Sugden class A... γνωμες;

gonis

Luger
Reaction score
12.502
Λογικά και σωστά τα άνω γραπτά αλλα μην υποτιμάτε το μικρόβιο της αλλαγής.
Πρέπει να κανει τον κύκλο του.
Ο χρόνος ποικίλλει αλλα πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν να τετραγωνίσουν
τον κύκλο ;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Dimifoot οπως ξαναειπα(με) αλλαγη "σκηνικου" αποκλειεται. Εδω μολις ακουσε, η...αφεντρα, οτι λεω να φυγει ο ωραιος διακοσμητικος "δισκος" πανω απο τον μπουφε της, απεκλεισε καθε περιπτωση τοποθετησης αλλου ογκωδους. Μονο dirac...
Gonis αν βρεθει τετραγωνισμενος κυκλος ή (Dapost) φαρμακο, θα χασουμε τη γη κατω απο τα ποδια μας:):):)

Reaction score
935
Υπερβολες, οταν στο 45% του ποτενσιομετρου ενος 250αρη ενισχυτη (που δεν ειναι βεβαια τα αντιστοιχα βατ), ηδη εισαι αρκετα ψηλα - πανω απο 55% αρχιζει να ενοχλει.
100db; υπερβολικα κι αυτα!
Πόσο απέχουν σε ηχητική πίεση τα 125 βατ από τα 250;

Reaction score
2.166
Dimifoot οπως ξαναειπα(με) αλλαγη "σκηνικου" αποκλειεται. Εδω μολις ακουσε, η...αφεντρα, οτι λεω να φυγει ο ωραιος διακοσμητικος "δισκος" πανω απο τον μπουφε της, απεκλεισε καθε περιπτωση τοποθετησης αλλου ογκωδους. Μονο dirac...
Gonis αν βρεθει τετραγωνισμενος κυκλος ή (Dapost) φαρμακο, θα χασουμε τη γη κατω απο τα ποδια μας:):):)
Η κουβέντα ακόμη να πάει στα ενεργά; ;)
http://en.devialet.com/phantom/specifications/

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Κατ αρχας το 50% του ποτενσιομετρου δεν ειναι 50% ισχυος. Ειδικα ο Χεγκελ μεχρι 69% δεν "ανοιγει" επι ολης της ισχυος, δεν ξερω πως.

Reaction score
395
Εχοντας για σχεδον 1 χρονο τον a21se(με harbeth c7es3) κι εχοντας ακουσει τον απλο a21 παλαιοτερο και νεο μοντελο αρκετες φορες,μπορω να σου πω οτι η εταιρεια εχει μια ηχητικη ταυτοτητα που γοητευει ακαριαια.Ειδικα σε χαμηλες-μεσαιες εντασεις και σε τομεις οπως των ηχοχρωματων των σωματων και της(αδοκιμης ισως)μουσικοτητας,ειναι ο ποιο ευηχος τραντζιστορατος που εχω ακουσει,στην κατηγορια του.Σου δινει την ψευδαισθηση οτι μπορει να οδηγησει τα παντα αλλα διαλυεται ευκολα οταν το προγραμμα γινει πιο απαιτητικο.Σε οδηγει ομως να τον ακους με τις ωρες χωρις ποτε να σε κουραζει αν το ποντεσιομετρο το κρατας εκει που το οριζουν τα watt του.Απο κει και περα εχει σαφεις προτιμησεις στο προγραμμα της μουσικης(σαφως δεν προτεινεται για ολα τα ειδη)κυριως λογω της ελλειψης δυναμικων,ελεγχου του χαμηλου και της μεγιστης σταθμης που μπορει ν αποδωσει.Ερωτευσιμοι σιγουρα ενισχυτες,που θα τους προτεινα ομως σ ενα δευτερο συστημα ισως,στη κρεβατοκαμαρα στο γραφειο κτλ. η σε μικρο χωρο με κοντινη αποσταση ακροασηςκαι ευκολοδηγητα διδρομα ηχεια.Και φυσικα για ακροατες που δεν στοχευουν στην αληθεια της καθε ηχογραφησης αλλα στην ωραιοποιηση αυτης.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.397
Η κουβέντα ακόμη να πάει στα ενεργά; ;)
http://en.devialet.com/phantom/specifications/
Αντιθέτως...να μην αλλάξει τίποτα!!!! μια χαρά σύστημα έχει. Κανένα νόημα δεν έχει να αλλάζουμε ηχεία, ακόμα και αν καταλήξουμε σε ενεργά, όταν το πρόβλημα είναι στον χώρο.

Βέβαια υπάρχουν και τα kii, που λύνουν κάποια απο τα προβλήματα του χώρου. Και είναι και ενεργά ;)

Dimifoot οπως ξαναειπα(με) αλλαγη "σκηνικου" αποκλειεται.
IMG_7465.PNG

Μονο dirac...
Το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνεις πριν αλλάξεις συσκευές.

Αλλλά δείξε στην "αφέντρα" καμιά φωτογραφία απο όμορφες μπασοπαγίδες για γωνίες. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί και να δεχτεί.

Αν δεν :frown:, τότε αποδέξου την μοίρα σου, βάλε το Dirac και μην παίρνεις φάρμακα για άσχετη "νόσο" απο αυτήν που έχει ο ήχος σου. Και κάτσε πιο κοντά στα ηχεία: στα 3,5 μέτρα που είσαι ακους πολύ χώρο και λίγο ηχείο.

Last edited:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Στελιο εξαιρετικη περιγραφη, και μην σου πω ο,τι μου "παει" στις απαιτησεις μου.
Εκεινο που με "ταρακουνησε" ειναι ενα πρωινο sms (γεια σου Κωστα κι απο εδω), με το οποιο ναι μεν κρινει θετικα τον ενισχυτη αλλα ακαταλληλο για τα venere που δεν "κουνησε" καθολου. Χμ....
Dirac λοιπον, αλλα ο ηχος του ενισχυτη δυσκολα "αλλαζει"

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.672
- άν και ο ήχος των Sugden class A έχει πράγματι τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά της εν λόγω σχολής , εγώ παραμένοντας περίπου στην ίδια μουσική σχολή ( με μικρές αποκλίσεις ) , θα πρότεινα και κάτι ποιό ρωμαλέο από τον στόλο της Naim

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.760
Λάκη, βάλε μιά φωτογραφία του χώρου απο τη θέση ακρόασης.
Καλά θυμάμαι απο παλιότερη οτι μπροστά απ' τα ηχεία βρίσκονται έπιπλα;

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Ψάχνουμε να βρούμε αν ο ενισχυτής θα οδηγήσει τα ηχεία τα οποία έχουν βγει προς...πώληση?

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να πάρει ο αγαπητός Λάκης θα το πουλήσει λίαν συντόμως καθώς τη ρίζα του κακού την εντόπισε ο Gonis.

Και φτου απ' την αρχή...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Περι ανεπαρκους ισχυος δεν ισχυει γιατι, οπως με διαβεβαιωσε φιλος που τα ακουσε, ταρακουνουσε ο ia4 κατι b&w 802 ανετα. Αλλωστε τα watts χωρις ισχυρη υποστηριξη, βλ. ρευμα, δεν σημαινουν τιποτα
Τέτοιου είδους δηλώσεις,γενικώς...δεν σημαίνουν τίποτα.:D
Ο χωρος περι τα 30τμ, ακουω στα μισα σε αποσταση 3+ μετρα απο ηχεια, εντασες μετριες μεχρι 85db
Άμα οι ακροάσεις σου πρόκειται να γίνονται μονίμως σε στάθμες ήρεμης συζήτησης,τότε θα σου είναι χρήσιμος ο συγκεκριμένος,εμφανίζοντας κιόλας διαφορετική απόδοση από τον Devialet σε εκείνες-όπου τείνουν κιόλας να κακοφαίνονται σε μικρότερο βαθμό οι όποιες αποκλίσεις στην ακουστική συμπεριφορά του χώρου.

Όποτε όμως η μέση στάθμη ακρόασης θα απαιτηθεί ν'ανέλθει έστω κι ελάχιστα στην αντίληψή σου -με πιθανή αύξηση στην περιεχόμενη ενέργεια σε βαρέα και ανθυγιεινά προγράμματα αναπαραγωγής να δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση- τότε πάλι θα σου κακοφαίνονται αρκετά πράγματα...
Τόσοι γιατροί εδώ μέσα, ακόμη να αντιμετωπιστεί αυτό το μικρόβιο;
Η μόνη μέθοδος αντιμετώπισης για την ανοησία είναι τα ίδια τα..παθήματα (΄΄ομοιοπαθητική΄΄ σα να λέμε).:sneaky:
Σταράτες κουβέντες μεταξύ χομπιστών χωρίς ακουστικές φροντίδες κι ενεργά ηχεία...Μπορείς κάλλιστα να τον αποκτήσεις,όταν όμως διαπιστώσεις ότι δεν σε ικανοποιεί πλήρως και υπό όλες τις συνθήκες και το βγάλεις σε αγγελία,η απαιτούμενη τιμή θα όφειλε να είναι αισθητά κατώτερη από τα 2800 ευρώ που είναι τώρα διαθέσιμος... Αλλιώς,θα ήταν σα να κοροϊδεύαμε εαυτόν και αλλήλους...;)

Σημειωτέον κιόλας ότι η τιμή απόκτησης -όσο ελκυστική και να φαντάζει- δεν συμπεριλαμβάνει πιθανά έξοδα για DAC και φωνογραφικό στάδιο -στα οποία ο Devialet είναι από μόνος του πλουσιοπάροχος.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.550
Συνηθίζουμε να ξεχνούμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στο σκ@τοχόμπυ μας: Την ποιότητα των ηχογραφήσεων / παραγωγών.

Ούτε ο φροντισμένος χώρος, ούτε τα ενεργά ηχεία δε σώζουν κανέναν από τις κακές ηχογραφήσεις. Αντίθετα, μόλις ο χώρος / σύστημα αποκτήσει μεγάλη δυναμική περιοχή και φυσιολογικό Frequency Response (FR), τόσο περισσότερο ενοχλούν τα 10-15 db δυναμικής περιοχής των περισσότερων παραγωγών και τόσο περισσότερο αναδεικνύεται τα χάος στην τονικότητα (FR) μεταξύ διαφορετικών παραγωγών. (Και καλά, το δεύτερο αντιμετωπίζεται με κάποιο EQ, το πρώτο όμως; )

Can you handle the truth που έλεγε και η διαφήμιση;

Last edited:

Reaction score
4.327
Το dirac Βάγγο θα σου φτιάξει - φτιάξεις καμπύλη-ες αλλά σε rt60 και αντηχήσεις δεν θα κάνει δουλειά. Επειδή έχω βρεθεί στο χώρο και κάναμε ακροάσεις με το προηγούμενο set up, ο χώρος είναι πολύ δύσκολος και θέλει αρκετή φροντίδα (ειδικά με τις κρυσταλιέρες που κουδουνίζουν.... :p). Εγώ σε είχα πει να έρθω να σου δείξω το μεγάλο αλυσοπρίονο που έχω και να προκαλέσουμε (κατά λάθος φυσικά) κανένα ατύχημα με το εν λόγω έπιπλο.... :smg::lol::lolsign:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Το dirac Βάγγο θα σου φτιάξει - φτιάξεις καμπύλη-ες αλλά σε rt60 και αντηχήσεις δεν θα κάνει δουλειά. Επειδή έχω βρεθεί στο χώρο και κάναμε ακροάσεις με το προηγούμενο set up, ο χώρος είναι πολύ δύσκολος και θέλει αρκετή φροντίδα (ειδικά με τις κρυσταλιέρες που κουδουνίζουν.... :p). Εγώ σε είχα πει να έρθω να σου δείξω το μεγάλο αλυσοπρίονο που έχω και να προκαλέσουμε (κατά λάθος φυσικά) κανένα ατύχημα με το εν λόγω έπιπλο.... :smg::lol::lolsign:
The Larissa Chainshaw Massacre.

Reaction score
30.455
Κανένα δωματιάκι που να μην χρησιμοποιείται ,αποθήκη ,δώμα ,κάτι τέλος πάντων που να μπορούσες να στήσεις ,ότι και όπως θέλεις ,δεν υπάρχει?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Μιας και ημουν προς banιο μεχρι προ ολιγου, απαντω:
Zizik φωτο δεν εχω προχειρη μα υπαρχει τραπεζι χαμηλο μετα glass εποφανειας αναμεσα ηχειων κ καναπεως. Μη μου πεις για ανακλασεις...
Bhutia στη δ' παραγραφο, το κακο με τον Ddv ειναι πως οποιοδηποτε αλλο ("καλυτερο") ντακ του βαλεις, υποβιβαζεται αμεσα στο εγγενες ντακ, δεν υπαρχει τροπος παρακαμψής τοη. Αλλιως επαιρνα ενα αλλο ντακ, εταιρδιας της οποιας ξερω τον ηχο (πχ Χεγκελ) και τον "εσιαχνα" στα μετρα μου/αυτια μου. Οσον αφορα τη τιμη του νεου ενισχυτη + παρελκομενα, ε...ναι... ανεβαινει η τιμουλα με το ντακ . Αλλα παλι ειναι χαμηλοτερη του προτεινομενου 250αρη ενισχυτη μετα ενσωματωμενου ντακ Περι μελλοντικης απαξιωσης στην πωληση ...γνωστα σημεια:)
Δημητρη dapost η πηγη θα ειναι η μεθεπομενη κινηση μου
Georgreπατριωτ' αφου τα ξερεις τα "χαλια" μου, που δεν επιδεχονται περαιτερω επεμβασης (μεταξυ μας: ουτε εγω θελω βαρβαρες επεμβασεις).
Τι αλλο; α...ναι: χαλια η θαλασσα μας σημερα

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.550
Πατέρα Λάκη, μην ξοδεύεις τα χρήματά σου αδίκως. (Έχεις και κάποιες οικογένειες να φροντίσεις;-) )

Και τα ηχεία και ο ενισχυτής (και το ενσ. dac) είναι σούπερ.

Δες αν κάποιος μπορεί να σου μετρήσει το χώρο για να έχεις μία εικόνα των προβλημάτων. Αν αποκλείονται οι παρεμβάσεις, παίξε με κάποιο ΕQ π.χ. του Αμάρρα ή ακόμη καλύτερα με dirac.

My 2c: Ότι και να αγοράσεις, δε θα πάρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο. Απλά κάτι διαφορετικό. Εννοώ ότι για κάτι ουσιαστικά καλύτερο, πρέπει να ακολουθήσεις όλα τα γνωστά ευαγγέλια / τσουρέκια (χώρο, ισοστάθμιση, ισχύ, κλπ.), πράγμα δύσκολο ή ανέφικτο από ότι καταλαβαίνω.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.054
Members
38.524
Νεότερο μέλος