Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
11
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

παιδια καλησπερα κι απο μενα ειμαι γραμμενος στο φορουμ εδω και λιγο καιρο διαβασα πολλα ποστ απο την ενοτητα εδω ευχαριστω ολα τα μελη για τις χρησιμες πληροφοριες
λοιπον να συστηθω Γιωργος κατοχος (5) μκ2
2) sl1200 ολοκαινουρια στα κουτια τους (αγορασμενα το 2008)
2) sl1200 μεταχειρες για dj λικια==λιωσιμο
ki 1 sl1210 metaxeira για οικιακιο ακουστικο που θα εργαζετε μονο για ακουσμα βινιλιων με 1 λαμπατο ενισχυτη (κατασκευη του γιου μου) και με ηχεια bose 301 IV
απο κεφαλοβελονες εχω 2 orthofon ashmi concorde
4 audiotechnika φτηνιαρες
kai 2 stanton παλιες χοντροκομμενες δεν θυμαμε ποιες ειναι

φωτο θα ανεβασω απ το ρακ με τα μκ2 συντομα (εκτος απ τα καινουρια που τα εχω πακεταρει και τα ''ασφαλισα'' σε ασφαλη χωρο)
τα μεταχειρισμενα θα ανακασκευαστουν (βαψιμο κ.λ.π βρηκα αυτοκολλητα απο το νετ απο γραφιστες με τα μικρα γραμματα που γραφουν τα πιτσ & κλπ)
http://www.ebay.com/itm/TECHNICS-12...i_Turntables&hash=item45fa2ccb10#ht_793wt_887

σας καληνυχτιζω
και θα τα λεμε τακτικα !!!!!
Όλα ωραία και καλά και καλώς ήρθες!

Όχι όμως και "χοντροκομμένες STANTON"!!!:141:

Για δες μην έχεις καμμιά 881:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?89924-STANTON-881S-amp-881S-MK-II-(%E1%F6%E9%DD%F1%F9%EC%E1)

:107:

Reaction score
13

γεια σου caravelle
σαν αυτη στο λινκ μοιαζει με βουρτσακι μπροστα αλλα δεν γραφει στοιχεια πανω
και η βελονα μπροστα ειναι μαυρη

*δεν την εχω δοκιμασει να την ακουσω την ειχαν πανω τα 2 μεταχειρισμενα

οσο για το χοντροκομμενη ειναι απ τις ποιο ασχημες κεφαλοβελονες :102:

Reaction score
29.527

Εχω μια απορία. Τι σχέση εχει η turner με το κάθε ποστ ?

Reaction score
29.527

Οχι οτι την αντιπαθω , αλοίμονο, αλλά και τον mangione τον υπερσυμπαθώ. Θα έπρεπε να κοτσάρω το children of sanchez σε κάθε μου ποστ?

Reaction score
13

μαλλον επειδη το εχει σαν υπογραφη μπαινει αυτοματα σε καθε ποστ john

Reaction score
1

παιδια καλησπερα κι απο μενα...
να σου ζησουνε!:109:

βαλε και καμια φωτο του ενισχυτη αν μπορεις

Reaction score
11

Οχι οτι την αντιπαθω , αλοίμονο, αλλά και τον mangione τον υπερσυμπαθώ. Θα έπρεπε να κοτσάρω το children of sanchez σε κάθε μου ποστ?
Καλά εσύ δεν λες:

"Limits established to be exceeded.
Laws made to be broken."???

Άσε που είμαι και εντός των "limits"...

Έπειτα μαθαίνω ότι με τον Mangione δεν σου έχει γλιτώσει κανείς!

:142:

Reaction score
11

γεια σου caravelle
σαν αυτη στο λινκ μοιαζει με βουρτσακι μπροστα αλλα δεν γραφει στοιχεια πανω
και η βελονα μπροστα ειναι μαυρη

*δεν την εχω δοκιμασει να την ακουσω την ειχαν πανω τα 2 μεταχειρισμενα

οσο για το χοντροκομμενη ειναι απ τις ποιο ασχημες κεφαλοβελονες :102:

Ο.k , o.k., μπορεί και να είναι, μου είναι εντελώς αδιάφορο...

Είπα να κάνω λίγη διαδικτυακή πλακίτσα...

:142:

Reaction score
13

thanks nikk ειναι υπο κατασκευη ακομα ο λαμπατος (2χ35 θα γινει ) εχουμε τα υλικα ,εχουμε τυπωσει πλακετες
απλα θελουν συναρμολογηση και αγορα μετασχηματιστων (ειναι λιγο ακριβοι) αλλα θα βγαλω φωτο ομως βημα βημα σε αλλο τοπικ μετα το πασχα ξεκιναμε συναρμολογηση

Reaction score
1

thanks nikk ειναι υπο κατασκευη ακομα ο λαμπατος (2χ35 θα γινει ) εχουμε τα υλικα ,εχουμε τυπωσει πλακετες
απλα θελουν συναρμολογηση και αγορα μετασχηματιστων (ειναι λιγο ακριβοι) αλλα θα βγαλω φωτο ομως βημα βημα σε αλλο τοπικ μετα το πασχα ξεκιναμε συναρμολογηση
πολυ ενδιαφερον, αναμενουμε:615:

Reaction score
169

Τού βαλα χτές ένα Jelco HS-25 headshell για να μπορέσω να ρυθμίσω σωστά και το αζιμούθιο. Με μια πρόχειρη οπτική ρύθμιση, η διαφορά ήταν παραπάνω από αισθητή. Βέβαια είναι δύσκολο να βγάλεις συμπεράσματα όταν η ρύθμιση της κεφαλής γίνεται από το 0 κάθε φορά...
Σήμερα αν προλάβω θα το βάλω και πάνω στον παλμογράφο.

Reaction score
3

Πριν λιγες μερες το πηρα και γω το μηχανημα εδω στην Αγγλια που ειμαι, μεταχειρισμενο

Ενα προβλημα εχω, βρηκα χαλαρη την βιδα pivot (επανω) του βραχιονα, φανταζομαι καποιος επαιζε.

Ρυθμιζεται ξανα ή χρειαζεται καινουργιος βραχιονας?

Βιδωνοντας και ξεβιδωντας κανει δουλεια, δεν τζογαρει και δεν εχουν καταστραφει τα bearings.

Απλα διαβαζω οτι αυτη η βιδα αν πειραχτει ειναι σα να χαλας τον βραχιονα, ειναι εργοστασιακα ρυθμισμενη με ακριβεια.

Τι λετε?

Reaction score
0

Εχω πάθει την σύφιλλη της αρκούδας .
Εγραφα μισή ώρα και χάθηκαν ολα. γμτ γμτ γμτ.
Ελεγα οτι άλλαξα κεφαλή και έβαλα την 160 , με το πλακάκι του πικάπ και πήρα άλλο ηχο.
Παιδιά επειδή εχω σκυλοτσαντιστεί δοκιμάστε το να δείτε άλλο ηχο.
Η διαφορά είναι τεράστια. Εγω το έβαλλα χτες( το πλακάκι) και έβαλλα΄την κεφαλή πάνω σήμερα , ε, έπαθα σοκ. το πως παίζει αυτή η κεφαλή στο sl με το πλακάκι της technics απλά δεν περιγράφεται.Μιλάμε για μοναδικό ήχο απο το ιδιο πικάπ με μόνη αλλαγή το πλακάκι , στο shell.
Kαι λίγα τεχνικά
Το shell είναι universal technics 7,5 gr.
Η κεφαλή είναι universal denon dl 160 4,8 gr.
Ο βραχίονας δουλεύει με κεφαλές βάρους 6gr -11gr.
ΑΡΑ ΛΟΙΠΌΝ θέλουμε το πλακάκι του sl που αυξάμει το βάρος (ενεργό) του βραχίονα.
Το βάζουμε στο headshell ξαναρυθμίζουμε και voila, έτοιμοι.
Φυσικά λόγω του ύψους του πλακακίου περίπου 1,1mm το βάζουμε και αυτό στον υπολογισμό του ύψους του βραχίονα.
Το δικό μου λοιπόν θέλει 17.6 mm > η κεφαλή 2,5 + 1mm το πλακάκι 3,5 , +1mm το ματ 4,5 και κάτι ψηλά δλδ 4,7 περίπου για την 160 με το πλακάκι της technics και το ματ.
Μετά απο αυτό ξανατσεκάρετε την ρύθμιση της κεφαλής με protractor, και σιγουρευτείτε οτι είναι εντάξει , σας υπόσχομαι πως αυτό που θα ακούσετε να μην εχει καμία σχέση με αυτό που ακούγατε πριν.
Δοκιμάστε το όσοι έχετε dl 160. Θα πάθετε.
Η κεφαλή με αυτόν τον βραχίονα δεν παίζει αλλιώς. Λόγω του ότι είναι βλαμένος ο βραχίονας .
Αυτες τις ρυθμισεις εκανα και εγω στην 110 και δεν μιλαγα για καμια ωρα!!!!!

Reaction score
29.527

Και που να βάλεις καμιά 304 , να μουγκαθείς εντελώς για κανά μήνα. Συκριτικά με την 110 η 304 είναι ετη φωτός μπροστά. Το μόνο πρόβλημα οτι είναι πολύ χαμηλοέξοδη , και χρειάζεται ικανό phono stage για mc low output κεφαλές.

Reaction score
1.815

Και που να βάλεις καμιά 304 , να μουγκαθείς εντελώς για κανά μήνα. Συκριτικά με την 110 η 304 είναι ετη φωτός μπροστά. Το μόνο πρόβλημα οτι είναι πολύ χαμηλοέξοδη , και χρειάζεται ικανό phono stage για mc low output κεφαλές.
Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα....
Δεν έβαλες μυαλό ακόμα βρε??

Reaction score
2.248

Πριν λιγες μερες το πηρα και γω το μηχανημα εδω στην Αγγλια που ειμαι, μεταχειρισμενο

Ενα προβλημα εχω, βρηκα χαλαρη την βιδα pivot (επανω) του βραχιονα, φανταζομαι καποιος επαιζε.

Ρυθμιζεται ξανα ή χρειαζεται καινουργιος βραχιονας?

Βιδωνοντας και ξεβιδωντας κανει δουλεια, δεν τζογαρει και δεν εχουν καταστραφει τα bearings.

Απλα διαβαζω οτι αυτη η βιδα αν πειραχτει ειναι σα να χαλας τον βραχιονα, ειναι εργοστασιακα ρυθμισμενη με ακριβεια.

Τι λετε?

Last edited by a moderator:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508