Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

Reaction score
3
Τα κάτοπτρα που χρησιμοποιώ είναι 1,20m (ή 1,15m δεν θυμάμαι ακριβώς) με 3 LNB και το παλιό της nova (νομίζω 0,80m) για τον hellas sat.
Το μεγάλο μου το τοποθέτησε πριν 3 εβδομάδες, έμπειρος τεχνικός και γνωστό μέλος σε forum του χώρου, οι δε μετρήσεις στο πεδιόμετρο έδειχναν εξαιρετικές. Ο ίδιος μου "γύρισε" το παλιό στις 39Ε και θεωρώ απίθανη την περίπτωση λάθους.
Το κακό είναι πως επειδή περίμενα την έλευση του spiderbox combo οι δοκιμή έγινε με τον παλιό panasat της nova, όπου μας έδειξε Q=100% στο hotbird, αλλά δεν έβρισκε τους άλλους δορυφόρους...
Χθες βράδυ, αφού "ξεσκαρτάρησα" τη λίστα καναλιών του Johnny78 από τους δορυφόρους που ούτως ή άλλως δεν βλέπω, έκανα blind scan, χωρίς αποτέλεσμα...
Τώρα, διέγραψα ΟΛΑ τα κανάλια και επιχειρώ blind scan ΜΟΝΟ στον astra 19.2 και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα...
Φαντάζομαι ότι έτσι εκμηδενίζω την πιθανότητα των κοινών συχνοτήτων...

Reaction score
114
Απάντηση: Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

Δεν με καταλαβες.
Αφησε το blind scan.Δεν ειναι αυτο το προβλημα σου.
Πηγαινε menu-diseqc switch ,εχει επιλογες Diseqc 1 ως 4.
Moνο στην πρωτη επιλογη θα δοκιμασεις εναν εναν τους δορυφορους,ξεκινωντας απο τον Hotbird.
Bαλε δηλαδη τον Hotbird στην πρωτη επιλογη και μετα πηγαινε menu-manual scan και σκαναρε την πρωτη συχνοτητα, (tp scan).
αν τα καναλια συμπιπτουν με τα εδω τοτε ξερεις οτι σε αυτην την θεση ειναι ο Hotbird.

http://gr.kingofsat.net/tv-13E.php

Αν οχι, θα βαλεις τον επομενο δορυφορο στην επιλογη
menu-diseqc switch ,στη θεση 1,μεχρι να βρεις ποιος αντιστοιχει.

Mετα θα πας στη θεση 2, απο menu-diseqc switch και θα βαλεις εναν εναν τους δορυφορους,απο τους τρεις που εχουν απομεινει,για να βρεις ποιος δορυφορος αντιστοιχει στη θεση 2.
Και θα κανεις παλι tp scan και θα συγκρινεις τα καναλια που κατεβαινουν απο το kingofsat.

http://gr.kingofsat.net/

Reaction score
114

Για να αποφυγεις το σκαναρισμα κανε το εξης.
Βαλε τη λιστα μου και πηγαινε menu-motor setup και στην πρωτη επιλογη βαλε πατωντας δεξια το πληκτρο απο motor (diseqc 1.2) σε
ΟFF
Τωρα ,πηγαινε menu-diseqc switch ,εχει επιλογες Diseqc 1 ως 4.
Moνο στην πρωτη επιλογη θα δοκιμασεις εναν εναν τους δορυφορους,ξεκινωντας απο τον Hotbird και με το exit θα βλεπεις αν εχεις εικονα στα καναλια του Hotbird.
Kαι συνεχιζεις με την ιδια διαδικασια να βρεις ποιος δορυφορος αντιστοιχει σε ποια θεση του διακοπτη.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

Δεν με καταλαβες.
Αφησε το blind scan.Δεν ειναι αυτο το προβλημα σου.
Πηγαινε menu-diseqc switch ,εχει επιλογες Diseqc 1 ως 4.
Moνο στην πρωτη επιλογη θα δοκιμασεις εναν εναν τους δορυφορους,ξεκινωντας απο τον Hotbird.
Bαλε δηλαδη τον Hotbird στην πρωτη επιλογη και μετα πηγαινε menu-manual scan και σκαναρε την πρωτη συχνοτητα, (tp scan).
αν τα καναλια συμπιπτουν με τα εδω τοτε ξερεις οτι σε αυτην την θεση ειναι ο Hotbird.

http://gr.kingofsat.net/tv-13E.php

Αν οχι, θα βαλεις τον επομενο δορυφορο στην επιλογη
menu-diseqc switch ,στη θεση 1,μεχρι να βρεις ποιος αντιστοιχει.

Mετα θα πας στη θεση 2, απο menu-diseqc switch και θα βαλεις εναν εναν τους δορυφορους,απο τους τρεις που εχουν απομεινει,για να βρεις ποιος δορυφορος αντιστοιχει στη θεση 2.
Και θα κανεις παλι tp scan και θα συγκρινεις τα καναλια που κατεβαινουν απο το kingofsat.

http://gr.kingofsat.net/
Μόλις διάβασα το post, διέκοψα το blind scan και είδα(!) Astra HD promo με σημαντικά σπασίματα σε ήχο και εικόνα.
Πιθανολογώ ότι έχεις δίκιο και θα δω HD στο τέλος.
Θα δοκιμάσω αυτό που μου γράφεις το συντομότερο, μιας και η υπόλοιπη οικογένεια γκρινιάζει από τις συνεχόμενες δοκιμές μου και προτιμά να βλέπει cartoons στα παραδοσιακά αναλογικά (local, 06 κλπ.)

Reaction score
114

Διαβασε προσεκτικα τα δυο προηγουμενα μου ποστ,και αν δεν καταλαβαινεις κατι ,ρωτησε με.
Σημαντικο ειναι να γινει πρωτα η σωστη αντιστοιχια.
Μετα θα δουμε απο τη ληψη των καναλιων αν εχουν κεντραριστει σωστα οι θεσεις των δορυφορων η' φταιει κατι αλλο.
Η βιασυνη δεν ειναι οτι καλυτερο.
Μην βιαζεσαι.

Reaction score
3

Για να αποφυγεις το σκαναρισμα κανε το εξης.
Βαλε τη λιστα μου και πηγαινε menu-motor setup και στην πρωτη επιλογη βαλε πατωντας δεξια το πληκτρο απο motor (diseqc 1.2) σε
ΟFF
Τωρα ,πηγαινε menu-diseqc switch ,εχει επιλογες Diseqc 1 ως 4.
Moνο στην πρωτη επιλογη θα δοκιμασεις εναν εναν τους δορυφορους,ξεκινωντας απο τον Hotbird και με το exit θα βλεπεις αν εχεις εικονα στα καναλια του Hotbird.
Kαι συνεχιζεις με την ιδια διαδικασια να βρεις ποιος δορυφορος αντιστοιχει σε ποια θεση του διακοπτη.
Ξεκίνησα με τη λίστα σου και ακολουθώντας τις οδηγίες σου, είδα ότι στο diseqc switch το 1 πράγματι αντιστοιχεί στον hotbird!!!
Στη θύρα 2 δοκίμασα με τον ίδιο τρόπο ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους δορυφόρους, έναν-έναν, αλλά δεν ξαναείδα εικόνα πουθενά!
Ν'ανέβω στην ταράτσα?:141:

Reaction score
114

Ναι,ελεγξε αν ολα τα καλωδια που φευγουν απο καθε lnb ειναι συνδεδεμενα στον διακοπτη diseqc.
Δες και τι μαρκα ειναι ο διακοπτης.
Αν και δεν εχει παρατηρηθει προβλημα συμβατοτητας με διακοπτες.
Εγω εχω δοκιμασει εναν best και εναν maximum.

Reaction score
3
Ο διακόπτης είναι maximum και όλα στην ταράτσα δείχνουν ΟΚ.
Αλλά πάλι, όταν είχα τοποθετήσει τις θύρες με τη σειρά που ήξερα (1-hotbird,2-astra,3-BADR,4-hellas sat) και είχα σκανάρει, είχα δει εικόνα από όλους τους δορυφόρους, απλά δεν βρήκα κανάλια HD

Reaction score
114

Αν ακολουθεις τις οδηγιες και δεν βλεπεις εικονα απο τα καναλια μαλλον ειναι θεμα του διακοπτη diseq.
Μαλλον θα πρεπει να φωναξεις αυτον που σου εκανε την εγκατασταση η' αν εχεις δοκιμασε καποιον αλλον διακοπτη.

Reaction score
3
Να ρωτήσω κάτι?
Στο satellite search έχει μια επιλογή diseqc uncommit.
Τι σημαίνει και που πρέπει να είναι (εγώ τη βρήκα στο off)

Reaction score
3
Να ρωτήσω κάτι?
Στο satellite search έχει μια επιλογή diseqc uncommit.
Τι σημαίνει και που πρέπει να είναι (εγώ τη βρήκα στο off)

Επίσης να ρωτήσω αν υπάρχει κάπου η επιλογή ΝΙΤ on/off γιατί δεν την έχω δει πουθενά...

Reaction score
114

Aυτο ειναι το DisqC 1.1 και ειναι αν εχεις να επιλεξεις περισσοτερους απο 4 δορυφορους.
Στο manual search η' και στο satellite search υπαρχει η επιλογη Network (NIT) ,που την βαζεις ΟΝ η' OFF ,αναλογα αν θες να σου σκαναρει και αλλο-α tp απο αυτο-α που εχεις επιλεξει.

Reaction score
3
O spiderbox combo πρέπει να είναι συνεχώς αναμμένος?
Ρωτάω γιατί όταν τον σβήνω έχω σημαντικά χειρότερη ποιότητα στο αναλογικό σήμα της τηλεόρασης, κάτι που δεν έχω ξαναδεί με τους προηγούμενους δορυφορικούς δέκτες που είχα (nova panasat και digimax combo)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

O spiderbox combo πρέπει να είναι συνεχώς αναμμένος?
Ρωτάω γιατί όταν τον σβήνω έχω σημαντικά χειρότερη ποιότητα στο αναλογικό σήμα της τηλεόρασης, κάτι που δεν έχω ξαναδεί με τους προηγούμενους δορυφορικούς δέκτες που είχα (nova panasat και digimax combo)
Με ολους τους ψηφιακους δεκτες συμβαινει αυτο. Παρε ενα Ταυ κεραιας και θα εισαι ΟΚ (δοκιμασμενο ε;)

Reaction score
114

Ναι,παρε ενα ' Τ ' .
Aυτο εχει να κανει και με τα προτυπα της Ευρωπαικης ενωσης στο θεμα καταναλωσης ενεργειας.
Οταν ο δεκτης ειναι σε standby παρουσιαζεται κατα καποιο τροπο σαν να μην λειτουργει καθολου για να μην καταναλωνεται ενεργεια.
Για οσους εχουν και καποιον απο τους πρωτους ,θα δουν οτι στο μπουταρισμα, ο καινουριος,εμφανιζει ' F100 ' ,που δεν ειναι και κατι αυτο.

Reaction score
3

Ναι,παρε ενα ' Τ ' .
Aυτο εχει να κανει και με τα προτυπα της Ευρωπαικης ενωσης στο θεμα καταναλωσης ενεργειας.
Οταν ο δεκτης ειναι σε standby παρουσιαζεται κατα καποιο τροπο σαν να μην λειτουργει καθολου για να μην καταναλωνεται ενεργεια.
Για οσους εχουν και καποιον απο τους πρωτους ,θα δουν οτι στο μπουταρισμα, ο καινουριος,εμφανιζει ' F100 ' ,που δεν ειναι και κατι αυτο.
Κι εμένα βγάζει αυτό το "F100"
Σημαίνει κάτι?

Reaction score
114
Απάντηση: Re: Απάντηση: Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

Κι εμένα βγάζει αυτό το "F100"
Σημαίνει κάτι?
Oχι,τιποτα.
Ενημερωσε ,οταν βρεις λυση στο προβλημα σου με το διακοπτη.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Spiderbox 9000 HD Combo NEW !!!

Oχι,τιποτα.
Ενημερωσε ,οταν βρεις λυση στο προβλημα σου με το διακοπτη.
Όλα ΟΚ με την τοποθέτηση του Τ.
Με 2€ καθαρίσαμε
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθεια που μας παρέχετε.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab