Techinsat Skystar HD2 !!!!

Reaction score
0
Απάντηση: Techinsat Skystar HD2 !!!!

τελικά Σότο δεν άντεξες και έγραψες !! xixixixixixixix
να αναφέρω ότι ο Σότο είναι άνες από τους καλύτερους (φίλος πάνω από όλα) ειδικούς στην sky star !!
thanks Σώτος που έγραψες !!

Reaction score
20.664
Παρεμπιπτόντως, όποιος έχει την Skystar HD2 καλό είναι να χρησιμοποιήσει τους τελευταίους drivers της technisat αντί αυτών που βρίσκονται στο cd (υπάρχει κι ένα αρχειάκι bat για όσους έχουν εγκαταστήσει την έκδοση του cd, και μετά την αναβάθμιση στους τελευταίους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το DVBViewer TE, αν και δεν βλέπω λόγο να το χρησιμοποιεί κάποιος αυτό το πρόγραμμα όταν υπάρχουν πολύ καλύτερα)...

http://www.technisat.com/index5954.html?nav=Software_Drivers,en,39&download=detail&produktID=1889

Reaction score
14
Σώτο να σε καλωσορίσω στο avsite και να σε ερωτήσω μια βασικότατη ερώτηση!

Θελω να βάλω στο HTPC την όπιαδήποτε PCI κάρτα με δυνατότητα λήψης HD.

Εχω μια ιδιαιτερότητα

Εχω ενα diseqc της Mattel που είναι 10 σε 1. και φυσικά λειτουργεί με diseqc 1.1

Μπορώ να το υποστηρίξω κάπως με οποιαδήποτε κάρτα? Μάλλον ΟΧΙ απο οτι εχω ψάξει και διαβάσει....!!! Σνίφφ....!!!

Η αναγκαστικά πρέπει να κάνω δουλειά με standalone δέκτη?

Σε ευχαριστώ προκκαταβολικά

Reaction score
20.664
Θεωρητικά θα μπορούσε, αφού το diseqc 1.1 είναι υποσύνολο του diseqc 1.2 που υποστηρίζεται από την κάρτα. Τώρα στην πράξη δεν έχω ιδέα γιατί ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει διακόπτες diseqc με τις κάρτες που έχω (skystar 2 και πρόσφατα την skystar HD2). Έχω μοτέρ diseqc 1.2 που το οδηγώ αυτή τη στιγμή με την skystar 2 (δουλεύει και με την skystar HD2, αλλά με την SS2 μου είναι πιο εύκολο και έχει και καλύτερα προγράμματα γι αυτή τη δουλειά όπως το SS2diseqC ως ανεξάρτητο positioner ή ως plugin σε διάφορα προγράμματα). Το αν θα δουλέψει εξαρτάται άμεσα κι από τα προγράμματα, παρότι έχουν ρυθμίσεις για διακόπτες diseqc τις περισσότερες φορές η υλοποίηση δεν φαίνεται να είναι και η καλύτερη και έτσι δεν δουλεύουν πάντα σωστά με τους διακόπτες. Ένα συν στην υπόθεση είναι ότι χρησιμοποιείς διακόπτη 10/1, συνήθως αυτοί υποστηρίζουν ταυτόχρονα πολλά πρωτόκολλα, δηλαδή και diseqc 1.1 αλλά και 1.2 (δουλεύουν δηλαδή σα να είναι μοτέρ, χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες εντολές για την κίνηση από την θέση 1 στην 2,3 κλπ). Μπορείς να δεις έναν τέτοιο συνδυασμό εδώ,

http://www.satellite-heaven.de/diseqc_and_more.htm

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ όμως ότι θα δουλεύει σωστά, εξαρτάται πάλι από το πόσο καλά συνεργάζονται τα προγράμματα με αυτόν τον διακόπτη, αλλά και τον συγκεκριμένο διακόπτη που έχεις (δεν βρήκα κάποια παραπάνω στοιχεία για τον διακόπτη της Mattel που αναφέρεις ψάχνοντας λίγο στο google). Με λίγα λόγια μόνο αν το δοκιμάσεις θα πάρεις και σίγουρη απάντηση...

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους κι απο εμένα, μιάς και είναι το πρώτο μου post....

Είμαι κι εγώ ένας ευχαριστημένος, πολυετής κάτοχος της Skystar 2 και έχει αρχίσει να με τρώει εδώ και καιρό η ιδέα της θέασης καναλιών HD..

Η ερώτηση απευθύνεται κυρίως στον Sotos μιάς και έχει την καινούργια καρτούλα 3 εβδομάδες.

-Μπορεί η Skystar HD2 να αντικαταστήσει ΕΠΑΞΙΑ την SS 2 ?
(Μπορεί δηλ. να αφαιρεθεί επιτέλους απο το pc μας, χωρίς να χάσουμε όλα τα καλά που μας προσέφερε τόσα χρόνια ? - βλέπεις...οι pci θύρες είναι λίγες, τα τροφοδοτικά μας ζορισμένα κ.ο.κ.)

-...και σε περιβάλλον Βίστα πώς τα πάει ? Η SS 2 δεν είχε πρόβλημα....

Ευχαριστώ.....

Reaction score
20.664
Η απάντηση είναι ότι ουσιαστικά μόνο την Skystar HD2 χρησιμοποιώ αυτό το διάστημα. Την skystar 2 την έχω πιο πολύ για την κίνηση του μοτέρ (για τους λόγους που αναφέρω πιο πάνω). Με τα περισσότερα προγράμματα δουλεύει χωρίς πρόβλημα, δηλαδή την δουλεύω με το AltDVB 2.2, DVBViewer pro 3.9.2, DVBDream 1.4i (αυτό θέλει ένα πρόσθετο αρχείο device για να δουλέψει σωστά με την κάρτα), ProgDVB 5.14.04 (την standard free έκδοση, η οποία δεν υποστηρίζει κανάλια σε H264 και εκπομπές σε DVB-S2), το MyTheatre 3.38.2 (ούτε αυτό υποστηρίζει αυτές τις εκπομπές). Προβληματάκια που και που παρουσιάζονται, ειδικά στο AltDVB και στο Mytheatre, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο ή κάτι που δεν παρουσιάζεται κάποιες φορές και στην Skystar 2. Την έχω δοκιμάσει επίσης για μερικές ημέρες σε vista 64 (τα έβαλα γι αυτό το σκοπό), τα περισσότερα πάλι δούλευαν (με περισσότερα προβλήματα όμως), αλλά επειδή δεν έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τα vista, τα αφαίρεσα για ακόμα μια φορά.

ΥΓ. Σε vista σίγουρα είχες πρόβλημα με το AltDVB 2.X και την Skystar 2 (οποιαδήποτε έκδοση, 2.0, 2.1, 2.2) γιατί δεν δουλεύει σωστά με το αρχείο device που έχει γι αυτήν. Εκτός κι αν χρησιμοποιούσες τους BDA drivers της Skystar 2. Ή το παλιότερο AltDVB 1.7 που παραδόξως δουλεύει στα vista με αυτήν...

ΥΓ2. H Skystar HD2 όπως φαίνεται έχει πιο ευαίσθητο tuner από αυτό της Skystar 2 (που δεν φημιζόταν και ποτέ για την ευαισθησία του εδώ που τα λέμε), σε άμεση σύγκριση λήψης του ίδιου καναλιού (με twin lnb) μπορούμε να δούμε τη διαφορά...

SS2.vs.SSHD2.jpg

SS2.vs.SSHD2(2).jpg

Reaction score
0
Aλλη μια ερωτηση ρε Σωτο.
Εχεις στο ιδιο PC και την SS2 και την HD;
Το moter το κινεις με την SS2 και τα προγραμματα τα ανοιγεις με την HD;
Αν ναι τοτε το καλωδιο απο την ταρατσα πως το μοιραζεις στις καρτες;Δεν υπαρχει κινδυνος;

Τελικα ηταν παραπανω απο μια οι ερωτησεις
Ευχαριστω.

Reaction score
20.664
Έχω βάλει twin lnb, με δύο καθόδους. Στο ίδιο pc οι δύο κάρτες, δεν έχουν πρόβλημα conflicts. Κάποια προγράμματα αρκεί να τα έχεις δύο φορές σε ξεχωριστούς φακέλλους (όπως το AltDVB) και να δουλεύουν ξεχωριστά και ταυτόχρονα με κάθε μία κάρτα, αρκεί να γίνει και η επιλογή της φυσικά στις ρυθμίσεις τους...

Reaction score
0
Eχω κανει κατι αναλογο το οποιο δουλευει αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα και τι απ'ολα θα παρω στο χερι.Θα αναφερθω επιγραμματικα γιατι δεν ειναι το κεντρικο θεμα αυτο.
PC-SS2-S23650 CI Technotrend usb για τα HD και ενας διακοπτης μιας εισοδου και δυο
εξοδων για το σημα απ'την ταρατσα.
Η μια εξοδος στην SS2 για την κινηση και η αλλη εξοδος στην usb για την θεαση.
Με το ss2diseqc1.10 γυρναω το moter,επιλεγοντας καθετη συχνοτητα.Μολις ολοκληρωθει
η κινηση,κλεινω το ss2diseqc και ανοιγω το dvbdream με την technotrend.

Reaction score
20.664
Εντάξει κι αυτό δουλεύει αλλά όπως λες θέλει προσοχή, ειδικά επειδή η skystar 2 είναι ευαίσθητη στα φορτία, και δεν έχει προστασία για υψηλό ρεύμα το tuner της. Καλύτερα θα ήταν ένα διπλό lnb με ανεξάρτητα καλώδια να τροφοδοτούν τις δύο κάρτες. Δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη, αλλά υπάρχει ένα πολύ ωραίο προγραμματάκι που μπορεί να διευκολύνει πολύ την κίνηση με το SS2Diseqc, αντί να βρίσκεις τον δορυφόρο στο drop down menu, απλά πατάς ένα κουμπάκι με το όνομα του (μπορείς να βάλεις όσους δορυφόρους θέλεις, είναι παραμετροποιήσιμο). Λέγεται SS2 Motor Mover και δουλεύει μόνο με το ss2diseqc σαν πρόσθετο (απαιτεί την ύπαρξη του .net framework στα windows). Το βρίσκεις εδώ,

http://www.scaistar.com/pafiledb/index.php?act=view&id=291

ss2motot-mover.jpg

Reaction score
0
Σωτο,ευχαριστω για τις απαντησεις.Βασικα τις οδηγειες σου εχω ακολουθησει για το μοτερ.
Εκτυπωση και παραμασχαλα στο πιατο.Εισαι φαρος.
Το motor mover το εχω κατεβασει αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα.
Οντως φαινεται πολυ ανετο.

Reaction score
0
Για να παιρνω κι εγω σειρα....
Τη παρηγγειλα σημερα απο το καταστημα της Θεσ/νικης και θα την εχω Δευτερα πρωι. Εχω ηδη 1.20 σταθερο για 13&19 μοιρες στο dreambox (που θα παραμεινει ετσι) και θελω να βαλω ενα κινητο 1 μετρου dedicated για τη skystar. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι τι μοτερ-πιατο να παρω που να συνεργαζεται καλα με τη καρτα. Θα μου φτασουν 100 ευρω (μαζι με το lnb)?

Ευχαριστω

Reaction score
20.664
Τα μοτέρ που κυρίως θα βρεις είναι το SG2100A της Moteck (έχει μικροδιαφορές από το παλιότερο SG2100 που έχω εγώ) και το Stab HH120. Το Moteck είναι φθηνότερο (τυπικές τιμές 50-60€), το Stab δεν θυμάμαι να το έχω δει κάπου κάτω από 100€.
Οπότε μπορείς να υπολογίσεις ότι αν πάρεις το μοτέρ της moteck θα χρειαστείς ίσως κάτι παραπάνω από τα 100€ για το κάτοπτρο το μοτέρ, τη βάση στήριξής του, LNB και καλώδιο...

Δεν μπορώ να πω για το δεύτερο πόσο καλά συνεργάζεται με την κάρτα, με το πρώτο χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα είναι κάπως ιδιότροπη (πιο πολύ φταίνε τα διάφορα προγράμματα, σε συνδυασμό με τους drivers της Skystar HD2), δηλαδή έχεις κίνηση, αλλά όχι πάντα! Πρέπει να προσπαθήσεις κάποιες φορές παραπάνω από μία φορά για να δοθεί σωστά η εντολή κίνησης. Δουλεύει αρκετά ομαλά με το progdvb (δεν έχω όμως την pro έκδοση) και με usals, με το dvbviewer είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις εντολές diseqc 1.2 (να αποθηκεύσεις τους δορυφόρους σε μνήμες του μοτέρ δηλαδή, ει δυνατόν από άλλο δέκτη γιατί δεν φαίνεται να τις αποθηκεύει μέσω των προγραμμάτων, εγώ τις αποθήκευσα από την skystar 2) αντί του usals. Η χρήση εντολών diseqc 1.2 φαίνεται να δουλεύει καλύτερα και στο altdvb αντί του usals, όμως το πρόγραμμα αυτό είναι και το πιο δύστροπο από όλα τα άλλα στην κίνηση του μοτέρ με αυτή την κάρτα (ενώ είναι πολύ άνετο με την skystar 2). Υπόψη ότι αν αλλάζοντας δορυφόρο επιλέγοντας κάποιο κανάλι από τη λίστα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα δεις εικόνα (ούτε ένδειξη σήματος) εκτός κι αν επιλέξεις άλλο κανάλι από άλλη συχνότητα του ίδιου δορυφόρου και μετά ξαναγυρίσεις σ αυτό που θέλεις (είναι αρκετά περίεργη συμπεριφορά, μάλλον φταίνε οι driver γι αυτό).

Reaction score
0
Ηρθε η skystar και θα τη δοκιμασω το βραδυ με το σταθερο πιατο. Βρηκα και αυτο το πακετο και μου ειπε οτι ειναι το μοτερ που αναφερεις κι ενα lnb 0.2, μου φαινεται ενταξει τιμη να παω να το παρω αυριο-μεθαυριο.
Ευχαριστω πολυ soto για τις συμβουλες.

Reaction score
0
Εγώ αγόρασα την Skystar HD μαζί με το CI της από εδώ http://www.digital-t.gr/.
104 ευρώ η κάρτα συν 38 το CI. Κατέβασα και το DVBViewer.
Τι καρτούλες προτείνετε για χρήση με το CI ?

Reaction score
0
Μεχρι τις 3 το βραδυ δεν καταφερα να τη δουλεψω στα XP. Στο progDVB μου βγαζει device not started και στο AltDVB ανοιγει ενα παραθυρο select DVB card αλλα δεν εχει τη καρτα μεσα. Δοκιμασα drivers και απο το cd αλλα και απο το site, αλλαξα θεση PCI αλλα τιποτα...

Reaction score
0
Έχω και εγώ τη Skystar HD και το DVBViewer αγορασμένο. Επειδή είμαι λίγο ανημέρωτος, μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος πεπειραμένος, ή μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για :

1) Aν υπάρχει κάποιο site που να δίδει τακτικά αναβαθμισμένο αρχείο με Transponders για το DVBViewer, γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο στα downloads από το δικό του site ?
2) Άν πρέπει να ενημερώνουμε τα *.ini files και στούς δύο φακέλους που δημιούργησε το setup του DVBViewer:

2α) C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS\Application Data\CMUV\DVBViewer\Transponders

2β) C:\Program Files\DVBViewer\Transponders

3) Τα αρχεία *.ini είναι συμβατά και με τα άλλα προγράμματα (progDVB, AltDVB, κλπ.) ? Διότι κάπου διάβασα ότι οι συχνότητες των HD καναλιών έχουν την παράμετρο DVB S2.

4) Εκτός από τα αρχεία *.ini μήπως πρέπει να ενημερώνουμε τυχόν άλλα αρχεία, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα ανίχνευσης των όποιων νέων ή μεταβληθέντων συχνοτήτων.

Η επανάληψη των τυχόν manual ρυθμίσεων μετά από κάθε επανεγκατάσταση του DVBViewer είναι κουραστική.
Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για το TechniSat TV Center.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Reaction score
20.664
Απάντηση: Techinsat Skystar HD2 !!!!

Μεχρι τις 3 το βραδυ δεν καταφερα να τη δουλεψω στα XP. Στο progDVB μου βγαζει device not started και στο AltDVB ανοιγει ενα παραθυρο select DVB card αλλα δεν εχει τη καρτα μεσα. Δοκιμασα drivers και απο το cd αλλα και απο το site, αλλαξα θεση PCI αλλα τιποτα...
Ποια έκδοση του AltDVB έχεις; Η τελευταία είναι η 2.2 αλλά επειδή δεν εμφανίζεται στο site του altxro στην αρχική σελίδα οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι η 2.1, δεν ξέρω αν αυτή η έκδοση υποστηρίζει κάρτες όπως η skystar HD2, και σίγουρα δεν υποστηρίζει λήψη καναλιών HD, και dvb-s2. Την 2.2 μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ,

http://www.altdvb.ro/files/AltDvb_Full_Ver22_B3912.zip

Από εκεί και πέρα η επιλογή που πρέπει να εμφανίζεται για την κάρτα όταν ξεκινάει για πρώτη φορά το πρόγραμμα (ή αν διαγράψεις την ήδη υπάρχουσα από τις ρυθμίσεις) είναι η παρακάτω,

select-device.jpg

Επιλέγεις κατ' αρχήν το Dev_BdaDriver στον πάνω πίνακα, και εμφανίζεται η δεύτερη επιλογή στον κάτω που την βάζεις ως default (αναλόγως του driver που έχεις χρησιμοποιήσει μπορεί να έχει άλλο όνομα μιας και η ίδια κάρτα βγαίνει τουλάχιστον από 4 εταιρίες). Υπόψη ότι για να γίνει scan στα transponders που εκπέμπουν σε DVB-S2 συνήθως θα χρειαστεί να κάνεις ρύθμιση με το χέρι για τις συχνότητές τους, ανάλογη με τη φωτό (στο modulation αντί auto βάζεις 8PSK),

scanner.jpg

Για το Progdvb επίσης πρέπει να επιλέξεις την ανάλογη BDA κάρτα, όπως εδώ (είναι η ρύθμιση μέσα από το πρόγραμμα αφού το έχω εγκαταστήσει ήδη το Progdvb, όχι η αρχική, αλλά δεν έχει διαφορά στη λειτουργικότητα), δεν επιλέγεις κάρτες τύπου skystar κλπ πάντως...

select-device2.jpg

ΥΓ. Παρότι όπως ανέφερα και πιο πάνω η ίδια κάρτα βγαίνει από τουλάχιστον 4 κατασκευαστές (Twinhan/Azurewave, Technisat, Cinergy, DigitalRise), μπορεί να υπάρχουν μικροπαραλλαγές και να μην δουλεύει σωστά με όλους τους drivers, για παράδειγμα δεν έχει υποδοχή για δικό της τηλεχειριστήριο όπως έχουν οι άλλες, αλλά δουλεύει με το τυπικό της Technisat (μάλλον καλύτερα!). Οπότε με εξαίρεση τους drivers της ίδιας της Technisat μπορεί να μην δουλεύει καλά με τους υπόλοιπους...

Έχω και εγώ τη Skystar HD και το DVBViewer αγορασμένο. Επειδή είμαι λίγο ανημέρωτος, μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος πεπειραμένος, ή μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός για :

1) Aν υπάρχει κάποιο site που να δίδει τακτικά αναβαθμισμένο αρχείο με Transponders για το DVBViewer, γιατί δεν είδα κάτι τέτοιο στα downloads από το δικό του site ?
http://joshyfun.peque.org/transponders/index.html
(υπάρχει zip με όλους τους δορυφόρους στο τέλος)

http://www.fastsatfinder.com/transponders.html

2) Άν πρέπει να ενημερώνουμε τα *.ini files και στούς δύο φακέλους που δημιούργησε το setup του DVBViewer:

2α) C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS\Application Data\CMUV\DVBViewer\Transponders

2β) C:\Program Files\DVBViewer\Transponders
Στην default εγκατάσταση, αν δεν έχεις επιλέξει τα αρχεία του χρήστη να πηγαίνουν στον φάκελλο εγκατάστασης, τότε η επιλογή για τους transponders είναι η πρώτη, δεν χάνεις βέβαια τίποτα αν ενημερώσεις και την δεύτερη θέση, αλλά δεν επηρρεάζει κάτι.

3) Τα αρχεία *.ini είναι συμβατά και με τα άλλα προγράμματα (progDVB, AltDVB, κλπ.) ? Διότι κάπου διάβασα ότι οι συχνότητες των HD καναλιών έχουν την παράμετρο DVB S2.

4) Εκτός από τα αρχεία *.ini μήπως πρέπει να ενημερώνουμε τυχόν άλλα αρχεία, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα ανίχνευσης των όποιων νέων ή μεταβληθέντων συχνοτήτων.

Η επανάληψη των τυχόν manual ρυθμίσεων μετά από κάθε επανεγκατάσταση του DVBViewer είναι κουραστική.
Τα ίδια ερωτήματα ισχύουν και για το TechniSat TV Center.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για το 3 τα ini είναι συμβατά με άλλα προγράμματα (εκτός κάποιες φορές που ενοχλούνται από τις έξτρα παραμέτρους, όπως το όνομα του provider πχ, τέτοιο πρόγραμμα που ενοχλείται είναι το DVBDream).

Για το 4, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, αλλά καλύτερα να κατεβάσεις το Transedit από το site του dvbviewer. Διευκολύνει πάρα πολύ το scanning, και έχει κι άλλα εξτρά (ανάλυση transponder, επεξεργασία των transponder, preview, ημιblind scan)

transedit.jpg

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo