sub για yamaha 650

Reaction score
0
καμια καλη προταση για sub για το yamaha :?:
ο χωρος μου ειναι στα 50 τ.μ. και τ α υπολοιπα τα ηχεια ενα χαλι
αν εχεται καμια προταση γενικα για ηχεια front & sur.θα με βοηθουσατε.
αμα ειναι και σε καλη τιμη ακομα καλυτερα.....

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Γιώργο εξαρτάται η επιλογή
α)από το ποσό που μπορείς να διαθέσεις.
β)από την χρήση (μόνο home cinema ή και μουσική)

Υπάρχουν μερικές καλές επιλογές σε αυτή την κατηγορία τιμής. Αν υποθέσουμε ότι δεν θες να υπερβείς κατά πολύ τα 1000€, και δεδομένου του χώρου σου, μπορείς να δεις τα:

*B&W DM 303 (μπροστά και surround), LCR3 (κεντρικό), ASW 300 (sub)
*Wharfedale Diamond 9.2 (εμπρός), 9.1 (πίσω), 9center (κεντρικό), 9sub
*Tannoy Fusion 2/1/center/sub
και άλλοι πολλοί συνδιασμοί. Αν απευθυνθείς σε ένα κατάστημα του χώρου είμαι σίγουρος ότι θα σου δείξουν αρκετούς.

τέλος υπάρχουν και οι ολοκληρωμένες λύσεις των πακέτων. Και από αυτά υπάρχουν πάρα πολλά στην αγορά αλλά πιστεύω ότι δεν θα καλυφθεί σωστά ο χώρος σου.

Αν καταλήξεις στην λύση πακέτο δες οπωσδήποτε το JMLab Sib&Cub (περίπου 800€)

Reaction score
50
Γιώργο τα 50 τετραγωνικά είναι μεγάλος χώρος για να καλυφθούν επαρκώς από sub, θα χρειαζόταν δηλαδή κάτι αρκετά "δυνατό". Από την άλλη, αν συνδυάσεις ένα πολύ καλό sub με μέτρια ηχεία το αποτέλεσμα που θα πάρεις δε θα είναι καθόλου ισορροπημένο, αφού θ' ακούς κυρίως χαμηλές, οι οποίες θα καλύπτουν τα υπόλοιπα. Νομίζω είναι προτιμότερο να έχεις ένα καλό συνδυασμό ηχείων κι ας σημαίνει αυτό ότι δε θα έχεις 100% κάλυψη από sub. Εξαρτάται βέβαια από τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις, όπως είπε κι ο Σπύρος. Οπότε αν κυμαίνεσαι στα χρήματα που αναφέρει ο Σπύρος, κοίταξε τις προτάσεις του, αλλιώς πες μας περισσότερες λεπτομέρειες...

Reaction score
0
σας ευχαριστω για τις ιδεες σας,το προβλημα μου ειναι οτι η συζηγος θελει τα πισω
ηχεια σε στηλες λογω design.
σκεφτομουν για front τα Acoustic Energy Aegis Evo Three και για sub Mordaunt Short 309 .
τα εχει ακουσει κανεις κανενα απο τα δυο.
θα τα ηθελα και για μουσικη,οχι μονο για home cinema.
οσο για τα χρηματα εκει θελω να παω γυρω στα 1000 ευρω
ιδεες για πισω ηχεια σε στιλη :?:

Reaction score
0
ειδα στο internet τα Infinity Oreus Stand σε λολη καλη τιμη.
τι λετε για πισω ηχεια σε συνδιασμο με τα παραπανω :?:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
σας ευχαριστω για τις ιδεες σας,το προβλημα μου ειναι οτι η συζηγος θελει τα πισω ηχεια σε στηλες λογω design.
Το ηχητικό αποτέλεσμα με μόνο τα πίσω ηχεία σε στήλες θα είναι λίγο παράταιρο... Οπότε μάλλον πρέπει να διαλέξεις και τα μπροστά σε στήλες.
Μια καλή λύση είναι η ακόλουθη:

Μπρός και πίσω ηχεία CAV Q-5000/F (2 ζεύγη) τιμή 680€

Κεντρικό ηχείο CAV Q-5000/C τιμή 90€

Subwoofer CAV Q3B τιμή 309€
Σύνολο μόνο 1079€

στα ακόλουθα links μπορείς να βρεις και πληροφορίες για τα συγκεκριμένα ηχεία
http://www.tele.gr/html/330.HTM
http://www.tele.gr/html/331.HTM

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Μια άλλη καλή λύση είναι οι νέες σειρές ηχείων της crystal audio (που είναι και Ελληνικά)
Συγκεκριμένα η σειρά Oscar έχει αυτό ακριβώς που θέλεις

Oscar Tower

Oscar Center

THX-10SUB

Δυστυχώς η σειρά είναι καινούρια και δεν ξέρω ακριβώς τις τιμές. Με ένα τηλέφωνο όμως στον κατασκευαστή είμαι σίγουρος ότι θα πάρεις ασφαλείς πληροφορίες...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Τέλος από την Crystal audio και πάλι έχουμρ την σειρά SmΑrt

SmΑrt-Tower (κυκλοφορούν δύο εκδόσεις το Tower 8 και το Tower 4. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το 8 για τα μπροστά και το 4 για τα πίσω)

SmArt-Center

και πάλι το ίδιο sub

To site του κατασκευαστή για περισσότερες πληροφορίες είναι:
http://www.crystalaudiovideo.com/

Στο site υπάρχει ένα πολύ καλό εργαλείο με την ονομασία LISTEN® το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει ακόμα κσι στο στήσιμο των ηχείων στον χώρο σου. Δοκίμασέ το...

Reaction score
51
Γιώργο, τα Crystal Audio ΜΗΝ τα φοβηθείς καθόλου.
Είναι πολύ προσεγμένα σαν κατασκευή και παίζουν καλά (ιδιαίτερα σε ταινίες).
Προσπάθησε να πάρεις το SB12R για subwoofer γιατί είναι πολύ καλό (και όχι ιδαίτερα ακριβότερο από το 10άρι)

Θυμάμαι ακόμα που σε κατάστημα σύγκρινα την οικονομική σειρά της Crystal με μερικά πακέτα home cinema (Pioneer, Sony κ.ο.κ) και οι διαφορές ήταν πολύ μεγάλες (υπέρ των Ελληνικών).

Άκουσέ τα............. :roll: :D

Reaction score
0
παιδια σας ευχαριστω πολυ.
εχω ακουσει καλα λογια για την crystal audio οποτε θα βγω να ψαξω για τιμες.
οσο και για το design στις στηλες ειναι πολυ καλο.
ελπιζω και οι τιμες να ειναι καλες.

Reaction score
51
ελπιζω και οι τιμες να ειναι καλες.
Γιώργο, μην ανησυχείς ιδιαίτερα για τις τιμές γιατί σε γενικές γραμμές είναι πολύ λογικές (δεν έχουν καβαλήσει ακόμα το καλάμι!! :wink: )

Ρώτα σε κάποια καταστήματα και το ξανασυζητάμε.

Πάντως εγώ έχω στο σπίτι (στο Home Cinema) τα CRYSTAL AUDIO System6 (στήλες) για surround και το Subwoofer SB12R και είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημένος.

Κομψά (wifeproof) και με καλό ήχο, θα δέσουν πάρα πολύ καλά ιδιαίτερα σε χρήση home cinema.

Προχώρα άφοβα! :roll: :wink:

Reaction score
0
οι τιμες γιωργο μαλλον θα ειναι ακριβες.
το sub αλλα και τα περισσοτερα ηχεια εχουν πιστοποιηση ΤΗΧ.
ΠΟΛΥ καλη ποιοτητα αλλα τιμες στα υψη

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
δεν πστεύω ότι οι τιμές είναι και τόσο ακριβές. Η σειρά prisma που έχει ηχεία μεγάλου μεγέθους όταν είχα ρωτήσει ήταν πολύ πιο φθηνά από τα αντίστοιχα B&W ή Mission Κλπ κλπ...

άσε που τα ηχεία της Crystal audio τα βρίσκεις στις περισσότερες αλυσίδες λιανικής πώλησης...

Reaction score
51
.........και ή θα μπορέσεις να πετύχεις καλύτερες τιμές ή απλά τραβάς μια καλή περίπτωση μακρόχρονης ισοκατανομής δόσεων και όλα Ο.Κ. :roll: :wink:

Για την ποιότητα κατασκευής τους και τον ήχο τους τα χρήματα που ζητούν είναι μάλλον λίγα...................

Τα slim πάντως είναι πολύ νορμάλ σε τιμές (πλησιάζουν αυτές των τυπικών συστημάτων των μεγαλοεταιριών) αλλά παίζουν επίσης καλά...........

Βρες τιμές, κατέβασέ τες εδώ και το ξανασυζητάμε!!

Reaction score
51
Aν η ερώτησή σου Γιώργο, είναι του τύπου: "μπορώ να το βρω και φθηνότερα?" δεν μπορώ να σου απαντήσω. Κοίτα σε όσα καταστήματα μπορείς και ίσως να πετύχεις και καλύτερη τιμή..........

Αν απλά μας ρωτάς "αν αξίζει τα λεφτά του" (που το θεωρώ το πιθανότερο.....) πιστεύω πως ΝΑΙ.
Προχώρα άφοβα.
Είναι δυνατό και έχει και ένα πολύ καλό πλεονέκτημα: τηλεχειρισμό.
Μπορεί να λες "και τι έγινε" αλλά τελικά είναι πολύ χρήσιμος.
Αν κάθεσαι στον καναπέ σου και θέλεις να δεις κάτι αλλά σε ενοχλεί το sub το χαμηλόνεις εύκολα ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ.
Και θα σου χρειαστεί πολλές φορές. Στις ταινίες θα θες πιο πολύ δύναμη, ενώ στην μουσική θα θες να το κόβεις.......Οπότε καλός είναι ο τηλεχειρισμός.
(ρώτα βέβαια μήπως τον καταργήσανε, γιατί έχει βγει νέο μοντέλο στο SB12R αλλά σχεδόν το αποκλείω........)

Το SB12R έχω και εγώ και παίζει πολύ καλά.
Αν το πάρεις μπορώ χοντρικά να σου πω συχνότητα αποκοπής και gain (και λέω χοντρικά γιατί αυτές έχω εγώ στον δικό μου χώρο και με τα δικά μου ηχεία. Μπορεί να έχεις κάποιες μικροαποκλίσεις στα δικά σου....) :wink:

Reaction score
0
Γιαννη με ενδιαφερει να μου πεις συχνότητα αποκοπής και gain ,γιατι εχω αποφασισει να το παρω.
Θα σας πω και μια ωραια ιστορια επισης....
Πηγα λοιπον σε μεγαλη αλυσιδα ηλεκρικων για τιμη.Θελω της crystal audio sub.το δωδεκαρι.και αρχιζει ο καταπληκτικος διαλογος.
ΑΑΑΑ αυτο δεν πουλιεται μονο του.
σας παρακαλω κοιταχτε το γιατι δεν μπορει ξερω οτι πουλιεται και χωρια.
τελικα...ναι υπαρχει μονο σε cherry.
δεν μπορει,πρεπει να βγαινει σε μαυρο και ασημι.
να το δω....
ναι βγαινει και σε αυτα τα χρωματα.
τιμη :?:
.....ευρω.
καλη,θα ηθελα να το αγορασω.
περιμενετε νατο επιβεβεωσω τιμη και χρωμα.
μετα απο μιση ωρα αναμονης....ναι λοιπον μαυρο και η τιμη που ειπαμε.
ωραια λοιπον πληρωνω και φευγω ευχαριστημενος για την αγοραμου.
το απογευμα ομως τηλεφωνο σπιτι.....
ξερετε μαυρο χρωμα δεν υπαρχει
ο.κ.δεν πειραζει,το θελω ας ειναι και ασημι. γεια σας.
στις 8 το βραδυ νεο τηλεφωνο....
ξερετε ειναι πιο ακριβο 80 ευρω.
μα εχω πληρωσει....
δεν γινεται τιποτα πρεπει να πληρωσετε παραπανω....
δεν δινω ουτε ενα ευρω κανετε οτι θελετε.
σας ακυρωνουμε την παραγγελια.
μαλιστα σας ευχαριστω.
που ειναι η προστασια του καταναλωτη :?:
αυτη ειναι η ελληνικη αγορα....
η καρτα μου ειναι χρεωμενη και εχω αγορασει αερα.....
παντως γιαννη θα το αγορασω...θα σου ειμαι υποχρεωμενος αν με βοηθησεις με τις γνωσεις σου.

Reaction score
51
Γιώργο και βέβαια θα σου πω τα νούμερα.
Όταν σου έρθει με το καλό, γράψε εδώ ότι σου ήρθε και θα γράψω άμεσα!
Μην σε ανησυχεί κάτι.........

Θα το προτιμούσα πάντως σε μαύρο γιατί κρύβει τον όγκο του (οπότε μια γυναίκα φέρνει λιγότερες αντιρρήσεις :wink: ) αλλά και από την άλλη όποιες γρατσουνιές θα αποκτήσει θα φαίνονται λιγότερο.
Το ασημί είναι όντως εντυπωσιακό (απλά το θεωρώ λιγότερο πρακτικό)
Περί ορέξεως βέβαια......... :roll:

Πάμε στην ιστορία τώρα.......... :evil: :evil:
Νομίζω ότι η αλυσίδα που (προσπάθησες αλλά δεν......) αναφέρεις πιο πάνω, θα πρέπει να μας πεις ποιά είναι............
Απευθύνσου στον συνήγορο του πολίτη (όποιος εδώ μέσα ξέρει τηλέφωνο ας το γράψει παρακαλώ) και αυτοί θα σου πουν τι ππρέπει να κάνεις.
Βέβαια και ο δικηγόρος σου θα κάνει εύκολα την δουλειά που πρέπει.
Και ο σύλλογος προστασίας καταναλωτή αντίστοιχα.......

Πρέπει να τους κόψεις τον ****
Είναι ντροπή να κοροιδεύουν έτσι έναν πελάτη, ανεξάρτητα αν αγόρασε μια φραπεδιέρα των 15 ευρώ ή μια plasma των 15000!!!
Απευθύνσου στον διευθυντή του υποκαταστήματος (με το εξώδικο στο χέρι.....) και ΑΠΑΙΤΗΣΕ για την ταλαιπωρία σου τουλάχιστον μια γεναία έκπτωση και την συγνώμη τους προς τα 'σένα................

Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο!! :evil: :evil: :evil: :evil:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn