Το τμ 1500 θα το βγαλω απλα το κραταω να για να αποθηκευσω στο σπιντερ αφου το τμ τα εχει. Και με οφ ομος το γυρναει το πιατο τα σπιντερ. Οταν ανοιγω το σπιντερ το τμ ειναι κλειστο. Και ομος κηνιει το πιατο
Oταν ειναι στο OFF αποκλειεται να γυρναει.
Απλως οταν το κανεις ΟΝ ,τοτε δινει κινηση,συμφωνα με τις αποθηκευσεις απο αυτον που ανηκει η λιστα.
Μπορεις να κανεις reset των αποθηκευσεων πηγαινοντας
menu-motor setup -command , δεξι πληκτρο recalculate position-οκ, και μετα ακολουθεις αυτη την διαδικασια :
Αποθηκευση δορυφορων με χρηση μοτερ.
Για μενα χρησιμοποιησε DiseqC 1.2
Με τα usals πιθανον θα αντιμετωπισεις το προβλημα που θα αντιμετωπιζες με καθε αλλο δεκτη δηλαδη οτι σε καποιους δορυφορους δεν θα παιρνεις το μεγιστο δυνατο σημα.
Πρωτα απ ολα πιασε τον Hotbird 13*E.
Πηγαινε menu-motor set up - επελεξε motor
Μετα επελεξε την επιλογη Drive step και πηγαινε East-West μεχρι να τον εντοπισεις.Μετα κανε save.
Πατα exit να σιγουρευτεις οτι εισαι στον σωστο δορυφορο.
Στη συνεχεια ακολουθησε την ιδια διαδικασια παιρνωντας τους δορυφορους με τη σειρα.
16*Ε , 19*Ε , 23*Ε ,26*Ε ......κτλ. πατωντας East.
Καλο θα ειναι να χρησιμοποιεις μια λιστα δορυφορων.
Εχω ανεβασει μια.Μετα μπορεις να την τροποποιησεις οπως θες.
Οταν τελειωσεις με την Ανατολη,επελεξε καναλι απο τον Hotbird και θα οδηγηθεις εκει.
Tωρα θα πατας West και θα πηγαινεις για 10*Ε , 9*Ε, 7*Ε , 5*Ε ,1*W.... κτλ.
Προσεχε να επιλεγεις συχνοτητα για καθε δορυφορο που υπαρχει και ειναι εφικτη για ληψη απο Ελλαδα.
Σημείωσε τις θέσεις κάθε δορυφόρου από τον TM (Πχ Astra στο 1, Hotbird 2 κλπ) και πέρασε τις στον Spider αφού τον αποσυνδέσεις από το μοτέρ (το μοτέρ έτσι κι αλλιώς κρατάει τις θέσεις).
Οπως λεει και ο sotos65 και καλυτερα επελεξε αυτην τη λυση.
Kαι αλλη λυση ειναι να πας menu-motor setup - και να πατησεις το κιτρινο κουμπι και να αλλαξεις τη θεση του δορυφορου,σε μια με μεγαλο νουμερο π.χ. 48
Μετα βαλε το καλωδιο του lnb,λογικα τωρα δεν θα σου κινηθει και σωσε.
Καλησπερα! Ευχαρηστω παιδια. Τους περασα τους δοριφορους παρακαμτωντας το ΤΜ 1500. Αν και παλι το κηνουσε το πιατο ομως με λιγο κηνηση δεξια αριστερα τα εβγαζε.
Σορυ και μια ερωτηση εχω. Τωρα που εβαλα πρωτο δεκτη το σπαιντερ δεν εχω καθολου σημα στο τμ. Πρεπει να κανω καποια ρυθμηση στο σπαιντερ ωστε να παιρνει σημα απο αυτο ο ΤΜ?
Απο το loop out του Spiderbox στο lnb in του ΤΜ ?
Eγω θα ελεγα να παρεις εναν διακοπτη 1 εισοδου και 2 εξοδων και να λειτουργεις μια τον εναν,μια τον αλλον,αφου τους κλεινεις και αναλογως.
Εγω με διακοπτη εχω 2 δεκτες.
Θυμαμαι οτι σε παλιο patch ειχε καποιο προβλημα το loop out και ειχε βγει νεα αναβαθμιση.
Αν θυμαμαι καλα εχω διαβασει οτι και αλλοι τους λειτουργουν ετσι.
Θα θυμηθω να το κοιταξω.
Εχεις βαλει την τελευταια αναβαθμιση η' εχεις την original ?
Stand-by 1 W model = New Rgulation for EC country.
I make menu to selectable for loop-through.
menu:
Standby power On/OFF menu
If you select it “ON” support 1W stand-by power consumption and not support, loop function.
If you select it “OFF” not support 1W stand-by power consumption and support, loop function.
Implementation as below in This S/w
sw and let me know your feed-back..
1. RF type Setting RF type default PAL-I in Control Panel menu, should be factory reset after update sw.
2. Energy saving menu add in OSD Setup menu.
A. Default : power saving mode : “ON”(support 1W stand-by power consumption, and not support loop function.)
B. Default : Auto power saving : “OFF”( if you didn't put key for hours, no standby: not support 1W stand-by power consumption and support, loop function.)
3. Merge multimedia menu in OSD setup menu
A. Default : multimedia subtitle : ON
B. Slide show time : 5
C. MP3 on slide show : OFF
Καλησπερα! Εχω βαλει τη τελευταια 28 αυγ νομηζω. Βλεπω σημερα κυκλοφορει καινουρια, μαλον ενεργοπει το λοοπ. Αλλα δεν την εχω βαλει. Χρειαζετε να κανω φακτορι ρεσετ οπος λεει? Φοβαμαι μη χασω τους δοριφορους που αποθηκευσα
Βαλε ενα usb stick και πηγαινε
menu-usb -πατησε το πρασινο κουμπι και επελεξε save channel data (1η επιλογη) .
Για καθε ενδεχομενο πρεπει να εχεις ενα αντιγραφο της λιστας σου.
Καλησπερα! Κανονικα λειτουργει το λοοπ με το ενεργκι οφ. Τη κεραια δεν τη δωκημασα γιατι δεν τη χρειαζωμε. Ετσι και αλλιως σε 2 χρονια δεν θα υπαρχουν αναλογικα.
Καλησπερα! Ηθελα να ρωτησω οταν παω να συνδεθω στο ιντερνετ βαζω ip auto και οταν παταω apply δεν κανει κατι. Μονο mac adress βγαζει. Τα υπολοιπα ειναι κενα δηλαδη ip adress, subnet mask, dns κλπ. Γιατι δεν πατιετε το apply? Μηπως θελει χειροκηνητα να περασω ip adrees κλπ η κανονικα να το αφησω ως ειναι. Δεν ξερω αν ειναι συνδεδεμενος ο δεκτης η οχι