Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
169
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Παράγγειλα και γω σήμερα 2 βραχίωνες και 2 headshells για πειραματισμό με ανακαλωδίωση κλπ. (η intertech με παρέπεμψε σε κάποια Astra Service) και περιμένω τώρα sms με διαθεσιμότητα και τιμές (καταραμένο σ/κ).
Αύριο πάω για καλωδίωση discovery και τα bullets της Eichmann.

Στο μεταξύ κατάφερα και έλυσα και τη ρύθμιση ύψους που είχε κολλήσει... Μεγάλο πρόβλημα το μπρούντζινο δαχτυλίδι... Τίγκα στην πρασινίλα και τη διάβρωση... Ευτυχώς το WD40 έκανε το θαύμα του. Μπήκε και καινούριο γράσσο και τώρα παίζει μια χαρά.

Στο μεταξύ έλυσα και το βραχίωνα και έπαιξα λίγο για να εξοικιωθώ με τα κομμάτια και να δω πως θα κάνω την ανακαλωδίωση με ένα κομμάτι καλώδιο απ την κεφαλή στο RCA χωρίς ενώσεις. Από τη μεριά του βραχίωνα, τα pins με τα ελατήρια κόβονται και βγαίνουν πανεύκολα αφήνοντας ωραιότατες τρύπες για να περάσουν τα νέα καλώδια. Δυστυχώς στο headshell τα αντίστοιχα pin είναι γερά σφινωμένα μέσα στο πλαστικό και δεν μπορείς απλά να τα τραβήξεις. Δοκίμασα να τρυπήσω με το dremel τη μέση του πλαστικού, αλλά δυστυχώς το pin που ασφαλίζει το headshell στο βραχίωνα είναι διαμπερές εμποδίζοντας το τρύπημα. Αυτό που σκέφτομαι τελικά είναι να ζεστάνω τα pin του shell ώστε να μαλακώσει το γύρω πλαστικό και να μπορέσω να τα τραβήξω και να μείνει πάλι μια καθαρή τρύπα όπως και στο βραχίωνα.

Δυστυχώς το headshell είναι πλέον άχρηστο, αλλά έχω μια πολύ καλή ιδέα του πως θα κινηθώ με τους νέους βραχίωνες που λογικά θα έχω από βδομάδα.

Τελικά πολύ εύκολη η συναρμολόγηση. Το πιο σπαστικό είναι το αρχικό ξεβίδωμα του λαστιχένιου πάτου με τις ένα εκατομμύριο βίδες...

Reaction score
1.293

Για καλό της τσέπης σου και μόνο , καλύτερα θα ήταν να τα παραγγείλεις ΚΑΤΕΥΘΥΑΝ από την Ιντερτεκ!
Βρές τους κωδικούς στο νετ και παράγγειλέ τους απο εκεί !
Μιλάμε για μισά λεφτά έτσι !

Reaction score
169

Μα στην intertech πήρα στο τηλέφωνο που είναι γραμμένο λίγο πιο πάνω και έχοντας τους κωδικούς και η κυρία που απάντησε το τηλέφωνο με έστειλε να πάρω σε αυτή την astra service τηλέφωνο.
Σαν να μην είχα άλλη επιλογή...

Reaction score
169

Ξαναπήρα σήμερα και με σύνδεσαν με την αποθήκη κατευθείαν... ό,τι να ναι :)

Ο κύριος Πέτρος στην αποθήκη πάντως ευγενέστατος. Έκανα κατάθεση σήμερα και περιμένω 3 εργάσιμες για νέα :)

Reaction score
12

Μετά την αλλαγή βελόνας και αντικατάσταση του Arm lift (σπασμένος οδηγός για τον βραχίωνα), τα δύο ηχεία δεν παιζουνε ακριβώς το ίδιο.
Ειδικά στις ψηλές υπάρχει μiα διαφορα, όχι ιδιαίτερα εμφανής αλλα με προσοχή γίνεται αντιληπτή (δοκιμάστηκαν διαφορετικοί δίσκοι).

Διάβασα ότι μπορει να φταιει η κλήση της βελόνας επάνω στον δίσκο, ή κάποιο από τα 4 χρωματιστά καλώδια με τα οποία συνδέεται η κεφαλή να μη κάνει καλή επαφή.

Άλλάξα τα ηχεία το αριστερά σε δεξιά και το προβήμα είναι πάντα στο Right channel του ΜΚ2.
Καμμιά ιδέα?

Reaction score
169

Σε μένα το κάνει επειδή έχει πρόβλημα το RCA καλώδιο. Αν το παίξω λίγο κάνει επαφή και διορθώνεται. Δες και τα καλωδιάκια της κεφαλής μήπως έχει φύγει κανένα και δεν πιάνει σφιχτά πάνω στα pins.

Reaction score
169

Παρεπιπτώντως παρέλαβα την Παρασκευή τους βραχίωνες και τα headshells. Όλα jet. Το MK2 μου παίζει πλέον με τον καινούριο και οι εντυπώσεις είναι θετικότατες προς το πολύ καλύτερο. Η σύνδεση του καινούριου δεν μου πήρε πάνω από 10 λεπτά. Πραγματικά αν κάποιος πιάνουν τα χέρια του δε βρίσκω λόγο να μην το επιχειρήσει.

Τώρα για το θέμα της ανακαλωδίωσης, δεν έχω παραλάβει ακόμα το πακετάκι. Προς το παρόν κατάφερα και έβγαλα τα pins από το headshell αφήνοντας ωραίες τρυπούλες, όπως και από τη μεριά του βραχίωνα. Σημείωση, ότι το καινούριο ανταλλακτικό headshell έχει pins που είναι "κυλινδρικά" οπότε είναι σχετικά εύκολο να τα τραβήξεις. Το παλιό είχε ένα κομμάτι έτσι και το υπόλοιπο ήταν ακανόνιστο και χωνευτό μέσα στο πλαστικό, οπότε ήταν αδύνατο να τραβηχτεί χωρίς ζημιά.

Χοντρικά είμαι έτοιμος για την ανακαλωδίωση με μονοκόματο καλώδιο από την κεφαλή μέχρι τα RCA. Ελπίζω να μην μου την κάνει το ταχυδρομείο... και να μη μου φάνε άλλο πακέτο οι "αγαπητοί" γείτονες...

ryk

Reaction score
925

... και να μη μου φάνε άλλο πακέτο οι "αγαπητοί" γείτονες...
Ωπ! τι έχουμε εδώ? τι σου φάγανε?
Αν ποτέ το επιχειρήσω, θέλω τα φώτα σου....

Reaction score
169

Ασ τα να πάνε... Φεύγοντας από τη δουλειά τις προάλλες βλέπω στη σκάλα ένα πακέτο που περίμενα. Κάτι πραματάκια αξίας 50 ευρώ.
Ήμουν βιαστικός και λέω άς το θα το μαζέψω όταν γυρίσω... Και το απόγευμα απλά δεν ήταν εκεί... Πήγα ένα ένα τα διαμερίσματα μήπως το πήρε κάποιος "κατά λάθος" αλλά τίποτα...
10 χρόνια αγοράζω πράματα, πρώτη φορά χάνω κάτι... και μάλιστα με αυτό τον τρόπο... ήθελα να ξερα τι θα τα κάνει τα damping rings για τις λάμπες... που θα τα βάλει...

Ό,τι βοήθεια θες πάντως με το βραχίωνα ευχαρίστως

ryk

Reaction score
925

ήθελα να ξερα τι θα τα κάνει τα damping rings για τις λάμπες... που θα τα βάλει...

Ό,τι βοήθεια θες πάντως με το βραχίωνα ευχαρίστως
Μη κάνεις τέτοιες ερωτήσεις....δύσκολα κρατιέμαι.....μέρες που είναι κιόλας!:116:

Αν το επιχειρήσω θα σου πω. Εμένα κουνιέται ο βραχίονας όταν κουνάς το δακτυλίδι του ύψους (του βραχίονα). Τα παιδιά εδώ κάτι λέγανε για ξεραμένο γράσσο.

Reaction score
169

Και σε μένα έχει λίγο τζόγο όταν είναι ξεκλείδωτη η ρύθμιση του ύψους.
Αν είχε ξεραθεί το γράσσο θα το είχες καταλάβει γιατί θα είχε κοκαλώσει η ρύθμιση ύψους. Και γω γι αυτό ξεκίνησα την όλη ιστορία. WD40 για να ξεκολλήσει, καλό καθάρισμα και μετά νέο γράσσο γενικής χρήσης. Δυστυχώς το ενδιάμεσο δαχτυλίδι του συστήματος είναι μπρούντζινο ή χάλκινο και διαβρώνεται εύκολα αν στεγνώσει το γράσσο βγάζοντας τη γνωστή πρασινίλα.
Πάντως ακόμα και έτσι το δέσιμο είναι αρκετά στιβαρό και ο τζόγος είναι μόνο γύρω από τον άξονα του pivot του βραχίωνα οπότε λογικά δεν δημιουργεί προβλήματα στην ανάγνωση των δίσκων.

ryk

Reaction score
925

Το δακτυλίδι θέλει δύναμη για να αλλάξει ρύθμιση και έτσι κουνιέται λίγο και ο βραχίονας. Το lock του δεν φαίνεται να δουλεύει, γυρίζει το δακτυλίδι όπως και έχει!

Reaction score
169

Λίγη δύναμη θέλει έτσι κι αλλιώς. Δε γυρνάει βούτυρο. Το γράσσο του είναι παχύ.
Αν θέλεις να του κάνεις έναν έλεγχο θα ετοιμάσω σε κάποια φάση έναν οδηγό πως άνοίγει και πως πρέπει να γίνει το λύσιμο / δέσιμο για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.

ryk

Reaction score
925

Λίγη δύναμη θέλει έτσι κι αλλιώς. Δε γυρνάει βούτυρο. Το γράσσο του είναι παχύ.
Αν θέλεις να του κάνεις έναν έλεγχο θα ετοιμάσω σε κάποια φάση έναν οδηγό πως άνοίγει και πως πρέπει να γίνει το λύσιμο / δέσιμο για να λειτουργούν όλα όπως πρέπει.
Ναι, σίγουρα θα βοηθούσε, αν και πήρα μια ιδέα από το link που είχε δώσει ο coyias
http://www.stevehoffman.tv/forums/showthread.php?t=148792

Reaction score
169

To link είναι ωραίο και ήταν το πρώτο που είχα διαβάσει όταν ψαχνόμουν για ανακαλωδίωση, αλλά δεν σου λέει καθόλου πως λύνεις τη ρύθμιση ύψους και τι να προσέξεις ώστε όταν την ξαναδέσεις να είναι σωστά ρυθμισμένη και η κλίμακα

Πολύ ωραία τα λέει ο τύπος εδώ

Last edited by a moderator:

Reaction score
29.738

Ναι αυτό που δεν λέει η δεν το είδα εγω , είναι να προσέξεις να μηδενίσεις το antiskating, πριν βγάλεις τον βραχίονα. Γιατί αλλιώς bye bue.

Reaction score
169

Το antiscatting παίζει ουσιαστικά με ένα ελασματάκι/συρματάκι που σπρώχνει ένα μαρκούτσι του βραχίωνα. Αν βγεί ο βραχίωνας πρέπει να το βάλουμε στο 0 γιατί αλλιώς όπως θα τραβήξουμε το βραχίωνα το ελασματάκι θα ελευθερωθεί πέρα από τη θέση του μαρκουτσίου και όταν τον ξαναβάλουμε δεν θα λειτουργεί. Και να το ξεχάσουμε λογικά δεν χαλάει, αλλά πριν τον ξαναβάλουμε θα πρέπει να το βάλουμε πάλι στο 0 για να έρθει το έλασμα πριν το μαρκούτσι του βραχίωνα.

Πάντως δεν χρειάζεται να βγεί ο βραχίωνας από τη βάση του για να λυθεί η ρύθμιση ύψους.

Reaction score
169

Χτες το βράδυ τελείωσα και την ανακαλωδίωση με cardas litz 4x33awg θωρακισμένο, pins cardas ροδίου και ασημένια eichmann bullets.

H αλλαγή έγινε παρακάμπτοντας τελείως την πράσινη πλακέτα. Mόνο η θωράκιση του καλωδίου τερματίστηκε εκεί μαζί με τη γείωση της οποίας το καλώδιο αλλάχτηκε και αυτό και μπήκαν καλύτερης ποιότητας διχαλάκια.

Το headshell πλέον δεν αφαιρείται μιας και η καλωδίωση πέρασε μέσα από την τρύπα των pins του (αφαιρέθηκαν) για να καταλήξει με τη μία στα RCA χωρίς έξτρα επαφές.

Για έξτρα μηχανική υποστήριξη του λεπτού καλωδίου μπήκε επένδυση από βαμβακερό κορδόνι, το οποίο όμως δεν μπορεί να υποστηρίξει σωστά τα RCA βύσματα της eichmann οπότε θα χρειαστεί κάποια έξτρα πατέντα εκεί για να μην καταπονείται το καλώδιο όπως κρέμεται. Μάλλον θα φύγει το κορδόνι και θα περάσω λεπτό τεφλόν σωληνάκι.

Ο βραχίονας γέμισε επίσης με βαμβάκι (και από την πίσω μεριά της τρύπας του έξτρα βαριδίου) ενώ μπήκε και ένα λεπτό θερμοσυστελόμενο εξωτερικά για να κόψει περισσότερο τους συντονισμούς (2μιση γραμμάρια έξτρα συνολικά).
Δυστυχώς τελείωσα αργά χτες και δεν μπόρεσα να το δοκιμάσω όπως θα ήθελα αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές αν και όχι όσο συνταρακτικές διαβάζω αλλού. Ίσως απλά να θέλει και λίγο στρώσιμο το καλωδιάκι.

Επίσης πριν κανένα μήνα καταστάλαξα σε εναλλακτική στήριξη με ποδαράκια ενός φίλου φτιαγμένα από γραφίτη. Η διαφορά προς το καλύτερο ήταν απλά τρομακτική. Σχεδόν διπλάσια σε σχέση με αυτή που είχα με τα Actyna.

Αν προλάβω σήμερα θα ανεβάσω και καμιά φωτογραφία για μπανιστηράκι (επειδή ξέρω ότι είστε τέτοιοι.... :) )

PS
Δοκιμάζω εδώ και μερικές ημέρες και το clamp της Project (~450gr) αλλά μέχρι στγμής η χρήση είναι μάλλον για το μάτι παρά για τον ήχο... Όπως και το μαύρο θερμοσυστελόμενο στο βραχίωνα :) Πάντως το κάνουν να δείχνει ψαρωτικό... :)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος