Technics SL-1200 CLUB

Reaction score
29.578
Απάντηση: Technics SL-1200 CLUB

Ε τότε δεν θέλει τίποτα.
Μόνο κανά ποδαράκι αν εχει κάτσει το λάστιχο.

Reaction score
169

Να μαι και γω με το 2ο πόστ μου :)

Έχω ένα SL1200 ΜΚ2 αρκετά παλιό, αγορασμένο από φίλο που το χε από τα νιάτα του... Ψιλοταλαιπωρημένο εμφανισιακά, αλλά λογικά δεν έχει δει djικές καφρίλες μιας και κελαηδάει...

Του χω πάνω μια Clearaudio Virtuozo wood και με τη σειρά της πάνω σε ένα Audio Research PH3

Δυστυχώς έχει κολλήσει το VTA και με έχει βάλει σε σκέψεις για γενικότερο service. Αλλά μιας και θα το ανοίξω έχω αρχίσει και σκέφτομαι διάφορα, από ανακαλωδιώσεις, βαψίματα, κανέναν rb300 μέχρι ίσως και άλλο τροφοδοτικό...
Θα δούμε... :)

Reaction score
169

Και 2 παλιότερες ημι-καλλιτεχνικές φωτογραφίες με την Denon DL 110 πάνω

O Roger Moor να κάνει τα δικά του πάνω στο βραχίωνα...

Kαι το καταραμένο τελευταίο άλμπουμ των maiden...

Πρέπει να βγάλω και μια τώρα... Η wood και το pad από φελό το κάνανε να δείχνει... αλλιώς...

Reaction score
29.578

Αν το λύσεις για ξεκόλημα του vta, σκέψου αλλαγή βραχίονα.Είναι αρκετά φτηνός περίπου 50e, ποδαράκια, άλλα 40e, ανακαλωδίωση ανάλογα με το καλώδιο , και είσαι σουπερ.
Μην βάλεις rb 300. Αν θες σώνει και καλά καλύτερο βραχίονα βάλε sme, του ταιριάζει καλύτερα.
Τον φελό γιατί τον έβαλες? δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι.
Δες στις ηχητικές αποδράσεις το θέμα του antkots.Θα καταλάβεις.

Reaction score
169

Για SME μου το παν και άλλοι. Θα το ψάξω.

Για το μάτ, έκανα αρκετό παιχνίδι ανάμεσα στο μαμά ματ, 2 από plexi (isokinetik) και 1 από φελό.
Τα plexi δεν πατούσαν καθόλου καλά πάνω στο λαστιχένιο πλατώ (γλυστρούσαν κιόλας αν πήγαινα να καθαρίσω κάποιο δίσκο με βαθιά αυλάκια με το βουρτσάκι της MoFi). Έκανα και το κόλπο με την ταινία διπλής όψης για να μην γλυστράνε, αλλά και τότε μου δίνανε την εντύπωση ότι στεγνώνανε τον ήχο και μειώνανε τα δυναμικά.
Τελικά διάλεξα το φελό από το μαμά κυρίως λόγω εμφάνισης.

Reaction score
29.578

Eαν έβαλες μόνο φελό χωρίς το μαμά λάστιχο είσαι φάουλ.
Το μαμά λάστιχο υπάρχει εκεί σαν μέρος της συνολικής μάζας του πλατώ.
Αυτό δεν πρέπει να αφαιρείται. Αν θέλεις να προσθέσεις τον φελό πάνω απο το μαμά καλώς.
Τώρα οσον αφορά στα αντιστατικά , εγω το έβγαλα και αυτό που είχα αλλά και μια τσόχα αντιστατική που μου έδωσε ενας φίλος και έσφιξε το μπάσο , καθάρισε.
Τώρα για το vta, για να το ξεκολήσεις προσωρινά , υπάρχει λύση.
Ξεκλειδώνεις το vta απο το μικρό μοχλουδάκι , και μετά ρίχνεις wd 40, μεταξυ του δαχτυλιδιού και της βάσης του βραχίονα, σε τρια τέσσερα σημεία περιμετρικά.Αστο λίγο να μαλακώσει το γράσσο που εχει γίνει τσιμέντο, πάρε ενα πιστολάκι μαλιών ρίξε λίγο ζεστό αέρα γύρω γύρω και θα ξεκολήσει.
Δπύλεψέ το σε ολη την κλίμακα κάμποσες φορές και για κάποιο χρονικό διάστημα θα είναι εντάξει.

Reaction score
169

Όχι όχι το λάστιχο είναι στη θέση του. Μόνο το σφουγγαρένιο μαμά αντικατέστησα με φελό.

Για το VTA είναι μια χαρά με την τώρα βελόνα μου οπότε δεν θα ασχοληθώ παραπέρα. Μάλλον με βλέπω για άλλο βραχίωνα έτσι κι αλλιώς.

Reaction score
29.578

Δεν υπάρχει μαμά σφουγγαρένιο μάναμ. Αυτό που μάλλον εννοείς είναι το τσόχινο .
Οσον αφορά στον βραχίονα, και ο μαμά ο νέος είναι εξαίρετος.
Αν θες σώνει κακι καλά κάποιον καλύτερο πάρε η κάποιον panasonic, αν βρείς, η κάποιον sme.
Οπωσδήποτε όμως με ανακαλωδίωση.
Πάντως θεωρώ οτι και ο μαμά βραχίονας ο νεος που σου λέω είναι εξαίρετος , για τα πολύ λίγα που ζητάει.Εσυ αλλάζεις μόνο τα καλώδια .
Πίστεψέμε το εχω κάνει και παίζει εξαιρετικά το μηχάνημα.
Με τροφοδοτικό εξωτερικό μην ασχοληθείς , δεν υπάρχει λόγος. Εκτός και αν θες να πετάξεις λεφτά.

Reaction score
169

Μαμά νέος? Υπάρχει κανένα λίνκ? Τι διαφορές έχει απ' τον παλιό?

Επίσης, δυστυχώς έχω χάσει το πλακάκι για την κεφαλή, και της denon που έχω είναι μόνο 1,5 γραμμάριο. Μπορώ να βρώ κάπου άλλο?

Σκεφτόμουν ίσως και κάποιο άλλο headshell/καλωδιάκια. Ειδικά της yamamoto με τα ενσωματωμένα επίχρυσα καλώδια μου γυαλίζει αρκετά. Έχει και 3μιση γραμμάρια παραπάνω, οπότε έρχεται στα ίσα του και ο βραχίωνας με την ελαφριά κεφαλή μου. Πως σου φαίνεται μετά από χρήση Γιάννη? Αξίζει?

Reaction score
29.578

Ο μαμά ο νεος εχει ελαφρά βελτιωμένα bearings, είναι λίγο πιο ελεύθερος απο τον παλιό. Περίπου 50e, στα εξουσιοδοτημένα service,όπως και το πλακάκι και τα πόδια και το καπάκι.
Το yamamoto το σκούρο των 11γρ είναι πολύ καλό.
Θα σου στείλω πμ.

Reaction score
169

Έχει ένας φίλος έναν μαύρο βραχίωνα από 1210MK2 και σκέφτομαι να του τον πάρω μαζί με τη βάση το. Πέρα από το χρώμα έχει διαφορά με τον αντίστοιχο για 1200ΜΚ2? Θα ταιριάζει σε 1200ΜΚ2?

Επίσης, kουλή ερώτηση αλλά.... πρέπει να ρωτήσω...:107:

Ο χρυσός ο βραχίωνας του LTD ή του GLD υπάρχει σαν ανταλλακτικό? Και αν ναι, ταιριάζει σε SL1200MK2 ?

Reaction score
29.578

Ο βραχίονας είτε απο 1200 είτε απο 1210 , είναι ακριβώς ο ίδιος με μόνη διαφορά στο χρώμα.
ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙς ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.
Οχι τον παλιό .Αυτόν εχε τον για δεύτερο , η τρίτο.
Ο χρυσός του gold είναι ο ίδιος με χρυσή επένδυση -γύφτικος , και θα δείχνει χάλια επάνω σε κλασσικό SL 1200 MK2.
η ΘΑ ΒΆΛΕΙς ΤΟΝ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ ΑΝΑΚΑΛΩΔΙΩΜΈΝΟ , Η ΚΑΝΆ SME, Η ΤΊΠΟΤΑ.

Reaction score
802

Μπορει να προτεινει καποιος καποια οικονομικη βελονα/κεφαλη για το mk2?
Εως 70-80€

Reaction score
8.905

ACUTEX 412 STR (ebay) χρειάζεσαι και το έξτρα μολύβι του headshell γιατί είναι ελαφριά!
NAGAOKA MP 100 (ebay) Λίγο ακριβότερη.

Reaction score
802

Ευχαριστω για την απαντηση σου.Δυστυχως ομως βιάζομαι και την θελω απο Ελλαδα ετοιμοπαραδοτη.
Διαβασα και βρηκα αυτες ...

shure m 97xe
stanton 500v3
stanton 608
sumico black pearl
ortofon concorde pro s

Ποια απο αυτές ειναι καλύτερη?Δεν προκειται να κανω scratch κτλ ...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster