Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
2
Καλημέρα σε όλους. Έχω λύσει το βραχίονα του ΜΚ2 για να φτιάξω το height adjustment που είχε κολήσει. Όλα καλά μέχρι εδώ όμως παρατήρησα στο βραχίονα ότι το ελατηριάκι του antiskating πιάνει εκεί που πρέπει να πιάσει για να ξεκινήσει να τεντώνει όταν εμένα πάνω η ροδελίτσα είναι στο 0,7. Έτσι πρέπει να είναι (αμφιβάλω) και αν όχι πως το μηδενίζω εκέι που πρέπει; Με τη βιδίτσα κάτω από τη ροδέλα απλά τη χαλαρώνω και το σετάρω στο 0 μόλις ξεκινήσει να επιμηκύνεται το ελατήριο;
Αν γίνεται κάποιος μια γρήγορη απάντηση μην έχω το πικάπ ανοιχτό 2 μέρες :p
Ευχαριστώ.

Reaction score
169
Μήπως δεν είχες στο 0 τη ροδέλα όταν έβαλες πίσω το βραχίωνα? Αν ναι, τότε παίζει να μην σπρώχνει σωστά το ελλατήριο το βραχίωνα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μα το ελατηριο,σε μια θεση μονο μπορει να στερεωθει σωστα?...ασχετα απο το τι δειχνει το κουμπι

Reaction score
2
Δεν έχω βάλει τον βραχίονα πάλι. Το ελατήριο δεν ειναι στερεωμένο και δεν πρέπει να είναι έτσι τουλάχιστον όπως βλέπω τη φιλοσοφία του. Μόλις η ροδέλα πάει στο 0,7 αρχίζει και ασκεί δύναμη. Το άλλο που σκέφτηκα όμως είναι οτι αυτα ισχύουν για το σημείο που ισορροπεί ο βραχίονας, οπότε λογικά για αυτό υπάρχει αυτο το μικρό κενό, και λογικά η σωστή ρύθμιση θα είναι μόλις είναι ο βραχίονας στην αρχή του δίσκου τότε να πιάνει και το ελατήριο και να αρχίζει να ασκεί δύναμη. Οπότε το 0 θα πρέπει να ρυθμιστεί βάση αυτού.
Κάποιος που να το έχει ξανακάνει να βοηθήσει και εμάς τους ερασιτέχνες;;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Πιθανον να ερχεται(το ελατηριο) στην σωστη θεση,οταν ο βραχιονας ειναι ετοιμος στο πρωτο αυλακι του δισκου.
Μετακινησε λιγο τον βραχιονα προς αριστερα(οσο περιπου θα πηγαινει ωστε να ειναι στο πρωτο αυλακι) αφου δεν τον εχεις βαλει ακομη,και δες αν το ελατηριο τεντωνεται στην σωστη θεση.Αν ναι, σημαινει οτι μαλλον ειναι ενταξει και θα λειτουργει σωστα οσο ο βραχιονας θα κινειται προς τα μεσα οταν παιζει.

Reaction score
169
Ο βραχίωνας από κάτω έχει ένα μαρκούτσι.

Όσο γυρίζεις τη ροδέλα, το άκρο του ελατηρίου κινείται και σμπρώχνει το μαρκούτσι ώστε να λειτουργεί ως antiscate.
Αν βγάλεις το βραχίωνα (εννοώ το σωλήνα με το πίβοτ), τότε το ελατήριο είναι ελεύθερο να πάει όσο θέλει. Και αν δεν το έχεις στο 0 όταν βάλεις πίσω το βραχίωνα στη βάση του, το ελατήριο θα είναι μετά το μαρκούτσι οπότε και δεν θα δουλεύει σωστά.

Αν είναι βαλμένο σωστά, ναι όντως θυμάμαι ένα διάστημα που δεν ακουμπάει το βραχίωνα. Δεν θυμάμαι πόσο ήταν αυτό, αλλά το 0,7 που αναφέρεις μου ακούγεται λογικό.

Έτσι κι αλλιώς ο αριθμός είναι ενδεικτικός. Η ρύθμιση του antiscating πρέπει να γίνεται με αντίστοιχο δοκιμαστικό δίσκο. Το "βάζω όσο είναι το VTF" είναι απλά για να βάλω κάτι. Δεν είναι ούτε καν κοντά συνήθως...

Reaction score
2
Οκ! Απλά εμένα το 0.7 μου φάνηκε λιγο μεγάλο αλλά εντάξει δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Ευχαριστώ!

Reaction score
25
Καλημέρα σε όλους. Έχω λύσει το βραχίονα του ΜΚ2 για να φτιάξω το height adjustment που είχε κολήσει. Όλα καλά μέχρι εδώ όμως παρατήρησα στο βραχίονα ότι το ελατηριάκι του antiskating πιάνει εκεί που πρέπει να πιάσει για να ξεκινήσει να τεντώνει όταν εμένα πάνω η ροδελίτσα είναι στο 0,7. Έτσι πρέπει να είναι (αμφιβάλω) και αν όχι πως το μηδενίζω εκέι που πρέπει; Με τη βιδίτσα κάτω από τη ροδέλα απλά τη χαλαρώνω και το σετάρω στο 0 μόλις ξεκινήσει να επιμηκύνεται το ελατήριο;
Αν γίνεται κάποιος μια γρήγορη απάντηση μην έχω το πικάπ ανοιχτό 2 μέρες :p
Ευχαριστώ.
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αλλαγη-βραχιονα-σε-technics-sl-1210.94677/

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.442
Όχι να το αφήσεις στην ησυχία του. Τι φοβάσαι ? μην φύγει και το χάσεις. Στα περισσότερα δεν λειτουργεί σωστά.
Αστο όπως είναι.

Reaction score
5.865
Όχι να το αφήσεις στην ησυχία του. Τι φοβάσαι ? μην φύγει και το χάσεις. Στα περισσότερα δεν λειτουργεί σωστά.
Αστο όπως είναι.
Ok το αφηνω στην ησυχια του. Δεν με πειραζει.....δεν το πειραζω.
Αλλη ερωτηση......Ισχυει το οτι αν εχει ξεραθει το γρασο στο δαχτυλιδι για το υψος του βραχιωνα αν το κανεις με το σεσουαρ επανερχεται? Καπου το διαβασα και δεν θυμαμαι....ισως και εδω.Ενος συναδελφου γυριζει με δυσκολια.

Reaction score
5.865
Οποτε στην χαμηλη σκαλα και περιμετρικα. Αυτο Γιαννη λυνει το προβλημα,η θα χρειαστει καποια στιγμη να καθαριστει και να μπει νεο γρασο?

Reaction score
44
Γιαννη που ακριβως ειναι αυτο το γρασσο που αναφερεις. Το ρωταω για να το κοιταξω κι εγω αν εχει ξεραθει.

Reaction score
5.865
Γιαννη που ακριβως ειναι αυτο το γρασσο που αναφερεις. Το ρωταω για να το κοιταξω κι εγω αν εχει ξεραθει.
Σταυρο στο περιστροφικο δαχτυλιδι για το υψος του βραχιονα πανω στο σπειρωμα εχει γρασο οπου ξερενεται με τα χρονια και δεν γυρναει το δαχτυλιδι. Προσπαθησε να το γυρισεις,και αν γυρναει απαλα ειναι οκ.

Attachments

Reaction score
5.865
"Δεν οξειδώνεται το δαχτυλίδι , το γράσσο απο φάλαινα που έβαζαν οι ιάπωνες ξεραίνεται και γίνεται τσιμέντο.
Η άμεση λύση είναι wd40 , στην αρχή, ζέσταμα με πιστολάκι μαλιών μετά απο λίγο, και μετά αν ξανακολήσει πάλι αφου ξαναμπεί wd40, θέλει άνοιγμα καλό καθάρισμα και γρασσάρισμα εκ νέου με άλλο γράσσο γραφιτούχο."

Γιαννη βρηκα το ποστ σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88