sub για yamaha 650

Reaction score
0
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :p :p :p :p :p :p :p :p :p
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΟΜΥΣΙ ΜΗΝΩΝ TO SUB ΗΡΘΕ.
Γιαννη,μπορεις να μου πεις συχνοτητα αποκοπης :?:

Reaction score
51
γιωργος said:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :p  :p  :p  :p  :p  :p  :p  :p  :p
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΙΟΜΥΣΙ ΜΗΝΩΝ TO SUB ΗΡΘΕ.
Γιαννη,μπορεις να μου πεις συχνοτητα αποκοπης :?:
Επειδή φεύγω για δουλειά Γιώργο, θα σου απαντήσω αναλυτικά το βράδυ.
Μιλάμε βέβαια για το SB12R έτσι??

Αλήθεια, με τι ηχεία το συνοδεύεις? (κυρίως για τα main L-R ρωτώ....)
Περισσότερα το βράδυ......

Καλορίζικο.
Καλές ακροάσεις!!

Reaction score
7
Τελικα δεν το εβαλες κατω....

Η συχνοτητα ειναι και λιγο ''υποκειμενικη'' (δεν ειναι αυτη η λεξη, αλλα δε μου ερχεται αλλη τωρα). εξαρταται και απο τα υπολοιπα ηχεια, απο το χωρο και απο την τοποθετηση του...

Reaction score
0
γιαννη σε ευχαριστω :p :p :p
τα ηχεια μου ειναι κατι παλια b&w αλλα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
επισης δεν ειχε χειριστηριο,αλλα η ρυθμιση της φωνης,γινεται απο πισω.
Εσυ το εχεις αληθεια στοTHX :?: η το ρυθμιζεις με το χερι :?:
Αν το βαλω στο THX μου φενεται πιο δυνατο το μπασο.

Reaction score
51
Χμμμμμ.................
Εμένα Γιώργο έχει τηλεχειριστήριο (αλλά δεν έχει επιλογή ΤΗΧ)
Προφανώς θα είναι κάποια μικροαλλαγή που θα έχουν κάνει........

Θα σου γράψω με βάση τα δικά μου χαρακτηριστικά και πειραματίσου......

Ο χώρος μου (εκεί που νοητά υπάρχουν τα ηχεία και η θέση ακρόασης) είναι περίπου 15 τμ

Τo SB12R παίζει άψογα σε ταινίες και (σχεδόν) πολύ καλά σε μουσική (είναι ελάχιστα πλαδαρό σε κοφτά περάσματα χαμηλού)

Τι ρυθμίσεις θα κάνεις? Αυτό εξαρτάται από τα ηχεία έχεις στο σύστημά σου! Αν τα ηχεία σου δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά τότε θα χρειαστεί να σηκώσεις FREQ & VOL (όπως τα System4, 6 & 8 της Crystal Audio)
Αν έχεις όμως ηχεία βάσης/δαπέδου που κατεβαίνουν κάτω απ’ τους 70 κύκλους τότε θα πρέπει να κατεβάσεις τα νούμερα που θα σου πω!

Εγώ παίζω με τα AUDIO SPECTRUM ARTEMIS (για main L-R)τα οποία κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά και οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ είναι οι εξής (FREQ & VOL αντιστοίχως)

1) Σε ταινίες 55Hz & 5+
2) Σε μουσική 46 ή 47 & 4 (+ ή -)

Προσοχή όμως σε κάτι: Η κλίμακα που χρησιμοποιεί η Crystal στην μέτρηση του FREQ δεν (επαναλαμβάνω: ΔΕΝ) είναι αναλογική αφού πάει: 40…..50…..80Hz οπότε υπολόγισε οπτικά σε ποιες θέσεις είναι τα νούμερα που σου προανέφερα!
Αν τα ηχεία σου δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά δώσε λίγο περισσότερο σε FREQ & VOL (θα καταλάβεις πόσο ακούγοντας και παίζοντας με το ρυθμιστικό)

Προσοχή επίσης όταν λέω VOL: 5+ μετράω και την τελεία του min!

Τέλος κάτι περίεργο που μου κάνει και με είχε τρελάνει μέχρι να το ανακαλύψω: Έχω για DVDp το PHILIPS 963SA και όταν πάταγα με διάρκεια ένα κουμπί του τηλ/ρίου του (πχ το FF) στο SB12R έπεφτε το VOL μέχρι το μηδέν!!!!
Αυτό γίνεται μόνο με το τηλ/ριο του 963 και με κανένα άλλο! (έχω και τηλεόραση PHILIPS)
Έχει λυθεί πλέον για μένα το πρόβλημα γιατί η θέση ενισχυτών, DVDp, DVDr PS2 είναι μακριά απ’ το SB12R και δεν με ενοχλεί πλέον. (άλλωστε είναι κάτι που συνέβαινε σε μένα και όχι απαραίτητα και σε σένα)
Τώρα που το σκέφτομαι, δώσε άκυρο στον σχολιασμό.
Αυτό συμβαίνει σε μένα γιατί το SB12R έχει τηλεχειριστήριο με την ίδια συχνότητα (μάλλον) με το DVDp μου..............
Αφού δεν έχεις δυνατότητα τηλεχειρισμού, ΔΕΝ έχεις τέτοιου είδους προβληματισμό....... :roll: :roll:

Αυτά τα λίγα……..

