Subwoofer,high end και...τσαρουχια

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Μόλις με το καλό τοποθετηθεί το εν λόγω σαμπ στον χώρο, προτείνω να τοποθετηθεί επίσης ένα ζευγάρι κοτλέ παντούφλες Νο 42 48cm εμπρός και 32 μοίρες διαγωνίως δεξιά προς το sweet spot για την ελαχιστοποίηση των στασίμων. Και ένα τσόκαρο δίπλα στον καναπέ για να έχει η σύζυγος πολεμοεφόδια εύκαιρα και μη μας χαλάσει τη μόντα.. αχαχαχαχαχα

Αυτα φιλε, μου εμενα πλεον, δεν με απασχολουν.
Ισως αλλους.
Δυο ντετικειτεντ χωροι, και επειδη TO ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ,

Μηπως να βαλω ΔΥΟ?????????

Καλως ηλθες!!!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ε................πες γιατι δεν σου εκατσε.Τη δεν σου αρεσε και τη περιμενες να ακουσεις. Υ.Γ Δεν πιστευω να υπονοας οτι ηταν μικρο.......
Μάνο τώρα είδα το μήνυμά σου. Για την ιστορία, η καμπίνα ακουγόταν λίγο παραπάνω από ότι περίμενα και τελικά οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι είναι φτιαγμένο να παίζει λίγο πιο ψηλά από εκεί που εγώ θέλω να πηγαίνει. Είχε όμως πάρα πολλά dB λίγο πιο πάνω και μια καταπληκτική ατάκα. Κάποιον άλλον θα τον βολέψει 100%. Ούτως ή άλλως όμως, δεν χωράει καρντιά μου... "happy_1"

...

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Καλώς σας βρήκα και νομίζω ότι θα μου αρέσει εδώ. :) Στο avatar απεικονίζεται ένα Dahlquist DQ10 το οποίο φυσικά δεν έβαλα για να πουλήσω μούρη ( όση μούρη θα μπορούσε να πουλήσει κανείς με δαύτα και μάλιστα ανάμεσα σε γνώστες του είδους ), αλλά για να δείξω ότι κατά κάποιο τρόπο είμαι του συναφίου κι εγώ. :)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μμμμμ σιγά το συνάφι, μην τρελαίνεσαι φίλε Νικόλα.
Το συνάχι είναι καλύτερο από το συνάφι, πίστεψέ με... :cool_4::cool_11::cool_11:

Reaction score
13
Μάνο τώρα είδα το μήνυμά σου. Για την ιστορία, η καμπίνα ακουγόταν λίγο παραπάνω από ότι περίμενα και τελικά οι μετρήσεις μας έδειξαν ότι είναι φτιαγμένο να παίζει λίγο πιο ψηλά από εκεί που εγώ θέλω να πηγαίνει. Είχε όμως πάρα πολλά dB λίγο πιο πάνω και μια καταπληκτική ατάκα. Κάποιον άλλον θα τον βολέψει 100%. Ούτως ή άλλως όμως, δεν χωράει καρντιά μου... "happy_1"

...

Δεν χρειαζονται μετρησεις. Ετσι ακριβως ειναι τα PA μεγαφωνα.
Το βαθυ και πολυ που θελεις πρεπει να το ψαξεις αλλου και αλλοιως. Mαλακιά σουστα, long stroke, ισως Band Pass καμπινα και κατα προτιμηση isobaric configuration. Δηλαδη Subwoofer. Παντως το πολυ και βαθυ ειναι σαν το νιτρο στους κινητηρες. Δεν το αντεχεις πολυ ωρα.
Συμφωνοι για την ατακα. Οφειλεται στην σφιχτη αναρτηση (Υψηλο Qm)

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
+ 100000000:bravo: :respect:

Ετσι, ετσι.
Μου ερχονται στο νου ολοι αυτοι με τα φτιαγμενα αυτοκ/τα στα οποια μονο μουσικη δεν ακους.
Ασε που αν καθησεις πανω απο 5' σουρχεται να τα βγαλεις.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν χρειαζονται μετρησεις. Ετσι ακριβως ειναι τα PA μεγαφωνα.
Το βαθυ και πολυ που θελεις πρεπει να το ψαξεις αλλου και αλλοιως. Mαλακιά σουστα, long stroke, ισως Band Pass καμπινα και κατα προτιμηση isobaric configuration. Δηλαδη Subwoofer. Παντως το πολυ και βαθυ ειναι σαν το νιτρο στους κινητηρες. Δεν το αντεχεις πολυ ωρα.
Συμφωνοι για την ατακα. Οφειλεται στην σφιχτη αναρτηση (Υψηλο Qm)
Ακόμη και στα PA υπάρχουν sub και SUB. Με λίγη δουλίτσα Μιχάλη κατεβαίνουν στα τάρταρα. Έχω το παράδειγμα του JBL του Κώστα (ένα σκληρόκωνο μεγάφωνο που κάνει 5 εκατοστά διαδρομή) που τώρα μετράει μια χαρά στα 18-20 Hz ενώ μανίσιο λέει κάτι κοντά στους 34 κύκλους. Το σημερινό υποψήφιο είναι ένα περίεργο band pass. Μιλάμε για ανεμιστήρα ολκής που ακουγόταν καλά στους 30 παρά κάτι. Παρόλα αυτά είχε καλή πτώση κάτω από τους 40 κύκλους.

Το πολύ βαθύ όντως δεν αντέχεται, γρήγορα έρχονται σημάδια ναυτίας. Δεν το χρειάζεσαι κιόλας, δεν υπάρχει στην μουσική. Το χρειάζεσαι μόνο στιγμιαία.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος
Nikos67