Spiderbox 9000HD - 7000HD.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Spiderbox 9000HD.

Τζωνη πως ρυθμιζεται το disecq με δυο lnb;

Reaction score
114

και κατι ακομα για οποιον μπορει να μου δωσει λυση.η γεφυρα που εκανα μεταξυ pc και δεκτη για να του δωσω ιντερνετ δεν λειτουργησε ποτε.απο το ρουτερ δουλευει ο δεκτης απο το pc με τιποτα.μηπως πρεπει να διορθωσω τιποτα mac adress και τα λοιπα.ο δεκτης εβγαλε connected αλλα μεχρι εκει.
Για να ξεμπερδευεις απο αυτην την ιστορια,που ειναι δυσκολη και εξαρταται και απο πολλα πραγματα,οπως λειτουργικο του PC,antivirus και ενα σωρο αλλες παραμετρους,αν εχεις πριζα τηλεφωνου στο δωματιο που θες να τον χρησιμοποιησεις,παρε ενα ακομα router και λειτουργησε το ετσι.
Παντως με vista και NOD32 και laptop το εχω κανει.
Ομως χρειαζεται να βρεις μονο μια ip και να την εχεις και manual στο μενου του δεκτη.

Reaction score
114

Τζωνη πως ρυθμιζεται το disecq με δυο lnb;

menu-diseqc switch
εχει επιλογες Diseqc 1 ως 4
επελεξε για τις θεσεις τους δορυφορους που εχεις 'πιασει'.

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.298

Για δύο δορυφόρους μόνο δηλαδή; Εγκατάσταση > Διακόπτης Diseqc, στις θέσεις 1 και 2 ρυθμίζεις τους δορυφόρους ανάλογα με την θέση που τους έχεις βάλει στον διακόπτη (A/B). Το ίδιο (και με επιλογές για περισσότερες θέσεις μέσω του uncommited) μπορείς να κάνεις και από το Εγκατάσταση > Δορυφορική λήψη. Επιλέγεις τον δορυφόρο από την λίστα και στο Θύρα Diseqc επιλέγεις 1 ή 2, ανάλογη ρύθμιση και για τον δεύτερο δορυφόρο. Το uncommited μένει κλειστό στην περίπτωση αυτή...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.298

Για να ξεμπερδευεις απο αυτην την ιστορια,που ειναι δυσκολη και εξαρταται και απο πολλα πραγματα,οπως λειτουργικο του PC,antivirus και ενα σωρο αλλες παραμετρους,αν εχεις πριζα τηλεφωνου στο δωματιο που θες να τον χρησιμοποιησεις,παρε ενα ακομα router και λειτουργησε το ετσι.
Παντως με vista και NOD32 και laptop το εχω κανει.
Ομως χρειαζεται να βρεις μονο μια ip και να την εχεις και manual στο μενου του δεκτη.
Δύο ρούτερ δεν μπορούν να λειτουργήσουν μαζί στην ίδια σύνδεση ADSL. Αντί για ρούτερ παίρνει ένα access point, το οποίο σε λειτουργία client θα δουλεύει με το ρούτερ ασύρματα.

Reaction score
114

Δύο ρούτερ δεν μπορούν να λειτουργήσουν μαζί στην ίδια σύνδεση ADSL. Αντί για ρούτερ παίρνει ένα access point, το οποίο σε λειτουργία client θα δουλεύει με το ρούτερ ασύρματα.

Nαι το ξερω οτι μπορει να δουλεψει μονο το ενα καθε φορα αλλα μπορει να βολευτει με το wi-fi του pc.
Aπλως επειδη το access point ειναι ακριβοτερο.
Οτι νομιζει βεβαια καλυτερα.

Reaction score
114

Kαλη περιπτωση ειναι και τα Home Plug Networks αλλα δεν μπορεις να εγγυηθεις οτι θα δουλεψουν σιγουρα.
Μονο αν ξερεις οτι υπαρχουν οι ιδιες γραμμες ρευματος.

Reaction score
0
Re: Spiderbox 9000HD.

@mrg2

Όσον αφορά την γέφυρα/bridge

Εγώ το έχω συνδέσει κανονικά επάνω στο router (ένα LINKSYS WRT54GL με firmware το DD-WRT) και δουλεύει κανονικά.

Όποιο router και να πάρεις πρέπει να γίνει Wireless Bridge με αυτό από το οποίο παίρνεις internet (πχ σε μένα αυτό της HOL). Πρέπει να ξέρεις κατιτίς για να το κάνεις αυτό. Το σχετικό tutorial για dd-wrt είναι εδώ.

Αν δεν ξέρεις από τέτοια πράγματα, που για να ρωτάς έτσι θα είναι πρέπει να πάρεις ένα router τροποντινά έτοιμο για Wireless Bridge.

Κάποτε είχε αναφερθεί αυτό ως πολύ ευκολο, και λογικά έτσι θα είναι, απλά εγώ δεν το έχω δοκιμάσει

Σίμος

Reaction score
0

ok θα δοκιμασω και αυτα.παιδια ευχαριστω για την βοηθεια.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Για δύο δορυφόρους μόνο δηλαδή; Εγκατάσταση > Διακόπτης Diseqc, στις θέσεις 1 και 2 ρυθμίζεις τους δορυφόρους ανάλογα με την θέση που τους έχεις βάλει στον διακόπτη (A/B). Το ίδιο (και με επιλογές για περισσότερες θέσεις μέσω του uncommited) μπορείς να κάνεις και από το Εγκατάσταση > Δορυφορική λήψη. Επιλέγεις τον δορυφόρο από την λίστα και στο Θύρα Diseqc επιλέγεις 1 ή 2, ανάλογη ρύθμιση και για τον δεύτερο δορυφόρο. Το uncommited μένει κλειστό στην περίπτωση αυτή...
Ετσι κανω με 13ο και 16ο αλλα δεν παιρνει τον 16ο και:
βαζω στη θεση 1, πιανει τον Χοτ
στη θεση 2 τιποτα
στη θεση 3 βαζω τον 16ο αλλα πιανει το σημα του Χοτ
στη θεη 4 τιποτα
Και αντιστροφα να τα βαλω παλι τον Χοτ πιανει!

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.298

Τι διακόπτη έχεις, διπλό ή τετραπλό;

(και όταν λες ότι δεν παίρνει τον 16°, εννοείς στις ρυθμίσεις δεν τον κρατά; )

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Τι διακόπτη έχεις, διπλό ή τετραπλό;

(και όταν λες ότι δεν παίρνει τον 16°, εννοείς στις ρυθμίσεις δεν τον κρατά; )
Διπλο, εννοω οτι δεν δεχεται το σημα του καθολου (σημα εχωω)

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
21.298

Πάντως οι επιλογές με διπλό διακόπτη δεν μπορεί να είναι παρά οι θέσεις 1 και 2, στις άλλες δύο δεν έχει νόημα, αφού ο διακόπτης δεν θα καταλαβαίνει τις εντολές. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις τώρα, ο διακόπτης κατά πάσα πιθανότητα είναι toneburst (0/22KHz) κι όχι diseqc και ίσως ο δέκτης να μην στέλνει σωστά αυτό το σήμα. Η δεύτερη είναι ο ίδιος ο διακόπτης να μην συνεργάζεται σωστά με τον συγκεκριμένο δέκτη, αυτό συμβαίνει συχνά ειδικά με noname διακόπτες...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

ΟΚ θα δοκιμασω και με αλλον διακοπτη (Johanson ειναι ο τωρινος)

Reaction score
0

Μπορεί κάποιος να μου πει είτε εδώ είτε με pm αν είναι αναγκαίο, ο Spiderbox 9000HD μπορεί να είναι client σε σπιτικό δικτυο 2 dreambox για να μην υπάρχουν 2 μηχανηματα και να αντικαταστήσει το dreambox. Εχω dream με ΓΝΗΣΙΑ καρτα avon και θελω να εχω στο υπνοδωμάτιο ενα μηχανημα και να βλέπω και το ελληνικό πακέτο

Ευχαριστώ

Reaction score
0

Επειδή είμαι ψιλοάσχετος με το παρόν. Μπορώ δηλαδή να βάλω την κάρτα αβον που έχω στο dream και να βλέπω ότι μπορώ απο το Spiderbox και στα 2 μηχανήματα ταυτόχρονα; Το Spiderbox τι κάρτες δέχεται;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.606
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75