TEAC VRDS-10 CD Αποψεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
αρκεί να μην αδιαφορείς και για το πώς ακούγονται...
Το πώς ακούγονται, το γνωρίζω πριν τα ακούσω πάντως. ;)

Αδιαφορώ για "μικροδιαφορές", που στον κόσμο του χάι εντ είναι τερατώδεις.

Δηλαδή, δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα πάρω το ενεργό της ATC με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της Adam με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της Klein and Hummel με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της genelec με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της geithain με το 12-ιντσο, κλπ..

Ναι, παίζουν "διαφορετικά" μεταξύ τους. Αδιαφορώ για αυτή τη διαφορά, ούτε πρόκειται να ασχοληθώ να δω ποιο απ'ολα "ταιριάζει" με τα γούστα μου περισσότερο, ποιο μου "αρέσει" πιο πολύ στα πρίμα και τέτοιες σαχλες.

Αδιαφορώ και τι τάξης ενισχυτικες βαθμίδες έχουν μέσα τους.

Αδιαφορώ και τι ντακ έχουν μέσα τους.

Ποιο θα προτιμούσα; Αυτό με την χαμηλότερη τιμή και τις περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης, το μικρότερο βάρος και το μεγαλύτερο SPL, τις περισσότερες δυνατότητες ενσωματωμένου DSP, με τους πιο βολικους λοβούς απόκρισης για το χώρο μου, τις χαμηλότερες ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, και τις μικρότερες αποκλίσεις πλάτους και φάσης στο φάσμα που με ενδιαφέρει..

Ξέρω, μιλάω με γρίφους.. :p:D

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.321
Τότε ποιος ο λόγος αγοράς ακριβών μηχανημάτων αν όντως τα πράγματα είναι τόσο απλά?
Τωρα, αυτό το ρωτας για να τον προβληματίσεις ή του απλωνεις το βουτυρο στο ψωμι?
Ουτε ο Τεοντοσιτς δε βγαζει τέτοιες ασιστ.
[DOUBLEPOST=1495008917][/DOUBLEPOST]
Το πώς ακούγονται, το γνωρίζω πριν τα ακούσω πάντως. ;)

Αδιαφορώ για "μικροδιαφορές", που στον κόσμο του χάι εντ είναι τερατώδεις.

Δηλαδή, δε με ενδιαφέρει καθόλου αν θα πάρω το ενεργό της ATC με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της Adam με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της Klein and Hummel με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της genelec με το 12-ιντσο, ή το ενεργό της geithain με το 12-ιντσο, κλπ..

Ναι, παίζουν "διαφορετικά" μεταξύ τους. Αδιαφορώ για αυτή τη διαφορά, ούτε πρόκειται να ασχοληθώ να δω ποιο απ'ολα "ταιριάζει" με τα γούστα μου περισσότερο, ποιο μου "αρέσει" πιο πολύ στα πρίμα και τέτοιες σαχλες.

Αδιαφορώ και τι τάξης ενισχυτικες βαθμίδες έχουν μέσα τους.

Αδιαφορώ και τι ντακ έχουν μέσα τους.

Ποιο θα προτιμούσα; Αυτό με την χαμηλότερη τιμή και τις περισσότερες δυνατότητες διασύνδεσης, το μικρότερο βάρος και το μεγαλύτερο SPL, τις περισσότερες δυνατότητες ενσωματωμένου DSP, με τους πιο βολικους λοβούς απόκρισης για το χώρο μου, τις χαμηλότερες ολικές αρμονικές παραμορφώσεις, και τις μικρότερες αποκλίσεις πλάτους και φάσης στο φάσμα που με ενδιαφέρει..

Ξέρω, μιλάω με γρίφους.. :p:D
Εχουν βαση και λογικη όλα αυτά, αλλα θα πρεπει να αναγνωρίσεις ότι είναι και μια φαση που περνας (ή που κατέληξες) στο ταξιδι σου στο Hi End.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
αυτή είναι η γνώμη σου.
Δεν κάνεις λάθος, αλλά...
Όπως το λες, αφήνεις ελεύθερο το σκεπτικό ότι η γνώμη μου εκφράζει τις προσωπικές μου (υποκειμενικές) απόψεις στο θέμα του οντιο, κάτι που δεν ισχύει.

Εκφράζω στεγνά την ωμή πραγματικότητα, όπως την καταλαβαίνω με τις γνώσεις που έχω και μέχρι εκεί που αρκούν αυτές, κι ως εκ τούτου, η "γνώμη μου" δεν είναι "μου"...

Τότε ποιος ο λόγος αγοράς ακριβών μηχανημάτων
Υπάρχουν ακριβά μηχανήματα που αξίζουν τα λεφτά τους και τιμούν τα λεφτά που δίνεις για να τα αποκτήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι χρήσιμα σε κάθε υλοποίηση, καθώς οι παράμετροι κάθε υλοποίησης μπορούν να είναι εμπόδιο στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μιας μηχανής.

Πχ, μπορεί αυτό το νιαρφιλντ ηχείο να είναι τέλειο και να αξίζει 30.000€, αλλά στα 3,5 μέτρα απόσταση ακρόασης που θες να το βάλεις, θα χαραμιζονται οι αρετές του.
Μπορεί το συγκεκριμένο ντακ να έχει μεγαλύτερο δυναμικό εύρος από κάποιο άλλο, αλλά αδυνατείς να αναπαράγεις στο σπίτι σου με τα ηχεία σου τέτοιο δυναμικό εύρος, άρα σου είναι άχρηστο.
Κλπ κλπ κλπ

Δηλαδή, δίνοντας λεφτά, περισσότερα λεφτά, δε στήνεις απαραιτήτως κάτι που θα παίζει καλύτερα, απλώς τρως περισσότερα λεφτά.

Reaction score
5.013
@ EAR

ΟΚ. Είναι μια από τις πολλές αποψεις - φιλοσοφιες, με την καλή έννοια θα έλεγα.
Σημασία έχει να είναι κανεις ξεκάθαρος ως προς το τι ζητα από ένα σύστημα.....

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
θα πρεπει να αναγνωρίσεις ότι είναι και μια φαση που περνας (ή που κατέληξες) στο ταξιδι σου στο Hi End.
Το αναγνωρίζω.
Είμαι χαιεντας.
Βαράτε.

Όμως, δεν εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις, ποτέ. Ή τουλάχιστον, το αποφεύγω δια ροπάλου, όπως ο δγιαλος το λιβάνι. :D

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.818
Προφανώς μίλησα γενικά, παίρνοντας αφορμή από το δικό σου γραφόμενο, δεν "απάντησα" σε σένα, ίσα ίσα, διαφώνησα με την προσωπική σου εκτίμηση.8-)

Βεβαίως, όποιος έχει τη μύγα, μυγιαζεται.:p:D

Εγώ σπέρνω το μικρόβιο της αμφισβήτησης, τον ιό της αμφιβολίας και τον μύκητα της πραγματικότητας, και τα αφήνω να δράσουν ελεύθερα πάνω στη σαπίλα του χάλι έντ. :p

Όποιος δε την έχει (τη μύγα), δεν αγχώνεται καθόλου, ξέρει ότι δε μιλάω γι'αυτον, κι αν ακόμα νομίσει ότι μιλάω γι'αυτον, αδιαφορεί, και δε μπαίνει στο τρυπάκι του να με "διορθώσει", διότι δεν έχει ενδιαφέρον αυτό, ίσα ίσα, ταυτίζεται με τα γραφόμενά μου. ;)
Φίλτατε, "προφανές" δεν είναι τίποτα. Όταν κάνεις quote κάτι που έγραψα, απευθύνεις το λόγο σε μένα ή/και απαντάς σε/σχολιάζεις κάτι που είπα. Όταν στον σχολιασμό σου μιλάς σε δεύτερο πληθυντικό πρόσωπο, τότε με εντάσσεις στο σύνολο στο οποίο απευθύνεται το σχόλιό σου. Η, τρόπον τινά, διαμαρτυρία μου δεν έχει σκοπό να σε διορθώσει, αλλά να καταδείξει (κι όχι να αποδείξει...) το άδικο της ένταξής μου στο σύνολο.

Όσο για το αν έχω τη μύγα κτλ, τα "ακούω βερεσέ" διότι αφενός με ξέρεις καλύτερα από αυτό κι αφετέρου είναι γνωστό τοις πάσι τι ζιζάνιο είσαι... Μου θυμίζεις τον πρωταγωνιστή της ιστορίας "Ο Asterix και η διχόνοια", εκείνον τον τύπο που κατάφερνε να βάζει όλους τους άλλους να "τρώγονται" μεταξύ τους!:D:D

Reaction score
17
είναι γελοιο να ζητειται το vrds 10 για 400 και 500 ευρω. Όταν παιρνεις το tuscam 200 με 300 ευρω και όταν πουλιούνται εκπλητικα cd players δεκαετιας με εξαιρετικούς οδηγούς στα 4 και 5 κατοστάρικα.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.321
Το αναγνωρίζω.
Είμαι χαιεντας.
Βαράτε.
Δεν το ειπα ετσι. Μαλλον επρεπε να τονισω το "φαση", όχι το "Hi End".
Θελω να πω ότι να λες ότι "Αδιαφορώ για "μικροδιαφορές", που στον κόσμο του χάι εντ είναι τερατώδεις", επειδή εχεις περασει από αυτό το σταδιο και το εχεις κατακτησει, δε σημαινει πως είναι λαθος να περασει καποιος από αυτή τη φαση. Ισα ισα που είναι χρησιμο.
Ή επειδή εχεις νιωσει πολλες φορες τον ενθουσιασμο του να ξεπακετάρεις έναν 30κιλο γυαλιστερο ενισχυτή ή της ανεύρεσης του πιο προηγμενου τεχνικα DAC και δε σου κανει αισθηση πια, δεν είναι και για να κατακεραυνώνεις οποιον εχει τετοια απωθημένα.
Μπορουν να συνδυαστουν τέτοιες "πολυτελειες" ή "λεπτομέρειες" με την αναζητηση του σωστου ηχου. Δεν είναι απαραίτητα, όλα φυκια (πολλα βεβαια είναι).

Από την άλλη είναι πολύ πολύ ωραιο και χρησιμο, διαβαζοντας πολλοι αυτά που γραφεις να πηδανε διαφορα σταδια "εξέλιξης" και να πηγαινουν προς τη σωστη κατευθυνση.;)

Reaction score
5.013
Υπάρχουν ακριβά μηχανήματα που αξίζουν τα λεφτά τους και τιμούν τα λεφτά που δίνεις για να τα αποκτήσεις. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι χρήσιμα σε κάθε υλοποίηση, καθώς οι παράμετροι κάθε υλοποίησης μπορούν να είναι εμπόδιο στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων μιας μηχανής.

Μακραν το καλύτερο όλων.
Αυτό δεν καταδεικνύει και τη σχετικότητα που ενυπάρχει
και πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπ όψιν ?

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.807
Συμβιβασμοί .
Συμβιβασμοί .
Συμβιβασμοί .

costas EAR .
Ή εποχή των συμβιβασμών !
" Προσωπική εκτίμηση για το VRDS-10: αξίζει 2-3€ ."
Φίλε Κώστα ...κάντο τουλάχιστον 10e !
" Ένα μαρατζ του 90 είναι ηχητικά πλέον για πέταμα, και ο ποιοτικός μηχανισμός τρανσπορτ δε μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα σιντιρόμ του 5-ευρου." Δέν απαντώ .:party:
papavmax
" Και ας σκεφτουμε οτι με 390 παιρνεις το καιν μαραντζ 6006 2017 μοντελο διαβαζει mp3 υποδοχη για σκληρο δισκο . "
Καλορίζικο , καλέs ακροάσειs φίλε μου !
Timaras
" Τώρα ακούμε από 6,5άρια και οι πιο φραγκάτοι από 8άρια! "
Μήν τό λέs άυτό , αδικείs τουs " φτωχούs " με τα 10" . :mad:

" Απάντησα στον Emmanouil 1964 που προφανώς μπέρδεψε την ποιότητα των cd transports προηγούμενων δεκαετιών με το χτύπημα της μποτιάς στο στομάχι! "
Ποιότητα είναι και ή σωστη απόδοση τηs μποτιάs , και όχι μόνο ό ήχοs τηs κιθάραs , από τα ηχεία μου γιά μένα . Πώs να το κάνουμε φιλε μου δεν γίνετε ή μποτιά να ειναι σε ευθεία με τον ήχο τηs κιθάραs !
jordan72_
" είναι γελοιο να ζητειται το vrds 10 για 400 και 500 ευρω. Όταν παιρνεις το tuscam 200 με 300 ευρω και όταν πουλιούνται εκπλητικα cd players δεκαετιας με εξαιρετικούς οδηγούς στα 4 και 5 κατοστάρικα. "

Φίλε τζόρνταν , βρήκεs Teac vrds 10 που έψαχνεs ?

-

Reaction score
17
Συμβιβασμοί .
Συμβιβασμοί .
Συμβιβασμοί .

costas EAR .
Ή εποχή των συμβιβασμών !
" Προσωπική εκτίμηση για το VRDS-10: αξίζει 2-3€ ."
Φίλε Κώστα ...κάντο τουλάχιστον 10e !
" Ένα μαρατζ του 90 είναι ηχητικά πλέον για πέταμα, και ο ποιοτικός μηχανισμός τρανσπορτ δε μπορεί να παίξει καλύτερα από ένα σιντιρόμ του 5-ευρου." Δέν απαντώ .:party:
papavmax
" Και ας σκεφτουμε οτι με 390 παιρνεις το καιν μαραντζ 6006 2017 μοντελο διαβαζει mp3 υποδοχη για σκληρο δισκο . "
Καλορίζικο , καλέs ακροάσειs φίλε μου !
Timaras
" Τώρα ακούμε από 6,5άρια και οι πιο φραγκάτοι από 8άρια! "
Μήν τό λέs άυτό , αδικείs τουs " φτωχούs " με τα 10" . :mad:

" Απάντησα στον Emmanouil 1964 που προφανώς μπέρδεψε την ποιότητα των cd transports προηγούμενων δεκαετιών με το χτύπημα της μποτιάς στο στομάχι! "
Ποιότητα είναι και ή σωστη απόδοση τηs μποτιάs , και όχι μόνο ό ήχοs τηs κιθάραs , από τα ηχεία μου γιά μένα . Πώs να το κάνουμε φιλε μου δεν γίνετε ή μποτιά να ειναι σε ευθεία με τον ήχο τηs κιθάραs !
jordan72_
" είναι γελοιο να ζητειται το vrds 10 για 400 και 500 ευρω. Όταν παιρνεις το tuscam 200 με 300 ευρω και όταν πουλιούνται εκπλητικα cd players δεκαετιας με εξαιρετικούς οδηγούς στα 4 και 5 κατοστάρικα. "

Φίλε τζόρνταν , βρήκεs Teac vrds 10 που έψαχνεs ?

-

[DOUBLEPOST=1495015385][/DOUBLEPOST]φιλε μου ψαχνω ακομα για Transport , αλλωστε η αγγελια μου είναι σε ισχύ. Δεν θα σου πω τι εχω βρει με μολις 450 ευρω γιατι θα πεσεις σε καταθλιψη.

Καληνύχτα και καλη τυχη!

Υ.Γ.

καλοπουλητο το vrds 10 και σε ο,τι τιμη επιθυμει η καρδια σου, αλλα σε κανεναν άλλο, όχι σε μενα!

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.807
[DOUBLEPOST=1495015385][/DOUBLEPOST]φιλε μου ψαχνω ακομα για Transport , αλλωστε η αγγελια μου είναι σε ισχύ. Δεν θα σου πω τι εχω βρει με μολις 450 ευρω γιατι θα πεσεις σε καταθλιψη.

Καληνύχτα και καλη τυχη!

Υ.Γ.

καλοπουλητο το vrds 10 και σε ο,τι τιμη επιθυμει η καρδια σου, αλλα σε κανεναν άλλο, όχι σε μενα!
Σέ ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
Ξερει κανεις να μου πει ποιο cd mechanism φοραει το tuscam 500B?
Sony, μηχανισμό μεγάλης αντοχής με προδιαγραφές φορητότητας, δηλαδή ικανό για χωρίς σφάλματα ανάγνωση με σημαντικούς κραδασμούς στους 3 άξονες, δηλαδή για χρήση σε αυτοκίνητα και discman, φορητά cd-players που τα φοράς όταν τρέχεις και δε μασάνε τα λόγια τους.. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
Βρήκα και λινκ, για παλιότερο μοντελακι, θέλει κι άλλο ψάξιμο για τα τελευταία, αλλά .. βαριέμαι :)

It comes with expensive (and hard to get these days) SONY KSS-151A transport / laser, considered one of the finest/most reliable transports ever, with 3-seconds (or less) access time, and one of the best 1-bit DAC chips of its generation.

Here's the fact: Many budding recording studios try to use CD players made for home market, only to find out they die after a few months. In sharp contrast to this, heavy duty machines like this Tascam are build to last for many years of heavy use.
Moreover, CD-401 II is very honest to original source, extracting every last bit from recording, and does its very best not to introduce any coloration whatsoever.
In other words, it's a precision pro instrument, exceeding the performance of many boutique (expensive) CD players at many times the price.

Για το μοντελάκι που είχα κάποτε, είχα ψάξει, βρήκα τον κωδικό του μηχανισμού της Sony που φορούσε, και από τη Sony είχα κατεβάσει το PDF του μηχανισμού, ήταν κατασκευασμένο για χρήση σε discman της Sony και έλεγε πλήρως προδιαγραφές κρούσης που άντεχε με μηδενικά σφάλματα ανάγνωσης, λόγω buffer και αλγορίθμων επανάληψης της ανάγνωσης σε σημεία που έχανε λόγω κραδασμών. Εξαιρετική υλοποίηση transport, τεχνολογία, όχι αστεία. Sony.. respect. ;)

Ως κόστος, αν θυμάμαι καλά, το συνολικό κόστος του μηχανισμού αυτού της Sony, που τον είχα βρει να πουλιέται ως ανταλλακτικό μαζί με τις καλωδιοταινίες, ήταν ίσως στα 15 Αμέρικαν Νταλάρς. Κάτι πολύ φτηνό τελοσπαντων, δε θυμάμαι το ακριβές ποσό, θυμάμαι όμως το γέλιο που έριξα όταν το αντίκρισα! :)

Last edited:

Reaction score
204
Sony, μηχανισμό μεγάλης αντοχής με προδιαγραφές φορητότητας, δηλαδή ικανό για χωρίς σφάλματα ανάγνωση με σημαντικούς κραδασμούς στους 3 άξονες, δηλαδή για χρήση σε αυτοκίνητα και discman, φορητά cd-players που τα φοράς όταν τρέχεις και δε μασάνε τα λόγια τους.. ;)
Τότε ας πάρετε όλοι ένα discman-walkman με δυνατότητα μνήμης στους κραδασμούς και καθαρίσατε!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.802
Τότε ας πάρετε όλοι ένα discman-walkman με δυνατότητα μνήμης στους κραδασμούς και καθαρίσατε!!
Αν διαθέτει σωστά υλοποιημένη ψηφιακή έξοδο, ναι, σαν τρανσπορτ είναι άριστο. ;)

Σίγουρα. :)

Αλλιώς, στις αναλογικές εξόδους συνήθως υπάρχουν μέτριας ποιότητας ενισχυτικά στάδια ακουστικών, υπεραρκετά για τα τυπικά ακουστικά τύπου "ψείρας" που διαθέτει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που ακούει τη μουσική του από φορητές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα, διότι τα discman είναι απαρχαιωμένες συσκευές πλέον, στο δρόμο που χάραξαν τα Walkman, εξαιρετικές συσκευές του '70-'80, αλλά πλέον μουσειακές).

Reaction score
1.551
Αν βγάζει coaxial γιατί όχι; Αλλά θα βγάζει;
Λογικά θα παιρνει και εξωτερικο τροφοδοτικό.
Και δε θα πιάνει και χώρο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος