Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Reaction score
0
δεν ξερω...καλα ακουγονται απο οσα λετε..αλλα απο sony εγω ειδικα...μακρια.....οτι και αν εχω παρει..μου εχουν χαλασει....εχει μονο το ονομα , τα λεφτα¨"βλεπε blue ray vs hd dvd , vs sega στον κοσμο των παιχνηδομηχανων καποτε....".....δεν ξερω πειτε με ρομαντικο.....αλλα ειναι μονο διαφημηση και ονομα...απο αξιοπιπστια ομως 0..εκτος και αν ειμαι εγω ο γκαντεμης.....

Reaction score
218
Ο Ανδρεας εχει δικιο, καθ'οτι εχει απευθυνει προσκληση διαρκειας προς ολους τους φιλους και λατρεις του ''σπορ''. Προς εμενα εκανε μαλλον ενημερωση αφιξης νεου προβολεα ''προκληση''.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
ωπα,αυτα τα λενε πιο ηρεμα,υπαρχει κοσμος που εχει παρει αυτα τα μηχανακια.........:117:
Δεν μπορω να κανω τιποτα για να σταματησω την τεχνολογια,
Δημητρη.:203:

Και για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας ο VPL-VW40 κρινω πως
ειναι σωστο να συγκριθει περισσοτερο με βιντεοπροβολεις της
ταξης του VPL-VW60 η του Infocus IN82...

Reaction score
8.350
Και για να ξαναγυρισουμε στο θεμα μας ο VPL-VW40 κρινω πως
ειναι σωστο να συγκριθει περισσοτερο με βιντεοπροβολεις της
ταξης του VPL-VW60 η του Infocus IN82...
υπαρχει θεμα...........:401:

Reaction score
218
Φιλε ilias,οταν εγω ειδα τον 40αρη,υπηρχε στημενος και ενας BENQ-9000 με τον οποιο εγινε και η σχετικη κοντρα βεβαιως. Λοιπον στα ματια τα δικα μου, αν εξαιρεσεις ενα ελαφρο προβαδισμα του BENQ στη φωτεινοτητα και στο Ansi contrast, σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ο SONY κερδισε καθαρα .Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα , στις φωτεινες σκηνες μιας ταινιας ο BENQ να δειχνει λιγο πιο ζωντανη εικονα, αλλα στις μεσοφωτισμενες και σκοτεινες σκηνες,ο SONY να ειναι τουλαχιστον μια κλαση καλυτερος. Συνολικα, ο SONY καθαρος νικητης . Ελπιζω να βοηθησα.

Reaction score
3
Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

[OFFTOPIC]Kαι συγνωμη , περισυ θυμαμαι τετοιο καιρο ειχαν ακουστει τα πρωτα λογια για τον 60αρι της ΣΟΝΥ , φετος δεν υπαρχει κατι για καινουργια μοντελα;Κατι εχει παρει τ αυτι μου οτι η ΣΟΝΥ ΕΛΛΑΣ περιμενει τα καινουργια μοντελα .[ΟFFTOPIC]

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Φιλε ilias,οταν εγω ειδα τον 40αρη,υπηρχε στημενος και ενας BENQ-9000 με τον οποιο εγινε και η σχετικη κοντρα βεβαιως. Λοιπον στα ματια τα δικα μου, αν εξαιρεσεις ενα ελαφρο προβαδισμα του BENQ στη φωτεινοτητα και στο Ansi contrast, σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ο SONY κερδισε καθαρα .Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα , στις φωτεινες σκηνες μιας ταινιας ο BENQ να δειχνει λιγο πιο ζωντανη εικονα, αλλα στις μεσοφωτισμενες και σκοτεινες σκηνες,ο SONY να ειναι τουλαχιστον μια κλαση καλυτερος. Συνολικα, ο SONY καθαρος νικητης . Ελπιζω να βοηθησα.
Φίλε μου ήταν σωστά ρυθμισμένοι και οι δυο προβολείς? Μόνον τότε μπορείς να έχεις ασφαλή συμπεράσματα...
Μια λάθος ρύθμιση μπορεί να "θάψει" τελείως ένα προβολέα!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Re: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Φίλε μου ήταν σωστά ρυθμισμένοι και οι δυο προβολείς? Μόνον τότε μπορείς να έχεις ασφαλή συμπεράσματα...
Μια λάθος ρύθμιση μπορεί να "θάψει" τελείως ένα προβολέα!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Πολυ σωστα!
Και με λυπη μου πρεπει να πω πως και οι δυο προβολεις δεν ηταν
σωστα ρυθμισμενοι.
Μονο ο ενας!
Ο Βαγγελης δεν εχει προλαβει να ρυθμισει χρωματικα τον
Sony...

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Πολυ σωστα!
Και με λυπη μου πρεπει να πω πως και οι δυο προβολεις δεν ηταν
σωστα ρυθμισμενοι.
Μονο ο ενας!
Ο Βαγγελης δεν εχει προλαβει να ρυθμισει χρωματικα τον
Sony...
:137: Αυτά είναι... κοίτα να δείς εκεί που είπα ότι δεν θα ασχοληθώ ξανά με 3τσιπο φτηνό προβολέα...

Reaction score
0

Μήπως τελικά ο 40-άρης είναι καλύτερος και από τον ομόσταυλο 60-άρη? Μπερδεύτηκα...
Μέχρι τώρα από αυτά που έχω δει, στο μυαλό μου έχει καταχωρηθεί ως νικητής της συγκεκριμένης κατηγορίας τιμής ο BenQ5000 (έστω και με βραχεία κεφαλή). Με αυτά που διαφαίνονται εδώ όμως ίσως το σκηνικό να αλλάζει...
Πολύ θα ήθελα να δω μια κόντρα ανάμεσα σε αυτά τα μηχανάκια, καλορυθμισμένα όμως!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι:

• Ο W9000 είναι μοντέλο προηγούμενης γενιάς και μάλιστα με συγκεκριμένες αδυναμίες στη χρωματική πιστότητα και στο μαύρο. Η σύγκριση πχ με ένα W5000 -και μάλιστα με το νέο firmware 1.12 που διορθώνει όλα τα αρχικά προβλήματα του μηχανήματος- θα ήταν πιο δόκιμη.
  • Με τους τρίτσιπους δε μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος για το τι κομμάτι θα σου τύχει, τόσον όσο αφορά τη σύγκλιση όσο και τη χρωματική ανομοιομορφία. Να θυμίσω σχετικά με την πρώτη, πως -παρότι η Sony έχει δείξει καλά δείγματα ακόμα και στα μικρότερα μοντέλα της- ο VW40 δεν έχει διόρθωση απόκλισης, ενώ σχετικά με τη δεύτερη, πως ο συγκεκριμένος VW60 που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, έπασχε από αρκετά έντονες χρωματικές ανομοιομορφίες.
Δυστυχώς οι τρίτσιποι εξακολουθούν να είναι ρουλέτα. Με βάση τις κριτικές που έχω διαβάσει σε ξένα site, πιθανόν και ο TW2000 που δοκιμάσαμε να ήταν ένα από τα όχι και τόσο καλά κομμάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι από αρκετοί reviewers τον κατατάσσουν στους κορυφαίους -ακόμα και από πλευράς ευκρίνειας. Και από την άλλη, προ καιρού είχε ακουστεί στην άλλη πλευρά του ατλαντικού αρκετό σούσουρο σχετικά με το ρυθμό επιστροφών του 1080UB (που είναι το αμερικάνικο όνομά του).

Ίσως τελικά αυτή τη στιγμή στους φτηνούς 1080 να πρέπει να διαλέξεις μεταξύ του καλού μαύρου, της ευκολίας τοποθέτησης και της απουσίας χρωματικού τροχού που προσφέρουν οι VW40/TW2000, και του ANSI contrast, της ευκρίνειας και της φωτεινότητας που προσφέρουν οι Benq W5000/Optoma HD80.
Με το Sanyo Z2000 να αποτελεί την εναλλακτική λύση, συνδυάζοντας κάποια από τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα και των δύο, σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.

Reaction score
8.350
Re: Απάντηση: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Με βάση τις κριτικές που έχω διαβάσει σε ξένα site, πιθανόν και ο TW2000 που δοκιμάσαμε να ήταν ένα από τα όχι και τόσο καλά κομμάτια. Δεν είναι τυχαίο ότι από αρκετοί reviewers τον κατατάσσουν στους κορυφαίους -ακόμα και από πλευράς ευκρίνειας. Και από την άλλη, προ καιρού είχε ακουστεί στην άλλη πλευρά του ατλαντικού αρκετό σούσουρο σχετικά με το ρυθμό επιστροφών του 1080UB (που είναι το αμερικάνικο όνομά του).
οσον αφορα τον Epson,τον εχω δει τρεις φορες,ηταν τρια διαφορετικα κομματια και ειδα τα ιδια πραγματα.Ας αφησουμε τους εμπειρους ρηβιουερς,για κατι τετοια υπαρχουν φορουμς σαν αυτο εδω........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.301
Members
38.539
Νεότερο μέλος
James.z.2007