Super SOS

Reaction score
2.236
Γράφω στο word 2007, windows 7, χωρίς να έχω κάνει save εδώ και τουλάχιστον ένα τρίωρο (μη σχολιάζετε, ξέρω τι μλκ έκανα). Είχα ανοικτά στη μισή οθόνη το word και στην άλλη μισή το acrobat. Πατάω show desktop από κάτω δεξιά δίπλα από την ώρα, ανοίγω ένα άλλο pdf και έκτοτε έχω το εξής πρόβλημα: Δεν μπορώ να πάω στο word (όπως και σε κανένα παράθυρο από αυτά που είχα ανοικτά πριν) Από την taskbar μου δείχνει τα εικονίδια, αλλά όταν πατάω πάνω τους δε γίνεται τίποτα, όταν αφήνω το ποντίκι από πάνω, μου βγάζει το παραθυράκι με τις μικρογραφίες από τα ανοικτά παράθυρα και πάλι όμως όταν πατάω με πηγαίνει μόνο στιγμιαία στο παράθυρο και μετά το ξανακλείνει μόνο του. Κατά τα άλλα ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά, αφού από αυτόν γράφω αυτό το θέμα, αλλά σε ότι αφορά τα ανοικτά παράθυρα του word και acrobat είναι σαν να είναι εντελώς κολλημένος. Το acrobat το έκλεισα με δεξί κλικ από την taskbar και το ίδιο επιδίωξα να δοκιμάσω με ένα ανοικτό φύλλο του excel αλλά δεν κλείνει (αναβοσβήνει πορτοκαλί, υποθέτω ρωτάει για να αποθηκεύσει τις αλλαγές). Όταν όμως το εμφανίζει το παράθυρο αφήνοντας τον κέρσορα πάνω από την taskbar δε δείχνει τέτοιο παράθυρο επιλογής. Ίδια ακριβώς κατάσταση και με ένα καινούριο φύλλο του word που άνοιξα. Υπάρχει τρόπος να μη χάσω ότι έγραψα;

Reaction score
2.236
Άκυρο! Με το που πόσταρα το thread μου τα έσβησε όλα ακαριαία και με ρώτησε αν θέλω αποθήκευση των αλλαγών στο αρχείο που έγραφα...WTF?????

Reaction score
1
Απάντηση: Super SOS

Μηχανήματα του Διαβόλου ρε φίλε ! :142:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014

Πάτα Ctrl Shift Esc να ανοίξεις το παράθυρο του Task manager, και επιλέγοντας το Excel στην καρτέλα των εφαρμογών, δες δες αν μπορεί να σε πάει σ' αυτό. Αν όχι, άστο να τρέχει κανα δεκάλεπτο (αν δεν έχεις πειράξει το interval αυτόματης αποθήκευσης), και μετά κλείσε τον υπολογιστή δια της βίας (τραβώντας την πρίζα). Αν είναι laptop, σβήστο από το πλήκτρο έναυσης. Ξαναβάζοντάς το μπρος, φόρτωσε το Excel και δες αν θα σου βγάλει το πλαίσιο ανάκτησης στα αριστερά. Αν όχι, τό 'χασες.

(Τελικά, Word ή Excel?)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014

Επίσης, δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ στην taskbar και να του πεις "εμφάνιση παραθύρων σε παράθεση". Λογικά θα πρέπει να αποκαλυφθεί το save dialog window.

Reaction score
2.236
Άκυρο! Με το που πόσταρα το thread μου τα έσβησε όλα ακαριαία και με ρώτησε αν θέλω αποθήκευση των αλλαγών στο αρχείο που έγραφα...WTF?????
Πάτα Ctrl Shift Esc να ανοίξεις το παράθυρο του Task manager, και επιλέγοντας το Excel στην καρτέλα των εφαρμογών, δες δες αν μπορεί να σε πάει σ' αυτό. Αν όχι, άστο να τρέχει κανα δεκάλεπτο (αν δεν έχεις πειράξει το interval αυτόματης αποθήκευσης), και μετά κλείσε τον υπολογιστή δια της βίας (τραβώντας την πρίζα). Αν είναι laptop, σβήστο από το πλήκτρο έναυσης. Ξαναβάζοντάς το μπρος, φόρτωσε το Excel και δες αν θα σου βγάλει το πλαίσιο ανάκτησης στα αριστερά. Αν όχι, τό 'χασες.

(Τελικά, Word ή Excel?)
Επίσης, δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ στην taskbar και να του πεις "εμφάνιση παραθύρων σε παράθεση". Λογικά θα πρέπει να αποκαλυφθεί το save dialog window.
Ευχαριστώ για την πραγματικά άμεση απάντηση! Όπως βλέπεις τελικά δε χρειάστηκε τίποτα. Απλά, μόνο του, κάπου στο δεκάλεπτο - τέταρτο από το αρχικό πρόβλημα και μόλις τελείωσα το ποστ, έκλεισε τα παράθυρα και με ρώτησε για αποθήκευση των αλλαγών, οπότε όλα καλά!

Το word με έκαιγε, το excel απλά έτρεχε παράλληλα, και με alt+tab δεν αποκαλυπτόταν το παράθυρο διαλόγου αποθήκευσης. Πάντως, τώρα που είδα το μήνυμά σου, δοκίμασα έτσι για το γμτ την "εμφάνιση παραθύρων σε παράθεση" και μου το ξαναέκανε!!!Πάλι τα ίδια, με το που εμφανιζόταν το παράθυρο κολλούσε στην επιφάνεια εργασίας και δε δεχόταν καμία άλλη εντολή (παρά μόνο το κλείσιμο με δεξί κλικ στην taskbar). Αυτή τη φορά βέβαια είχα κάνει ήδη save και δε με έκαιγε. Οπότε ξαναλέω: WTF????

Reaction score
777
τι κανεις ρε τομάρι?ζήλεψες απο εμένα και γράφεις τη διπλωματική?

Reaction score
2.236
Άσε με ρε Άλεξ. Γέρασα πια για αυτά, τη διπλωματική την ξεπέταξα (το γράψιμο) σε μια βδομαδούλα. Τώρα γράφω δυο μέρες σερί και με το ζόρι έγραψα 7 σελίδες... Ευτυχώς που ο Μπιλ φρόντισε να μου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.014

Αν έχεις το αρχικό Office 2007, να το ενημερώσεις οπωσδήποτε. Μπορείς να ρίξεις κατ' ευθείαν το SP2. Έχουν διορθώσει πολλά σφάλματα. Επίσης, σώζε σε μορφή docx. O ρυθμός συμβατότητας σε μορφή doc ποτέ δε μου γέμισε το μάτι...

Reaction score
2.236
Εγκαταστήθηκε πρόσφατα και όχι δεν ενημερώθηκε αρκούντως. Ευχαριστώ πολύ, το δρομολόγησα!

Reaction score
2.236
Τo είχα σε XP (το openoffice) και δε μου άρεσε. Δε μπορώ να το εξηγήσω, αλλά το έβρισκα κουραστικό. Είμαι λίγο παλιομοδίτης σε αυτά. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα το 2003 και βρήκα τα 2007 πολύ συμπαθητικά. Δεν έβαλα τα τελευταία καθότι με απέτρεψε φίλος μου, αλλά ειδικά η ενσωματωμένη επιλογή για εξισώσεις είναι απίστευτα βολική.

Παρεμπιπτόντως μλκς έλεγα, ενημερωμένο με το SP2 ήταν... Τι να πω...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μπορεί να μην είναι πρόβλημα του Office αλλά του PC γενικότερα, δες το αρχείο καταγραφής (event viewer) για λάθη, κάνε έλεγχο για ιούς και έλεγχο του δίσκου.
Επίσης δες την λίστα με τους εκτυπωτές, μήπως έχεις αφήσει εκτυπωτές εγκατεστημένους που δεν υπάρχουν πια ή δικτυακό που να είναι offline;

Reaction score
2.236
Βασικά έχω ένα εξωτερικό σκληρό που μου κάνει διάφορα (κυρίως στο άνοιγμα του υπολογιστή) και εγκατεστημένη, με συνδεδεμένο υπολογιστή. Συνδέεται κάτι από αυτά με το πρόβλημα;
Στο event viewer, κοιτάω κάτι συγκεκριμένα; Πρώτη φορά το άνοιξα, κοιτάω π.χ. αυτό;

summary of administrative events

errors

event id 11 source disk log system last 24 hours 6

event id 10010 source distributed com log system last 24 hours 1

Reaction score
2.236
Αυτό έφταιγε δηλαδή; Είναι υπόθεση ή βεβαιότητα; (προς Θεού δε σε αμφισβητώ, απλά θέλω να καταλάβω αν είναι εφικτό να ταυτιστεί η βλάβη με το συγκεκριμένο αίτιο ή απλά είναι μια λογική εξήγηση)

Σε ευχαριστώ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Είναι μια πιθανή αιτία, μπορεί να φταίει κάτι άλλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis