Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
0
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Δεσμεύομαι να επανέρθω με ανάλυση επί του στησίματος (το οποίο θα επαναλάβω γιατί μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά με την πόλωση της σκηνής προς τα αριστερά), ανάλυση του tracking και της ιδιοσυχνότητας του συστήματος 1200 – Shure (θεωρητικά την υπολόγισα στα 7,9 Hz χωρίς το πλακάκι), συμπεριφορά της ίδιας κεφαλής στο προηγούμενο πικάπ, σύγκριση με Ortofon Concorde Pro S που μόλις απέκτησα (κυρίως επί του στησίματος), σύγκριση του ήχου της κεφαλής μεταξύ του Cambridge Audio και του Phono stage του Rotel, καθώς και νέα ακούσματα από κλασική, βινύλια αναφοράς, κ.α.

Επίσης, αν δεν βαρεθώ θα καταγράψω συγκεκριμένα σχόλια για συγκεκριμένα μουσικά κομμάτια.

Αν, πάλι, έχει κάποιος να συστήσει κάποιο τραγούδι το οποίο έχει ένα κρυμμένο φλάουτο που παίζει τρία μέτρα πίσω αριστερά από τον μπασίστα ή που η χροιά της μπότας μαρτυρά ότι ο ντράμμερ φορά ριγέ κάλτσα στο δεξί ποδί, μπορεί να μου τα συστήσει κι αν τα έχω στη δισκοθήκη μου θα σας πω αν τα ακούω με τη Shure και το Technics.

Ευχαριστώ για την υπομονή!

Reaction score
5.879

Κωστα μπραβο για την αναλυτικη περιγραφη σου! Αν θες βαλε και μια φωτο του SL, μιας και βρισκεσαι στο SL-1200 CLUB!

Reaction score
0
Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

παιδια σαs χαιρετω και εγω.ειμαι και εγω κατωχοs 2μκ2 και θα ηθελα να μου πει καπιωs αν μπορει και ξερει που θα βρω καλωδια για το βραχιωνα του μκ2 η καποιο τηλ που υπαρχουν γιατι το εβαψα και μου κοπικαν. ευχαριστω ανδρεαs

Reaction score
0
Re: Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

Σκέφτομαι να αγοράσω 2 Χ μκ2 αλλά το ένα εμφανισιακά έχει γρατσουνιές.
Υπάρχει τρόπος να βαφτεί από την αρχή? και αν ναι το αποτέλεσμα είναι καλό? έχω δει στο youtube που τα βάφουν λευκά (τέλεια)
Υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει αυτή τη διαδικασία ????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

παιδια σαs χαιρετω και εγω.ειμαι και εγω κατωχοs 2μκ2 και θα ηθελα να μου πει καπιωs αν μπορει και ξερει που θα βρω καλωδια για το βραχιωνα του μκ2 η καποιο τηλ που υπαρχουν γιατι το εβαψα και μου κοπικαν. ευχαριστω ανδρεαs
Προ 20ετίας που άλλαξα τα καλώδια του Rega, του έβαλα ειδικό καλώδιο του Van Den Hul, που δεν είχε και καμιά παράλογη τιμή. Kάτι ανάλογο που παράγει σήμερα ο Hul είναι μάλλον ακριβό. Είναι όμως και εξειδικευμένο. Αντ' αυτού, ψάξε για ανάλογα λεπτό καλώδιο για χρήση σε επιστημονικά όργανα. Ένας καθαρός οδηγός αντιμετώπισης του προβλήματος υπάρχει εδώ. Ο άνθρωπος έχει τραβήξει εκπληκτικές φωτό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Απάντηση: Re: Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

Σκέφτομαι να αγοράσω 2 Χ μκ2 αλλά το ένα εμφανισιακά έχει γρατσουνιές.
Υπάρχει τρόπος να βαφτεί από την αρχή? και αν ναι το αποτέλεσμα είναι καλό? έχω δει στο youtube που τα βάφουν λευκά (τέλεια)
Υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει αυτή τη διαδικασία ????
Στην Ελλάδα δεν νομίζω. Πάντως, αντί βαφής μπορείς να βρεις καπάκι από χρωμιωμένο χάλυβα, που κάθεται πάνω από το σασί. Δες εδώ.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: SL-1200MKII CLUB

ωραία ιδέα !
αλλά δεν καταλαβαίνω πώς θα κάτσει το καπάκι?
θα κάτσει πάνω στο υπάρχον και θα φαίνεται σαν 2 layers?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020

Ναι. Κάθεται πάνω από το σασί, και όλα τα χειριστήρια βγαίνουν από τις οπές, (και το πλατώ και ο βραχίονας φυσικά).

Δες εδώ.

ryk

Reaction score
925

:624: Costa-Costa!
Λες να επιχειρήσω ανακαλωδίωση? μου αρέσει το λύσε-δέσε της υπόθεσης!:123:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Τελικά τα σκασα και πήρα 2 Χ 1200ΜΚ5.
Τα κοιτάω και έχω ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.
Πάνω απο 20 χρόνια τα είχα άχτι και επιτέλους τα έχω!!!!

ryk

Reaction score
925
Απάντηση: Re: Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Τελικά τα σκασα και πήρα 2 Χ 1200ΜΚ5.
Μεγειές!!! Να τα χαρείς και γώ ίδιο άχτι τα είχα!
Καινούρια? Πόσο?
Με τι θα τα "συνοδεύσεις"?
:619:

Reaction score
1.285

Με καλές κεφαλές να υποθέσω ! Γιατί δεν είναι και φτηνά 450 το ένα !

Reaction score
0

Με μαμά κεφαλές και βελόνες , αλλά χαλάλι τους γιατί είναι ολοκαίνουργια.

ryk

Reaction score
925

Με καλές κεφαλές να υποθέσω ! Γιατί δεν είναι και φτηνά 450 το ένα !
Υπάρχουν (ή τουλάχιστον υπήρχαν όταν έψαχνα εγώ -τον χειμώνα-) από 200-250€ και πάνω. Συνήθως αυτά είναι ταλαιπωρημένα (τουλάχιστον εμφανισιακά). Ένα μκ5 το πήρα στην ίδια τιμή στο κουτί του χωρίς κεφαλή. Ούτε το καπάκι δεν έχει γρατζουνιά. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πήρε 550€ όταν υπήρχε ακόμα, μόλις όμως έμαθε ότι η εταιρεία.....γιοκ.....τότε σου λέει 450€ και αν σου αρέσει!

Reaction score
0

Ακριβώς, τα άριστης κατάστασης μκ κάτω απο 400 δε βρήκα.
Βρήκα και ψιλοχρέπια (εμφανισιακά) με 300 κατοστάρικα αλλά λέω δεν έχω χρόνο ούτε την ικανότητα για επισκευές κτλ.
Περιμένω πως και πώς μίκτες κτλ αύριο για να αρχίσει το αναλογικό ταξίδι στο βυνίλιο.

Reaction score
59

Νέος και περήφανος κάτοχος sl1210 MK2 μαύρο με stanton 500v2 και καλωδίωση nackamichi!!!
Θα ήθελα tips για μινι αναβάθμιση κεφαλής κυρίως και ότι άλλο καλοδεχούμενο!!!!! σύντομα και φωτό!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster