The "Κώστας Φ." Truepath...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.044
Για τον pseiras και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται:
Ας πάμε σε προτάσεις:

Αρχικά υλοποιήστε αυτά που προτείνει ο xenos.

Στο θέμα τοποθέτησης των πλακετών, εγώ θα γύριζα ανάποδα την πλακέτα των ενισχυτικών σταδίων, ώστε τα πηνία να βλέπουν σασσί, να βλέπουν την πλάτη του ενισχυτή κι όχι τον μετασχηματιστή. Στην κάτω πλευρά της πλακέτας, μια αλουμινένια βάση με ικανό πάχος θα δώσει έξτρα θωράκιση, αλλά στην περίπτωσή σου αυτό θα το κάνουν οι ψύκτρες μια χαρά.

επίσης είναι πολύ σημαντικό τα καλώδια τροφοδοσίας (από την πλακέτα των πυκνωτών μέχρι την ενισχυτική πλακέτα) να είναι πολύ μικρότερου μήκους (το πολύ 5-6 cm, και αν μπορείς ακόμα μικρότερα) και να μην έχουν ασφάλειες (έτσι νομίζω βλέποντας τις φωτό σου). Ασφάλειες βάζεις μόνο στα 220 της ΔΕΗ, πουθενά αλλού (για λόγους ποιότητας).

Το όμοιο ισχύει για καλώδια των ηχείων. θα πρέπει να έχεις τρύπες στην πλάτη του κουτιού αμέσως δίπλα από το σημείο εξόδου των καλωδίων αυτών από την πλακέτα ενίσχυσης, ώστε το συνολικό μήκος καλωδίων ηχείων μέσα στο κουτί να είναι το πολύ 4-5cm, αν είναι δυνατό ακόμα μικρότερα.

Το όμοιο και για τα καλώδια εισόδου (interconnect).

όσο μεγαλύτερο μήκος καλωδίων εισόδου - ηχείων έχεις μέσα στο κουτί, τόσο μεγαλύτερη κεραία έχεις για να πιάνεις παράσιτα...

τα καλώδια αυτά θα πρέπει να είναι 100% θωρακισμένα, ακόμα και των ηχείων. Προτείνω καλωδίωση και στα δυό (και για ηχεία και για interconnect) το coaxial της belden διότι έχει ιδιαίτερα καλό εσωτερικό αγωγό ακόμα και για ηχείο, ενώ η θωράκισή του είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε καλώδιο (δες τα σπεκς να καταλάβεις).

Γενικά, ό,τι καλώδιο κυκλοφορεί εντός του σασσιού καλό είναι να είναι αυτό το belden και όλες οι θωρακίσεις αυτών των καλωδίων να ενώνονται με το σασσί και πουθενά αλλού.

belden 1694A.

Αν έχεις τη δυνατότητα το κουτί εσωτερικά να έχει "θαλάμους" ώστε κάθε πλακέτα να είναι θωρακισμένη γύρω γύρω, ακόμα καλύτερα.

από πλευράς υλικών, το χάος.... τι να σου γράψω δε ξέρω....
σίγουρα πυκνωτές τροφοδοτικού Siemens Sikorel και συνολική χωρητικότητα 80.000mf.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι μετασχηματιστές εισόδου (στα RCA) οπότε είσαι άρχοντας. Ξεχνάς δια παντός οποιοδήποτε RF διότι θα έχεις γαλβανική απομόνωση με το υπόλοιπο ηχοσύστημά σου. Ταυτόχρονα άριστη προσαρμογή αντιστάσεων με οποιαδήποτε πηγή, ίσως ο καλύτερος παθητικός προενισχυτής. Αν και όταν φτάσεις εκεί, το ξανασυζητάμε.

καλή συνέχεια....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.044
ξέχασα: το ποτενσιόμετρο να εξαφανιστεί από το κουτί...

μέσα στο κουτί να υπάρχουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα και οι λιγότερες δυνατές καλωδιώσεις.

Reaction score
2
Για τον pseiras και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται:
Ας πάμε σε προτάσεις:

Αρχικά υλοποιήστε αυτά που προτείνει ο xenos.
Εχω περισσεμα μικρους (250v) 100pf και 4.7nf. Να τους βαλω, η να παω να παρω τουβλακια?

Το κερασάκι στην τούρτα είναι μετασχηματιστές εισόδου (στα RCA) οπότε είσαι άρχοντας. Ξεχνάς δια παντός οποιοδήποτε RF διότι θα έχεις γαλβανική απομόνωση με το υπόλοιπο ηχοσύστημά σου. Ταυτόχρονα άριστη προσαρμογή αντιστάσεων με οποιαδήποτε πηγή, ίσως ο καλύτερος παθητικός προενισχυτής. Αν και όταν φτάσεις εκεί, το ξανασυζητάμε.

καλή συνέχεια....
Πες μου κι αλλα, πες μου κι αλλα...

Reaction score
2
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Αναβιώνω ένα παλιό thread μιας και εδώ και αρκετό καιρό ακούω μουσική από τον συγκεκριμένο ενισχυτή του Κώστα. Οδηγεί ένα ζευγάρι magnepan smg-a με διάφορα mods, μέσω ενός subbu dac v3 με Salas Reflektor-D τροφοδοσία. Και δεν μπορώ να πω. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αναμένω βέβαια να ακούσω hypex (ncore και ucd400) μιας και δεν έχω πολλές ακουστικές εμπειρίες από καλά συστήματα.

Οπότε έχοντας κολλήσει την αρρώστια για καλό ήχο και έχοντας τη διάθεση να μάθω και να πειραματιστώ, ήθελα να ρωτήσω βελτιστοποιήσεις που θα μπορούσα να κάνω στον truepath. Συγκεκριμένα σκεφτόμουν αν κάποιος έχει δοκιμάσει SMPS PSU ή κάποιο καλύτερο regulation αντί του LM317 και γενικά πειράματα που θεωρείται ότι βελτίωσαν τον ήχο του συγκεκριμένου ενισχυτή.

Ευχαριστώ πολύ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης