Technics SL 1200 - 1210 mk2

Reaction score
3.532
Είναι το sony ps q7 αλλά αυτό κάνει μόνο για το στερεοφωνικό που το συνοδεύει .

με μπερδεύει λίγο ή συνομιλία ,
αλλά που θα πάει , θα το βρω και θα απαντάω εκεί που πρέπει!
To πικαπ που έχεις πουλιέται αρκετά καλά στο hifishark: Used Sony PS-Q7 Turntables for Sale | HifiShark.com

Επίσης στο παρακάτω link έχει ένα πολύ καλό review του εν λόγω ιδιαίτερου πικάπ: Sony PS-Q7 Turntable | Hi-Fi News (hifinews.com)
Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να καταφέρεις να το πουλήσεις εδώ και να καλύψεις το κόστος ενός καινούργιου mk2 και να το χαρείς για πολλά χρόνια. Μην ξεχνάς αν δεν έχεις phono προενισχυτή θα πρέπει να αγοράσεις ένα καθότι το sony τον έχει ενσωματωμένο πάνω και το mk2 όχι. Υπάρχουν βέβαια και λύσεις σημερινές με ενσωματωμένο phono αλλά δεν τις προτείνω.

Reaction score
21
Yπάρχουν στο marketplace του facebook ένα δύο.......φρέσκες αγγελίες ενοοώ.
Δεν ξέρω , έχω δυο αποτυχίες από το FB και έχω απογοητευτεί !
Μάλιστα μου είπε ο ένας (νομίζεις ότι θα βρεις καλύτερο από αυτό στο συγκεκριμένο σάιτ)
Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος!
Θα ρίξω μια μάτια.
To πικαπ που έχεις πουλιέται αρκετά καλά στο hifishark: Used Sony PS-Q7 Turntables for Sale | HifiShark.com

Επίσης στο παρακάτω link έχει ένα πολύ καλό review του εν λόγω ιδιαίτερου πικάπ: Sony PS-Q7 Turntable | Hi-Fi News (hifinews.com)
Αν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να καταφέρεις να το πουλήσεις εδώ και να καλύψεις το κόστος ενός καινούργιου mk2 και να το χαρείς για πολλά χρόνια. Μην ξεχνάς αν δεν έχεις phono προενισχυτή θα πρέπει να αγοράσεις ένα καθότι το sony τον έχει ενσωματωμένο πάνω και το mk2 όχι. Υπάρχουν βέβαια και λύσεις σημερινές με ενσωματωμένο phono αλλά δεν τις προτείνω.
Δεν είναι σε καλή κατάσταση, είναι στα τελευταία του.
Και τον τελευταίο καιρό λόγο αυτού , δεν το χρησιμοποιώ .
Μόνο για ανταλλακτικά μπορώ να το δώσω .

Έχω ένα φίλο που θα μου δανείσει για αρχή και phono και κεφαλή.

Last edited:

Reaction score
21
Yπάρχουν στο marketplace του facebook ένα δύο.......φρέσκες αγγελίες ενοοώ.
η μια αγγελία είναι από το πικάπ που είδα , ο μονόφθαλμος!
Το άλλο είναι 150 ευρώ πάνω από τον προϋπολογισμό μου, έκανα μια προσπάθησα
αλλά έφαγα άκυρο !

Reaction score
1.698
Αχ αυτό το χρεπι το mk2 δεν πιάνει μία μπροστά στις ταυλες της Rega. :lol:. Αυτός ο αφορισμος μας έχει φάει εδώ μέσα από γνωστές και μη. Ήμαρτον.

Φίλε Μανώλη σου εύχομαι να βρεις ένα αυθεντικό direct drive Technics sl να νιώσεις τι σημαίνει να μην έχεις wow flutter, ποιότητα, και τρομερό ήχο ανάλογα την κεφαλοβελονα και το phono με το οποίο θα το συνδυάσεις και να σου κρατήσει 40 χρόνια όπως εμένα. Θα με θυμηθείς.
Δεν την επιασα την ειρωνεια σου. Και δεν την επιασα διοτι πουθενα δεν εγραψα τις ανοησιες που μου προσαπτεις και επειτα συμπληρωνεις με επιπλεον ανοησιες. Λογου χαρι τα περι wow flutter για να ψαρωσεις τον νεο οτι εισαι ψαγμενος.
Technics SL1200 MK2 , 0,01%
Reloop Rp 7000 mk2 , 0,01%

Αλλη ανοησια, τα περι τρομερου ηχου αναλογα την κεφαλοβελονα. Λες και την ιδια ακριβως κεφαλοβελονα δεν μπορεις να την τοποθετησεις σε αλλο πικαπ 😂

Ομοιως και με το phono.

Περι djing που εγραψες αργοτερα, παλι με ειρωνικο υφος, να αναφερουμε οτι πχ το reloop εχει πολυ ισχυροτερη ροπη και πολυ μικροτερο χρονο εκκινησης απο το mk2.

Last edited:

Reaction score
3.532
Καλημερα. Είδες που δεν σου αρέσει ο αφορισμος; Άποψη σου και άποψη μου. Ειρωνικά μίλησα για τον αφορισμό όχι για σένα καθότι δεν σε ξέρω.

Reaction score
1.698
Καλημερα. Είδες που δεν σου αρέσει ο αφορισμος; Άποψη σου και άποψη μου. Ειρωνικά μίλησα για τον αφορισμό όχι για σένα καθότι δεν σε ξέρω.
Δεν εκανα πουθενα κανεναν αφορισμο. Ειναι σαφεστατα οσα γραφω για οποιον φυσικα μπορει και επιθυμει να τα αντιληφθει οπως τα εγραψα.

Reaction score
21
Καλησπέρα και από εμένα .
θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μπούμε σε αυτή την διαδικασία .
Νομίζω ότι θα χάσουμε τον δρόμο μας .
Το αρχικό ερώτημα ήταν πια σημεία του πικάπ SL 1200-MK2
μας δείχνουν ότι είναι αυθεντικό και σε καλή κατάσταση .
Βρήκα και μια συζήτηση στο φόρουμ που έκανε αναφορά στα SER. NO.
Είχε πολύ ενδιαφέρον !
δεν ξέρω αν θα μπορέσω να την ξανά βρω,
αλλά έκανα το πρώτο like στο φόρουμ
αν σας βοηθάει αυτό .

Reaction score
5.624
Τα περισσοτερα σημεια του επισκευάζονται χωρις πρόβλημα,καλο θα ηταν να βρεις καποιο απο ιδιωτη το οποιο να μην ειναι βαμμενο ,να εχει το καπάκι του,και θα το καταλάβεις απο το οτι ολα του τα σημεια που εχει σημανση θα ειναι καθαρα και ευαναγνωστα.
Τα ταλαιπωρημενα απο την επαγγελματικη χρηση συνηθως εχουν βρωμικα γραμματα η λειπουν μερικα απο το βαριδι η το συστημα που ρυθμιζει το υψος του βραχιονα, θαμπο-γρατζουνισμενο καπακι,χτυπηματα η γρατζουνιες γενικα.
Μην ψαχνεις για καλες σειρες η sn δεν πιστευω οτι αξιζει να μπεις σε τετοιες διαδικασίες,εχω δουλεψει με ολες τις σειρες τους(1200,1210 ,limited edition)και δεν θυμαμαι ποτε να εβγαλε καποιο πρόβλημα κανενα.

Reaction score
21
Τα περισσοτερα σημεια του επισκευάζονται χωρις πρόβλημα,καλο θα ηταν να βρεις καποιο απο ιδιωτη το οποιο να μην ειναι βαμμενο ,να εχει το καπάκι του,και θα το καταλάβεις απο το οτι ολα του τα σημεια που εχει σημανση θα ειναι καθαρα και ευαναγνωστα.
Τα ταλαιπωρημενα απο την επαγγελματικη χρηση συνηθως εχουν βρωμικα γραμματα η λειπουν μερικα απο το βαριδι η το συστημα που ρυθμιζει το υψος του βραχιονα, θαμπο-γρατζουνισμενο καπακι,χτυπηματα η γρατζουνιες γενικα.
Μην ψαχνεις για καλες σειρες η sn δεν πιστευω οτι αξιζει να μπεις σε τετοιες διαδικασίες,εχω δουλεψει με ολες τις σειρες τους(1200,1210 ,limited edition)και δεν θυμαμαι ποτε να εβγαλε καποιο πρόβλημα κανενα.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον !

ika

News
Reaction score
16.756
Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω το τελευταίο διάστημα να αγοράσω ένα από τα Technics του τίτλου ,
αλλά επειδή δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα,
θα μπορούσατε να με βοηθήσετε ,
το τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά .

Δίστιχος ότι βρίσκω σε διαφορά σάιτ με πωλήσεις είναι άθλια και πανάκριβα!

Προχθές πήγα να δω ένα και νομίζω ότι ο πωλητής άλλο είχε ανεβάσει στην φωτογραφία
και άλλο μου έδειχνε , απαράδεκτος !

Αν εξωτερικά δείχνει εντάξει , χωρίς φθορές και γρατζουνιές
πως μπορώ να αναγνωρίσω αν ένα πικάπ είναι αυθεντικό
και δεν έχουν πειράξει τα ηλεκτρονικά μερί , τον βραχίονα Κτλ ?

Το οικονομικό περιθώριο μου είναι μέχρι 500 ευρώ.

Υπάρχει περίπτωση να βρω αυτό που ψάχνω σε αυτά τα λεφτά ,
ή να το αφήσω καλύτερα .

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μανώλης
Δεν κοιτάς και εδώ, μήπως κάνεις την υπέρβαση;

ika

News
Reaction score
16.756
«με την εγγύηση του κατασκευαστή»…πως προκυπτει;;)
Του τηλεφωνάς και ρωτάς τι εννοεί. Μπορεί να έχει ειδικά υπογεγραμένη από τον CEO της Technics. :gotcha::gamer:
Πιθανά θα εννοεί εντός εγγύησης.

Last edited:

Reaction score
842
Καλησπέρα σε όλους.

Ψάχνω το τελευταίο διάστημα να αγοράσω ένα από τα Technics του τίτλου ,
αλλά επειδή δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα,
θα μπορούσατε να με βοηθήσετε ,
το τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά .

Δίστιχος ότι βρίσκω σε διαφορά σάιτ με πωλήσεις είναι άθλια και πανάκριβα!

Προχθές πήγα να δω ένα και νομίζω ότι ο πωλητής άλλο είχε ανεβάσει στην φωτογραφία
και άλλο μου έδειχνε , απαράδεκτος !

Αν εξωτερικά δείχνει εντάξει , χωρίς φθορές και γρατζουνιές
πως μπορώ να αναγνωρίσω αν ένα πικάπ είναι αυθεντικό
και δεν έχουν πειράξει τα ηλεκτρονικά μερί , τον βραχίονα Κτλ ?

Το οικονομικό περιθώριο μου είναι μέχρι 500 ευρώ.

Υπάρχει περίπτωση να βρω αυτό που ψάχνω σε αυτά τα λεφτά ,
ή να το αφήσω καλύτερα .

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Μανώλης

Αγαπητέ Μανώλη,

Διαβάζοντας τις απαιτήσεις που έθεσες και τα σχόλια των υπολοίπων, να σου παραθέσω κι εγω τη δική μου εμπειρία.

Εκτιμώ ότι θα βρείς εύκολα στο 500άρικο SL1200 (ασημένιο) σε διάφορες καταστάσεις. Σε κατάσταση να είναι από σπίτι και αγρατζούνιστο κλπ δύσκολο σε αυτό το ποσό, αλλά όχι κι ανέφικτο.

Στα μαύρα (SL1210) εκεί εκτιμώ ότι όντως είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα τέτοιο budget.

Σε σύστημά μου άλλο έχω ένα μαύρο SL1210 M3D (ΜΚ3 έκδοση με έξτρα το pitch reset button και με το pitch να είναι καθαρά αναλογικό πάλι όπως ακριβώς και στο MK2.
Ουσιαστικά έχει πιο βελτιωμένο το πλακετάκι του pitch fader και το ίδιο το pitch fader σε νεότερης γενιάς και χωρίς τη μπαλίτσα στη μέση που κλείδωνε και είχε ασαφές το pitch κοντά στο +/- 1 στα MK2.

Θα μπορούσα να το αφήσω στα 600 μαζί με την κεφαλή που φοράει (ίδια τιμή είτε το θέλει κάποιος με την κεφαλή ή χωρίς την κεφαλή) κι αυτό γιατί εξετάζω να αναβαθμίσω σε Rega Planar 6 σε setup που το έχω τώρa.

Στα 500 δε σκοπεύω να πέσω, μπορώ όμως να σε παραπέμψω σε αγγελία 1210 MK2 που βρήκα στο Marketplace (από άγνωστο και χωρίς να τον ξέρω ή να συνδέομαι μαζί του προφανώς) και είναι μέσα φυσικά μέσα στο budget σου:

1648125006488.png

Εκτιμώ όπως είπαν τα παιδιά ότι υπάρχουν καλύτερα πικαπ ηχητικά, παρόλα αυτά σε θέμα αντοχής και συντήρησης ένα SL1210 γενικά είναι οικονομικότερο και με parts που βρίσκονται εύκολα ακόμη.

Σαφώς θα συνιστούσα αλλαγή στα καλώδια σε οποιοδήποτε 1200/1210, ακόμη και σε αυτά του βραχίονα που πάνε στο πλακετάκι εξόδου εαν κι εφόσον σκοπεύεις να το κρατήσεις ως κύριο πικάπ και να αναβαθμίσεις τον ήχο του βάζοντας και κάποια σοβαρή κεφαλοβελόνα αντίστοιχου βεληνεκούς φυσικά.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη, αν δε σου αρέσει κάποιο 1200/1210 σκέψου πάντως και το να κινηθείς σε καινούριο κάποιο μικρό Rega όπως το Planar 2.

Reaction score
21
Αγαπητέ Μανώλη,

Διαβάζοντας τις απαιτήσεις που έθεσες και τα σχόλια των υπολοίπων, να σου παραθέσω κι εγω τη δική μου εμπειρία.

Εκτιμώ ότι θα βρείς εύκολα στο 500άρικο SL1200 (ασημένιο) σε διάφορες καταστάσεις. Σε κατάσταση να είναι από σπίτι και αγρατζούνιστο κλπ δύσκολο σε αυτό το ποσό, αλλά όχι κι ανέφικτο.

Στα μαύρα (SL1210) εκεί εκτιμώ ότι όντως είναι εξαιρετικά δύσκολο για ένα τέτοιο budget.

Σε σύστημά μου άλλο έχω ένα μαύρο SL1210 M3D (ΜΚ3 έκδοση με έξτρα το pitch reset button και με το pitch να είναι καθαρά αναλογικό πάλι όπως ακριβώς και στο MK2.
Ουσιαστικά έχει πιο βελτιωμένο το πλακετάκι του pitch fader και το ίδιο το pitch fader σε νεότερης γενιάς και χωρίς τη μπαλίτσα στη μέση που κλείδωνε και είχε ασαφές το pitch κοντά στο +/- 1 στα MK2.

Θα μπορούσα να το αφήσω στα 600 μαζί με την κεφαλή που φοράει (ίδια τιμή είτε το θέλει κάποιος με την κεφαλή ή χωρίς την κεφαλή) κι αυτό γιατί εξετάζω να αναβαθμίσω σε Rega Planar 6 σε setup που το έχω τώρa.

Στα 500 δε σκοπεύω να πέσω, μπορώ όμως να σε παραπέμψω σε αγγελία 1210 MK2 που βρήκα στο Marketplace (από άγνωστο και χωρίς να τον ξέρω ή να συνδέομαι μαζί του προφανώς) και είναι μέσα φυσικά μέσα στο budget σου:

View attachment 245793

Εκτιμώ όπως είπαν τα παιδιά ότι υπάρχουν καλύτερα πικαπ ηχητικά, παρόλα αυτά σε θέμα αντοχής και συντήρησης ένα SL1210 γενικά είναι οικονομικότερο και με parts που βρίσκονται εύκολα ακόμη.

Σαφώς θα συνιστούσα αλλαγή στα καλώδια σε οποιοδήποτε 1200/1210, ακόμη και σε αυτά του βραχίονα που πάνε στο πλακετάκι εξόδου εαν κι εφόσον σκοπεύεις να το κρατήσεις ως κύριο πικάπ και να αναβαθμίσεις τον ήχο του βάζοντας και κάποια σοβαρή κεφαλοβελόνα αντίστοιχου βεληνεκούς φυσικά.

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη, αν δε σου αρέσει κάποιο 1200/1210 σκέψου πάντως και το να κινηθείς σε καινούριο κάποιο μικρό Rega όπως το Planar 2.
Αγαπητό μέλος,
Σε ευχάριστο για τις πληροφορίες που μου έδωσες, είναι πάρα πολύ σημαντικές .

Έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι να προχωρήσω σε διαφορετική αγορά από το MK2.

Για την ώρα δεν θα προβώ σε καμία αγορά γιατί μου φαίνονται λίγο περίεργα τα πράγματα .

Με προβληματίζει ιδιαίτερα η ραγδαία αύξηση στα βασικά αγαθά και στα καύσιμα , τι να το κανείς το πικάπ
αν δεν μπορείς να πληρώσεις το ρεύμα σου !

Σε ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου και την θεωρώ πολύ τίμια ,
αλλά με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω
οικονομικά στο μέλλον .

με εκτίμηση ,
Μανώλης

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος