Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
29.538
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Tο extra βάρος στον βραχίονα μέσω μπαμπακίου και θερμοσυστελόμενου δεν είναι καλό.
2,5γρ σε βραχίονα ενεργής μάζας 12gr, είναι πολύ.Δεν νομίζω να προσφέρει κάτι, πέραν της οπτικής .Ασε που δεν νομίζω οτι έχει κωδωνισμούς ο βραχίονας του sl.
Τώρα για τα καλώδια απ¨ευθείας στην κεφαλή , καλό είναι αλλά χάνεις ενα σημαντικό πλεονέκτημα που εχει αυτό το πικαπ, να αλλάζεις κεφαλή στο αψε σβήσε.
Το βαρίδι , ε το κλαμπ ήθελα να πω επίσης δεν προσφέρει τίποτα άλλο πέρα απο το να ζορίζεις το πηγάδι και το μοτέρ. Δοκίμασε με κλαμπ πλαστικό που σφίγγει τον δίσκο επάνω στο πλατώ , μέσω σύσφιξης στο spindle. Πρέπει να είναι πιο σωστό.
Πια κεφαλή χρησιμοποιείς?

Reaction score
169

Για το βάρος του βραχίονα έχω μια ανησυχία η αλήθεια είναι... Θα κάνω διάφορα τεστάκια. Περιμένω και ένα φίλο να μου φέρει το δίσκο της HiFi news να δούμε τη συχνότητα συντονισμού

Με την Clearaudio Virtuoso wood (6gr - ενδοτικότητα 15) που έχω πάνω υπολογίζω ότι παίζω περίπου στα 9Hz

Για το βαρίδι... εεεε... κλάμπ ήθελα να πώ :p, όντως στις 3-4 μέρες που το χρησιμοποιώ δεν έχω προσέξει να προσφέρει κάτι ηχητικά. Χώρια ότι επειδή είμαι σεσημασμένο κουλάδι αγχώνομαι μη μου φύγει πάνω σε κανένα δίσκο...

Για το headshell έχεις δίκιο για την ευκολία, αλλά δεν είμαι τύπος που αλλάζει συχνά κεφαλές έτσι κι αλλιώς.

ryk

Reaction score
925

Φωτογραφίες!!!! Να πάρουμε καμιά ιδέα του τι έκανες....
(Είμαι μπανιστηρτζής, το παραδέχομαι!)

Reaction score
169

Εντάξει υπερβολές... Απλά έρωτα τού κανα :) Να δεις ένα χαμόγελο που έχει τώρα... :)

DIM_9829.jpg

DIM_9827.jpg

DIM_9820.jpg

Δυστυχώς αποροφήθηκα χτες και δεν έβγαλα άλλες κατά τη διαδικασία των αλλαγών...

Reaction score
29.538

Βγάλε αυτή την αηδία απο τον βραχίονα , ΤΩΡΑ, για να μην σε χαστουκίσω.:626::445:

Reaction score
29.538

Επίσης θα σου πρότεινα να βγάλεις το ματ του φελού που έχεις βάλει , και να μην βάλεις τίποτα άλλο επάνω στο μαμά ματ.Θα δείς-ακούσεις διαφορά , με μόνο το πλαστικό κλαμπ.

Reaction score
169

Βγάλε αυτή την αηδία απο τον βραχίονα , ΤΩΡΑ, για να μην σε χαστουκίσω.:626::445:
O βραχίονάς μου είναι θεϊκός έτσι μαύρος και ματ... ζηλεύεις... :116:
Πάντως το ότι κουδουνίζει το έχω διαβάσει σε άπειρες μεριές. Μέχρι και σε κάτι φωτογραφίες από έκθεση της μαμάς McIntosh που το χρησιμοποιούσαν του είχαν βάλει κάτι δαχτυλιδάκια σιλικόνης.
Πάντως δεν έχω χρόνο να το δοκιμάσω ηχητικά και έτσι, και αλλιώς. Μόνο αν έχω πρόβλημα θα το βγάλω.

Για το ματ έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς. Σκέτο το λάστιχο, με τσόχινο ματ, με ματ από πλέξι, με ματ από άλλου είδους πλέξι, με λαστιχένιο ματ, με ματ από βινύλιο κλπ κλπ και νομίζω ότι το ματ φελού είναι καλύτερο. Τα πλέξι ενώ είχαν παρόμοια συμπεριφορά ηχητικά, δεν έπιαναν καθόλου πάνω τους οι δίσκοι... έβαζα το βουρτσάκι της MoFi και γύριζε το δίσκο...

Τι διαφορές παρατήρησες εσύ χωρίς καθόλου μάτ? Φαντάζομαι ρυθμίζεις κάθε φορά σωστά το VTA σου έτσι?

Reaction score
29.538

Γμτ 3 φορές εχω γράψει και 3 φορές τα εχει χάσει το μ@λ@κισμένο.
Να πείς στην μαμά mcintosh να μην λέει μαλακίες. Αυτός ο βραχίονας δεν κουδουνίζει.Period.
Για το ματ η πιο σωστή αρχιτεκτονικά μηχανικά άποψη είναι μόνο το δικό του με ενα κλαμπ σύσφιξης απο πάνω. Τίποτα άλλο.Ολα τα υπόλοιπα είναι για να πουλάνε accesories οι χαλιεντάδικες φίρμες.Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια του πικάπ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως άκουσες διαφορά όταν το εχω κάνει και εγω το ίδιο πείραμα και μάλιστα on the fly ?

Reaction score
169
Μα δεν το λέει μόνο η mcIntosh... Απλά googlαρέ το. Και να σου πω την αλήθεια και μόνο που τον κρατάς στα χέρια σου λυμένο κουδουνίζει το σωληνάκι από την τριβή με το δέρμα. Και δε μιλάμε για κάτι με χαιεντάδικο κόστος. 10 λεπτά έχει το μέτρο το θερμοσυστελόμενο. Αν δεν σου αρέσει το πετάς και δεν το ξανασκέφτεσαι.

Για το ματ όντως η διαφορά είναι μικρή και πολυ πιθανόν να οφείλεται και σε μικροαλλαγές στο VTA.

Αντίθετα στα ποδαράκια γραφίτη η διαφορά είναι εξωφρενική. Τουλάχιστον στο έπιπλό μου και με το σύστημά μου όπως και σε άλλα 4 συστήματα φίλων. Αν αμφιβάλεις κερνάω καφέ και Α-Β.

Γενικά το να καταδικάζουμε τα πάντα ελαφρά τη καρδία σαν χαιεντάδικα είναι κάπως.... κάπως... Κάποια πράματα απλά δουλεύουν.
Αν μη τι άλλο, ο γραφίτης ειναι υλικό που χρησιμοποιείται πάρα πολύ και βιομηχανικά για απόσβεση κραδασμών πχ σε κινητήρες κλπ

Reaction score
29.538

Για τον βραχίονα διαφωνώ. Ολοι αυτοί οι βραχίονες κουδουνίζουν όπως το θέτεις.
Δεν σε νοιάζει τι κάνει όταν τον έχεις στο χέρι σου , αλλά όταν παίζει.
Τότε είναι μια χαρά.
Οσον αφορά στα πόδια γραφίτη , μπορεί όντως να δουλεύουν στο ρακ σου, εάν δεν είναι αρκετά στιβαρό.Στο δικό μου οτι μα οτι και αν δοκίμασα , δεν άλλαξε καθόλου ο ηχος του πικαπ.Βέβαια το ρακ είναι τεράστιο απο 5άρι κόντρα πλακέ θαλάσης και συνολικό βάρος κοντά στα 400 κιλά.Μεγάλη αδράνεια.Τεςπα.
Κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι καινούρια πόδια μαμά. Πολλοί κάτοχοι έχουν δει διαφορές με την αντικατάσταση των παλαιών με νεα.

Reaction score
169
Ακριβώς... Σχεδόν όλοι κουδουνίζουν ή δονούνται. Γι αυτό και πιο σοβαρές υλοποιήσεις χρησιμοποιούν τεχνικές απόσβεσης κραδασμών και συντονισμών πχ με υγρό, τρύπες, περίεργα υλικά κλπ

Τέλος πάντων

Μετά την ανακαλωδίωση νομίζω έχω τελειώσει με τις αναβαθμίσεις. Τώρα μένει να εκπαιδεύσω τη μουτσουνάρα μου στο στήσιμο της κεφαλής...

Reaction score
169

Μετά από καμιά 50αριά ώρες παιξίματος, το καλωδιάκι κελαηδάει πραγματικά... Σηκώθηκαν τουλάχιστον 10 πέπλα πάνω από τον ήχο...

Βελτίωσα πολύ και τη μηχανική υποστήριξη των βυσμάτων της eichmann πανω στο λεπτό litz καλώδιο. Οι στρώσεις είναι: ζεύγος συρματάκια συστραμμένα, σωληνάκι τεφλόν 3mm, σωλήνας βαμβακερός και θερμοσυστελόμενο.

Είμαι χαρούμενος...

Σήμερα έχει τεστάκια με το δίσκο της HiFi News...

Reaction score
791

Με πήρε γύρω στις 5 ώρες να το διαβάσω ολόκληρο. Ομως άξιζε τον κόπο.
Λέγοντας ο Geovaz ότι είναι για 7"ιντσα βινύλια σημαίνει ότι το λάθος στα 12" βινύλια είναι μεγάλο;
12"ιντσος βραχίονας δεν μπαίνει;
Βρίσκω καινούριo το 1210ΜΚΙΙ, τι λέει; τι διαφορές έχει με τα 1200 Μ5Κ και το Μ6Κ;
Αξίζει να αντικατασταθεί απο ένα clearaudio champion-morch up4-sigma gold s με το μαγνητικό πηγάδι;
Αν φύγεις απο το 1200 απο πιό πλατώ και πάνω αξίζει να πας για να αποσκιρτήσεις;

Reaction score
169

Απλά σημαίνει ότι λόγω γεωμετρίας έχει μικρότερο σφάλμα στο μέσα κομμάτι του δίσκου.

12ιντσος μπαίνει μόνο σε εξωτερική βάση. Αν σε παίρνει από κατασκευές το δοκιμάζεις. Στο μαμά plynth δεν μπαίνει.
Για τις διαφορές με τα άλλα δεν ξέρω, αλλά αν το googlάρεις θα τις βρείς εύκολα.

Τώρα για το αν αξίζει να πας πιο πάνω σε λεφτά και πού, μόνο τα αυτάκια σου μπορούν να σου το πουν. και η τσέπη σου. Πάντως παίζουν τριγύρω τόσα κακοστημένα και κακοματσαρισμένα pickup που πολύ εύκολα μπορεί να τα παρεξηγήσεις. Το σίγουρο είναι ότι για να πάρεις κάτι καλύτερο απ το ΜΚ2 θα πρέπει να ανέβεις αρκετά σε τιμή.

Reaction score
29.538

Εύγε νέε ,μου, τα είπες ολα σε ενα πολύ συμπυκνωμένο ποστ.
Εύγε και πάλι ........

Reaction score
61

Χαιρετώ το club,απο το Σάββατο είμαι κάτοχος ενός Technics SL 1210 "του κουτιου" απο τον φίλο Σταμάτη ( delamostre),αγορασμενο τον Δεκέμβρη του 2010, όπως το παίρνεις απο το μαγαζι,με τα κομμάτια μέσα στο κουτι,ακόμα το χαζευω,δεν το έχω ανοίξει.
Το πρόβλημα είναι ότι είμαι άσχετος με το στήσιμο και την ρύθμιση και θα ήθελα,εάν κάποιος φίλος έχει την ευγένεια να με βοηθήσει!
Εάν είναι δυνατόν στο σπίτι μου,το χάζεμα του πικαπ,νομίζω αρκεί.
Αυτα τα λίγα,βεβαίως να ευχαριστήσω και πάλι τον Σταμάτη για το άψογο μηχάνημα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,σε όλους!
Φοίβος Βαλκανας

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef