Subwoofer Yamaha Yst-sw325

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Ενδιαφέρομαι άμεσα για το 515, και θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας.. Σε χώρο 15 τ.μ. με μπροστινά τα Monitor Audio RS6 θα παίξει καλά λέτε? Φοβάμαι μήπως τα RS6 έχουν παραπάνω μπάσο από το 515 και δεν αξίζει η αγορά του! Τι λέτε?
 



Μηνύματα
32
Reaction score
0
DeepFloyd , θα σου πώ τηνΤετάρτη-Πέμπτη που θα το πάρω στα χέρια μου και θα το στήσω και αυτό επιτέλους. Έχουμε τα ίδια μπροστινά. Θα σου πώ εντυπώσεις!!! :lol:
JEFE
 

Μηνύματα
210
Reaction score
0
Jefe πολύ χαίρομαι που έχουμε τα ίδια ηχεία, για να έχω έτσι κι εγώ μια πιο κοντινή άποψη στο τι θα ακούσω!
Περιμένω εντυπώσεις... Καλή παραλαβή!!
 

Μηνύματα
68
Reaction score
0
Φιλε Jefe , οταν το στησεις και το σεταρεις σε παρακαλω γραψε εντυπωσεις και ρυθμισεις απο το σεταρισμα .
Εχω τον ιδιο συνδυασμό ( 1500 και 515 ) και δεν καταφερα ποτε το autosetup να δουλεψει σωστα . Εβγαζε τρελλα πράγματα ( π.χ. συχνοτητα αποκοπης 200Hz , αποσταση τριπλασια απο την πραγματικη , σταθμη που μετα βιας ακουγονταν ) και τελικα αναγκαστηκα να κανω την ιδια διαδικασια στο manual ( με το αυτι και οχι με ντεσιμπελομετρο ) για να εχω αξιοπρεπη αποτελέσματα .
Ακομη και τωρα εχω την εντυπωση οτι ο ηχος του Sub ειναι πιο χαμηλος απο το υπολοιπο συστημα .
Μηπως καποιος φιλος απο το site μπορει να προτεινει καποιες ρυθμισεις ?
 

Μηνύματα
32
Reaction score
0
Καλημέρα!!!
Αφού τελικά το πήρα στα χέρια μου την Τετάρτη χθές κατάφερα και το έστησα :D ! Έβαλα μονό καλώδιο για το σήμα και όχι splitter γιατί απ' ότι μου είπαν στον Νάκα χρησιμοποιείται πολύ σπάνια απο ταινίες οι οποίες "βγάζουν" σήμα που θέλει splitter. Έτσι σύνδεσα το καλώδιο στην θέση sub πίσω απο τον 1500 και στο L πίσω απο το 515. Πρώτα ρύθμισα το volume στο 6 και το cut frequency στο μέσο του εύρους του. Σύνδεσα το μικρόφωνο και έκανα Auto set up. Είχα προεπιλέξει το LFE στο both και όχι μόνο στο sub ή μόνο στα μπροστινά. Αφού έγινε το σετάρισμα είχα νοικιάσει το LORD OF THE RINGS III που έχει DD και EX. Μιλάμε για τρομερή αίσθηση του ήχου. Το sub "έμπαινε" εκεί που έπρεπε, ταρακούναγε τον καναπέ που καθόμουν και με έκανε να νοιώθω ότι τα Orks σε λίγο θα πλημμυρίσουν το σαλόνι μου............
Δεν μπορώ να πώ ότι είμαι Ο ΕΙΔΙΚΟΣ στον ήχο αλλά έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο την προσθήκη του sub στο ηχητικό σύνολο και πιστεύω πως το sub δεν πρέπει να "καπελώνει" ή να "σκεπάζει" το υπόλοιπο ηχητικό σύνολο. Πάντως εν πρώτοις είμαι ευχαριστημένος αλλά πιστεύω ότι με τις θεάσεις και τις ακροάσεις θα μπορούμε με τις παρεμβάσεις μας να βελτιώνουμε το σύστημά μας.
Το μόνο που μου έχει μείνει σαν εκκρεμότητα στο σύστημά μου είναι να αλλάξω το κεντρικό που τώρα είναι ένα της YAMAHA απο ένα συμπληρωματικό prologic που είχα παλιότερα και να αγοράσω το κεντρικό της ίδιας σειράς με τα μπροστινά που έχω
(Monitor Audio RS 6).
JEFE
 


Μηνύματα
32
Reaction score
0
Γιώργο, δώσε μας σε παρακαλώ πληροφορίες για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του splitter σε ένα καλώδιο που θα στείλει το σήμα απο τον AV στο subwoofer.
JEFE
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Το καλο splitter κανονικα παιρνει ενα σημα στην εισοδο του και στις εξοδους του πρεπει να βγαζει το ιδιο ακριβως σημα σε πλατος (αν ειναι ενεργο, εχει δηλαδη τροφοδοσια και καποιο προενισχυτικο σταδιο-buffer) ή αν δεν ειναι ενεργο απλα λειτουργει ως προσαρμογεας για τις αντιστασεις εισοδου-εξοδου των συσκευων (πχ ενισχυτη και sub).
Σε καποιες περιπτωσεις βεβαια η προσαρμογη αυτη δεν ειναι απαραιτητη οποτε ειναι απλα ενα μονο βισματακι που καταληγει σε 2...
Αλλα και σε καποιες περιπτωσεις αν και ειναι σημαντικη η προσαρμογη, ειναι παλι ενα σε 2...

Αυτο κανει προσαρμογη αντιστασεων... ειναι επαγγελματικο και απαραιτητη η προσαρμογη....

Αυτο (αν και θα επρεπε) δε νομιζω οτι κρυβει καποιο μυστικο στο "μαυρο κουτακι" οπου συναντιουνται τα 2 καλωδια με το μονό....

Οσον αφορα το sub ενα splitter θα ηταν χρησιμο αν ηταν να συνδεθουν 2 sub σε ενα ενισχυτη με μια εξοδο χαμηλων ή αν το ενα sub δεν εχει εισοδο-εξοδο ωστε να συνδεθει το αλλο.

Τωρα για ενα sub η υπαρξη 2 εισοδων R-L ειναι μαλλον(sic) περιττη επειδη το 0.1 καναλι στις ταινιες ειναι μονοφωνικο...
Αρα αναγκαιοτητα δεν υπαρχει....
Μαλλον μαρκετιστικος ειναι ο λογος 2 εισοδων....
Αν ξερουν μια ταινια με 0.2 καναλια χαμηλων, ας μου το πουν....

Πιθανο στο sub η μια εισοδος να ειναι R και η αλλη L/mono.....
 

Μηνύματα
32
Reaction score
0
Γιώργο, καλή σου μέρα. Κατ΄αρχήν σε ευχαριστώ για την ενδελεχή ενημέρωση. Τελικά πιστεύεις ότι έπραξα καλώς που δεν έβαλα splitter στο sub γιατί εγώ πιστεύω πως καλώς έπραξα. Απο την ενημέρωσή σου καταλαβαίνω πως δεν είναι απαραίτητο το splitter γιατί ούτως ή αλλοιώς το σήμα είναι μονοφωνικό.
Jefe
 



Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.364
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top