Telllas 4Mbit (Should I?????)

Reaction score
5
Λοιπόν, σας αφήνω. Λέω να μην φύγω 12 από την δουλειά σήμερα και να πάω σπίτι νωρίς..... Πάω να κάνω αίτηση Tellas διότι αν το ψάξω κι άλλο θα το αφήσω εντελώς!!!

Regards

Reaction score
5
Κάλεσα χθες την Tellas και κλείσαμε ραντεβού για την 07/12, ώστε να υπογράψω τα έγγραφα.

Εντωμεταξύ έστειλα και φαξ στον ΟΤΕ για διακοπή της ADSL μου....

Το μόνο κακό είναι ότι θα μείνω χωρίς Internet για αρκετές εργάσιμες ημέρες.... Υπομονή λοιπόν για ένα καλύτερο αύριο :)

Reaction score
298
Local Loop Unbundling: τηλεφωνία, Διαδίκτυο κλπ, τα αναλαμβάνει ΟΛΑ ο provider και παύεις να πληρώνεις κερατιάτικα πάγια στον πΟΤΕ.

Reaction score
0
Έχω κάνει την αίτηση πριν δύο εβδομάδες ακριβώς. Πριν δέκα μέρες υπέγραψα την αίτηση και μόλις χθες περάστηκε στο σύστημά τους λόγω φόρτου εργασίας. Σε δύο εβδομάδες περίπου υπολογίζουν να μου κάνουν την μεταφορά αλλά κατόπιν θα μείνω χωρίς internet για 7 εργάσιμες :( :( :(.

Ανοίξανε μεγάλες δουλειές εκεί στην Tellas φαίνεται!

Reaction score
4
Φιλλιπε, για να δώσω ένα sizing, σε λιγότερο απο 1 μήνα, οι αιτήσεις για Zisto έχουν φτάσει σε αριθμό μεγαλύτερο απο το μισό του αριθμού των υπαρχόντων συνδρομητών απο αρχής εταιρείας...

in other words 1 μήνας Zisto = 2 χρόνια απλό DSL...

Νομίζω ότι καταλαβαίνει κάποιος ότι σχετικά τα πάμε καλά...... και παο άποψη εξυπηρετησης....

Reaction score
0
Σήμερα 19-12-2006 κ ακόμα περιμένω την Τελλάς.
Η υπογραφή του συμβολαίου έγινε στις 17-11-2006.
Υποτίθεται ότι θέλουν 13 εργάσιμες εγώ είμαι ήδη στην 5 εβδομάδα κ μου είπαν απο εβδομάδα κ βλέπουμε...
Μου έχουν σπάσει τα ...δια !
Πέρνω τηλ κάθε 2-3 μέρες κ κάθε φορά ακούω τα ίδια κ τα ίδια, ότι περιμένουμε τον πΟΤΕ να καθαρίσει την γραμμή της υπάρχουσας dsl γραμμής, ότι έχει μαζευτεί πολύ δουλειά κ κάνουμε ότι μπορούμε, ότι οι 13-15 μέρες που λέγαμε στην αρχή είναι στην πραγματικότητα 20+ μέρες για την μετάβαση στην Τελλάς και και και και και.......
Απίστευτη καθυστέρηση, μέχρι χθες το βράδυ δούλευε κανονικά η dsl που έχω σπίτι 2+ χρόνια τώρα....
:mad:

Reaction score
0
Παιδια η προσφορα δεν παιζεται απο οικονομικης αποψης , αλλα οπλισθειτε με πολλη υπομονη !!!

Η δικη μου περιπτωση :

Αιτηση ( τηλεφωνικα ) : 15/11
Υπογραφη αιτησης ( courier ) : 23/11
Αποστολη αιτησης στον ΟΤΕ : 06/12
Εγκριση απο ΟΤΕ : 13/12

Αναμονη ...... ( ελπιζω να ενεργοποιηθω πριν την πρωτοχρονια )

Εν τω μεταξυ εχω ηδη μεινει 1 μηνα χωρις internet και εχω ηδη αρχισει να εμφανιζω στερητικο συνδρομο !!!

Μερικα Tips :

1. Αν ειστε ανυπομονοι η αν εχετε απολυτη αναγκη το internet περιμενετε 2-3 μηνες να ομαλοποιηθουν τα πραγματα και μετα κανετε αιτηση .
2. Αν εχετε ηδη γραμμη DSL , διακοψτε την και μετα ( αφου σβησει το λαμπακι στο router ) κανετε αιτηση στην Τελλας.
3. Οταν σας φερει την αιτηση ο courier ελεγξτε προσεκτικα ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!! Τα λαθη ειναι πολυ συχνα , τα ανακαλυπτουν μετα απο 5-10 μερες και πρεπει να σας ξαναστειλουν courier ( αλλες 5 μερες περιπου ) για να αρχισει ολη η διαδικασια απο την αρχη ( τηλεφωνικες διορθωσεις δεν γινονται ).
4. Για περισσοτερες πληροφοριες http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=34

και καλο κουραγιο

Reaction score
620
Και που να δείτε αν έχετε κάνει αίτηση για ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ.

Συμπλήρωση Αίτησης (τηλεφωνικά) 13/11
Υπογραφή Αίτησης 21/11 μετά από 3 ραντεβού με τον courrier.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν μια εβδομάδα...

13800: "Η αίτηση σας έχει καταχωρηθεί στο σύστημα μας" (Πάλι καλά....)
13800: "Έχει αποσταλεί στον ΟΤΕ στις 30/11. Είναι θέμα λίγων ημερών η ενεργοποίηση σας. Υπάρχει και η απεργία ξέρετε..." (Η κλασσική καραμέλα που έχουμε ακούσει όλοι μας από τις φοβερές ιδιωτικές εταιρείες που θα φέρουν την επανάσταση αλλά ο "κακός" ΟΤΕ τους βάζει εμπόδια)

Σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα

Υποψήφιος να Zisei: "Έχουμε κάποιο νεότερο γιατί αυτά μου είχατε πει πριν μια εβδομάδα"
13800: "Δεν είναι θέμα ΟΤΕ. Το δίκτυο μας θα είναι διαθέσιμο εντός του τελευταίου 10ημέρου αυτού του μήνα στην περιοχή σας και μόλις αυτό γίνει θα ενεργοποιηθείτε"
Υποψήφιος να Zisei: "Κύριε μου πριν κάνω την αίτηση ΡΩΤΗΣΑ 2 ΦΟΡΕΣ αν είναι διαθέσιμο το Zisto στην περιοχή μου και μου είπαν ΝΑΙ και ότι σε 13 εργάσιμες θα είμαι συνδεδεμένος. Τώρα μου λέτε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΚΑΝ?"
13800: "Θα είναι εντός του τελευταίου δεκαημέρου αυτού του μήνα"
Υποψήφιος να Zisei: "Ξέρετε όταν έκανα την αίτηση λέγατε ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση με τέλος ενεργοποίησης. Δηλαδή αν πάμε κατά Γενάρη μήνα θα με χρεώσετε και ενεργοποίηση???"
13800: "Μην ανησυχείτε έχει δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου"
Υποψήφιος να Zisei : "Για να δούμε. Ευχαριστώ"

Μετά από μια ώρα χτυπάει το κινητό

Υπάλληλος Tellas: "Καλησπέρα σας από τη Tellas σας τηλεφωνώ. Σας πήρα τηλέφωνο να σας ενημερώσω ότι όλα προχωρούν ομαλά με την αίτηση και να μην ανησυχείτε για την καθυστέρηση. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να έρθει τεχνικός που θα κάνει την καινούργια σύνδεση σας και να σας φέρει τον εξοπλισμό"
Υποψήφιος να Zisei: "Για να δούμε. Ευχαριστώ"

Και το beta testing συνεχίζεται....

Reaction score
0
Συμβαινει παντα ....

Οσοι σπευδουν πρωτοι γινονται οι Beta Testers των διαφορων εταιρειων .
Σιγουρα δεν περιμεναν στην Τελλας τετοια ανταποκριση και πιαστηκαν απροετοιμαστοι.
Αν εχετε μπλεξει στον χορο υπομονη ...
Ελπιζω το τελικο αποτελεσμα να μας αποζημιωσει.

Reaction score
0
Εκανα και εγώ αίτηση πριν 1 εβδομάδα για Tellas Zeisto....για να δούμε.....αν και την βλέπω την δουλειά να περνάει χαλαρά κανένας μηνας...

Reaction score
453
Συγχωρέστε με παιδιά, αλλά θα σας "κόψω" λίγο τον ενθουσιασμό, γύρω από το llu, το ανεξάρτητο δίκτυο του provider και την δυνατότητα να βγάλετε τον ΟΤΕ από πάνω σας.

Εργάζομαι σε εταιρεία εναλλακτικής τηλεφωνίας και ειδικά πάνω στο κομμάτι llu, όπου και συνδέσαμε το πρώτο μας πελάτη πριν από 2 χρόνια.
Τον ΟΤΕ πάντα θα τον έχουμε πάνω από το κεφάλι μας και πάντα γι αυτόν θα ακούτε, σε όποια εταιρεία και να πάτε.
Η κάθε εταιρεία εναλλακτικής, νοικιάζει τα llu από τον ΟΤΕ, το οποίο είναι το κομμάτι χαλκού από τον κατανεμητή του ΟΤΕ της περιοχής σας, μέχρι τον εσκαλίτη (υπόγειο της πολυκατοικίας σας), ή το box (καρφωμένο στον τοίχο των παλαιών πολυκατοικιών ή μονοκατοικιών συνήθως).
Γι αυτό το κομμάτι χαλκού την ευθύνη την έχει ο ΟΤΕ. Ο κάθε φορέας ΔΕΝ μπορεί να ακουμπήσει το συγκεκριμένο κομμάτι.
Τι εννοώ με αυτό;
Ότι τώρα, αν έχετε κάποια βλάβη, θα επικοινωνείτε με τον φορέα σας και αυτός με την σειρά του θα δίνει την βλάβη στον ΟΤΕ.
Αν βρέξει και πλημμυρίσουν τα φρεάτια, πάλι τον ΟΤΕ θα περιμένουμε να λύσει την βλάβη.
Αν κάνει απεργία ο ΟΤΕ και έχει βλάβη η γραμμή σας, θα μείνετε κι εσείς χωρίς τηλέφωνο, μέχρι να λήξει η απεργία.
Οπότε τα περί ανεξάρτητου δικτύου ξεχάστε τα.
Σε περίπτωση βλάβης θα ακούσετε πολλές φορές την φράση «έχουμε δώσει την βλάβη σας στο ΟΤΕ».
Για το θέμα του dsl έχουμε άλλες πίκρες.
Είδα σε κάποιο post ότι αναφέρθηκε το «καθάρισμα» της γραμμής.
Ο τρόπος για να δούνε αν είναι καλή η γραμμή, γίνεται με την χρησιμοποίηση ενός μεταλλάκτη, ο οποίος λειτουργεί όπως ένα ωμόμετρο.
Δηλαδή βλέπω αν η γραμμή έχει βραχυκύκλωμα ή όχι.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων γίνεται και ένας έλεγχος στα 4 kb (voice) και ο τρόπος είναι βάζοντας τα ακουστικά στις άκρες των γραμμών για να μιλήσουν μεταξύ τους.
Εμείς στην δουλειά π.χ. χρησιμοποιούμε tester αξίας 3000 €, όπου σου βγάζει όλες τις πληροφορίες της γραμμής, μέχρι και το downstream και upstream που μπορείς να επιτύχεις με τον συγκεκριμένο χαλκό.
Αν έχει πρόβλημα ο χαλκός σου λοιπόν, ο ΟΤΕ κοιτάει αν περνάει το voice και αν περνάει κάνει άρση της βλάβης, διότι γι αυτόν δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Άντε να του πεις ότι έχει τόσα db απόσβεση, θα βάλει τα γέλια.
Στην καλύτερη περίπτωση και αν έχεις αποκτήσει γνωριμίες μαζί του άντε να σου δώσει άλλο χαλκό όπου θα είναι καλύτερος.
Όλα τα παραπάνω σας τα αναφέρω μετά από 2 χρόνια εμπειρίας με το llu και δεν είναι άκουσα, μου είπανε κλπ.

Φανταστείτε ότι ακόμα μέχρι και σήμερα ορισμένοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει το llu.
Πριν μια εβδομάδα λειτουργήσαμε το κόμβο μας στην Παιανία και μιλούσα με τον υπεύθυνο του ΟΤΕ της περιοχής για να του εξηγήσω την διαδικασία γιατί κανείς δεν τους έχει ενημερώσει !!!

exile

Videocameras
Reaction score
4.541
Για ριξτε μια ματια και στο site της Hol με την καινουργια προσφορα στο hibox..
Aν ισχυουν οσα γραφουν μαλλον θα τρεχουν πολλοι...

Reaction score
7
Φανταστείτε ότι ακόμα μέχρι και σήμερα ορισμένοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει το llu.
Πριν μια εβδομάδα λειτουργήσαμε το κόμβο μας στην Παιανία και μιλούσα με τον υπεύθυνο του ΟΤΕ της περιοχής για να του εξηγήσω την διαδικασία γιατί κανείς δεν τους έχει ενημερώσει !!!

Nα διορθωσω λιγο...
Φανταστείτε ότι ακόμα μέχρι και σήμερα ορισμένοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν ιδέα τι σημαίνει το llu.

Γι αυτο να πουληθει ο πΟΤΕ και να γινει ενα ξεκαθαρισμα.
Να γινει ιδιωτικος, ωστε αν δεν παρεχει σωστες υπηρεσιες να μπορεις ν ατον πας και σε ενα ΙΝΚΑ...

Εδω οι τεχνικοι του δεν εχουν σπουδασει το αντικειμενο τους... Που να βγαλουν ακρη....

Reaction score
620
Τι έγινε παιδιά το Zei κανένας?

Εμένα ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει γιατί περί τεχνικού που θα συνέδεε την γραμμή στο τέλος Δεκέμβρη......

Αφήστε να το εξετάσουμε και θα σας πάρουμε τηλέφωνο....

Zzzzzzzzzzzzzzzzz

Reaction score
0
και εγώ ακόμα περιμένω.....σήμερα που πήρα τηλέφωνο μου είπαν άλλες 15 μέρες.......για να δούμε.........πέρασα τον ένα μηνα.......

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729