Symphonic line rg10 mkiii

Z

Zdimis

Guest
Παντα αυτη την εταιρεια την ειχα αγνοημενη σαν προταση ενισχυσης ,κατι τα νικελ ,κατι η τιμή ,κατι η λαμπατη ροπή μου,κατι το value for money που οταν ψωνιζεις γερμανικο προιον νικελωμενο και καποιοι σε λενε guru στη σχεδιαση οσο ναναι η τιμη ανεβαινει....σε δυσθεώρητα για την καλη σχεση v/m .
Απο οταν διαπιστωσα οτι για να μην αλλάξω ηχεια πουχω αγαπήσει και χρειαζονται καποια 100-150 watt για να αποδωσουν ολες τις μουσικες που γουσταρω μπηκε στον χάρτη μου ως υποψια solid state που μπορει να προσομοιάζει λαμπάτες αρετές.
Εγινε δικος μου με τραμπα πληγωτική (εδωκα copland cta401-roksan caspian, bluetone hm25)κ η αληθεια ειναι οτι θεώρησα οτι τον ακριβοπλήρωσα για τρια κομματια αξιας 1600 ευρω στην αγορα του μεταχειρισμενου ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ επιτελους ειχα φτασει το αποτελεσμα σε πολυ καλυτερα απο τα πρόταιρα επίπεδα ...
Μετα απο συμβίωση 15 ημερών και περαν της αρχικης ουαου! εντυπωσης εχουμε κ λέμε.....
Ηρθε βρωμικος και σα ναχε χτυπήματα παντού και μαυρισμενος γκριζαρισμενος (επανήλθε σαν καινουριος και αψεγαδιαστος με ειδικο υγρο....και τριψιμο κυριολεκτικα 3 ωρων για να ξαναγινει εργοστασιακο aranya).
Mουσικα τωρα.
Μπάσσο.ΠΟΛΥ ,εκανε τα proac d15 να κατεβουν εκει που δεν νοεισαι οτι πάνε.Λεπτομερεια στις χαμηλές πολυ.Slam πολύ.Ακαριαίος ελεγχος στο γουφερ,ταχύτητα παλμος κορυφαία.Ολα αυτα χωρις αισθηση στεγνας -το αντίθετο πλουσια γεμάτη αίσθηση με ολα τα επιμέρους αντιθετα που περιεγραψα.
Μεσσαίες.Αν υποθέσουμε οτι η "λάμπα" el 34 πουχα στον copland παίρνει 9,και ο roksan caspian παιρνει 7 (αυτοι οι δυο υπερτερουσαν μακραν σε φωνες απο αλλους πουχα δοκιμασει)για τον τρόπο που αναπαράγει φωνές ο symhonic παιρνει 8.Η Λεπτομερεια στην εν λόγω περιοχη ειναι πολλή ,και οι χροιές εχουν μια σκοτεινη μάλλον "ατμοσφαιρική" υφή που σε αντιθεση με την γενικοτερη διαφανεια (κ σε καμμια περιπτωση λαμπροτητα) φτιαχνουν ονειρα.
Οι υψηλές συχνότητες ειναι μαλλον παχιές ,εκτεταμένες και τρισδιάστατες με πολυ αναλογικο σβησιμο σε χρόνο και αισθηση,σιγουρα κεφάτες και ελευθερες ανοιχτες αέρινες ποτε κουραστικές εκτος αν το επιβαλλει η παραγωγη η η προθεση του καλλιτεχνη.Τα μπρουτζινα πνευστα ειναι εμπειρια με αυτο τον ενισχυτη οσον αφορα τις χαλκινες εκφανσεις που ακους οτι μπορει να παρει ενα μπρουτζινο οργανο φυσητο.Η ισσοροπία των υψηλών ειναι τρελλα.
Η σκηνη ειναι μεγαλη και εχει βαθος αμετρητο,οι μουσικοι τοποθετουνται σε ακριβη (αλλα οχι κ με διαβητη) χωρο και η αισθηση του βαθους ειναι τρομακτικη.Σε συνδυασμο με τις τεραστιες μακροδυναμικες (αριστος) και μικροδυναμικες (πολυ καλος) διακυμανσεις η αληθοφανεια σφιζει οταν αρχιζει η αναπαραγωγη.
Τα σωματα ειναι ικανοποιητικά και υπάρχει μια ελαφρα ροπή προς το thickering με τιγγα πλουσιες δευτερες αρμονικες που απορείς πως βγαινουν απο τρανζιστορ-με εφυή σχεδιασμο μουπε καποιος εφοσον στοχοποιησε ο κατασκευαστης τετοιο ηχο).
H ικανοτητα διαχωρισμου των οργανων σε κλασσικη με πολλά οργανα ειναι σαν οτι απο τα καλυτερα εχω τυχει να ακουσω και με εναν extra λυρισμο που σε αλλες συνταγες που μπαινει τα λασπωνει ελαφρα εδω δεν.Ο λυρισμος λυρισμος και η καθαροτητα καθαροτητα.
Οδηγηση για αυτα τα proac περαν του ικανοποιητικου και τεραστιο ευρος μακροδυναμικων αντιθεσεων σε σημειο που δεν διανοουμουν οτι υπαρχει σε κομματια που με αλλους ενισχυτες απλά η αντιθεση ηταν στο μισό.
Η ισσοροπια του ενισχυτη προς το λυρικο ευηχο πλουσιο οργανικο με το καθαρό φυσικό flat ανεπιτείδευτο ειναι μια πολύ ιδιαίτερη συνταγη του γερμανού που αξιζει για all around αποδοση χωρις συμβιβασμό και με εναν αστεσάριστο σε ροη μουσικο τροπο να τροφοδοτει τα ηχεία....

Last edited by a moderator:

Reaction score
782
Καλοριζικος θα τον ευχαριστηθείς οσο δεν παει.Απο τα πολυ καλα μηχανηματα.
Αλλα..... μου αρεσε ολη η περιγραφή σου.
Πραγματικα μου θύμισε δικια μου περίπτωση.
:D

Reaction score
24
εξαιρετικη επιλογη, θα συμφωνήσω μαζι στο 110%. Με το εξωτερικό τροφοδοτικό ή οχι είναι sl10?Που να τον ακουσεις με ακριβότερο ηχειο.

Z

Zdimis

Guest
ο απλός,οσον αφορα το ηχείο εχω ακουσει πολλά και ακριβοτερα αλλά ....τον ηχο των proac δεν....Κατι μου κανει ο ηχος τους οπως και των atc . :)

Reaction score
24
Αγαπητε, δεν εχω ακουσει το συνδυασμο sl-proac, ο σχεδιαστης του ενισχυτη σου λεει οτι ειναι ενας εσωτερικος συνδυασμος. Ο RG10 με το εξωτερικο τροφοδοτικο γινεται αλλος ενισχυτης, καμια σχεση. Ο απλος ειναι ταμταμ με τα proac. Να το χαιρεσαι, καλη χρονια και καλες ακροασεις

kl1

Reaction score
87
Ωραίο review ,καλορίζικο , και που να ακούσεις τα symphonic line Kraft 250 θα πάθεις πλάκα ,
άκρως εντυπωσιακά !

Z

Zdimis

Guest
λετε να θελει μονιμος στο onn?Σα να γινεται πιο βελουδος η ιδεα μου μετα απο μια βδομαδα αναμενος ?? (καθως μανιουαλ και αναφορες στο ιντερνετ γιοκ-ειχα ακουσει απο ενα χρηστη του μκ4 με εξ τροφοδοτικο περι σπουδαιοτητας μονιμα στο ον )

Reaction score
14.852
λετε να θελει μονιμος στο onn?Σα να γινεται πιο βελουδος η ιδεα μου μετα απο μια βδομαδα αναμενος ?? (καθως μανιουαλ και αναφορες στο ιντερνετ γιοκ-ειχα ακουσει απο ενα χρηστη του μκ4 με εξ τροφοδοτικο περι σπουδαιοτητας μονιμα στο ον )
ναι οντως ακουγεται καλυτερα ο μκ4 μονιμος στο ON..αλλα μην τρελενεσαι κιολας
[DOUBLEPOST=1514656848][/DOUBLEPOST]αλληθεια στις χαμηλες εντασεις πως ακουγεται ο συνδυασμος SL και proac?

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Είναι η ιδέα σου και μόνο. Η δύναμη της συνήθειας που λέμε.
Οποιοδήποτε μηχάνημα χαμηλού ρεύματος πόλωσης, όπως ο εν λόγο ενισχυτής, μετά από 10-15 λεπτά λειτουργίας έχει σταθεροποιηθεί.
Το μόνο που καταφέρνεις έχοντας τον μονίμως On είναι να πληρώνεις παραπάνω ρεύμα και να προκαλείς γρηγορότερη γήρανση στα εξαρτήματα του ενισχυτή σου.

Κανένας από αυτούς τους ενισχυτές δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό. Το επιπλέον σασί έχει έναν μετασχηματιστή μόνο για την βαθμίδα προενίσχυσης.

Reaction score
1.391
Είναι η ιδέα σου και μόνο. Η δύναμη της συνήθειας που λέμε.
Οποιοδήποτε μηχάνημα χαμηλού ρεύματος πόλωσης, όπως ο εν λόγο ενισχυτής, μετά από 10-15 λεπτά λειτουργίας έχει σταθεροποιηθεί.
Το μόνο που καταφέρνεις έχοντας τον μονίμως On είναι να πληρώνεις παραπάνω ρεύμα και να προκαλείς γρηγορότερη γήρανση στα εξαρτήματα του ενισχυτή σου.

Κανένας από αυτούς τους ενισχυτές δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό. Το επιπλέον σασί έχει έναν μετασχηματιστή μόνο για την βαθμίδα προενίσχυσης.
Κι όμως τα pass που είχα ήθελαν 2 μέρες στο on για να παίξουν καλά...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
.

Κι όμως τα pass που είχα ήθελαν 2 μέρες στο on για να παίξουν καλά...
Τα Pass δεν είναι μηχανήματα χαμηλού ρεύματος πόλωσης, αλλά υψηλού.
Αυτά χρειάζονται παραπάνω χρόνο, γύρω στα 40 λεπτά με μία ώρα.
Σύμφωνα με τον Pass τα μηχανήματα του χρειάζονται μία ώρα προθέρμανση, για να πάρεις την μέγιστη απόδοση.

Reaction score
379
Και δικός μου προ και το ντακ αν τα αφήσεις στο ΟΝ παίζουν καλύτερα μετά από κάποιες μέρες αλλά όπως λέει ο Πέτρος για να μην γεράσουν το ξεπέρασα γρήγορα και τώρα τα κλείνω.

Z

Zdimis

Guest
αυτο με την γηρανση παιζουν διαφορες θεωριες -πχ πολλοι προτιμανε και θεωρουν οτι φθειρερτε πολυ χειροτερα ενα μηχανημα ανοιξε κλεισε 2 φορες τη μερα για 10 χρονια απο το να ειναι συνεχεια στο on (με δεδομενη χαμηλη θερμοκρασια σε κατασταση αδρανειας μρε το ποτ κλειστο)λογο σταθερης θερμοκρασιας στο κυκλωμα και μηδενικες φθορες επαφων διακοπτων οποτε μαλλον δεν υπαρχει κανονας.Οσον αφορα το ηχητικο ετσι οπως το λεει ο petermeni που με εχει διαφωτισει αρκετες φορες με τις γνωσεις του ετσι θαναι -εφοσον δεν μπορω να κανω Α-Β τεστ το δεχομαι. :)
[DOUBLEPOST=1514722921][/DOUBLEPOST]
ναι οντως ακουγεται καλυτερα ο μκ4 μονιμος στο ON..αλλα μην τρελενεσαι κιολας
[DOUBLEPOST=1514656848][/DOUBLEPOST]αλληθεια στις χαμηλες εντασεις πως ακουγεται ο συνδυασμος SL και proac?
σε 70-85 db κορυφες (προς μεσοχαμηλες -οχι ακριβως χαμηλες εντασεις ΠΟΛΥ ΠΛΗΡΗΣ)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.433
Πολλά μοντέλα από τους εν λόγο ενισχυτές, λόγο κακής χωροταξικής διάταξης, έχουν θέμα με τις θερμοκρασίες στο δεξί κανάλι.
Συγκεκριμένα, όλη η τελική βαθμίδα είναι τοποθετημένη προς την αριστερή πλευρά, ενώ οι οπές εξαερισμού βρίσκονται συμμετρικά δεξιά και αριστερά στο σασί.
Έτσι το αριστερό κανάλι έχει επαρκή εξαερισμό, ενώ το δεξί βράζει.
Αυτό γίνεται φανερό ακόμα και με το χέρι στο επάνω μέρος του σασί.
Σε έναν τέτοιο ενισχυτή κολλητού φίλου, πέρυσι τέτοια εποχή μάλιστα, εκτός των άλλων βελτιώσεων που του έγιναν, μετακίνησα όλο το κύκλωμα της τελική βαθμίδας στο κέντρο του μηχανήματος, ώστε οι ψύκτρες να συμπίπτουν με τις οπές.
Και η σχετική φωτογραφία μετά την τροποποίηση:
symphonic after.jpg

Z

Zdimis

Guest
Εχει κατα τη γνωμη σου δραματικη επιπτωση το εξωτερικο τροφοδοτικο (τηρουμενης αναλογιας οτι δεν καλειται να οδηγησει αναισθητα ηχεια ).Οσο για την τροποποίηση τι να πώ-χαρας το κουραγιο σου ,αλλά φανταζομαι προς κατι θα διαφοροποιεί τη συνταγη αναπαραγωγης που θαθελε ο κατασκευαστης .
Δεν ειναι "βεβήλωση" κατι τετοιο για εναν κατασκευαστη cost no objecτ?και μαλιστα με τοσο καταπληκτικο ηχο...

Last edited by a moderator:

Reaction score
24
Ειρήσθω εν παρόδω με την επιπλέον τροφοδοσία είναι άλλο μηχάνημα, αν τύχει άκου και ένα sl με την επιπλέον τροφοδοσία. Η τροφοδοσία είναι πολύ σημαντική αλλά αφού παίζει καλά δεν σε νοιάζει για το σήμερα. Για το αύριο είναι άλλο θέμα. Χρόνια πολλά και καλή χρόνια

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.024
Members
38.523