SVS. Νέα φθηνά subs

Reaction score
239
Να ρωτήσω κάτι άσχετο: υπάρχουν τα νούμερα απο τις μετρήσεις CEA, αλλα έχει δει κανεις στην πράξη σε κανονικό χώρο (τοιχοι - γωνία κλπ ) τι νουμερα παίζουν;
βλέπω παντού να προσθέτουν (τα θεωρητικά ) 12db για τοποθέτηση σε γωνιά και να αφαιρουν -6db για διπλασιασμό απόστασης.
Σίγουρα απο χώρο σε χώρο παίζουν μεγάλες διαφορες και γιαυτό καλά κανουν και τα μετράνε έξω, αλλα το θέμα είναι οτι σε πραγματικά περιβάλλοντα αυτά τα νούμερα δε πρεπει να ισχύουν, κάνω λάθος;
δηλαδή διπλασιασμός αποστασης σε εξωτερικό χώρο οκ 6δβ αλλα σε εσωτερικό δε μου φαινεται οτι είναι τοσο (σε πχ. σε ενα σαλονι απο 40-50 τετραγωνικά και κατω).
επίσης το +12δβ για την γωνία απο groundplane πάλι πάρα πολυ μου φαίνεται! αλλα πάλι το τελευταίο έχει σχέση και με τους τοίχους...στο υπογειο ενός φίλου μου (φουλ μπετο μαλλον οι τοιχοι - θεμελια αν και μεγάλος χώρος 40+τμ περιπου ενα boston acoustics 12" sub έχει απίστευτη απόδοση!!!!!!!!!!πάντα οταν το ακουω και ακομα δε το πιστευω οτι αυτο το μπρικακι παίζει έτσι!!!!!!)
bottom line ψάχνουμε με ένα φίλο για sub και θέλουμε να ξέρουμε αν τα cea νούμερα που βλέπουμε είναι +12δβ στα 2μετρα και αν παμε π.χ στα 4 είναι -6δβ. γιατι εγώ πιστεύω οτι 8α είναι + 6-7δβ γωνία και -3-4δβ στα 4-5 μέτρα.
έχει μετρήσει κανείς το σαμπ του απο cea, στην πραξή ένα "χονδρικο" in room gain πόσο μπορεί να είναι;
Ευχαριστώ κώστας.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Να ρωτήσω κάτι άσχετο: υπάρχουν τα νούμερα απο τις μετρήσεις CEA, αλλα έχει δει κανεις στην πράξη σε κανονικό χώρο (τοιχοι - γωνία κλπ ) τι νουμερα παίζουν;
βλέπω παντού να προσθέτουν (τα θεωρητικά ) 12db για τοποθέτηση σε γωνιά και να αφαιρουν -6db για διπλασιασμό απόστασης.
Σίγουρα απο χώρο σε χώρο παίζουν μεγάλες διαφορες και γιαυτό καλά κανουν και τα μετράνε έξω, αλλα το θέμα είναι οτι σε πραγματικά περιβάλλοντα αυτά τα νούμερα δε πρεπει να ισχύουν, κάνω λάθος;
δηλαδή διπλασιασμός αποστασης σε εξωτερικό χώρο οκ 6δβ αλλα σε εσωτερικό δε μου φαινεται οτι είναι τοσο (σε πχ. σε ενα σαλονι απο 40-50 τετραγωνικά και κατω).
επίσης το +12δβ για την γωνία απο groundplane πάλι πάρα πολυ μου φαίνεται! αλλα πάλι το τελευταίο έχει σχέση και με τους τοίχους...στο υπογειο ενός φίλου μου (φουλ μπετο μαλλον οι τοιχοι - θεμελια αν και μεγάλος χώρος 40+τμ περιπου ενα boston acoustics 12" sub έχει απίστευτη απόδοση!!!!!!!!!!πάντα οταν το ακουω και ακομα δε το πιστευω οτι αυτο το μπρικακι παίζει έτσι!!!!!!)
bottom line ψάχνουμε με ένα φίλο για sub και θέλουμε να ξέρουμε αν τα cea νούμερα που βλέπουμε είναι +12δβ στα 2μετρα και αν παμε π.χ στα 4 είναι -6δβ. γιατι εγώ πιστεύω οτι 8α είναι + 6-7δβ γωνία και -3-4δβ στα 4-5 μέτρα.
έχει μετρήσει κανείς το σαμπ του απο cea, στην πραξή ένα "χονδρικο" in room gain πόσο μπορεί να είναι;
Ευχαριστώ κώστας.
δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
ο καθε χωρος ειναι διαφορετικος.
απο συχνοτητα σε συχνοτητα θα εχεις βυθισεις και σε αλλες gain

Reaction score
239
δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
ο καθε χωρος ειναι διαφορετικος.
απο συχνοτητα σε συχνοτητα θα εχεις βυθισεις και σε αλλες gain
λογικο, αλλα λεω οτι γενικως ειναι CEA + 12db και απο εκει και περα οι οποιες βυθισεις και κορυφές( απο το αθροισμα αυτό ως βάση)
ή θα είναι η ενταση γενικώς αυτή του cea και απλα θα έχεις εν δυναμει +12db max peak και - Χdb dips απο το response αυτο αναλογα το χώρο?

Reaction score
239
http://www.data-bass.com/images/con...at listening position on raw sub response.jpg

π.χ. εδώ βλέπω το CEA που ειναι ομαλοτατο ( δεν εχει ανακλασεις κλπ - εξωτερικος χώρος )
και απο πάνω έχει ενα in room response οπου το γραφημα είναι γενικώς πάνω στο αλλο απλά αλλού είναι παραπάνω αλλου λιγότερο και αυτό φαινεται να οφείλονται κυριως στα room modes. φαντάζομαι οτι η μετρηση αυτή είναι στα 4 μέτρα σε εσωτερικο χώρο...το άρθρο περιγραφει τι κάνουν.
με βάση αυτό αν το πιστέψω (λογικο ακούγεται) τότε δε μπορουμε να περιμενουμε πρακτικα πανω απο το CEA απόδοση (που λενε προσθεσε 12db για μεσα/γωνια...) και λες ααα πιανει τα 115δβ άρα είμαι κομπλέ...οποτε σε αχρηστο peak ισχύει, άν ισχύει αυτο δλδ? και πρακτικά κερδίζεις λίγο στη θέση ακρόασης 1-2 μέτρα αλλα πιο πολύ χάνεις με τα dips του κλειστού χώρου;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l