Streamer 4 Spotify

Ata

Reaction score
13
Kαλημέρα στο φόρουμ. 'Εχοντας κουραστεί από dropouts του spotify connect plugin του Volumio (rpi 3b) & σε αναζήτηση ποιοτικότερου ήχου & (upscaling) του spotify σκέφτομαι αναβάθμιση streamer.

To υπάρχον σύστημα αποτελείται απο raspberry pi 3 b (volumio) --hifiberry dac plus / & smsl m8 -- omega amp --- cv xls 15. Το pc εχει "βγεί" απο την αλυσίδα λόγω υψηλού ηλεκτρονικού θορύβου. Το streamer θα είναι δίπλα στο router.

Eiμαι ανάμεσα σε Pioneer N 70a (https://direktkauf.idealo.de/portal...1B2599883467F2A00184C1CA1B679E?execution=e1s1) , στο Pioneer N 50ae , στο Bluesound node 2 & ίσως στο Teac ΝT 503 (https://direktkauf.idealo.de/portal/checkout?execution=e2s1)

Xωρίς να έχω ακούσει κανένα από τα παραπάνω είμαι πιο "κοντά" στο Pioneer N 70a κυρίως λόγω τιμής & οτι πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας.

Με ενδιαφέρει η χρηστικότητα ,η ποιοτητα ηχου & gapless playback του spotify (connect).

Θα εκτιμούσα πολύ απόψεις μελών που τυχαίνει να είναι κάτοχοι των παραπάνω συσκευών.

Eυχαριστώ το φόρουμ για την δυνατότητα επικοινωνίας & τη μετάδοση γνώσεων.

Reaction score
296
Νομίζω ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθει. Τον καλυτερο ηχο από αυτά θα στον δώσει το n70, το καλύτερο interface λογικά το bluesound, το οποίο σχετικά με το το sq θα είναι πίσω αλλα οχι χαοτικα. Το teac δεν το ξερω. Το oppo sonica που θα ήταν η χρυσή τομή δεν εχει gapless playback. διαλεξε ποιον συμβιβασμο θελεις :)
[DOUBLEPOST=1521651743][/DOUBLEPOST]Μπορεις βεβαια να κολλησεις αλλο ντακ στο bluesound και να τα εχεις ολα.

Reaction score
7.193
Το θελεις μονο για ακροαση spotify? δηλαδη δεν θα ακους δικο σου υλικο (flac,dsd κλπ)? Αν οχι το δευτερο,τοτε ειναι υπερβολη να πας στο 70Α μονο για spotify. Αν μετραει για σενα το λειτουργικο,τοτε το bluesound ειναι η πρωτη επιλογη (παρεα με ενα καλο dac αν θα ακους και δικο σου κομματια) ή ακομα πιο προσιτα, καποιο streamer της yamaha μαζι με καποιο dac (αν παλι ακους δικα σου κομματια ) επισης.

Ata

Reaction score
13
Aπο την περιορισμένη streaming εμπειρία μου εχω καταλήξει οτι το app μπορεί να φτιάξει/καταστρέψει ένα streamer. Ακούω αρκετά & flac απο τον σκληρό απλα είδα οτι οι λιστες του spotify & οι δυνατότητες ανακάλυψης που δινει με εχουν κανει να ακουω πλεον πολυ περισσοτερο το μετριας ποιοτητας spotify απο τα υψηλης ποιοτητας αρχεια μου. Για αυτο & εβλέπα τις δυνατοτητες upscaling του Pioneer Ν70 ως κατι που θα μου ηταν χρησιμο. Αυτό που με προβλημάτισε είναι το app του Pioneer & το κατα ποσο πιθανως θα μου "χαλασει" τη ολη εμπειρία. Για αυτό & ήλπιζα σε καποιον κατοχο με spotify premium να μου πει αν χειρισμος γινεται μεσα απο το app της pioneer ή το app του spotify & αν υπαρχει αμεσοτητα στις εντολες απο το κινητο ή/& dropouts.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους μπήκαν στο κόπο να μου απαντήσουν.

Reaction score
7.193
Για αυτό & ήλπιζα σε καποιον κατοχο με spotify premium να μου πει αν χειρισμος γινεται μεσα απο το app της pioneer ή το app του spotify & αν υπαρχει αμεσοτητα στις εντολες απο το κινητο ή/& dropouts.
απο το pioneer που ειμαι κατοχος (του 50Α) ,αλλα και απο το yamaha wxad-10,αρα απο το musiccast,μπορω να σου πω οτι μπορεις επιλεξεις ειτε το spotify μεσα απο το μενου επιλογων των εφαρμογων των συσκευων,ειτε απευθειας το spotify και να απο εκει σαν available device την συσκευη.Το ιδιο πραγμα ειναι στην ουσια.Απλα αν το θελεις βασικα για spotify και επειδη δεν εχεις και καποιο καλο dac,δοκιμασε ενα yamaha wxad-10 με 150 ευρω και αν δεν σε καλυψει τοτε πας σε κατι ακριβοτερο.Ετσι και αλλιως δεν θα χαθει,αν κανεις την αναβαθμιση.

Reaction score
362
Κατά τη γνώμη μου θα χαλάσεις τσάμπα λεφτά. Ακούω από rpi2 με moode audio και εγκατάσταση του spotify connect web σταθερότατα και χωρίς κανένα dropout εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από moode 3.1. Πρόσφατα το εγκατέστησα και σε moode 4.0 με ίδια αποτελέσματα.
Επίσης εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις το librespot.

Ακόμη πιο εύκολα φλασάρεις την κάρτα σου με την νέα έκδοση του archphile που έχει το librespot προεγκατεστημένο και είναι και από Έλληνα developer.

Ata

Reaction score
13
Οποτε αν καταλαβα καλά απο τα 2 προιόντα που εχεις δεν εχεις δει διαφορά στο streaming. H ποιοτητα ηχου (upscaling?) αξιζει το παραπανω κοστος του Ν50? Kαταλαβαίνω οτι αυτό που ρωταω ειναι αρκετα υποκειμενικό αλλα εχει ενδιαφέρον για εμενα.
Καταλαβαινω το επιχείρημα υπερ της πιο προοδευτικης αγορας (πχ yamaha wxad-10) αλλα μηπως ετσι το κόστος στο τέλος αυξάνεται? Το λέω γιατι κάπως ετσι λειτουργώ & εγω συνήθως..

Costis. Ισως εχεις καποιο δικιο & θα πρεπει να πειραματιστω περαιτέρω με άλλα players παρόλο που το περιβάλλον του volumio μου αρεσει αρκετα

Reaction score
362
Costis. Ισως εχεις καποιο δικιο & θα πρεπει να πειραματιστω περαιτέρω με άλλα players παρόλο που το περιβάλλον του volumio μου αρεσει αρκετα
Υπάρχουν πάρα πολλοί mpd clients για να δοκιμάσεις πολλά περιβάλλοντα. Το built in του volumio ή του moode ή ο ympd του archphile είναι απλώς μερικοί από αυτούς.

Ας πούμε ο cantata σε macos είναι καταπληκτικός, μέχρι και smartlists φτιάχνει.

Reaction score
7.193
Οποτε αν καταλαβα καλά απο τα 2 προιόντα που εχεις δεν εχεις δει διαφορά στο streaming. H ποιοτητα ηχου (upscaling?) αξιζει το παραπανω κοστος του Ν50? Kαταλαβαίνω οτι αυτό που ρωταω ειναι αρκετα υποκειμενικό αλλα εχει ενδιαφέρον για εμενα.
προφανως και υπαρχει διαφορα,απλα σε spotify και net radio (δηλαδη υλικο με ανωτερη ποιοτητα τα 320kbps) δεν ειναι τοσο εμφανης ,ειδικα αν τα συνοδα μηχανηματα δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.Σε αρχεια flac ομως,υπαρχει σημαντικη διαφορα (που να δικαιολογει και την μεγαλη διαφορα τιμης). Για αυτο ρωτησα αν κυριως η χρηση του θα εναι για spotify.

Ata

Reaction score
13
Αρκετό υλικό για σκέψη. Σε πρώτη φάση ισως θα πειραματιστώ με άλλους mpd clients πριν προχωρήσω σε αγορές.
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις αποψεις τους.

Reaction score
296
Κατά τη γνώμη μου θα χαλάσεις τσάμπα λεφτά. Ακούω από rpi2 με moode audio και εγκατάσταση του spotify connect web σταθερότατα και χωρίς κανένα dropout εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από moode 3.1. Πρόσφατα το εγκατέστησα και σε moode 4.0 με ίδια αποτελέσματα.
Επίσης εναλλακτικά μπορείς να εγκαταστήσεις το librespot.

Ακόμη πιο εύκολα φλασάρεις την κάρτα σου με την νέα έκδοση του archphile που έχει το librespot προεγκατεστημένο και είναι και από Έλληνα developer.

Το Spotify connect δουλεύει σε αυτά που προτείνεις costis? Εγώ έκανα βόλτα διαφορά clients στο pi, κανένα δεν δούλεψε απροβλημάτιστα (το εβρισκε οποτε ηθελε και οταν το εβρισκε μετα απο λιγο το εχανε) και αρνήθηκα να ασχοληθώ περαιτέρω. Άσε που στο τέλος η κάρτα μνήμης κράσαρε και δεν γινόταν και φορμάτ με τίποτα. Τεσπα για μένα ήταν ένα "πέρασμα " με χαμηλό κόστος. Αν θέλει ας δοκιμάσει

Reaction score
362
Το Spotify connect web που χρησιμοποιώ πάντα, είναι σταθερό σαν βράχος. Δουλεύει όποτε θες εσυ.

Reaction score
657
Kαλημέρα στο φόρουμ. 'Εχοντας κουραστεί από dropouts του spotify connect plugin του Volumio (rpi 3b) & σε αναζήτηση ποιοτικότερου ήχου & (upscaling) του spotify σκέφτομαι αναβάθμιση streamer.

To υπάρχον σύστημα αποτελείται απο raspberry pi 3 b (volumio) --hifiberry dac plus / & smsl m8 -- omega amp --- cv xls 15. Το pc εχει "βγεί" απο την αλυσίδα λόγω υψηλού ηλεκτρονικού θορύβου. Το streamer θα είναι δίπλα στο router.

Eiμαι ανάμεσα σε Pioneer N 70a (https://direktkauf.idealo.de/portal...1B2599883467F2A00184C1CA1B679E?execution=e1s1) , στο Pioneer N 50ae , στο Bluesound node 2 & ίσως στο Teac ΝT 503 (https://direktkauf.idealo.de/portal/checkout?execution=e2s1)

Xωρίς να έχω ακούσει κανένα από τα παραπάνω είμαι πιο "κοντά" στο Pioneer N 70a κυρίως λόγω τιμής & οτι πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας.

Με ενδιαφέρει η χρηστικότητα ,η ποιοτητα ηχου & gapless playback του spotify (connect).

Θα εκτιμούσα πολύ απόψεις μελών που τυχαίνει να είναι κάτοχοι των παραπάνω συσκευών.

Eυχαριστώ το φόρουμ για την δυνατότητα επικοινωνίας & τη μετάδοση γνώσεων.

Μπορείς να μας πεις ποιο από τα δυο plugins χρησιμοποιείς? Εγώ χρησιμοποιώ το Spotify Plugin for Volumio 2 που είναι από την ομάδα του Volumio χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματικά. Εάν χρησιμοποιείς το δεύτερο που είναι το Volumio Spotify Connect2 τότε νομίζω και εμένα είχε θέματα άλλα δεν βρήκα λόγο να το χρησιμοποιώ μιας και το άλλο δουλεύει καλύτερα. Από εκεί και έπειτα εάν είσαι αποφασισμένος να πάρεις κάτι άλλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν έχω εμπειρία.

Ata

Reaction score
13
Μπορείς να μας πεις ποιο από τα δυο plugins χρησιμοποιείς? Εγώ χρησιμοποιώ το Spotify Plugin for Volumio 2 που είναι από την ομάδα του Volumio χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματικά. Εάν χρησιμοποιείς το δεύτερο που είναι το Volumio Spotify Connect2 τότε νομίζω και εμένα είχε θέματα άλλα δεν βρήκα λόγο να το χρησιμοποιώ μιας και το άλλο δουλεύει καλύτερα. Από εκεί και έπειτα εάν είσαι αποφασισμένος να πάρεις κάτι άλλο δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν έχω εμπειρία.

Ακριβώς αυτο συμβαινει & με εμένα. Για χωροταξικούς λόγους κυριως με βολευει ο έλεγχος μεσω της εφαρμογής.Επισης το περιβαλλον της εφαρμογής μου φαινεται πιο χρηστικό. Μεσω browser δεν ειχα ποτέ θεμα οπως λεει & παραπανω ο Costis. Aν το Volumio Spotify Connect2 λειτουργουσε δεν νομιζω να εψαχνα για streamer.

Reaction score
657
Ακριβώς αυτο συμβαινει & με εμένα. Για χωροταξικούς λόγους κυριως με βολευει ο έλεγχος μεσω της εφαρμογής.Επισης το περιβαλλον της εφαρμογής μου φαινεται πιο χρηστικό. Μεσω browser δεν ειχα ποτέ θεμα οπως λεει & παραπανω ο Costis. Aν το Volumio Spotify Connect2 λειτουργουσε δεν νομιζω να εψαχνα για streamer.
Εννοεις σε βολευει το connect για να χρησημοποιεις την spotify εφαρμογη? Ναι λογικο τοτε να σε χαλαει και να θελεις να πας σε κατι αλλο που δουλευει.

• Like
Reactions: Ata

Reaction score
936
Φίλος έχει αγοράσει το playstation και στέλνει το σήμα στο dac του. Είναι ευχαριστημένος. Υπάρχει και εφαρμογή για xbox. Φθηνό και με μεταπωλητική αξία, ενώ πάντα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια, αλλά και βίντεο.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.716
Φίλος έχει αγοράσει το playstation και στέλνει το σήμα στο dac του. Είναι ευχαριστημένος. Υπάρχει και εφαρμογή για xbox. Φθηνό και με μεταπωλητική αξία, ενώ πάντα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια, αλλά και βίντεο.
Εχω ενα network player marantz na 7004 ακουγα spotify απο αυτο αλλα σταματησαν την συνεργασια η marantz με το spotify και στο τελευταιο update που εγινε μονο του βγηκε η εφαρμογη μονη της, πηρα την αντιπροσωπεια αναζητησα το προτελευταιο λογισμικο για να εχω ξανα spotify, rhapsody, napster, αλλα μου ειπαν αδυνατον.

Τωρα ακουω spotify απο το ps4 μπορω να σου πω οτι ο ηχος ειναι αξιοπρεπεστατος και ευκολο στον χειρισμο ασε που ταυτοχρονα αν κατεβασεις το spotify στο pc θα χειριζεσαι τραγουδια λιστες χωρις να και θα παιζονται αυτοματα στο ps4.
Τελικα το ps4 δεν ειναι μονο μια καλη παιχνιδομηχανη!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani