Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Sony VPL-VW40 , πρωτες εντυπωσεις

Αν ο 5000 δεν είναι πολύ καλύτερος από τον 9000 θα είναι ένα απο τα πιο βαρετά συγκριτικά Γιώργο...:137::137::137:

Γιώργο ο 5000 είναι καλύτερος απ΄τον 9000, αυτό είναι βέβαιο. Το πόσο καλύτερος βεβαίως δεν ξέρω, ίσως ο Δημήτρης (Max) να ξέρει περισσότερα.
Όμως νομίζω ότι αξίζει μια γερή κόντρα ανάμεσα στο Ansi Contrast + τις υπόλοιπες τεχνολογίες που κουβαλάει ο BenQ, με την ευκρίνεια του τρίτσιπου 40-άρη και τα πολύ καλά του χρώματα, καθώς και ότι άλλο καλούδι έχει να προσφέρει.
Επί πλέον είναι περίπου στην ίδια κατηγορία τιμής, οπότε θα έχει άμεσο ενδιαφέρον για ανθρώπους που πρόκειται να αγοράσουν τώρα...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Reaction score
175
Πάντως Ηλία, για να φτιάξει κάποιος custom καμπύλη του gamma στον προβολέα του, χωρίς ταυτόχρονα να θυσιάσει τη φυσικότητα του χρώματος, του να έχει δηλαδή η εικόνα «σάρκα» που λέμε, χρειάζεται να διαθέτει πολύ βαριά … «μπαλάκια»! :116:
<o:p></o:p>
Το πιθανότερο είναι ότι όταν κάποιος αρχίζει να πειράζει τη καμπύλη του gamma του στα μεσαία, μεσαία χαμηλά και μεσαία ψηλά IRE, να καταλήξει σε ένα gamma που θα θυμίζει αγγλικό S! Καταρχήν απαιτείται οπωσδήποτε και χρήση φωτόμετρου, για να βλέπεις που καταλήγεις με κάθε πείραγμα που κάνεις…
Αν και οφ τοπικ (να μη χαλασουμε το θεμα του 40ρη) με μπερδεψες με τις νεες ορολογίες ("σάρκα" :616:) οποτε θα σε ρωτησω καπου αλλου με την πρωτη ευκαιρια....

Παντως απο φωτόμετρο έχω το... καλύτερο :602::602: (γνωστό και μη εξαιρεταίο) και τον... ιδιοκτήτη του (ΝΙΧ :617::617:) που ελπίζω να έχει τα.... "μπαλακια".... :622::622:

Πάντως τις προάλλες παλι το .... ρυθμισαμε με τον ΝΙΧ με βαση ενα ντεγκραντε απο το DVE... και τη... στεγη του Van Helsing... Τετοιο γραμμα/σχημα που εχει τωρα η καμπυλη δεν υπαρχει ουτε στο... Κινεζικο αλφαβητο:142::142:

D

damigos

Guest
Άν είναι τόσο καλός ο προβολέας τότε μου φαίνεται θα τον σκεφτώ σοβαρά άν και είχα καταλήξει στον Epson TW2000... Απλά μήπως είναι πολύ σκοτεινός για ένα κοινό σαλόνι και TV το απόγευμα; Τί λένε αυτοί που τον έχουν δεί;

Από τα 3.7 μέτρα σε gain 1 οθόνη ο Epson βγάζει 70 nits και ο Sony 42. Σχεδόν τα μισά!! Θα είναι αρκετά όμως;;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.821

Γιώργο ο 5000 είναι καλύτερος απ΄τον 9000, αυτό είναι βέβαιο. Το πόσο καλύτερος βεβαίως δεν ξέρω, ίσως ο Δημήτρης (Max) να ξέρει περισσότερα.
Όμως νομίζω ότι αξίζει μια γερή κόντρα ανάμεσα στο Ansi Contrast + τις υπόλοιπες τεχνολογίες που κουβαλάει ο BenQ, με την ευκρίνεια του τρίτσιπου 40-άρη και τα πολύ καλά του χρώματα, καθώς και ότι άλλο καλούδι έχει να προσφέρει.
Επί πλέον είναι περίπου στην ίδια κατηγορία τιμής, οπότε θα έχει άμεσο ενδιαφέρον για ανθρώπους που πρόκειται να αγοράσουν τώρα...

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.
Ομολογουμένως με όσα έχουν γραφτεί σ'αυτό το θέμα, έχει φοβηθεί το μάτι και του W5000 και όλων των άλλων ανταγωνιστών της κατηγορίας. :114:

Νομίζω πως αξίζει μια τέτοια κόντρα, αφού όμως ο Benq φορέσει το καλό του firmware V.1.12, για το οποίο διαβάζω ότι διορθώνει πολλά πράγματα στο μηχάνημα. (Ανδρέα, νεότερα;)

Reaction score
1
... Απλά μήπως είναι πολύ σκοτεινός για ένα κοινό σαλόνι και TV το απόγευμα;
Μάλλον δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Epson στο Living Room και Dynamic mode. Εαν χρειάζεται να παρακολουθείς με φως στο δωμάτιο, είτε από τα παράθυρα είτε από το φωτιστικό, τότε ο Sony δεν έχει αρκετό φως για να κάνει αυτή τη δουλειά σε οθόνες πάνω από 80-90 ιντσες.

Reaction score
0

Ομολογουμένως με όσα έχουν γραφτεί σ'αυτό το θέμα, έχει φοβηθεί το μάτι και του W5000 και όλων των άλλων ανταγωνιστών της κατηγορίας. :114:

Νομίζω πως αξίζει μια τέτοια κόντρα, αφού όμως ο Benq φορέσει το καλό του firmware V.1.12, για το οποίο διαβάζω ότι διορθώνει πολλά πράγματα στο μηχάνημα. (Ανδρέα, νεότερα;)
+1

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

D

damigos

Guest
Και εγώ αυτό φοβάμαι με την οθόνη μου που είναι HC gray 106'. Βέβαια 80% ταινίες και 20% TV θα είναι αλλά αξίζει να θυσιάσω λίγο την ποιότητα της εικόνας για λίγο περισσότερο φώς;

Reaction score
8.350
οσα γραφτηκαν για τον ΣΟΝΥ και λιγα ειναι,συνυπολογιζοντας ποιοτητα εικονας και κοστος,αλλα μην τρελλαθουμε δεν ειναι και ο τελειος προβολεας,ειπαμε ,δεν υπαρχει ακομα,ο ΣΟΝΥ κατα τη γνωμη μου θελει καποιο καλο σκοτεινο,χωρο,μην ξεχναμε οτι η φωτεινοτητα πεφτει με τον χρονο,εχω καποια γνωμη πως θα φανει διπλα σε BENQ αλλα και τον Panasonic που δεν εχει αναφερθει,ομως καλο θα ειναι να γινει ενα συγκριτικο και να φανουν στην πραξη αυτα...........

Reaction score
0
Χαίρετε σε όλους.

Αποφάσισα πρόσφατα να επενδύσω και εγώ σε προβολέα, για πρώτη φορά. 'Επειτα από σχετική έρευνα είχα καταλήξει στον Epson EMP-TW2000, και τελευταία στιγμή αυτό το thread με έβαλε σε προβληματισμό για τον VPL-VW40 :115:

Με προβλημάτισαν αρκετά οι απόψεις "συνφορουμιτών" ότι ο VPL-VW40 βγάζει καλύτερη εικόνα. Από την άλλη βέβαια ξένα reviews τους βγάζουν ισάξιους, ή σχεδόν ισάξιους, με την προϋπόθεση ότι ο Sony λειτουργεί σε περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου φως.

Τελικά αγόρασα τον Epson σήμερα για τους εξής λόγους:
  • Το ότι ο Epson μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα σε περιβάλλον που δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι
  • Καλύτερη εγγύηση για την λάμπα (ή κάνω λάθος;)
  • Υποστήριξη x.v.Color
  • 300+ ευρώ φθηνότερος

Reaction score
0
τα +300 ηταν πριν ή μετα τις ανατιμησεις της σονυ??
Η διαφορά 300+ που προανέφερα είναι μεταξύ της φθηνότερης τιμής για τον VPL-VW40 που βρίσκω στο Skroutz σήμερα, και της μειωμένης τιμής για τον Epson που ισχύει μέχρι 30/6 νομίζω (-200 ευρώ). Εγώ πήρα τον Epson στα 1890 ευρώ από γνωστό στον χώρο κατάστημα.

(Κάνει που ανέφερα τιμή :118:)

Reaction score
8.350
Η διαφορά 300+ που προανέφερα είναι μεταξύ της φθηνότερης τιμής για τον VPL-VW40 που βρίσκω στο Skroutz σήμερα, και της μειωμένης τιμής για τον Epson που ισχύει μέχρι 30/6 νομίζω (-200 ευρώ). Εγώ πήρα τον Epson στα 1890 ευρώ από γνωστό στον χώρο κατάστημα.

(Κάνει που ανέφερα τιμή :118:)

εφοσον πηρες τον Epson ξεχασε τους αλλους και κοιτα να ευχαριστηθεις αυτο που αγορασες.
Μου κανει εντυπωση που περιμενες να παρεις πρωτα τον προβολεα και μετα να γραψεις εδω μεσα.Παντως καλοριζικος να ειναι ο προβολεας σου.

Reaction score
8.350
Σημερα διαβασα την παρουσιαση στον ΗΧΟ.Μαλλον ειχαν αλλο κομματι γιατι δεν βλεπω πως ειναι δυνατον να μην τους αρεσε η ευκρινεια που ειδα εγω.

Reaction score
0
εφοσον πηρες τον Epson ξεχασε τους αλλους και κοιτα να ευχαριστηθεις αυτο που αγορασες.
Μου κανει εντυπωση που περιμενες να παρεις πρωτα τον προβολεα και μετα να γραψεις εδω μεσα.Παντως καλοριζικος να ειναι ο προβολεας σου.
Ευχαριστώ για τις ευχές.

Διάβαζα το forum, απλώς δεν έγραφα :105:

Reaction score
0
300 παραπανω ευρα κανει ο sony με την παλια τιμη με την καινουρια θα παει στα 700 ευρω διαφορα

και εγω προς epson λεω να παω για 3 λογους
1)εγγυηση
2)εγγυηση
3)deep color

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χαίρετε σε όλους.

Αποφάσισα πρόσφατα να επενδύσω και εγώ σε προβολέα, για πρώτη φορά. 'Επειτα από σχετική έρευνα είχα καταλήξει στον Epson EMP-TW2000, και τελευταία στιγμή αυτό το thread με έβαλε σε προβληματισμό για τον VPL-VW40 :115:

Με προβλημάτισαν αρκετά οι απόψεις "συνφορουμιτών" ότι ο VPL-VW40 βγάζει καλύτερη εικόνα. Από την άλλη βέβαια ξένα reviews τους βγάζουν ισάξιους, ή σχεδόν ισάξιους, με την προϋπόθεση ότι ο Sony λειτουργεί σε περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου φως.

Τελικά αγόρασα τον Epson σήμερα για τους εξής λόγους:
  • Το ότι ο Epson μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα σε περιβάλλον που δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι
  • Καλύτερη εγγύηση για την λάμπα (ή κάνω λάθος;)
  • Υποστήριξη x.v.Color
  • 300+ ευρώ φθηνότερος
Καλως ορισες και καλοριζικος ο νεος προβολεας!:444:
Μονο μια ερωτηση:
Τον Sony τον ειδες πριν αποφασισεις?

Reaction score
0
Καλως ορισες και καλοριζικος ο νεος προβολεας!:444:
Μονο μια ερωτηση:
Τον Sony τον ειδες πριν αποφασισεις?
Ευχαριστώ.

Όχι δεν είδα τον Sony. Αλλά και να τον έβλεπα, σαν πρωτάρης αμφιβάλλω πως θα καταλάβαινα την διαφορά :120:

Εμπιστεύτηκα τους κριτικούς αυτή την φορά.

Είμαι και από επαρχία που κάνει πιο δύσκολα τα πράγματα ...

Reaction score
164
Τον είδα χθες, αν και ο Κουκουράκης ήταν η αταξιόν της ώρα και δεν άφηνε κανέναν ήσυχο. :142:
Πολύ καλό, εντυπωσιακό μηχάνημα. Δυστυχώς δεν μπορώ να τον συγκρίνω παρά μόνο με τον δικό μου (Sanyo Z2000) σε εντελώς διαφορετικούς χώρους: Σε ένα άσπρο δωμάτιο που προσπαθώ να συνεφέρω και με μια οθόνη της πυρκαγιάς και αρρύθμιστος από τη μία, σε ένα κατάμαυρο bat cave με Stewart από την άλλη.
Είμαι σίγουρος ότι οι διαφορές των δύο μηχανημάτων είναι μεγάλες και ανάλογες θα είναι με τον Epson και τους υπόλοιπους LCD. Αλλά υπό τις ίδιες συνθήκες, κανένας απλός χρήστης, που δεν θέλει να μετράει και να ρυθμίζει συνέχεια, που απλά θέλει να παρακολουθεί μια ταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην άποψη του σκηνοθέτη, δεν θα έκλαιγε τα λεφτά του. Ιδίως αν σκεφτούμε τη μεγαλη διαφορά στην τιμή.
Φίλε Helix, καλορίζικος και κοίτα να τον ευχαριστηθείς. Πάντα θα βγει ένας καλύτερος προβολέας, ό,τι και να έχεις. Αν είσαι πατερνάκιας που θα έδινες ένα χιλιάρικο για 3% καλύτερο μαύρο, ξέρω ότι δεν θα ησυχάσεις. Αν όχι, καλές προβολές...

Κατά τα άλλα, αν κάποιος δεν έχει προβολέα και μπορεί να δώσει τα χρήματα του Sony, χωρίς αμφιβολία είναι μια εξαιρετική αγορά.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale