STANTON 881S & 881S MK II (αφιέρωμα)

Reaction score
11
Απάντηση: STANTON 881S & 881S MK II (αφιέρωμα)

OK, ευχαριστώ για την απάντηση και την παραπομπή, ήταν κατατοπιστικότατες. Επ' ευκαιρίας, να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το συγκεκριμένο βουρτσάκι, είναι κάποια κατοχυρωμένη πατέντα της Stanton; Γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει και άλλες εταιρίες;
Δυστυχώς δεν γνωρίζω...

Εντάξει, είναι γεγονός πως ξέρω τα...πάντα, απλά ορισμένα θέματα δεν ξέρουν...εμένα...

:142:

Reaction score
11

OK, ευχαριστώ για την απάντηση και την παραπομπή, ήταν κατατοπιστικότατες. Επ' ευκαιρίας, να ρωτήσω και κάτι άλλο: Το συγκεκριμένο βουρτσάκι, είναι κάποια κατοχυρωμένη πατέντα της Stanton; Γιατί δεν το έχουν εφαρμόσει και άλλες εταιρίες;
Tώρα που το σκέπτομαι, έχω δει βουρτσάκι, ίσως λίγο διαφορετικής λογικής, σε κεφαλή SHURE.

Μόλις το βρω θα το ποστάρω.

:107:

Reaction score
14

ως σχετος να ρωτησω? Ποσο κοστιζει σημερα? παραγεται ακομα? Θα ταιριαζε σε ενα project rpm1 που κατεχω?
Τοσα που διαβασα με κανατε α θελω να την ακουσω... αξιος πωλητης :)

Reaction score
11

ως σχετος να ρωτησω? Ποσο κοστιζει σημερα? παραγεται ακομα? Θα ταιριαζε σε ενα project rpm1 που κατεχω?
1)Όχι φίλε, έχει σταματήσει η παραγωγή εδώ και 6-7 χρόνια.

2)Για να σου πω αν ταιριάζει πρέπει να ξέρω προδιαγραφές για τον βραχίονα.

3)Αν την ακούσεις ενδέχεται και να μην σου αρέσει γιατί είναι εντελώς ουδέτερη και απαραμόρφωτη!

Χακτηριστικά σου λέω ότι άλλες κατώτερες κεφαλές, σε πολλούς αρέσουν καλύτερα γιατί μπορεί να έχουν πιο "γλυκά" μεσαία, πιο "έντονο" μπάσο, και γενικά ένα "λαμπάτο" ήχο που, συνήθως, ελκύει.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, ακούγοντας μία κεφαλή μπορεί "να λάμψει ο τόπος!"

Εδώ μιλάμε για μία κατάσταση "monitor".

4)Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, μόνο που στην προκειμένη λειτούργησα δημοσιογραφικά, συγκεντρώνοντας το απαραίτητο υλικό και όχι σαν πωλητής, αφού, απλά, δεν υπάρχει το...επίμαχο αντικείμενο!

Reaction score
295

Φίλε josoua αν θέλεις σου φέρνω την 681eee (που δεν είναι βέβαια 881) να την ακούσεις,είμαι Θεσσαλονίκη κι εγώ.Την έχω πάνω σε κέλυφος.Σου το λέω γιατι η 681 είναι κάπως οπως περιγράφει την 881 ο φίλος caravelle.
Πάντως 881 πουλάει-ουσε ο nikosmar εδω στο site,νομίζω 150 ευρώ.

Reaction score
11

Φίλε josoua αν θέλεις σου φέρνω την 681eee (που δεν είναι βέβαια 881) να την ακούσεις,είμαι Θεσσαλονίκη κι εγώ.Την έχω πάνω σε κέλυφος.Σου το λέω γιατι η 681 είναι κάπως οπως περιγράφει την 881 ο φίλος caravelle.
Aκριβώς στην 681 ταιριάζει η περιγραφή που έκανα περί "λαμπάτου" ήχου...

Reaction score
11

Ενδιαφέρον θα έχει η εξέλιξη αυτής της αγγελίας.

Ήδη προσφέρθηκε μία καινούργια GRADO PRESTIGE GOLD για ανταλλαγή.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?112161-STANDON-881s

Reaction score
8.905

Δεν νομίζω να υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη καταξίωση για ένα σύστημα ανάγνωσης βινυλίου! Οτιδήποτε παραπάνω είναι τεχνούργημα, οτιδήποτε παρακάτω είναι κατώτερο!