Αν χρειαστείς κάτι άλλο στην διάθεσή σου........ :roll: :wink:

Reaction score
0
Γιαννη σε ευχαριστω για τις αναλυτικες σου πληροφοριες,αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω ποσες κουκιδες εχει μαζι με το min και το max,γιατι σε εμενα ειναι 7.
Βαζοντας το λοιπον στο 4+ για μουσικη η 5+ για ταινιες,νομιζω οτι το μπασο γινεται υπερβολικο,με αποτελεσμα να καλυπτει τα αλλα τα ηχεια,με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρμονια στην ακουστικη.
Παντως εχω καταληξει σε αυτο που λες και εσυ,το vol.πιο χαμηλα στη μουσικη,και λιγο πιο ψηλα στις ταινιες.
Α,επισης το εχω στο normal,και οχι στο reverse. :?

Reaction score
51
γιωργος said:
Γιαννη σε ευχαριστω για τις αναλυτικες  σου πληροφοριες,αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω ποσες κουκιδες εχει μαζι με το min και το max,γιατι σε εμενα ειναι 7.
Βαζοντας το λοιπον στο 4+ για μουσικη η 5+ για ταινιες,νομιζω οτι το μπασο γινεται υπερβολικο,με αποτελεσμα να καλυπτει τα αλλα τα ηχεια,με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρμονια στην ακουστικη.
Παντως εχω καταληξει σε αυτο που λες και εσυ,το vol.πιο χαμηλα στη μουσικη,και λιγο πιο ψηλα στις ταινιες.
Α,επισης το εχω στο normal,και οχι στο reverse. :?
Χμμμ......
Υπάρχει διαφορά και εκεί!!! :shock:

Εμένα έχει 11 κουκίδες από min προς το max (συμπεριλαμβάνοντας το min & max....)
Οπότε κινήσου αναλόγως........
[λογικά κάπου στο 2,5 (ή 3-)για μουσική & κάπου στο 3.5 (ή 3.5-) για ταινίες........]

Δοκίμασε και πες μου!!!
Τα αυτιά σου θα είναι ο τελικός κριτής άλλωστε (γιατί παίζει σαφέστατα ρόλο και ο χώρος σου.....)

Reaction score
7
Βρε παλικαρια...
η ρυθμιση της εντασης του sub πρεπει να γινεται μια φορα εστω με το test tone του ενισχυτη, ωστε η τονικη ισορροπια να ειναι η ιδια και στη μουσικη και στις ταινιες.
Το θεμα ειναι το sub να συμπληρωνει τον ηχο απο τα ηχεια και να ειναι ισοσταθμισμενος.
Αλλωστε δεν ειναι και τοσο ''βολικο'' να πας καθε φορα να αλλαζεις την ενταση...
Επισης -οπως εχουμε ξαναπει- η ενταση ρυθμιζεται με σημειο αναφορας τη θεση ακροασης.
Σε ενα σωστα ρυθμισμενο συστημα, αν ''καπου'' στη μουσικη ή στην ταινια το μπασσο ''δεν ακουγεται και τοσο δυνατα'' σημαινει οτι ετσι πρεπει να ακουγεται.

Οσο για το normal/reverse (ή για τις μοιρες που εχουν καποια) ειναι καθαρα θεμα τοποθετησης.

Reaction score
0
γιωργο,ενοειται οτι εχω κανει την ρυθμιση με τον ισοσταθμιστη που δινει ο 650, αλλα απο εκει και περα νομιζω οτι ειναι ζητημα καθαρα αυτιου που λεει και ο γιαννης.
Οντως οπως τα λες γιαννη ειναι,στο 2,5+ αλλα χτες εβλεπα την catwoman,και οι απο πανω ειχαν βγει στο μπαλκονι και νομιζαν οτι γινονταν σεισμος.
Αντιθετα με τον jamew bond ολα καλα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ :!: :!:

Reaction score
51
Γιαυτό βόλευε πάρα πολύ το τηλεχειριστήριο Γιώργο!!
Κάθεσαι στον καναπέ σου και το ρυθμίζεις από απόσταση............ :roll: :wink:

Reaction score
7
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ :!: :!:
Γιαυτό βόλευε πάρα πολύ το τηλεχειριστήριο Γιώργο!!
Κάθεσαι στον καναπέ σου και το ρυθμίζεις από απόσταση.........

Ναι, αλλα υποθετω οτι ο καθε σκηνοθετης κλπ που εκανε μια ταινια, θα την εκανε ετσι (να ακουγετα δυνατα ή οχι ή δυνατοτερα-εντυπωσιακοτερα απο αλλες) επειδη εκρινε οτι ετσι ειναι καλα...

δεν ειναι λιγο ''ψυχωτικο'' να αλλαζεις τις ρυθμισεις καθε φορα που θα δεις μια ταινια, αναλογα με το πως σου αρεσει να ακουγεται...?

Κατι αντιστοιχο με το θεμα που λεγαμε σε αλλο post με το Β.Λαμπρου οσον αφορα τη σωστη εικονα... αν ειναι αυτη που μας αρεσει ή η κινηματογραφικη...

Reaction score
51
Δεν αλλάζω ρυθμίσεις κάθε φορά Γιώργο.....
Το τηλ/ριο βοηθά πάρα πολύ στην αρχή (πρώτες ρυθμίσεις) αλλά και σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις (πχ να ακούσεις μουσική, αντί να δεις ταινία ή είναι αργά πολύ και "κόβεις" λίγο για να μην βγάλεις τους γείτονες ξημερώματα με τα σώβρακα στα μπαλκόνια....) :roll: :wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn