SWEET SPOT

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Κατσε εδω ακριβως για να ακουσεις σωστα.....αν πας δεξιοτερα η αριστερα θα ακους τα αναλογα ηχεια........

Εμενα βρε παιδι μου που εχω ανοιχτης μπαφλας η ηλεκτροστατικα δεν το εχω αυτο το θεμα......

Στα δικα μου ηχεια που ειναι παντοκατευθυντικα τετοιο προβλημα δεν το αντιμετωπιζω.....

Εχουμε εδω λοιπον καποιες αποψεις απο πολλους σχετικα με το πως ακουνε σπιτι τους..

Τελικα ειναι σωστο ενα ηχειο να εχει αυστηρο sweet spot?

Ετσι πρεπει να κατασκευαζεται ενα ηχειο η ετσι αποδιδει σωστοτερα ?

Θα μπορουσε να θεωρηθει προβλημα απο καποιους?

Και για να το κανω ποιο συγκεκριμενο με το δικο μου συστημα πραγματι τα 802 εχουν πολυ αυστηρο sweet spot....πρεπει να καθεσαι ακριβως στην μεση για να ακουσεις απολυτα την στερεοφωνια!
Λιγο να κουνησεις δεξια η αριστερα αμεσως ακους το αναλογο ηχειο και φυσικα χανεις την εστιαση του κεντρου .

Καποιοι λενε οτι το σωστο ηχειο πρεπει να εχει sweet spot.....ετσι πρεπει να κατασκευαζεται και αυτο ισχυει απο πολλους κατασκευαστες στις διαφορες σχεδιασεις τους ...

Τελικα τι?
Θα πρεπει να το λαμβανουμε υποψιν μας οταν ερθει η ωρα της επιλογης ενος ηχειου?
Θα πρεπει να το δουμε ως θετικο η αρνητικο κριτηριο την ωρα της τελικης μας αποφασης αγορας?

:117::117:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974
Απάντηση: SWEET SPOT

άν έχει σωστή διάχυση ο χώρος σου, δεν υπάρχει "σουίτ σποτ".

όσο περισσότερη απορρόφηση έχει ο χώρος σου, τόσο πιο έντονη η ύπαρξη του "σουιτ σποτ" (κι οι ακυρώσεις και τα λοιπά ντράβαλα που περιγράφεις).

οπότε, το ηχείο δεν παίζει τόσο ρόλο όσο ίσως νομίζεις στο "θέμα" του "σουίτ σποτ". Ο κύριος παράγοντας είναι ο χώρος, αυτός αποφασίζει αν θα έχεις ή αν δε θα έχεις σουίτ σποτ.

άλλα νέα? τι θα φας σήμερα πουλί μου? :138::137::136:

Reaction score
2.054

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πόσο κοντά κάθεσε στο ηχείο, τι απόσταση έχουν μεταξύ του και τι toe-in. Το ίδιο ηχείο μπορεί να έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά αναλόγως το στήσιμο. Εμπειρικά όσο πιο κοντά στο ηχείο κάθεσε και όσο μεγαλύτερη κλίση έχεις τόσο μικραίνει και το sweet spot.

Reaction score
4.317

Η σωστη διαδικασια για να εχεις τελειο sweet spot ειναι να παρεις μια κιμωλια, να κανεις το ισοσκελες τριγωνο με βαση τα ηχεια σου. Στην ακμη απεναντι απο τα ηχεια σου ζωγραφιζεις τον πισινο σου και παντα μα παντα καθεσαι εκει και δεν κουνιεσαι ουτε χιλιοστο. Κι ασε τον Κωστα να τραγουδαει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Μα τι ειναι αυτα που λετε κυριοι, και υποτιθεται πως γνωριζετε κιολας?
Εγω οταν πηγαινα επισκεψη στο σπιτι γνωστου reviewer δεν αφηνε να κουνησω
ουτε το χερακι μου απο το καθισμα το οποιο ειχε "φερει" πρωτα με μοιρογνωμονιο.
Αν τολμαγα να βηξω, αντε μετρησεις φτου και απο την αρχη....
Αν αναβα τσιγαρο τοτε χαλουσαν ολα:121:

D

Deleted member 23222

Guest

άν έχει σωστή διάχυση ο χώρος σου, δεν υπάρχει "σουίτ σποτ".

όσο περισσότερη απορρόφηση έχει ο χώρος σου, τόσο πιο έντονη η ύπαρξη του "σουιτ σποτ" (κι οι ακυρώσεις και τα λοιπά ντράβαλα που περιγράφεις).

οπότε, το ηχείο δεν παίζει τόσο ρόλο όσο ίσως νομίζεις στο "θέμα" του "σουίτ σποτ". Ο κύριος παράγοντας είναι ο χώρος, αυτός αποφασίζει αν θα έχεις ή αν δε θα έχεις σουίτ σποτ.

άλλα νέα? τι θα φας σήμερα πουλί μου? :138::137::136:
Πάνω που πήγα να γράψω την π@π@ρι@ μου για τα δικά μου....
Εγώ πάντως θα φάω φακές και φάβα Φενεού...:107:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
"Καλα εισαι εκει, κατσε μη κουνιεσαι..Φερε και λιιιγο αριστερα το κεφαλι....Ωραια...κατσε τωρα εκει, αραξε...ΟΟοχι τοσο ελα λιγο πιο μπροστα...εκει.κατσε τωρα κι ακου."

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Ως αρχη σημαντικο ρολο ...βαση των λεγομενων σας.....ειναι τι φαι θα φατε σημερα.....

Εγω ενημερωτικα σημερις εφαγα φακες σφαχτες αλλα το sweet spot παραμενει.......

Δεν ξερω τι γινεται με τα ψητα.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: SWEET SPOT

Προσφατα στηθηκα σε ενα συστημα με κατι Κef 207 και να πω την αληθεια και σε αυτο το συστημα θα ελεγα μια απο τα ιδια....
Λιγο να κουνιοσουν ειτε δεξια ειτε αριστερα εχανες με την μια το κεντρο παροτι ο χωρος ειναι αρκετα φροντισμενος και μετρημενος για τα χουνερια του...

Εδω ομως δεν ειαχαμε ισοσκελες τριγωνο μιας και το δωματιο ειναι αρκετα μεγαλο και θα ελεγα οτι τα πραγματα ηταν ποιο αυστηρα...δηλαδη λιγο να ξεφευγες ηταν πολυ εντονο το σποτι....

Παντως εχω προσεξει οτι οντως αν μετρηθει και η θεση ακροασης βρισκεται σε ισοσκελες τριγωνο ακους και νοιωθεις την μουσικη με μεγαλυτερη αμεσσοτητα και καλλιτερο στησιμο της σκηνης!!!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.156

Εγώ ήξερα πως sweet spot έχουν μόνο οι γυναίκες...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: SWEET SPOT

Στο σπιτι τωρα του κολλητου μου γειτονα του Μανωλαρα του 58 οπου οι ηχειαρες που εχει φτιαξει με τα χερακια του τα χρυσα και ειναι ανοικτης μπαφλας τα αποτελεσματα ειναι μαγικα απο πλευρας sweet spot....δηλαδη δεν πα να εισαι ενα μετρο απο το κεντρο.....το ιδιο και το αυτο ειναι και ομολογουμενως το ακουσμα ειναι εξαιρετικο.....αβασανιστα μαλιστα!!!!!

D

Deleted member 23222

Guest

Ως αρχη σημαντικο ρολο ...βαση των λεγομενων σας.....ειναι τι φαι θα φατε σημερα.....

Εγω ενημερωτικα σημερις εφαγα φακες σφαχτες αλλα το sweet spot παραμενει.......

Δεν ξερω τι γινεται με τα ψητα.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την άλλη φορά να κάνεις διάχυση στις φακές σου....βοηθάει, αφού δεν έχει ο χώρος....:107:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Εγώ ήξερα πως sweet spot έχουν μόνο οι γυναίκες...

G hot(καυτο) spot εχουν τα κοριτσακια με ανοχη μαλιστα του κεντρου....τοποθετησης βεβαιως βεβαιως!!!!!!!!!!!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Την άλλη φορά να κάνεις διάχυση στις φακές σου....βοηθάει, αφού δεν έχει ο χώρος....:107:
Θα το κοιταξω νεε μου.....απλα ο εντονος προβληματισμος μου ειναι.....οταν η κυρα φτιαχνει γιγαντες !!!!!!!!!!!!!!!

:105::114:

D

Deleted member 23222

Guest

G hot(καυτο) spot εχουν τα κοριτσακια με ανοχη μαλιστα του κεντρου....τοποθετησης βεβαιως βεβαιως!!!!!!!!!!!!!!
Τα κοριτσάκια βρε,της γενιάς μου τουλάχιστον,δεν είχαν ανοχές...ενοχές μόνο!!!!

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Τα κοριτσάκια βρε,της γενιάς μου τουλάχιστον,δεν είχαν ανοχές...ενοχές μόνο!!!!
Την ακουγανε ...καλα δηλαδης νεαρε μου!!!!!!!!!!!!

:116::116::116:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Σε αυτη την περιπτωση(των γιγαντων) λογω αεροαναρτησης το sweet spot θα ονομαζεται prits spot.

Τα ηχεια μου δεν εχουν sweet spot.......sweet livingroom εχουν.Ειναι και 8ωμα...................βολικα τα χρυσουλια μου.
Ναναι καλα ο Δανος,ωραια πραγματα προτεινει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

ά

άλλα νέα?
:138::137::136:

Ολα καλα Κωστα Κωστα......δεν εχει δουλεια,ερχεται η ανοιξη και τα μπουτακια θα βγουν για να μαυρισουν,ψαχνω για καλωδιο ρευματος παχους ανω των 20 ποντων,ξεκινησα χαπακι γιατι η χοληστερινη μου αρχισε να γινεται κολλητη μου,πηρα ποδηλατο απαιχτο κοκκινο-μαυρο spesialized και ψες το βραδυ επινα κρασι με τον Μανο στο Βραχατι......εσυ??:135

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974

Ολα καλα Κωστα Κωστα......δεν εχει δουλεια,ερχεται η ανοιξη και τα μπουτακια θα βγουν για να μαυρισουν,ψαχνω για καλωδιο ρευματος παχους ανω των 20 ποντων,ξεκινησα χαπακι γιατι η χοληστερινη μου αρχισε να γινεται κολλητη μου,πηρα ποδηλατο απαιχτο κοκκινο-μαυρο spesialized και ψες το βραδυ επινα κρασι με τον Μανο στο Βραχατι......εσυ??:135

σε ζηλεύω ώρες ώρες, αλλά τελικά τη βρίσκω και δω, γιατί έχει πιο πολλά μπουτάκια εδώ, σαλονικιώτικα, στην τρίχα...
χοληστερίνη ακόμα δεν έχω, οπότε χθες το μεσημέρι σαπίσαμε στα ψητά στου μελίδη, και μετά το βράδυ, έτσι για αλλαγή δηλαδή, ξανασαπίσαμε στα ψητά στου μελίδη, μαζί με το μάκη και με ένα ακόμα φιλαράκι. α, το βράδυ είχε και "φούρνου", ποικιλία κρεάτων θα έλεγα... ο μελίδης είχε πρόβλημα, δε μπορούσε να φάει μια πιπεριά (φαντάσου πόσο έκαιγε). Εγώ, σταθερός στις αξίες μου, έπινα μπύρα κι έτρωγα, μέχρι που έσκασα.

Το βράδυ στο σπίτι είδα το άλιεν 3, σε χαμηλές εντάσεις (χθες είδα το 2, προχθές το 1). "Μάνο" δεν είχα, δυστυχώς. Για να παρηγορηθώ, είχα ένα ροζέ "ΚΑΝΕΝΑΣ", που πολύ το γουστάρω. Και το λευκό του πολύ καλό είναι, αρωματικό.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Ε ναι λοιπον....το παραδεχομαι.......τα εχουμε παιξει εντελως........με η χωρις sweet spot!!!!!!!!!!!!!!!!

:135::135::135:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound