Stewart CineCurve 2.4:1 multi-masking format 2.74m

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Και τα δυο θα ειναι τοξα κυκλου ισης ακτινας.
Εχει δίκιο ο Δημήτρης. Δεν έχει σημασία "πόσο" τόξο θα "κόψεις" απο ένα κύκλο. Η ακτίνα του παραμένει ίδια.

Για φακό έχουμε παραγγείλει τον Prismasonic HD5000R
όπoυ είμαστε πλέον και επίσημοι dealers για τη χώρα μας αλλά κοιτάμε να εισάγουμε και εναλλακτικές (πολύ πιο ακριβές λύσεις), όπως τα δύο μοντέλα των ISCO εφόσον υπάρξει έντονο ενδιαφέρον.

Δεν γνωρίζω βέβαια αν αξίξει η διαφορά τιμής και είναι κάτι που σίγουρα χρίζει οπτικής διερεύνησης. Δημήτρη, εχεις άποψη επί του θέματος;
 

Μηνύματα
2.488
Reaction score
383
O πρωτος μου φακος ηταν Prismasonic, αλλα απ'οτι ειδα δε βγαινει πια. Εχω ακουσει οτι βελτιωθηκαν πολυ οι φακοι τους.

Δεν εχω δυστυχως δει τα τελευταια τους κομματι. Ο Isco εχει astigmatism correction, που σημαινει οτι μπορει να νεταριστει για διαφορα throws.

Οι φτηνοτεροι φακοι που δεν το εχουν αυτο, θα εχουν ενα ιδανικο throw, το οποιο δεν αλλαζει. Επισης, ο Isco 3 ειναι και τεραστιος. Εαν τωρα καποιος εχει ενα Sim2 HT5000 που εχει ενα φακο θηριο, νομιζω οτι ισως ειναι και μονοδρομος.

Ο Alan Cougar στο αμερικανικο ειχε κανει κι ενα τεστ ευκρινειας. Ειχε 2-3 φακους και επαιρνε κοντινες φωτογραφιες απο την οθονη, για το πως εμφανιζεται το text με τους διαφορους φακους. Η διαφορα δεν ηταν μερα με τη νυχτα, αλλα ολοι συμπεριφερονταν διαφορετικα, κυριως στα ακρα της οθονης. (Πανε και 3-4 χρονια τωρα).
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Stewart CineCurve 2.4:1 multi-masking format 2.74m

Παιδια η παρατήρηση που έκανα παραπανω δεν εχει καμια σχεση με αυτό που αναφέρετε περι ακτίνας που βεβαια είναι σωστο αλλα δεν εχει να κανει με το μέγεθος του τόξου όπως γραφω παραπάνω .
Η μείωση του τόξου εχει ως συνέπεια την μείωση της αίσθησης ότι σε περικυκλώνει η οθόνη, όπως επίσης και την μείωση των θέσεων ( των ιδανικών θέσεων) παρακολούθησης …
Αυτό οφείλετε στο γεγονος ότι μικραίνει η γωνία ( οι μοίρες ) του νοητού τριγώνου που σχηματίζεται μεταξυ των πλευρών της οθόνης και των θέσεων θέασης.
Όπως δείχνω παρακάτω…





 

Attachments

  • 21,5 KB Προβολές: 113
  • 18,9 KB Προβολές: 115
  • 9,9 KB Προβολές: 119


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.246
Members
37.934
Νεότερο μέλος
daemon76
Top