Τόσο απλά!
Καλή παρουσίαση και ενδιαφέρoν αλλά κατά την άποψή μου έπρεπε να απουσιάζουν τα αιρετικά-απόλυτα σχόλια άνωθεν.

Πιστεύω και οι 2 μηχανικοί μάστερινγκ της Sheffield δεν θα τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο απόλυτο.
Αλλοι καταξιωμένοι στον χώρο του μάστερινγκ υποστήρίξαν-ζουν διαφορετικές βελόνες και συνδιασμούς, πχ:
ένας από τους ποιο βραβευμένους και με Grammy (βραβείο) Bernie Grundman (mastering) στην χρυσή εποχή του βινυλίου ήταν φανατικός οπαδός του 12" SME / Shure V-15 σαν την απόλυτη αναπαραγωγή βινυλίου και χρησιμοποιώντας στα mastering studios.
Ακόμα ένας άλλος μεγάλος του χώρου (mastering και πρόεδρος της Water Lily Acoustics) με τεράστια αποδοχή και στην κοινότητα του Χαι-εντ, επίσης συνεργασίες με το Stereophile κλπ. Εχει πει και ακούει μέχρι και σήμερα με τον συνδυασμό Technics EPA 100 / EPC 100CMkIV.
Βάση λοιπών των ανωτέρω και με τα λεγωμενα του Bernie Grundman όποιος δεν ακούει με shure v15 .. ισχυει το: Οτιδήποτε παραπάνω είναι τεχνούργημα, οτιδήποτε παρακάτω είναι κατώτερο!
Φυσικά τα ίδιο θα πει και ο Kavi Alexander όποιος δεν ακούει με Technics EPC 100CMkIV...
Και άλλοι έχουν πει κατα καιρους για άλλες κεφαλές, όπως ο Van den Hul (γνωστός επίσης για την κοπή των δικών του διαμαντιών!) Και διάφοροι άλλοι του. Μαστερινγκ όπως από Αγγλία – Γερμανία – Ιαπωνία κλπ έχουν πει κατά καιρούς τις δικές τους προτιμήσεις... !

Εντέλει δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... και απόλυτα!

Μερικά ενδιαφέροντα και σχετικά λινκ:
Bernie Grundman
http://www.berniegrundmanmastering.com/engineers/grundman.html
Kavi Alexander
http://www.tnt-audio.com/intervis/waterlily_e.html
http://www.stereophile.com/interviews/527/index.html

-------------------------------

Κλείνοντας έχω να πω, να χαίρεστε πρώτα την μουσική... και μετά τα μηχανήματα – πηγές που έχετε...!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Η 2M Red Ortofon λέει τίποτα ........
λέω να την χρησιμοποιήσω για να ψηφιοποιήσω τους Boney M που έχω

Reaction score
8.905

Η 2M Red Ortofon λέει τίποτα ........
λέω να την χρησιμοποιήσω για να ψηφιοποιήσω τους Boney M που έχω
Φίλε Βλάση, δεν σου απαντώ.... γιατί θεωρώ ότι το πόσταρες σε λάθος νήμα.... εδώ είναι μόνο για Stanton κεφαλές.

Reaction score
11

Καλή παρουσίαση και ενδιαφέρoν αλλά κατά την άποψή μου έπρεπε να απουσιάζουν τα αιρετικά-απόλυτα σχόλια άνωθεν.

Πιστεύω και οι 2 μηχανικοί μάστερινγκ της Sheffield δεν θα τολμούσαν να πουν κάτι τέτοιο απόλυτο.
Αλλοι καταξιωμένοι στον χώρο του μάστερινγκ υποστήρίξαν-ζουν διαφορετικές βελόνες και συνδιασμούς, πχ:
ένας από τους ποιο βραβευμένους και με Grammy (βραβείο) Bernie Grundman (mastering) στην χρυσή εποχή του βινυλίου ήταν φανατικός οπαδός του 12" SME / Shure V-15 σαν την απόλυτη αναπαραγωγή βινυλίου και χρησιμοποιώντας στα mastering studios.
Ακόμα ένας άλλος μεγάλος του χώρου (mastering και πρόεδρος της Water Lily Acoustics) με τεράστια αποδοχή και στην κοινότητα του Χαι-εντ, επίσης συνεργασίες με το Stereophile κλπ. Εχει πει και ακούει μέχρι και σήμερα με τον συνδυασμό Technics EPA 100 / EPC 100CMkIV.
Βάση λοιπών των ανωτέρω και με τα λεγωμενα του Bernie Grundman όποιος δεν ακούει με shure v15 .. ισχυει το: Οτιδήποτε παραπάνω είναι τεχνούργημα, οτιδήποτε παρακάτω είναι κατώτερο!
Φυσικά τα ίδιο θα πει και ο Kavi Alexander όποιος δεν ακούει με Technics EPC 100CMkIV...
Και άλλοι έχουν πει κατα καιρους για άλλες κεφαλές, όπως ο Van den Hul (γνωστός επίσης για την κοπή των δικών του διαμαντιών!) Και διάφοροι άλλοι του. Μαστερινγκ όπως από Αγγλία – Γερμανία – Ιαπωνία κλπ έχουν πει κατά καιρούς τις δικές τους προτιμήσεις... !

Εντέλει δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... και απόλυτα!

Μερικά ενδιαφέροντα και σχετικά λινκ:
Bernie Grundman
http://www.berniegrundmanmastering.com/engineers/grundman.html
Kavi Alexander
http://www.tnt-audio.com/intervis/waterlily_e.html
http://www.stereophile.com/interviews/527/index.html

-------------------------------

Κλείνοντας έχω να πω, να χαίρεστε πρώτα την μουσική... και μετά τα μηχανήματα – πηγές που έχετε...!

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!

Φυσικά και υπάρχει "το πάνθεον των κορυφαίων!"

Εκτός και αν θέλεις να πεις πως όλα αυτά είναι άνευ σημασίας!

Eδώ δεν θα συμφωνήσω.

Reaction score
8.905

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!
Σ' ευχαριστώ.

Εκτός και αν θέλεις να πεις πως όλα αυτά είναι άνευ σημασίας!
Και φυσικά δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο, κάτι άλλο βγάζει το κείμενο...!

Eδώ δεν θα συμφωνήσω.
Πιστεύω να σε κάλυψα με το άνωθεν!

Καταλαβαίνω την ένθερμη υποστήριξή σου, αλλά θέλει λίγο προσοχή στις υπερβολές... και στο απόλυτο!

---

Να χαίρεστε πρώτα την μουσική... και μετά τα μηχανήματα – πηγές που έχετε...!

Reaction score
11

Σ' ευχαριστώ.

Και φυσικά δεν άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο, κάτι άλλο βγάζει το κείμενο...!

Πιστεύω να σε κάλυψα με το άνωθεν!

Καταλαβαίνω την ένθερμη υποστήριξή σου, αλλά θέλει λίγο προσοχή στις υπερβολές... και στο απόλυτο!

---

Να χαίρεστε πρώτα την μουσική... και μετά τα μηχανήματα – πηγές που έχετε...!

'Οταν ένα εξαρτηματάκι, αγορασμένο στην παιδική-εφηβική ηλικία, απρόσμενα εντελώς, καταξιώνεται με αυτό τον τρόπο, ε, αυτό προκαλεί...κύματα ενθουσιασμού!

Νομίζω;

Παρεπιπτόντως σήμερα ...σαν να μιλάω με άλλον άνθρωπο...:118:

Reaction score
14

υπεροχο μου ακουγετε αλλα θα ειμαι θεσσαλονικη απο σεπτεβριο παλι. τωρα ειμαι χαλκιδικη για δουλεια. να το κανονισουμε τοτε αν την ακομα!

Reaction score
295

υπεροχο μου ακουγετε αλλα θα ειμαι θεσσαλονικη απο σεπτεβριο παλι. τωρα ειμαι χαλκιδικη για δουλεια. να το κανονισουμε τοτε αν την ακομα!
Nαμαστε καλά και θα το κανονίσουμε τον Σεπτεμβριο.

Reaction score
1.815

Ο κλέψας του κλέψαντος!
Ο ένας "Γκραμίστας" ακυρώνει τον άλλο "βελονοφτιάχτη" και τούμπαλιν!

Καράβελλα φέρε τη Stanton να τη συγκρίνουμε με τις παρακάτω έτσι για να γουστάρουμε!

Reaction score
1.815

Τώρα... από βουρτσάκι επειδή καμιά κεφαλή από τις δικιές μου δεν έχει, θα μου επιτρέψεις να χρησιμοποιήσω ή το ένα ή το άλλο από τα παρακάτω:

Ένα παίξιμο με στεγνό καθάρισμα on the fly...

Και ένα με υγρό που σ' αρέσει...

Τι λες? Πότε το κανονίζουμε??:119:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Εγώ χρησιμοποιώ κάτι πιό φτηνό και το στηρίζω σε ένα παλιό Rega που μου ξέμεινε

Reaction score
11

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.738
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab