Tesla

Reaction score
2.575
Εγώ πάω by the book, λέει σέρβις μία φορά στα 2 χρόνια και τέλος

Στο πρώτο VW που είχα (Golf III),
τότε, ο τοπικός αντιπρόσωπος στη Λάρισα συνιστούσε αλλαγή λαδιών κάθε 5.000 km, η ελληνική αντιπροσωπεία έλεγε κάθε 10.000 km και το βιβλίο του κατασκευαστή κάθε 15.000 km (με τα απλά φθηνά λάδια μάλιστα να είναι εντός προδιαγραφών για αυτό). Δεν έλεγε τίποτα ότι αυτό αλλάζει αν είσαι σε θερμό ή ψυχρό κλίμα ή οτιδήποτε που μπορεί αυτό να μην ίσχυε σε κάποιες χώρες, όπως έλεγε για άλλα θέματα όπως ψυκτικό υγρό.
Ακολούθησα τις οδηγίες του κατασκευστή και δεν είχα κανένα θέμα για τα 15-17 χρόνια που το είχα κρατήσει, ούτε θυμάμαι πια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.769
Μια χαρά τα λες.

Η δικιά μου πράξη, δείχνει απλώς πως σε 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχω, το κόστος συντήρησης του ενός δεν πλησιάζει ούτε για πλάκα του άλλου.

Στα χιλιόμετρα, σιγά σιγά το Τέσλα θα ξεπεράσει το iD.3, προς ώρας είναι 75 vs 95 χιλιάδες χιλιόμετρα, αλλά είναι βέβαιο πως το Τέσλα θα ξεπεράσει τα χιλιόμετρα του "μικρού", γιατί αυτό χρησιμοποιείται πλέον για τα ταξίδια, όπου γράφεις μπόλικα χιλιόμετρα.

Στο Τέσλα να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχω αλλάξει τα μαμά καλοκαιρινά ελαστικά.

Στο iD.3 τα μαμά ελαστικά ήταν άθλια, τα άλλαξα πολύ σύντομα, σχεδόν καινούριο ήταν. Πέρσι άλλαξα και το δεύτερο σετ καλοκαιρινών ελαστικών, είναι στο 3ο σετ. Τα "χειμωνιάτικα" αντέχουν ακόμα. Προφανώς και σ'αυτό έχω δεύτερο σετ ζαντολάστιχα, μαμά ζάντες σιδερένιες με αεροδυναμικό καπάκι για τα χειμωνιάτικα. Στο Τέσλα έχω δεύτερο σετ ίδιες ζάντες αλουμινίου, με τα αεροδυναμικά καπάκια τους.
Δεν "ξεζαντώνω" τα ελαστικά κάθε σαιζόν, αυτό είναι σημαντική φθορά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.586
Members
38.717
Νεότερο μέλος
Nightseeker