Surround Formats

Reaction score
0
Εχω ενυσχυτη τον DENON 1311. Oταν παιζω ταινια ME HXO DTS H DTS HD στην επιλογη Surround μου βγαζει τα εξης.Direct-stereo-dts surround-dts+PLII X c-dts+neo:6.Ποιο πρεπει να επιλεξω και αν ξερει καποιος τις διαφορες;

Reaction score
4
Απάντηση: Surround Formats

Καλησπέρα , προσωπικά όταν παίζω DTS βάζω Direct στον δικό μου ενισχυτή γιατί έχω παρατηρήσει ότι παίζει πολύ καθαρά όπως είναι η ηχογράφηση δηλαδή χωρίς ο ενισχυτής να μετατρέπει τον ήχο αν το λέω σωστά σε κάποιο άλλο από τα προγράμματα του.

Με τα αλλά παίζω ποιο πολύ να σου πω την αλήθεια μου όταν ο ήχος δεν είναι DTS οπότε συνήθως βάζω το Neo6 Cinema που παίζει τέλια πάντα κατά την γνώμη μου.

Τώρα αν δεν σου γράψει κάποιος φίλος τι κάνει το κάθε πρόγραμμα του ενισχυτή σου θα σου έλεγα να ρήξεις μια ματιά στο Manual Που τα λέει αναλυτικότατα.

Reaction score
4

Δυστυχώς δεν ξέρω να σου πω ακριβός τι κάνει το κάθε ενα :104:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Εχω ενυσχυτη τον DENON 1311. Oταν παιζω ταινια ME HXO DTS H DTS HD στην επιλογη Surround μου βγαζει τα εξης.Direct-stereo-dts surround-dts+PLII X c-dts+neo:6.Ποιο πρεπει να επιλεξω και αν ξερει καποιος τις διαφορες;

Εξαρτάται από το τι ζητάτε. Θέλετε έξτρα επεξεργασία στο DTS ή όχι?

Εχετε σύστημα 7.1? Τότε μπορείτε να βάλετε κάποιο απ' αυτά, γιά να χρησιμοποιήσετε τα 2 back.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τι κάνει το κάθε ένα, βάλτε να ακούσετε τα Neo 6 ή και PLII X με δεδομένο κομμάτι ταινίας, και κρίνετε μόνος σας. Γι' αυτό υπάρχουν, γιά έξτρα αίσθηση χώρου, ή γιά ταινίες χωρίς surround.

Αν δεν ισχύει τίποτα απ' αυτά, DTS ή DTS HD MSTR, όπως είναι μέσα στο δίσκο, σκληρό ή DVD/BD.

Reaction score
0
Εξαρτάται από το τι ζητάτε. Θέλετε έξτρα επεξεργασία στο DTS ή όχι?

Εχετε σύστημα 7.1? Τότε μπορείτε να βάλετε κάποιο απ' αυτά, γιά να χρησιμοποιήσετε τα 2 back.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τι κάνει το κάθε ένα, βάλτε να ακούσετε τα Neo 6 ή και PLII X με δεδομένο κομμάτι ταινίας, και κρίνετε μόνος σας. Γι' αυτό υπάρχουν, γιά έξτρα αίσθηση χώρου, ή γιά ταινίες χωρίς surround.

Αν δεν ισχύει τίποτα απ' αυτά, DTS ή DTS HD MSTR, όπως είναι μέσα στο δίσκο, σκληρό ή DVD/BD.
Eχω συστημα 5.1.Αν η ταινια εχει DTS η DTS HD θελω το καλυτερο δυνατο.Απλως λογω απειριας δεν θελω να βαλω καποια ρυθμιση και να υποβαθμισω το αποτελεσμα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.593
Τι σημαίνει "και φυσικά θέλω να ακούω και τα πίσω ηχεία"? Ακόμη κι αν δεν υπάρχει πληροφορία? Τότε δοκιμάστε τις έξτρα επεξεργασίες!

ΕΠ! EDITS??? :125:

Το καλύτερο δυνατό, γιά 5.1, είναι το σκέτο DTS και DTS HD, εκτός αν κάποιος θέλει να κάνει surround μιά stereo ή mono ταινία.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Surround Formats

Eχω συστημα 5.1.Αν η ταινια εχει DTS η DTS HD θελω το καλυτερο δυνατο.

Direct βάλε τότε, θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.Το ίδιο μου είχαν πει κι εμένα τα παιδιά εδώ και δεν το έχω ξαναπειράξει από τότε :107:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Surround Formats

Direct βάλε τότε, θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.Το ίδιο μου είχαν πει κι εμένα τα παιδιά εδώ και δεν το έχω ξαναπειράξει από τότε :107:
Ευχαριστω παιδια.Θα το βαλω στο DIRECT.

Reaction score
1

Ρε παιδιά όταν επιλέγεις το direct δεν παίζουν τα πίσω ηχεία. Μόνο όταν έχω ρύθμιση DTS Neo ή PLII. Δεν θα έπρεπε όταν το bluray disc έχει ήχο σε TrueHD να μου ανάβει κάποια ένδειξη στον ενισχυτή. Εμένα δεν μου ανάβει καμία ένδειξη! Τί φταίει; Τι πρέπει να κάνω για να ακούσω TrueHD και όλα τα HD formats ήχου αντί του εικονικού Neo6.

Reaction score
6
Λοιπόν, απλά πράγματα.
Με το direct αποχαιρετάτε οποιαδήποτε επεξεργασία του A/V και το bass management το οποίο είναι σημαντικό,
εκτός κι αν όλοι έχετε 7 μεγάλα ηχεία που κροσάρουν απολύτως με το sub σας χωρίς καμία παρέμβαση.

Από κει και πέρα, τσεκάρετε αν κατ' αρχήν το player δίνει αυτό που πρέπει να δίνει στον A/v, δηλαδή καθαρό bitstream, θα το βρείτε στις ρυθμίσεις της εξόδου HDMI.

Μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να θέσετε τον A/V σε κάποια θέση Auto όπου θα παίρνει το σήμα όπως είναι από το player και δεν θα εφαρμόζει καμία επιπλέον επεξεργασία πέραν του bass management/ή και του αυτόματου συστήματος ισοστάθμισης (αν και όποτε υπάρχει, και έχει ενεργοποιηθεί).

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik