Standby mode ή power off;

Reaction score
453
unforgiven said:
Τον αφήνεις όμως πρώτα να κρυώσει, έτσι;
Πάντα.
Τον κλείνω πρώτα με το τηλεκοντρόλ του (standby) και μετά όταν σταματήσει να αναβοσβήνει το led, τότε κλείνω την τηλεχειριζόμενη πρίζα.

Reaction score
62
Εγώ τα αφήνω όλα stand by, γιατί άν κάθομαι να ασχολούμαι και μ' αυτό τί είναι σωστό και τι όχι, τη χάσαμε την μπάλα!!!

Reaction score
7
.......Αν πιάσουμε τον ουδέτερο με το χέρι, δεν παθαίνουμε τίποτα.
Αν υπαρχει φορτιο επανω του (συνδεμμενη συσκευη) τοτε παθαινεις γιατι εχει σχεδον το ιδιο δυναμικο με τη φαση.

Αν, βέβαια, πιάσουμε φάση και ουδέτερο μαζί τότε άντε γεια.
Και μονο τη φαση να πιασεις ενω το σωμα σου ειναι γειωμενο για να κλεισει κυκλωμα παλι παθαινεις κατι.

Στα καλά φις, υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος ακροδέκτης πάει που.
Δεν εχω δει ποτε, αλλα παιζει ρολο και που ειναι τα καλωδια στην πριζα.
... τα σούκο έχουν έναν τρόπο μόνο για να μπουν στην πρίζα,
Τι εννοεις;;; Δεν εχουν καποιο τροπο... οπως το πιασεις και το "γυρισεις" για να μπει ... μπαινει.

2. Η συσκευή έχει σούκο, αλλά ο ηλεκτρολόγος δεν έχει αντιστοιχίσει τη φάση στον σωστό ακροδέκτη (την έχει βάλει δεξιά αντί για αριστερά), πράγμα πολύ σύνηθες στην Ελλάδα
Σωστο αυτο. Η φαση παει αριστερα και εχει μαυρο καλωδιο.

τότε ο διακόπτης της συσκευής (αν αυτός, όπως είπα, βρίσκεται πριν τον Μ/Σ) δεν κόβει τη φάση αλλά τον ουδέτερο.
........

Ενα μικρο κολπακι για να δουμε που ειναι η φαση -οεο- ειναι να "χαϊδεψουμε" το μεταλλικο καπακι της συσκευης με την εξω πλευρα των δαχτυλων. Θα νιωσετε ενα "τρεμουλο" στο χερι απο τη διαρροη που θα υπαρχει αν η φαση ειναι αλλου....

Reaction score
62
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Υποθετω οτι με το τραβηγμα και την εισαγωγη του φις στην πριζα μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας-τοξο, ενω οι διακοπτες εχουν πανω τους (ή πρεπει να εχουν) φιλτρα για τους σπινθηρισμους αυτους....

Εχω παντως την εντυπωση οτι αν πεσει κεραυνος 200 μετρα κοντα μας, τα μηχανηματα ειναι το λιγοτερο που θα μας νοιαξουν...
Μπά! Εχω πετύχει κεραυνό να πέφτει ακριβώς απέναντι από μένα. Τώρα πιά δεν χρειάζομαι ρεύμα για τις συσκευές. Τις συνδέω κατευθείαν επάνω μου!! :lol: :lol:

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.463
Members
38.701