Technics SL-1210MK2 προβλημα antiskating

PPZ

Reaction score
18
Λοιπον, πηρα σημερα για την αδελφη μου ενα ΜΚ2, μεταχειρο.
Το πηρα με εμπιστοσυνη στον πωλητη (δεν το ειχα ανοιξει απο την κουτα εκει) γιατι εχουμε ξανασυνεργαστει στο παρελθον.
Οταν το εβγαλα απο το κουτι, και το εστησα, παρατηρησα οτι εχει προβλημα με το antiskating, δλδ οπως και να ρυθμισω, ο βραχιονας πιγαινει προς αρχη του βινυλιου, με πολυ δυναμη, με αποτελεσμα να μην μπορεσω να παιξω ουτε ενα δισκακι.
Το πικαπ το εχω αλφαδιασει, εχω ρυθμισει και balance του βραχιονα, αλλα to antiskating ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ.
Επικοινωνησα με το πωλητη, και μου ειπε να το κοιταξω και να φτιαξω αν γινεται, αλλα τωρα σκεφτωμαι οτι μπορει να μην εχω κανει κατι ακομα.
Το προβλημα υπαρχει ακομα και οταν ειναι σηκωμενος ο βραχιονας, αν το παρω με το χερι π.χ. στη μεση του δισκου, γυριζει μονος του στην αρχη, ΕΠΑΝΩ στο lift.

Ξερει κανεις τιποτα για αυτο το προβλημα? Μια λυση? Συμβουλη?

Reaction score
1
Απάντηση: Technics SL-1210MK2 προβλημα antiskating

Λοιπον, πηρα σημερα για την αδελφη μου ενα ΜΚ2, μεταχειρο.
Το πηρα με εμπιστοσυνη στον πωλητη γιατι εχουμε ξανασυνεργαστει στο παρελθον.
Οταν το εβγαλα απο το κουτι, και το εστησα, παρατηρησα οτι εχει προβλημα με το antiskating, δλδ οπως και να ρυθμισω, ο βραχιονας πιγαινει προς αρχη του βινυλιου, με πολυ δυναμη, με αποτελεσμα να μην μπορεσω να παιξω ουτε ενα δισκακι.
Το πικαπ το εχω αλφαδιασει, εχω ρυθμισει και balance του βραχιονα, αλλα to antiskating ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΙ.
Επικοινωνησα με το πωλητη, και μου ειπε να το κοιταξω και να φτιαξω αν γινεται, αλλα τωρα σκεφτωμαι οτι μπορει να μην εχω κανει κατι ακομα.
Το προβλημα υπαρχει ακομα και οταν ειναι σηκωμενος ο βραχιονας, αν το παρω με το χερι π.χ. στη μεση του δισκου, γυριζει μονος του στην αρχη, ΕΠΑΝΩ στο lift.

Ξερει κανεις τιποτα για αυτο το προβλημα? Μια λυση? Συμβουλη?
Παλιότερα κάποιος φίλος μου αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα, αλλά αυτός το είχε πάθει γιατί δεν ήξερε να καλιμπράρει τον βραχίονα και είχε και το βοηθητικό βαρίδι βιδωμένο πίσω, με αποτέλεσμα ο βραχίονας σηκωμένος ''σούζα'' να επιστρέφει προς το άγκιστρο στήριξης.....!
Πιστεύω πάντως πως αν έφταιγε το antiscating θα είχε μία μικρή τάση επαναφοράς και όχι την τόσο μεγάλη διαδρομή που περιγράφεις.
Ας δούμε τι θα πουν και οι πιο έμπειροι!

PPZ

Reaction score
18

Oπος ειπα, το balance (tracking force) ειναι ρυθμιζμενο σωστα, στα 1.5g (για την κεφαλη που εχω).Εδω ομως ΔΕΝ σηκωνεται ο βραχιονας προς τα πανω, αλλα γυριζει προς τα αριστερα.

PPZ

Reaction score
18

Ναι, διστυχος.Το προβλημα ειναι τελικα στα ρουλεμαν που κρατανε το βραχιονα πανω-κατω, και αυτο δεν ειναι τυχαιο.Οταν μιλησα με τον πωλητη, αυτος μου επαιζε ανηξερο, ελεγε οτι "σε αυτον δουλευε μια χαρα" Και εγω σκεφτικα οτι μπορει να εκανα κατι λαθος στης ρυθμησεις, γι'αυτο και δεν επεμενα οτι το πικαπ εχει προβλημα.Το προβλημα δημιουργηθηκε επιδη καποιος ΕΣΦΥΞΕ υπερβολικα την πανω βιδα του βραχιονα, με αποτελεσμα να χαλασουν τα ρουλεμαν, και οταν ειχε λασκαρει (απο φθορα) καποιος το εσφυξε και παλι.Το αποτελεσμα ειναι οτι ο βραχιονας τωρα ειναι εκκεντρικος, και σε ενα σημειο "κολλαει".

Δεν μου ηταν δυσκολο να βγαλω ολο τον βραχιονα, για να τσεκαρω και το ελατηριο του antiskating, το οποιο ειναι μια χαρα.Οταν λασκαρισα την βιδα απο πανω, ο βραχιονας δουλεψε κανονικα απο αποψη antiskating, αλλα ειχε τζογο πανω-κατω (δλδ. μπρος-πισω).

Δεν ξερω, θα επικοινωνησω με τον πωλητη, θα δω ποσο κανει καινουργιος βραχιονας, και αν θελει να τον πληρωσει, εχει καλως.Αν οχι, θα του το επιστρεψω.

Αυτο που με χαλαει, ειναι οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση να μην το ηξερε, και μου το πουλησε σε δηθεν "υπεαριστη κατασταση". Και οταν τον πηρα τηλεφωνο, πρωτη ερωτηση ηταν αν το χτυπησα πουθενα.
Και εγω ηρθα με αυτοκινητο να το παρω, το πικαπ ηταν ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ, οπος το πακεταρε ο ιδιος, και το εβαλα στο πισω μερος, οπου δεν μπορουσε να χτυπησει πουθενα.

Και το μονο που το ανοιξαμε, το ειδα μεσα σε φελιζολ και δεν ηθελα να το ανοιγω.Τον πιστεψα οτι ολα ειναι καλα.

Τελος παντων, θα του μιλησω αυριο πρωι, και αναλογα των απαντησεων του θα πραττω.

Reaction score
2.248

Πόσο το αγόρασες PPZ εάν επιτρέπεται το πικάπ ?

Reaction score
4

Δοκίμασε να ξεβιδώσεις (παίξε) λίγο την κάθετη βίδα προς τον βραχίονα.. :126:

PPZ

Reaction score
18

Πόσο το αγόρασες PPZ εάν επιτρέπεται το πικάπ ?
350. Δεν ξερω αν ο πωλητης ειναι γραμμενος και εδω, εχει ομως αρκετα πικαπ στο www.emarket.gr και απο εκει το πηρα.

Reaction score
1.284
Για πές μας ΑΠΟ ΠΟΥ το παρέλαβες ??? Απο ποιά περιοχή ???
Και πώς τον λένε στο μικρό τον πωλητή ???
Μήπως είναι ο ST@R ?????

PPZ

Reaction score
18
Απάντηση: Re: Technics SL-1210MK2 προβλημα antiskating

Για πές μας ΑΠΟ ΠΟΥ το παρέλαβες ??? Απο ποιά περιοχή ???
Και πώς τον λένε στο μικρό τον πωλητή ???
Μήπως είναι ο ST@R ?????
Ναι, αυτος.

Reaction score
1.284
Να του το πάς πίσω !

Πραγματικά έχω πάρει 2 φακούς απο αυτόν άψογους και το δικό μου το mk2 απο αυτόν το πήρα , και δεν είχε κανένα πρόβλημα είναι 100% θετικός χρήστης !

Βέβαια στο τηλέφωνο που μιλήσαμε το εξήγησα ότι θα το τεστάρω και πήγα διαβασμένος :

http://www.turntabletech.com/used.htm

Φαίνεται εντάξει τύπος ! Πάρτον ένα τηλέφωνο να σου δώσει αν όχι ένα άλλο , Τα λεφτά σου πίσω !

Το παρέλαβες από το κέντρο από ένα φωτογραφείο κάπου στην χαριλάου τρικούπη ή σε κάποια παράλληλό της ???

PPZ

Reaction score
18
Απάντηση: Re: Technics SL-1210MK2 προβλημα antiskating

Να του το πάς πίσω !

Πραγματικά έχω πάρει 2 φακούς απο αυτόν άψογους και το δικό μου το mk2 απο αυτόν το πήρα , και δεν είχε κανένα πρόβλημα είναι 100% θετικός χρήστης !

Βέβαια στο τηλέφωνο που μιλήσαμε το εξήγησα ότι θα το τεστάρω και πήγα διαβασμένος :

http://www.turntabletech.com/used.htm

Φαίνεται εντάξει τύπος ! Πάρτον ένα τηλέφωνο να σου δώσει αν όχι ένα άλλο , Τα λεφτά σου πίσω !

Το παρέλαβες από το κέντρο από ένα φωτογραφείο κάπου στην χαριλάου τρικούπη ή σε κάποια παράλληλό της ???

Ναι, απο το φωτογραφειο στην Χ.Τρικουπη.Και εγω δεν ειχα προβλημα, δεν νομιζω οτι θα εχω προβλημα, απλα ξερεις, περιμενα να το στησω σημερα, και τωρα εμπλεξα.Δεν θελω να μπω σε αλλαγες βραχιονα, ειδικα δεν θελω να δωσω αλλα λεφτα για κατι που δεν υπολογησα.Επιδη το πηρα για δωρο, επρεπε να βαλω μια κεφαλη ακομα και να τελειωσω.Βραχιονας ειναι προβλημα, και προτιμω να το δωσω πισω παρα να δινω και αλλα λεφτα.Στα 350 μπορω να παρω καλο ΜΚ2.Στο κατω-κατω, δεν το παζαρευα μαζι του, ειπε 350 και τα πηρε.
Και εγω ειμαι τεχνικος, δεν ειμαι απο ασχετους, αλλα οπως ειπα δεν ειχαμε προβλημα, και εγω ψιλοβιαζομουνα, και το πηρα ετσι πακετο.Οταν το εστησα στο σπιτι της αδελφης μου, καταλαβα οτι δεν παιζει καλα.
Τεσπα, θα δουμε αυριο τι θα κανουμε.

Reaction score
1.284
Θα σε παρακαλέσω να μας κρατήσεις ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ για την έκβαση του θέματός σου !

Reaction score
4

Δοκίμασε να ξεβιδώσεις (παίξε) λίγο την κάθετη βίδα προς τον βραχίονα.. :126:
Έτσι από περιέργεια..., το δοκίμασες αυτό ?

PPZ

Reaction score
18

Έτσι από περιέργεια..., το δοκίμασες αυτό ?
Ναι, το εχω δοκιμασει, και οντως καλυτερευει, αλλα δεν ειναι το καλο, οπως θα επρεπε να ειναι.Και, πρεπει να λασκαρω πολυ την βιδα για να εχω καποιο αποτελεσμα.

Οσο αφορα το προβλημα, τελικα μιλησα με τον πωλητη, και τωρα ειλικρινα λυπαμαι που ημουν τοσο αποτομος.Ο ανθρωπος οταν ακουσε το προβλημα, μου εδωσε εναν αλλο βραχιονα :112::107:
Ο βραχιονας ειναι απο SL-1200, και ειναι σε ασημι, αλλα δεν πειραζει, δεν θα ειναι ασχημο.
Εξ'αλλου θα ειναι προσωρινη λυση, επιδη τσεκαρα και με την Intertech (επισημος αντιπροσωπος, και εταιρια που εργαζομαι ειμαστε εξουσιοδοτημενο service αλλα για αλλα πραγματα) και εχω μια πολυ καλη τιμη για καινουργιο βραχιονα, οποτε θα βαλω καινουργιο μολις ερθει.
Το θεμα λυθηκε, μεσα στο σ/κ θα μονταρω πρωτα το βραχιονα, και μετα και την Denon DL-160 που πηρα, και θα ενημερωσω...:137:

Παντως αν τυχει σε καποιον να αγωρασει κατι απο το χρηστη st@r στο emarket.gr, να ξερετε οτι ειναι εξαιρετικος ανθρωπος, και μπορειτε να κανετε δουλεια μαζι του ανεπιφυλακτα.
Αυτο που συνεβει με μενα ειναι ατυχημα, απλα το πικαπ ηταν μερικα χρονια στο παταρι, στο κουτι του, και πριν το παρω κανενας δεν το δοκιμασε.:117:
Τεσπα, τελος καλο, ολα καλα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members