλικο ωστε να μπορει να γινει μια αμεση συγκριση.
Δυστυχως με αλλες ρυθμισεις καθως τα χρωματα στον Ruby ηταν τουλαχιστον λαθος.
Δυστυχως με σχεδον στατικες εικονες στον Qualia.

Και εδω τελειωνουν τα "δυστυχως"!

Διοτι η εικονα που πηρα απο τον VPL100(θα ηθελα να ασχοληθω με αυτον περισσοτερο καθως για τον Qualia τα εχουμε πει στο παρελθον) κοντευε να "ξεκολλησει" απο το πανι , να αιωρηθει καπου μπροστα μου , δινοντας ακομα μεγαλυτερο βαθος απο αυτο που εβλεπαν τα ταλαιπωρα ματια μου.
Καπου, σε μια μικρη γωνια της σκεψης μου , η μειονεκτικη αισθηση μαυρου εγινε αισθητη.Οι υπολοιπες αισθησεις μου ομως - καθως ρουφαγα , επινα , ακουγα , ακουμπουσα την εικονα-εδιωξαν αυτη την μιζερη σκεψη και γεμισαν μικρες φωνες το μυαλο μου:
"Σκεψου πως θα παιζει σωστα ρυθμισμενος"!

Ποσο ειπατε πως κανει?
10 χιλιαρικα?
Καλα , καλα ολο και κατι εχουμε ακουσει για λιγο πιο κατω :wink:
Ε , να βαλουμε και μια Stewart?
Αντε να φωναξουμε και τον Λαμπρου και να τον γονατισουμε κανενα εξαωρο για να μας "βγαλει παπαδες"?
Ποσο θα βγει ολο μαζι?
Εντεκα , δωδεκα χιλιαδες?(προσοχη! γνωριζω πολυ καλα προσθεση :wink:)
Χαλαλι ρε φιλε!
Χαλαλι!

Οσα και αν βγαζω... :wink:

Reaction score
0
Ο Βαγγέλης Λάμπρου τά είπε όλα καί πώς νά συμπληρώσω όταν δέν έχω τήν απαραίτητη κατάρτηση;Μέ μία πρόταση,όλη ή έκθεση οί δύο προτζέκτορες τής sony.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Τώρα να πω ότι συμφωνώ με τον Βαγγέλη;;;

Να πω ότι με τον Ανδρεάδη κολήσαμε την μύτη μας στο πανί για να δούμε pixel από τον qualia; Τι να πω γι' αυτή την τεχνολογία;;; Αλήθεια στις πόσες ίντζες έπαιζε;;;

Νομίζω ότι θα είναι (κάποια στιγμή...) ο επόμενος προβολέας μου...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ναι Χρήστο,
είναι σκέτο μεγαλείο. Οχι οτι δεν έχει τα κλασικά προβληματάκια των ψηφιακών αλλά από τα DLP τρίτσιπα και μη, παίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλύτερα.

Χαίρομαι που τελικά η επανάσταση θα έρθει από εκεί και οχι από κάποιους που κοροιδεύουν το κόσμο για αρκετά χρόνια.

Τώρα τι έμεινε ακριβώς για να ξεπεραστούν τα CRT από τη πρωτοκαθεδρία της εικόνας; Εκτιμώ οτι μάλλον ένα κάστρο. Και αυτο μόνο για τα 9άρια.
Μιλάω φυσικά για το μαύρο που έχει δρόμο να καλύψει αλλά με τη Sony είμαι σιγουρος οτι δεν αργήσει να το καμαρώσουμε όπως πρέπει.
Σε ένα 8άρη και κάτω, ο SXRD ρίχνει πλέον παντού. ΠΑΝΤΟΥ εκτός μαύρου.
Ευκρίνεια, ανάλυση, φωτεινότητα και αγγίζει το μάυρο του (ναι!!!) αν δεν έιναι Liquid coupled που σημαίνει αρκετη διαχυση φωτός.

Η ποιότητα του μαύρου δεν έιναι μομφή για το SXRD, επουδενί. Τα DLP δεν έχουν κάνενα super duper μαύρο. Οι περισσότεροι θα δούν μικρές διαφορές, που ίσως δεν αξίζει να τις αναλύουμε. Σε σύγκριση όμως με τα CRT.. .. .. ..Houston we have problem!!!!

Γενικά και γρήγορα αναφέρω τι είδα συγκρινόμενα με το CineMax:
Ανάλυση πλέον έχουν την ιδια, 1080 και τα δύο και αν και ανεβαίνει ελλάχιστα παραπάνω το CRT είναι άχρηστη επί της ουσίας, φως μεν καλύτερο ο SXRD αχρείαστο δε για προβολή ταινιών, μηδέν Pixel και τα δύο και για ΠΡΩΤΗ φορα την ιδια ΜΑΛΑΚΗ εικόνα χωρίς πιξελιάσματα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Αν σκέφτεστε για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλό προβολέα.. .. .. καταθέστε τις οικονομίες σας στην Sony. Σε 10.000 ευρώπουλα και κάτω δεν αγόραζα τίποτα άλλο. (χεχεχε, Ούτε υπάλληλος της να ήμουνα) :mrgreen:

Reaction score
384
Ton exo valei sto mati edo kai kairo..
Poulisa ton 12000 gia na pao se 1080, kai o Ruby mou erxetai kouti!
O sundiasmos lexicon RT-10 me SDI& Ruby&Crystalio II& Isco 3, tha prepei na skotonei!!!
Pos ginetai na anevaso fotografies sto site?

Dimitris

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
O sundiasmos lexicon RT-10 me SDI& Ruby&Crystalio II& Isco 3, tha prepei na skotonei!!!
Dimitris
Ρε Δημήτρη.. .. .. ..θα μας τρελάνεις όλους. Μπράβο Ρίξε και κανένα DVHS πάνω και σε 120 ίντσες θα έχεις εμφράγματα.

Pos ginetai na anevaso fotografies sto site?
Dimitris
Ανέβασε της σε κάποιο pic server (πχ www.photobucket.com) και μέτα πάρε την URL, που ο συγκεκριμένος Server τη δίνει έτοιμη και γράψτη μεταξύ των

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Δυστυχώς έπαιζε με Off χρώματα (και ήταν μεγάλη τους βλακεία) γιατί η φασματική συμπεριφορά της Xenon λάμπας έρχεται πολύ κοντύτερα στην ανθρώπινη ανάλυση που κάνουν τα μάτια και ο εγκέφαλος μας, από οτι της UHP.
Στο κόκκινο μάλιστα η διαφορά με τις UHP (το γνωστό προβληματάκι σε πολλά DLP) είναι τεράστια και θα μπορούσανε να το επιδεικνύουνε σαν το μεγάλο τους όπλο, σαν το θωρηκτό τους.
Κρίμα. Κρίμα γιατί θα βλέπαμε τη σημαίνει Xenon και τι σημαίνει φιλτραρισμένο φως UHP από χρωματικούς τροχούς και άλλα ωραία παρατράγουδα τηγς Ανίτας.
Με περιπου πεντε φορες την αξια της επανω σε σχεση με τις τυπικες UHP λαμπες το καλο που θελουμε στην Xenon ειναι να κανει τουλαχιστον ολα αυτα που μας λεει ο Βαγγελης... :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.406
Members
38.697
Νεότερο μέλος
kkoumas