- Reaction score
- 75
Γιατι ο ενισχυτης στο autosetup τα βλεπει όλα large και το sub το βαζει από 60 και κατω?!!εχω κανει κατι λαθος ?
φαση 0, ενταση στη μεση, και lfe!!
φαση 0, ενταση στη μεση, και lfe!!
Τα εχω βαλει 100hz νατο αλλαξω? Και κατι άλλο, στο manual setup μου με ρωτάει για τη φαση, του sub normal η' reverse?τι διαλεγω?Είναι πολύ συνηθισμένο. Αφου τελειώσει το auto, βάλ' τα small και 80Hz.
Το sub σε ποια συχνότητα το έχετε?Τα εχω βαλει 100hz νατο αλλαξω? Και κατι άλλο, στο manual setup μου με ρωτάει για τη φαση, του sub normal η' reverse?τι διαλεγω?
Το sub το εχω στο LFE και φαση 0!Το sub σε ποια συχνότητα το έχετε?
Τα ηχεία αφήστε τα στα 80 Hz.
Σχετικά με την φάση μπορείτε να το ελέγξετε βάζοντας να παίξει ένα κομμάτι με "μπάσο" . Αλλάξτε την φάση και ενώ είσαστε στην θέση ακρόασης σε όποια από τις δύο θέσεις normal η' reverse σας ¨βγάλει" περισσότερο μπάσο τότε αυτή είναι και η σωστή.
Καλό θα ήταν αυτήν την ρύθμιση να την κάνετε στο sub πρώτα.
Εννοείτε LFE μέσα από το μενού του ενισχυτή ή στην υποδοχή σύνδεσης μεταξύ ενισχυή και Sub?Το sub το εχω στο LFE.
Οκ θα το δοκιμασω!Ευχαριστω!!
Όχι τις ρυθμισεις αυτές τις εχω κανει στο sub!O ενισχυτης δεν εχω βρει καπου να εχει ρυθμιση LFE!Εννοείτε μέα από το μενού του ενισχυτή?
Τί επιστημονική απάντηση έδωσα ο φούστης!Βάλτη normal και αφου ακούσεις και αυριο,αν δε σου καθεται καλά κάτι βάλτη reverse
Τί επιστημονική απάντηση έδωσα ο φούστης!
Έτυχε να γράφω και μαζί με τον γκουρού!
Ακόμα πιο ρόμπα έγινα![]()
Εννοείτε LFE μέσα από το μενού του ενισχυτή ή στην υποδοχή σύνδεσης μεταξύ ενισχυή και Sub?
Δείτε το τρίτο από πάνω ρυθμιστικό που βρίσκεται στην πλάτη του sub.
Το πρώτο περιστριφικό αφορά την ένταση, το δεύτερο τη φάση και το τρίτο την συχνότητα απκοπής. Εαν το τρίτο το έχετε στο LFE σημαίνει ότι παίζει όλες εκείνες τις συχνότητες που του δίνει ο ενισχυτής. Εαν στον ενισχυτή έχετε βάλει σα συχνότητα αποκοπής τα 100 Hz (ενα παραδειγμα αναφερω) τότε το sub σας θα παίζει μέχρι και τα 100 με -12db εαν δεν κάνω λάθος ενώ θα παίζει και την επόμενη οκτάβα αλλά με 24d λιγότερα.εχω βαλει ενταση στη μεση , φαση 0, και LFE!!Σωστα?![]()
Στον ενισχυτή εβαλα συχνοτητα αποκοπης 80hz!Οταν όμως τον εβαλα στο Auto να κανει ρυθμιση μου εβαλε όλα τα ηχεια Large από small που τα ειχα, και στο sub εβαλε 60hz!!οποτε μετα τα αλλαξα παλι, και ρωτησα μηπως κανω κατι λαθος !Το πρώτο περιστριφικό αφορά την ένταση, το δεύτερο τη φάση και το τρίτο την συχνότητα απκοπής. Εαν το τρίτο το έχετε στο LFE σημαίνει ότι παίζει όλες εκείνες τις συχνότητες που του δίνει ο ενισχυτής. Εαν στον ενισχυτή έχετε βάλει σα συχνότητα αποκοπής τα 100 Hz (ενα παραδειγμα αναφερω) τότε το sub σας θα παίζει μέχρι και τα 100 με -12db εαν δεν κάνω λάθος ενώ θα παίζει και την επόμενη οκτάβα αλλά με 24d λιγότερα.
Στον ενισχυτή εβαλα συχνοτητα αποκοπης 80hz!Οταν όμως τον εβαλα στο Auto να κανει ρυθμιση μου εβαλε όλα τα ηχεια Large από small που τα ειχα, και στο sub εβαλε 60hz!!οποτε μετα τα αλλαξα παλι, και ρωτησα μηπως κανω κατι λαθος !
οκ ευχαριστω!Δεν κανετε κάτι λάθος απλά αυτα τα συστήματα δεν έχουν πάντα δίκιο!!!
Το sub σε ποια συχνότητα το έχετε?
Τα ηχεία αφήστε τα στα 80 Hz.
Σχετικά με την φάση μπορείτε να το ελέγξετε βάζοντας να παίξει ένα κομμάτι με "μπάσο" . Αλλάξτε την φάση και ενώ είσαστε στην θέση ακρόασης σε όποια από τις δύο θέσεις normal η' reverse σας ¨βγάλει" περισσότερο μπάσο τότε αυτή είναι και η σωστή.
Καλό θα ήταν αυτήν την ρύθμιση να την κάνετε στο sub πρώτα.
Ανεβασε το gain του σαμπ 1 βαθμιδα ωστε στην επομενη να παει κοντα στο 0 αν δεν παει κανε αυξομοιωση παλι στο gainαπο το λιγο που ασχοληθηκα εχθες με το σαμπ και τις ρυθμισεις ειδα οτι παιζει σε χαμηλη ενταση και συνηθως δεν καταλαβαινεις οτι παιζει!!Σε μια σκηνη που ημουν στο pc βεβαια, πεταχτηκα γιατι δεν εβλεπα και μου ηρθε αποτομα!!
Το ειδα και στους τονους της αυτοματης ρυθμισης οτι στο σαμπ δεν ειχαν ενταση σε σχεση με τα αλλα ηχεια.
Ο ενισχυτης του εχει δωσει +6,5 αλλα τις αποστασεις τις εχει βρει σωστα!!Υπαρχει καπου λαθος και πρεπει να κανω και κατι αλλο!!Να πω επισης οτι επαιζα μεχρι -20 σε ενταση λογο παιδιων!!
εννοεις την ενταση του σαμπ?Ανεβασε το 1 βαθμιδα ωστε στην επομενη να παει κοντα στο 0 αν δεν παει κανε αυξομοιωση παλι στο gain